Tisdag

Igår vart jag och Ida i ridhuset. Med oss hade vi Binan och Manne. Binan fick hoppa några språng. Det gick bra, hon hoppade en liten serie. tre studs med 3 m emellan sedan 5,5 m räcke. Ida fick coaching av vår farbror Lasse Berglund.

Själv joggade jag Manne. Mycket på fyrkantsspåret och snett igenom. Stora vägar med andra ord. Han kändes relativt liksidig och mycket fin & framåt!! Fina Manne!! Han har mognat det k'änns så väl!

Izno fick uteritt på hårt underlag(variation är det bästa) och Locantus fick vila.

Idag åker vi med hästarna till riddan och galopperar!! Tjohooooo va kul!

På torsdag ska jag hoppträna i Tunabo för Jens Wickström.

Ha en fin dag alla!! TAGGA HELGEN!!;) Kram fiaLänga till detta eller?!!! Shit va jag längtar!!

Mandaiii

Så laddar vi för tävling i helgen. Uteritter och ridhustrim såt på schemat. Ett och annat språng lär det också bli!

Mer om det senare!

Ha en fin dag alla!

Kramar Fia


Ida ♥ Min(fia) finaste syster

Äntligen freda!!!=) tjohoooooo=)

Idag ska mina, Fias hästar tömköras hemma i Hakarp i godan ro.Imorgon blir det ridhustrim

 Jag själv ska ge mig ut i vimlet och skaffa mig lite sociala vinster. Först relax, sen mat och hemmafix med tjejerna. Sen ut och praktisera zumba på något uteställe i stan!!

Ha en finfin freda! Det ska jag ha!! Carpe diem

Kraaaaaam

Fia


ps. Locantus var suuuperfin i ridhuset igår kväll. ställde inte så mycket krav på honom. Joggade mest runt i båda varven. Sååååå fin! Vilan har verkligen gjort honom gott!

 

Lite suddigt....men detta är i allafall Manne !! Också han fin efter vilan!

Jens träning

Igår var jag och hopptränade i lekeryd med Iznogood(val f:2002 e: everest). Han var SUPERFIN!!! Vi hoppade serier och i slutet på träningen låg hindren i serien på 130 höjd.

Iznogood har vart väldigt sprallig och taggad nu i början av säsongen. När han taggar på och samtidigt är lite svag i kroppen har han haft en tendens att ta innerskänkel som enbart drivande och inte velat runda sig så mycket. Lite tittig och samtidigt velat vika in och gena i svängar och trycka sig ut från väggarna.

Med lite konkreta tips från Jens har jag lyckats få bukt med detta(det spelar också in att han har blivit starkare och inte är lika överladdad ock). Om det är svårt att få ut en häst i hörnorna kan det vara bra att stärka innerskänkel genom att leda ut hästen med ytter tygel. En jätteenkel grej, man behöver bara bli påmind om hur man kan göra när man väl möter problemet.

Vi fick flytta hästarna på rakt spår efter skänkeln. Man fick också flytta undan hästarna på volter. När Izno hoppade fick jag tänka på att inte släppa fram honom på de stora lägena utan räta på mig, ha kontakt i tygeln och lägga om benen. På så sätt kommer han upp till mig i sprången!

En riktigt fin häst med RUNDA fina lyror blev resultatet av kvällen.....och en riktigt lycklig sofia!

Ha en goer da!! Det ska jag ha med Zumbadans och ridhustrim!!

KRAMAR
Från tävling i Eksjö

Ridhuskväll

Ikväll ska jag, Fia åka till ridhuset med Manne och Locantus. Izno ska motioneras på mitt exellenta saltade spår=)!

Under dagen åker pappa & Ida och löshoppar unghingstarna. Så nästan alla hästar i stallet får vara i ridhuset! Imorgon ska Izno hoppa i Lekeryd för Jens Wickström, nästa torsdag startar träningarna för Micke och på söndag nästa vecka är det årsdebut på Jfk!! Nu börjar det rulla på!!=)Om ni vill se debatt om ridsporten kolla på tv4 play, sök på lasse anrell eller helena lundbäck! Väldigt störande resonemang hos många om att ridsporten inte är en sport! Men positivt är......vilken tid vi får i media!! Mer av detta men gärna med positiv laddning!"

Ha en goer dag! P & K FiaVS

Pay n jump Jönköpings fältrittklubb

Så var Izno med på pay n jump igår. Det var den mest seriösa och välordnade träningstävling jag varit på!

Efter tävlingen hjälptes alla åt att bära in hindrena. Vi var som ett gäng myror! 10 minuter så vart banan inplockad. Banan var byggd av en riktig banbyggare. Det var 11 språng, med kombination, grindar, fina infångare och  vattenmatta. Vi hade till och med collecting ring!
 De hinder som vi hoppade på är de hinder som Jfk har till sina regionala och nationella tävlingar! Mer av detta i sverige säger jag!! Utomlands är det mycket vanligt med seriösa pay n jumps. Där finns det anläggningar som har banor byggda hela tiden dit man kan åka, betala en slant och hoppa!50 kronor kostade det att starta igår! Känns mycket bra då det alltid annars är så dyrt att ha hästar.
Izno var kalasfin!! Vi hoppade en 110 runda. Så fin som han kändes igår har han inte känts sedan i Maj förra året på tävlingen innan han skadade sig i ryggen. SÅ GLAD MAN BLIR AV KÄNSLAN att ha en frisk och glad häst!

En sak jag tänkte på när jag red var: position i sadeln, bra galopp och att våga galoppera ut ur svängen(ett fel många ryttare gör att man håller tillbaka i svängen och sedan mot hindret inte har tillräcklig galopp för att reglera hästen) gör man det kommer läget till hindret naturligt. Och ligger man lite nära eller lite stort har man hästen framför sig och kan ta tillbaka eller rida framåt!

Idag satt jag på hästryggen kl 6 på morgonen. Jag red Manne. En pigg och glad häst som fick trava och sktitta på mitt saltade spår.
I em ska jag rida ut Locantus och Izno ska skrittas(eller ledas). Sen bär det iväg till gymmet.

I helgen umgicks ALLA i stall vip wins. Vi möttes hemma hos lillebror och Sandra. Vi hade superkul! Åt pizza, godis och annat gott! Så kul!!!!!! Vi är ett gott gäng. Det är guld värt det!

KRAM ALLA!!

Ha en goer dag

// Fia

Ridhuset i fredags

Jag hoppade Izno lite granna. Han var riktigt, riktigt fin! Jag längtar verkligen tills vi ska klubbhoppa imon!

Mer om det då! Ha en fin kväll! Kram Fia

Ikväll bär det iväg till ridhuset

Idag när jag, Fia kommer hem från jobbet ska jag rida ut en sväng med Jonna Sundgren. Jag tror att Manne får hänga med.

Efter det ska Izno, Locantus och Binan åka till ridhuset. Tänkte jogga lite och ta ett par skutt! Snart så ska vi träningtävla och det ska bli riktigt roligt!

Ha en härlish freda!! Det ska jag ha=)! Kraaaam Fia

Bästa Jonna L. har kommit hem från en två veckors semester resa!! Som jag längtat efter denna tjej! Tur att vi ska se i helgen då;) ♥

Så vad hände igår, vad händer idag och vad händer imorgon?

Onsdag: Manne fick vila, Izno ledde jag runt på mitt nysaltade spår på banan. Locantus red jag ut en sväng. Kort och gott, fina trevliga hästar!

Torsdag: Locantus longeras i ridhuset idag, Manne ska ridas på spåret på banan(blev mjukt idag....yeeeeey=), Izno får vila.

Fredag: Ridhuset med två av dem. Jag tror jag åker med Locantus och Izno. manne får ridas ut en sväng. I helgen ska vi åka på pay and jump på jfk. Det ska bli sköj!

Har bestämt mig för att starta Manne och Locantus lite senare än Izno. Någon gång i mitten, kanske slutet på Mars. Jag vill ha hästarna väl framme för tävling och känner ingen brådska med dom två!


Igår kväll var mina föräldrar ute och gick med hundarna i stan. Min mamma var en millisekund från att bli ihjälkörd på ett övergångsställe. Det var en bilist som körde om dem som stannat för henne. Mamma såg inte bilisten som kom i hög fart...tack och lov var pappa med och skrek på mamma. Hon tvärstannade och bilisten höll full gas förbi precis framför mamma!!

Ta vara på livet, fånga dagen...fyll det med lycka!! Det är så lätt att något händer!! Behandla varandra med respekt Och irriterar du dig på någon skit i det. Irritationen ligger hos dig och tar enbart upp din tid och energi!

Puss på er!! Ha en bra dag! // Fia

Ridhuset...ja, det är det som gäller nu!

Igår vart jag, Fia och min käre far i Lekeryd och red i min farbror Lasses ridhus. Jag joggade Izno ca 40 min och under tiden jag gjorde det longerade pappa Manne.

Manne var riktigt avspänd och lugn, jag tror han börjar mogna till sig! Izno däremot var väldigt energisk och på tårna! Hästarna blir lätt nerviga när det är hårt och halt i hagarna. De rör på sig väldigt lite och när de väl får fast mark under fötterna då bär det av=)!

Efter att farit fram och tillbaka till lekeryd, åkt och dansat Zumba i Huskvarna(så himla kul och nyttigt är det!) åkte jag upp till stallet igen. väl där släppte jag ut min bff Zeth lös på gården och jag själv tog Locantus vid hand och gick med honom i 30 minuter! Man får göra så gott man kan så här års!


Ikväll ska alla hästar ridas i ridhuset. Lääängtar trots att jag idag är dödens trött!!!

Ha en fin dag! KRAMAR Fia

ps. FASEN VA KUL FÖR ROFFE!! HAN ÄR SÅ VÄRD JERRINGPRISET!!!!!!!
Zethplutt ♥

Mondaiiiii=)

Idag åker Manne och Izno till ridhuset. Ska försöka mig på att skritta lite ute med Locantus. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen!

I ridhuset i eftermiddag ska jag jogga hästarna lite lugnt och arbeta dem mycket i lätt sits i galoppen och inte kräva alltför mycket.

Imorgon blir det omvänd ordning med hästarna. Då får Locantus och Izno åka och Manne ska skrittas ut!


Längtar till våren...tävlingarna och solskenet!!=) Snaaaaaart, vi går mot ljusare tider!

Ha det gött!

Kram Fia


Längtar ♥

nu kör vi på med motivationen!!! Ridhuset here we come!!!


det går inte att ens skritta ute nu!


ha en bra daaaag kramar Fia

Torsdag då äre ös!

Igår kväll var det hoppträning för Jens Wikström. Vi var i lekeryd och hoppade som tidigare nämnt. Vi träna på att hoppa småserier och rida cavaletti både på rakt och böjt spår. Träningen var väldigt lik den träningen jag red för Jens i mellandagarna.

Izno var väldigt pigg och glad. Vi har en hel del kvar innan vi är på topp. Jag räknar med att Izno ska pricka in toppform i april. Skam den som ger sig;)!

Nettan som äger Charlies häst & hund var hemma hos mig i måndags också. Jag trodde att min sadel var för vid för Manne och Izno då den lätt kanar. Det visade sig att den blivit för smal! Mina små hästar är ponnyrunda......jag behöver en sadel med bredare kanal och vidare mått! Så nu ska jag spara ihop till en begagnad butet sadel(igen) eftersom prestige sadlarna inte kan bli så vida i kanalen!

Det finns alltid hål att stoppa pengarna i när man har häst! Eller hur!!!!?

Idag på morgonen har jag vart i ridhuset. Manne och Locantus har blivit motionerade. Manne var KALASFIN! Ikväll ska jag åka och dansa reva av mig på gymmet och efter det ska jag hem och lufta Izno en sväng!

Ha en toppendag! KRAAAAAAAM

Fia


Detta längtar jag till!!! Hur mycket längtar du?;)

Hoppa ikväll då!=)

ikväll ska jag, Fia hoppa för Jens Wickström. Jag ska vara med i en hoppgrupp i Lekeryd. Har ställt mig på en reservplats. Så om två veckor igen kommer jag hoppa i lekeryd. Innan dess ska jag rida Manne och Locantus en stund hemma på banan(om underlaget tillåter). Jag ska också ta mig till gymmet och köra ett riktigt mördarpass för mina ben.

Jag har under vintern gymmat ca 5 dagar i veckan. jag tycker det är viktigt att även man som ryttare har en god fysik. och det ligger mer i tiden nu än förr att ta hand om sin egna hälsa för bästa resultat. fats i ärlighetens namn tycker jag att det är otroligt vikigt med en god hälsa i övriga livet med alltså ibnte enbart för ridningens skull. Foprskning visar ju att man blir gladare av att träna=D!!! Så sheeeeit va gla jag e!! HAHA!!

Till helgen ska jag åka och hoppa Manne och Locantus litegranna. Har inte bestämt än riktigt när de ska få tävlingsdebutera...det är bara Izno som ska få årsdebutera vecka 5!

Ha en goer dag nu, det ska jag ha!!! CARPE DIEM!!

Kramar fiaMåndag is the shit :)

Helgen har gått så himla fort och trevligt har det varit. Mycket sol och långa härliga uteritter har det blivit =D Jag, Fia & Jonna S, har haft väldigt mysigt <3 <3 Trots snö, så har det gått att rida ordentligt, våra hästar är ordentligt skodda och har fyra broddhål i varje sko. Vi blev dessutom jagade av ett gäng kossor, så action blev det med, tur att vi har så fina och snälla hästar =)
Idag skall jag och Fia åka till ridhuset, det ska bli riktigt roligt. Vi skall hoppa idag. Det kommer bli lite serier och senare ett par språng på enkelhinder. Markarbete också såklart och det är såååå roligt!! Ikväll ska jag umgås med Sandra, Marie & Fia <3Puss Ida

Vart tog hästarna vägen?

Eftrersom jag & Fia har hållt på med hästar i många år, har det också funnits många i stallet. Jag tänkte skriva ett par rader om de hästar vi har haft.

Ramses: Han är en valack som föddes hemma hos farfar året 1993, hans mamma var ett D-ponny sto efter den kända dressyrhingsten Urbino. Ramses är min allra första uppfödning och har gett mig mycket glädje under många år. Med Ramses vann jag massor med klasser upp till 120cm och fick en andra placering som bäst i 130cm. De personer som har vart med i sporten i några år har nog inte missat honom. Jag sålde Ramses för fem år sedan till en av mina närmsta vänner Jonna. Jonna och Ramses har vinster upp till 110cm.
Eastwood: Sofias första storhäst föddes 1986 i Holland, han blev importerad av en kvinna i skåne som hade tankarna dressyrhäst om honom. Eastwood var dressyrhäst fram till 10-års åldern, då tröttnade han och kastade av allt och alla. Därefter hamnade Eastwood hos en tjej som bor i trakten och pappa fick upp ögonen för honom. Fia provred för kung och fosterland ( Eastwood är en ganska trög häst) och Eastwood hamnade hos Fia. Eastwood & Fia vann massvis med tävlingar, meetingpriser och till och med en fåtölj en gång =) Eastwood står idag hos en kvinna i svarttorp och är jätte bortskämd! Och det!! Är han verkligen värd! Mannen med ett hjärta av GULD!!!

Bizniz: Även kallad för Nisse köpte Fia när han var tre år. Fia tänkte sälja honom när han var fyra men det blev aldrig av och tur var väl det!! Fia och Nisse hade vinster upp till 130cm och placeringar i 135cm. Fia sålde Nisse till ett par tjejer i kungsbacka som senare slutade rida. Tyvärr vet vi inte vart Nisse är idag.
Palerider: Född -97, en valack som jag köpte som treåring, han hade superstam, superkapacitet. Fia red honom upp till 120cm, sedan sålde vi honom eftersom Fia red honom då han inte passade mig. Vi sålde honom till Örebro.
Golden Destiny: Ett fantastiskt sto på 180cm som jag tävlade upp till 105cm på. Vi sålde henne senare till en tjej som heter Frida. Destinys bästa egenskap var att lika stor som var, lika snäll var hon =)Legende: Kom innanför våra stalldörrar och jag tänkte OMG vad är det för en ful häst?? Det var Legende som jag fick provrida en hel månad och som gav mig mitt självförtroende tillbaka. Legende hade inte en muskel när han kom hem till mig, de hade haft honom på lösdrift och bara tagit in honom för tävling!!! Legende gick 140cm innan jag köpte honom. Jag ´fick placeringar upp till 115cm, Sandra köpte honom av mig senare och placerade sig i 120cm. Legende är idag tyvärr i himlen... Han var en av de finaste hästarna jag har haft! Världens snällaste häst <3 <3Little wave: Köpte Fia som treåring, sedan tog jag över honom för att han var en så trygg & snäll häst. Jag tävlade 120cm på honom som femåring och sedan sålde jag honom till Tenhults naturbruksgymnasium som skolhäst. Ryktena säger att han är skolans stora favorithäst =D


Juliette: Min andra uppfödning, Fia tävlade henne åt mig, hon gick massvis med felfria starter innan hon såldes till Norge.

Kan man vara mer peppad eller!?=)

Har precis varit inne och tittat lite på tävlingar i vår. Jag, Fia är sugen på att rida lite cuper med mina hästar. Det finns många roliga att välja på.

Jag är sugen på Lamicell cup(en stilbedömningcup mer info om den kommer) , jag är också sugen på att vara med i folksam riders cup och tours of amateurs.

Vad det blir får vi se, det är mycket av en kostnadsfråga också=)! Men med tre fina tävlingshästar borde man ha någon chans iallafall=)!

Igår vart vi i ridhuset med Manne, Izno, Locantus och Binan. ALLA HÄSTARNA VAR JÄTTEFINA!!! Därför blir man ännu mer sugen på en cup att samla poäng i...hästarna känns väl framme för årstiden=)!

Idag red vi ut hästarna, i helgen blir det uteritt och trim...nästa vecka hoppa för Jens och snart drar även Micketräningarna igång! Full rulle alltså!!


Ha en bra dag!

P.s glöm inte att rösta på Roffe till Jerringpriset!!!! det är han väl värd!

p.s2. på ridsportförbundet finns clinic på film att ladda ner med roffe från när han var i helsingborg. kolla och tagga=)!!!

KRAMAR HA EN BRA DAG! / Fiastörsta idolen!!

Åhhhh hästarna <3 <3

Idag ska vi i stall Vip Win´s åka till ridhuset i Lekeryd. Jag ( Ida ) ska trimma både Locantus & Binis, Fia ska trimma Manne & Izno. Jag känner mig riktigt pepp inför säsongen och det är inte konstigt eftersom vädret är så bra också. Nu får vi hålla tummarna för att vi slipper snön och att vädret håller i sig med plusgraderna. Jag och Fia skall också börja greja med mina fina hingstar nu. Vi ska rida in dem och sedan får vi se om kommer att delta i några tester. Just nu är de fina och jämna i sina kroppar, men ni som har unghästar vet att det kan ändra sig vecka till vecka.


Detta är min andra uppfödning Juliette, jag sålde henne till Anita Sandes bror i Norge som juniorhäst för några år sedan. Nu är hon tillbaka i Sverige och det är jätteroligt att följa henne. Hon är för övrigt Ramses lillasyster.


Nu hoppas jag alla får en toppendag och att ni håller i hatten i stormen =D
Puss & Kram Ida

Ibland är det svårt att hålla sig till planen.

Ja det är nog dagens sanning. Man kan vilja mycket men sen finns det ju faktorer som bromsar upp en vare sig man vill eller inte! Jag skulle fara till ridhuset igår kväll, men stormen Emil gjorde att jag fick stanna hemma.


Först var jag riktigt sur, för jag hade gått hela dagen och längtat efter att rida inomhus....taggat till mig helt enkelt. Kvällen slutade med att jag åkte och tittade på en unghäst tillsammans med min far för att sedan avnjuta en omelett som min FANTASTISKA far "skapat" ihop, MUMMA=)!

Det händer lite skoj nu i stall vipwins...det är grejer på G=)! Mer om det senare.

Idag SKA JAG ÅKA TILL RIDHUSET FÖR DET MÅSTE SLUTA BLÅSA SÅ FÖRFÄRLIGT!!! Ha en töppada;)

Kramar fia
Det är därför hästar är så kul, man blir aldrig full lärd;) visst!!!!?

Ridhus på schemat

Idag har jag, Fia varit i stallet tidigt på morgonen. Fodrat, mockat, sopat och krattat. När jag väl slutat jobbet runt klockan 17 idag så är det enbart ridningen av hästarna kvar=)!

Jag ska rida Manne och Locantus hemma på banan. Izno ska få åka en sväng till Lekeryd. Väl där ska jag träna på att runda honom runt min inner skänkel. Jag tänker ställa upp cavalettihinder så att ridvägen mellan dem blir stora bågar i båda varven...nästan som en 8!

Jag tänker avsluta med ett par språng. På lördag blir det klubbis på Jönköpings fältrittklubb. Jag har beslutat mig för att enbart ta med mig Izno. Locantus och Manne får sin tävlingsdebut på någon pay n jump innan vecka 5 då regionaltävling på Jfk går av stapeln.

Ha en goer dag hörrni!

Kram Fia


ps det finns löshoppnings film på youtube på vip wins carlito brigante(juvelen ovan)

Kolla in ;)

Årets första ridtur

Igår åkte jag & Jonna S till ridhuset med Binis & Fanny, det var två pigga & glada hästar som vi satt på. Först värmde vi upp med sidvärtes rörelser och senare med bommar. Vi avslutade med att ta ett par språng på två enkelhinder och en fem och en halva.
Båda hästarna skötte sig toppen och nu ser vi fram emot årets första tävling. Den går av stapeln på jfk på lördag och det blir Fanny, Binis, Iznogood & Locantus som skall gå <3


Kram Ida


Kra

God fortsättning!

Nu blickar vi fram emot ett händelsrikt och härligt 2012!

Ha det bra alla!

Kramar flickorna i stall vip win´s

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0