Licala

Kan inte riktigt släppa tankarna kring denna lilla stjärna <3 ser verkligen fram emot nästa säsong!!!:)

Kraaaam Ida

Pill med Perra

Perra är smeknamnet på Pour Lámour. Han blir 4 år till årskiftet.Jag, Fia har precis börjat att lägga fokus på honom. Det jag gjort den senaste tiden är att jag har borstat honom, lett honom mycket i grimma. Jag har backat honom ett par steg, berömt. Tagit honom framåt ett par steg, berömt. Flyttat honom åt sidan i båda varven, berömt. Jag har hängt med armen över hans rygg i boxen och lagt vikt på honom. Härdat honom med schabrak över huvud och hals. Snart ska jag tränsa, sen ska det linas. Förhoppningsvis kommer han tömköras om en och en halv vecka. Det är enklare att få hästen att första start och styre om man vant den från marken.

Jag tycker att han är väldigt intresserad av mig när jag är i hans närhet. Han känns som en social och frågande häst! Det ska bli jätteintressant att följa hans utveckling framöver!"

ha en fin kväll alla!

Kram fia

Regn & rusk

Jag (Ida) sitter på färjan, är påväg till jobbet. En sån här kall och regnig dag är bara en av alla kommande regndagar. Sitter och funderar på hur jag skall göra mitt upplägg med alla tre hästarna kommande säsong :). Licala, Mighty & Locantus <3

Mitt mål med Locantus är iaf att han skall få tävla på Jfk i April, Licala vet jag inte riktigt ännu, det beror helt på hur hon utvecklas ( känns väldigt positivt med henne) . Mighty skall få gå ett par pay n jumps nästa år och kanske debutera lokalt. Beror på hur mogen han är och hur han utvecklas.

Kommer uppdatera mina planer här på bloggen framöver.

Kram Ida

stilkoll...vad tycker du?

Rolf göran
 
Edwina alexander tops....
 
Jens fredricsson....
Helena Lundbäck....
 
Själv är mina förebilder Roffe, Linnea ericsson och Anita =)
 
Anita=)
 
Linnea ericsson
 
Ha en fin kväll alles som sammen!! Kraaaaam Fia

så har sista tävlingen för året blivit gjord

Vad ska man säga? Izno var lite "tom" i första rundan. Han hoppade inte så spänstigt som han brukar. Han ville mest ha tempo framåt. Han hoppade dock på några stora lägen, vilket jag blev mycket nöjd med=). I omhoppningen var han dock mycket bättre! han kändes suuuper...jag blev sugen på en vinst och tog en fräck sväng. Jag svängde dock lite tidigt i landningen vilket resulterade i ett ner....jaja, meningen med denna rundan var att ge mig och honom en riktig självförtroende boost=)! Så äre...nu siktar vi mot ett nytt spännande år 2013=)

Kram alla

hälsningar Fia

Lycka till Fia!!

imorgon skall Fia tävla, jag håller tummarna och hoppas på en blågul i sista starten på säsongen!!

=D

// Ida

hjälp via nätet...

Den sista träningsformen är inte uppfunnen ännu. Igår reds Izno i ridhuset. Tyckte verkligen att han var suuuper! Bad sambon att filma lite. Sen skickades filmen vidare till Italien för feedback. Jag måste pressa hårdare, variera tempo mer och inte vara så "snäll" när jag rider. Sååååå idag värmde jag med uteritt och red enligt feedbacken på banan. När jag väl mötte ett problem skickade jag iväg mail efter träningen. Detta är SUPER...speciellt då för mig som inte har råd att åka ända till STHLM när väl ett riktigt tillfälle erbjuds.

Imorgon bär det iväg på tävling. Grejerna är nyputsade och allt är tvättat. Izno är redan flätad==)!! ha en fin kväll allla


kraaaaaaam Fia

Snart bär det iväg till ridhuset...

Ja för mig är det snart=)!!! Efter kl 17, och jag längtar så! Jag och Izno ska träna Cavaletti, formen och avsluta med ett litet skutt. Till helgen blir det tävling igen. Vi ska till Mullsjö och hoppa en liten 110 klass=)!

Ha en bra dag! Kram alla

// Fia

God morgon:)

Bjuder på lite bilder på Fantasia när vi stod på JFK.

Fullt upp..

Fantasia har fått ta de väldigt lugnt denna veckan då jag (Jonna) har tenta i morgon och har lagt allt fokus på att plugga.
Så idag gick ja upp tidigt för att hinna rida innan jag skulle träffa kompisarna för en sista dag med tentaplugg.
Jag vet inte om de va jag eller Fanny som tyckte de va roligast att rida igen, hon va så fin min underbara häst!
De är en så härlg känsla när de bara känns så där enkelt... :)


I dag bjuder jag på en gammal bild på mig och min ponny.




Ha en bra kväll.
/ Jonna 
 

Ett tips, skaffa en bra pannlampa...

Jag har provat många modeller. Förra vintern fick jag en fin lampa med led, som kostar runt 600 kr. Tyckte den var super!! MEN, nu är det så att min sambo är cyklist, han har visat mig något helt annat!!! En lampa för ungefär samma peng som lyser lika bra som hellyset på en bil!! Hallelujaaaaa!!!!! Mörker eller ej, skitsamma=)!!!!!! Nackdelen är att batteriet är lite större och att man har en sladd till batteriet som går ner i fickan. MEN VAD GÖR MAN INTE FÖR ATT RIDA I "dagsljus" när det är mörkt!! Är ni nyfikna var ní hittar denna fantastiska lampa, hör av er=)

Ha en bra dag!! Kram fia

I just loooove second hand!

Jag tror att det är fler än jag som känner så=)!

Senaste fyndet var en ett år gammal kavaj. Ska ha den på tävling på söndag. Tjohooo=)!! Nypris ca 3600. Jag gav 1700=)

Ha en bra dag! Kram Fia

Lika fin som denna kavaj är på bild, så fin var den jag köpte=)

En liten kortis

 
Är inte denna bild helt underbar!!!! 
 

å så apropå något helt annat...det där med balans.... vad tycker ni om detta?
 
Kolla in denna bilden nedan.....kopiera länken och klistra in i nytt fönster=)
 
http://www.hippson.se/blogs/redaktionenssportkoll/bildspel-fran-varldscupen-i-stuttgart.htm#
 
Ha en fin kväll! Imorgon ska Izno på tur, Manne kommer ridas igång nästa vecka! Kram på er
 
/ Fia

Glömde....

Imorgon skall jag ta upp mitt och Licalas samarbete..  skriver mer om Licala och mina planer för henne imorgon =) 
 
Kram Ida
 
Locantus och Licala är syskon =)

November..men vad gör det?? =)

God kväll!! Ida här! Unnar mig en liten stund för mig själv så här på kvällskvisten =) Är faktiskt riktigt glad över alla fina hästar i stallet! 
Min lille plutt Mighty <3
 

I lördags var teamet och tävlade i Värnamo, det var kallt men mycket trevligt med bra underlag och bra byggda banor med en hel del svårigheter ( för att vara lokal ) . Med mig hade jag fina Locantus, vi startade 1,05 m med en felfri runda och femteplacering som resultat. Locantus var suuupertöntig på framridningen och var mötesskygg och rädd för allt!! :P Hihihi. Väl inne på banan skötte han sig galant, det är bara jag som behöver träna på min sits och mitt självförtroende. Det blir lite många OOOHHH & AAAAHHH över oxrarna och det är klart att det blir liiite retligt när läktaren skrattar som att de ser en komedi med Johan Glans ;) ................

kram Ida
 

Lite gott o blandat :)

Ska skriva lite senare idag om tävlingen i Värnamo och även lite nyheter från stallet :D

Kram Ida

Hejsan hoppsan!

 

Nu har jag Sandra krypit till kojs för klockan ringer vid halv sex imorgon då är det dags för sista jobbpasset för denna helg, skööönt!!!! men innan jag somnar tänkte jag ladda upp lite bilder på min lille plutt. Är överlycklig för han kommer hem imorgon :D :D :D Det är nu dags för honom att bli stor pojk och klippa navelsträngen från mammsen ;)

Idag så har även en del ifrån team vip wins varit å tävlat i värnamo, och så klart har de gett bra resultat! Roligt när de går bra för alla!!! Det som är så härligt med vårat team är att det spelar ingen roll vilken nivå vi är på eller hur det går, vi stöttar och finns förvarandra ändå i vårt och tort!! Så puss på er mina fina teamvänner <3

Binis har fått tagit det lite lugnare nu sen vi tävlade på jfk. Även hon har fått massage av våran duktiga Jonna :D <3 Tänkte jag skulle hålla i nu till mitten eller slutet av december sen ska vi dra ner lite på tempot fram till februari. då vi laddar om för en ny tävlingssäsong. Har haft funderingar på att anmäla mig till sveland cup, tror det hade varit något för mig och binan :D Tour of amateur där finalen går i Falsterbo hade oxå varit superroligt!!! :D :D :D

Nähä nu ska jag sluta tjata och ladda upp lite bilder istället! Puss på er!

 

 
hahah det blev visst inga bilder på fölis. min telefon började visst att uppdatera sig så får ladda upp bilderna imorgon eller nått. men ni får lite andra bilder <3 <3 <3
Godnatt!!!

Motivation

Efter en riktig dipp på sista tävlingen för mig (Jonna) så har motivationen inte riktigt varit densamma.
Att det sen är mörkt hela tiden och grått har inte heller gjort saken bättre.
Men nu börjar de sakta återgå till det normala igen :)
Fantasia är super fin och idag sken till och med solen hela dagen!

Jag har tränat mycket med markarbetet de senaste och även lite bommar och det känns som att det börjar ge resultat. Sen har även Jonna L varit uppe och gett Fanny Massage vilket har gjort att hon har slappnat av lite extra! Hon är så duktig Jonna!! :D

Jag har tänkt nu så länge vädret tillåter att försöka träna så mycket som möjligt hemma, då inte riktigt tiden räcker till för att åka till ridhus hela tiden. Eftersom jag pluggar nu och inte bara behöver läsa en text en gång och att den sen sitter så får jag lägga lite extra krut på det ;)








Våra (min och Mickes) fyrbenta vänner :)

Ha en bra kväll, själv ska ja drunka lite i mina böcker.. 

// Jonna 
 

Snabbuppdatering :D

Här har ni filmen på mig och Binis från Grevagården som jag lovade att lägga ut!

http://www.youtube.com/watch?v=IsjfkhNZHis&feature=youtu.be


Nu ska jag och älsklingen min åka och förhoppningsvis köpa en ny säng!
Pusss
 

Ibland tänker jag på Woody......

Min fina gamla tävlingshäst som hamnade på de evigt gröna ängarna.....snart två månader. Och när jag ser bilder på honom vill jag bara lipa :,(........lille woody...snyft...R.I.P

 

 

 

Sjuuuuka :(

Typiskt! Nu är jag (Ida) , ledig. Och då börjar det riva i halsen ordentligt, huvudet värker och näsan är täppt... Varför ska man alltid bli sjuk när man är ledig??? Känns mer som en regel än ett undantag. Idag har jag kelat med fina Locantus, det är som balsam för själen <3 Imorgon skall jag och Fia bomträna, med ett par avslutande hopp :) .

Ha en toppenkväll, nu ska jag vila så att jag är pepp imorgon!:)

Laddar inför helgen!!:)

Innan John blund infinner sig såhär på kvällskvisten, Assar jag (ida)en härlig känsla inför Lördagens tävling i Värnamo. Känner på mig att det kommer att gå toppen!!:) Längtar tills imorgon! Då ska Locantus få massooor med kärlek av mig <3

På Torsdag ska jag pyssla med Mighty och det ska bli kuuuul!!

Hittade lite gamla kort ;)

Kram o natti <3// Ida

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1921868/images/2012/pic_50a2d822ddf2b31d210008c6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1921868/images/2012/pic_50a2d822ddf2b31d210008c6.jpg" class="image">

Jag känner mig tacksam att ha stöd från ett riktigt proffs....

Stor del av min, Fias tid går till att fundera kring mina fyrbenta vänner. Jag tror att reflektionen kring allt man gör med dem(och allt annat i livet också) är väldigt viktigt.
 
Jag tränade för några år sedan för en riktigt duktig tjej som jag nämnt många gånger. Anita Sande. Anita håller numera till i Italien, men åker till stockholm, skokloster och håller träningar med jämna mellanrum. Tyvärr kan jag inte träna för henne, jag får inte kontinuitet i träningen då jag inte har råd att träna så ofta jag behöver för henne. Hon är en helt fantastisk person och tränare!! Önskar att alla var lika engagerade och lika BRA på att lära ut som hon.
 
Jag följer henne och hennes arbete på håll, har också en del kontakt med henne. Är det något jag undrar över så svarar hon mer än gärna på mina frågor!!! GOA, Anita!
 
För er som inte vet, så har hon placerat sig i Hamburg Derby, nordiska mästerskapen för youngrider, utbildat flertalet hästar till GRAND PRIX nivå...jobbat som beridare hos Paul shcokemöle i 10 år! Ni hör.......
 
Jag har tur=)!! Nu fick jag råd om kommande nedtrappning och vila för hästarna...tycker det är svårt att veta hur mycket paus man ska ge dem....nu har jag en riktlinje som passar mig, det känner jag! Nyfikna kanske????
 
Idag ska jag leda Izno litegrann, putsa, borsta Manne...imorgon blir det dressyr på schemat!
 
Ha en underbar dag! Carpe Diem mina vänner!!!
 
Kram Fia
 
Tusen tack bästa Jonna.L som hjälpte mig med hästarna igår!! pusss på dig!!!
 

Här har du Anita i Hamburg Derby med självaste Paul shokemöle himself som kollar i bakgrunden.
 
Har du någon fråga till henne kan du gå in på hippson.se, hon är med i expertpanelen där=)

Tjoooo :D

Då va tävlingssäsongen slut för detta året för min(Sandras) del. Jfk som var nu i helgen va min och Binis sista tävlig! Känns lite tråkigt med tanke på att jag å Binis började vår säsong så sent, men men vi laddar om till nästa år!! Tro det eller ej det är ju bara en och en halv månad kvar!

Uppdatering ifrån tävligen: Jag och Binis hoppade först 110cm som gick mycket bra. Som många andra hästar så var även Binis väldigt spänd när hon kom ner till den fina tävlingsbanan. Så jag fick verkligen rida!! Denna runda slutade med 0+4 fel och en 10:e plac. Petade ner ett sketet räcke.

115cm var våran andra klass som oxå gick bra. I denna klassen rev vi ett i grunden, kom något nära på ett räcke men tycker att Binis kunde bjudit till lite och lyft lite extra på framtassarna. men nu blir det till att gymnastikhoppa mycket med bom framför och bakom och mycket serier med lite kortare avstånd så hon får upp ordentligt med styrka och spänst!

Tack å adjö nu ska jag skynda mig ner till min lilla mamma:D

(PS: mer uppdatering om Fias ritt i helgen kommer, men de får hon skriva om själv! :D :D )

Tävlingen på Jönköpings fältrittklubb

Hej alla! Nu har jag, Fia tillsammans med Izno varit och hoppat en klass på Jfk. Jag efteranmälde mig och Iznop till tävlingen. Han hoppade banan jättebra! Jag hade fokus på att sätta tryck i galoppen och att få honom att våga och vilja trycka på utifrån och våga hoppa av på lite längre språng. Han gjorde detta enkelt och spänstigt=)! Izno är en liten häst och vill gärna gå intill närmre på hindren. Kruxet är det att han får ta i mer än vad han behöver i dessa lägen. Och dessutom ska en bra häst kunna gå av i alla lägen(nästan alla iaf).
 
Jag kände inte ens att vi hade några större språng, detta för att han hade så bra galopp i grunden. Han petatde ett hinder i klassen. Vi hade dock bra balans, rytm och läge....det var dessutom det minsta lilla räcke på hela banan. kan tänka mig att Iznop blev lite slarvig där för att han helt enkelt inte värderade det. Dock hoppade han RIKTIGT scoopigt över hindren. Och det kändes riktigt bra!
 
Sandra gjorde ett superfint jobb med Binis. Hon var lite spänd i första klassen, det var Izno med by the way....det var tittigt på tävlingen och många hästar vägrade. Sandra får skriva mer om hennes ritter själv. Tycker dock det är roligt att vi teamar, hon har en stil att eftersträva Sandra=)! Ida, Jonna.L och Linda var också med och Teamade. Lindas dag var sådär, men så blir det ibland när man är två på banan om resultatet. Vi hade en mysig dag med mycket gott snack och fika.
 
 
Denna vecka fokuserar Ízno och jag på dressyr.....i helgen ska vi tävla LB:1 på JFK=). Manne har fortfarande vila.
 
Ha en fin dag ALLA! P & K
 
Fia
På söndag kommer Licala och Sandras lille skit hem=), på bilden ser vi Licala och Carlito B.
 

Loppis & annat skoj!!

I skrivandes stund har jag (Ida) precis fyndat ett par vita ridbyxor. Begagnat, oftast nya saker som folk har köpt fel storlek är väldigt bra, jag brukar aldrig fynda något som är slitet. Men saker som träns täcken, ridstövlar etc är suuuper att handla på nätet. Tänk, mer en halva priset på grejorna!! =)  Det kan vara ett par ridbyxor, aldrig använda med nypris 1700 som säljs för 300. Det gillar jag! Nog om detta.
 
Igår var jag och Jonna L och stöttade Fia och Sandra på Jönköping Fältrittklubbs hopptävling. Det gick jättebra och Fia eller Sandra får skriva här själva om tävlingen. En annan sak som kan vara bra att veta är att Jonna L utbildar sig till hästmassör, därför masserar hon just nu hästar för en liten slant plus bensinpengar. Skriv om ni har några frågor gällande detta! =)
 
 
 
 
 
Ha en toppendag ALLA!!
 
Kram
 
 

I torsdags hoppade hästarna super..

Känns bra inför tävlingen imorgon! Sandra och jag, fia var och hoppade i ett nytt ridhus...fantastiskt fint underlag, Vi hoppade bana för att förbereda oss för helgens tävling. båda hästarna hoppade med mycket SCOOP. Izno var lite värre än Binis, men jag tror det beror på att Binis är lite smartare. Hon hoppar vad hon behöver....Izno tog i till taket även på små cavalettis.....knäppisen. Hur det går imorgon återstår att se. Men det känns i alla fall bra=). Uppdatering kommer...Kram ha en fin kväll!

Tomten!! Jag önskar mig en ny sadel, en prestige versailles, ok den kan vara ´begagnad...

Igår sitstränade jag (Ida) med Locantus, i Jonnas fina sadel. Det gick över förväntan och jag har bestämt mig för att jag skall sitsträna 5 minuter om dagen =) . Jag har turen att jag för tillfället får låna Jonna Larssons fina prestige versailles och rida i. Tidigare har jag ägt butet, ridit i cwd och man blir en aningen bortskämd med kvalité då. När det gäller prestige versailles så tycker jag att man får mycket sadel för pengarna och eftersom jag inte varit snäll i år får jag nog spara ihop till min egen prestige sadel och inte lita på att tomten kommer ;)
 
Här ovan ser ni en prestige versailles =)
 

Imorgon skall jag och Jonna S hoppträna Locantus och Fanny, Fia och Sandra hoppade igår och det gick jättebra! =) De får skriva lite mer utförligt här senare. Nästa vecka skall jag tävla med Locantus i Värnamo, jag hade inte tänkt att jag skulle tävla mer i årm, men en tävling till får det allt bli =) För mig känns det bä'ttre att starta senare på våren och tävla längre in på hösten (gillar inte minusgrader ).
Locantus & jag för 2 år sedan <3
 
Jag har bestämt mig för att jag skall knoppa Locantus till Värnamo, förhoppningsvis kommer det både fotas och filmas =)
 
Hoppas ni alla får en toppendag!! Nu ska jag gå och leka med min brorson Sigge <3
 
Kraam

Detta inlägget tillägnar jag våran trogna läsare Fia Hagabo =)

Hej!
Igår och idag blev inte riktigt enligt mina (Ida) planer. Igår skulle jag och Sofia åkt till ridhuset och gymnastikhoppat och jag skulle ha lagt extra mycket krut på sitsträning. Så blev det inte utan det blev en ridtur belarmade med reflexer och pannlampor ;). Därför skall jag träna på detta idag istället och tillsammans med Jonna S hoppa bana på Lördag

Kan ni tänka er att det är den mörkaste månaden nu??=) och att det snart går mot ljusare tider =) !!! Det kan man inte tro men så är det och tur är väl det. Jag sitter här nu vaktar på min lilla hund Biggan som skall få valpar, det är därför hela min dagsplanering blev fullständigt krackilerad. Min och Sylvesters morgonpromenad får bli eftermiddagspromenad istället.
Min fina syster Fia <3
Fina Biggan! =) Jag har lagt ut en gissningslek på FB där den som gissar rätt på antal valpar får namnge en valp =) KUL <3
 
Min fina <3


 Idag skall jag försöka hinna med att pyssla med min treåring Vip Win´s Mighty Heart ( U:Licala, E: Heartbeat) , jag skall fortsätta i samma anda som igår a´la Eamon Hickey. Längtar tills Mighty är inriden och det skall bli så roligt att få starta vår resa ihop <3 Här kommer lite bilder på plutten, som Fia H, har önskat ;)
 Vip Win´s Mighty Heart och Pour l´amour
Bästisarna <3 Pour l´amour är också tre år U:Laluna, UE: Calido I, E Perigeux
Min älskade Mighty <3
Detta är en bild från i somras, nu har han ju massor av ´vinterpäls ;)


Ni får lite fler bilder nu när jag ändå är på G...BildMANIA ;)
Fiiina Locantus, som jag skall tävla den 17:e i Värnamo =)
Priser gillar vi!! Här är det Fia & Izno som tagit en andra placering =)
Snyggingar!! Fia & Izno i Linköping tror jag =)
Daniel & Mighty på sommarbetet
Mighty <3
Jag och älskade Locantus är ett team igen! =)
Vackra Pour l´lamour som Fia ska rida åt mig i fyra och femårs =)
Licala, Mightys mamma som inte blivit riden på fem år, hoppar jag upp på i grimma och grimskaft ( inte en fena rör hon) Fiiiiina häst. Som för övrigt skall sättas igång i vinter =D
En vanlig dag i team Vip Win´s, hästhoppning på tv och pizza ;)
Sylvester är med på ett besök hos systrarna Olsson
Mighty i somras.
 
Nu är det dags att rasta Biggan lite. Ha det toppen alla!! =)
 
KRAAM Ida

Ridhusdag

Idag ska jag, Fia tillsammans med Ida åka till ridhuset. Idag kommer vi hoppa lite småhinder. imorgon blir det bana. Mer om detta senare=). Ha en bra dag! Kram fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0