Ny bloggadress

vi kommer inom en snar framtid finnas på en annan adress. kika in på stallvipwins.bloggplatsen.se

Kram alla!

Hej hej=)=)

Nu är det fia som sitter vid skärmen. tänkjte skriva lite kort om vad som händer i helgen.
 
Jag och Gunnar far till skokloster. Där ska jag följa anitas träningar. Sedan på kvällen blir det julfest! Såååå kul!
 
Ha en trevlig helg alla! 
 
ps nästa vecka får Manne börja ridas! Jiiiipppiiiii!!!=)=)
 
kram fia
 
 

Det bästa med stall vip wins är nog att vi kommer vara vänner för livet alla <3

Träning över vintern.....

Nu har hästarna börjat ta det lugnt! Jag har ett upplägg med dem som kommer vara beständigt fram till mitten på februari. I mitten av februari trappas träningen upp och först i mitten på April kommer mina hästar få komma ut på tävlingsbanan.
 
Jag, Fia har de senaste åren prickat formtoppar för tidigt både på mig själv och hästarna. Det är dags att tänka om nu. Det roliga är att jag har ett sammarbete med Anita Sande....hur hon hjälper mig ska jag skriva om senare. För er som är intresserade av vem Anita är kan jag tipsa om hennes hemsida. www.anitasande.com.
 
De senaste veckorna har varit lugnt eftersom vi inte kunnat åka iväg. Transporten står fortfarande med sommardäck och Manne håller på att läka ihop sitt sår efter den där hetsiga bacillen han fick i kotan!

På lördag tidigt på morgonen åker jag och Gunnar till stockholm. Väl där blir det för min del att iakta anitas träningar som hon håller där en gång per månad. Senare på kvällen ska vi gå på julfest med Anita och alla hennes svenska elever! SKÖÖÖÖJ!!!!
 
Under vintern kommer Iznos mål vara som jag tidigare nämnt vara att förtbättra hans galopp, få honom kvickare, få honom att våga länga ut både språng och galopp utan att bli bökig. Få honom att sätta sig bättre på bakbenen, lyssna bättre på skänkel och även ha lite mindre hull på kroppen....jag minns att veterinären kommernterade honom i början på året i år....HAN HAR FÅTT MAT I VINTER;)!! kul kan tyckas, men det är ju lättare att hoppa med mindre vikt.
 

Själv har jag styrketränat seriöst länge. Det jag behöver förbättra är balans, fokus och explosivitet i benmuskler. Även reaktionerna över lag. Jag kommer byta gym till ett i huskvarna...kommer börja träna yoga. Lägga upp en annan träning för mina ben)=)!! Saker som jag ska diskutera med min PT idag=)!
 
ha en fin dag alla goa!!! Kram Fia
 
(snart kommer mitt upplägg på hästarna samt mer utförligt hur jag får hjälp av Anita).
Anita
 
Smidighet och balans samt god fokus..det behöver jag förbättra till nästa år=)
 
 
 

hej hopp alla glada!

Helgen har varit relativt lugn. Vi har haft kalas både lördag och söndag. I lördags hade goa och glada gänget en härlig kväll hos Jonna.S och hennes Micke. Idag söndag hade jag, Fia och Gunnar kalas eftersom Gunnar och barnen fyller år i december=)! Mysigt värre;).
 
Hästarna har fått ta det lugnt i helgen. Izno har fått massage av Jonna.L. Hon är jäääääätte duktigt. Det ska bli riktigt roligt att ha en plan för Izno nu säsongen som kommer. Jonna har gått en kurs i hästmassage och kommer gå en till nu i mars. Hon har verkligen en begåvning i detta och vi hade väldigt intressanta disskusioner kring spända muskler och varför osv......
 
Jag kommer efter varje pass jag ridit stretcha izno framförallt i bog och i hals för att komma åt de muskler han använder när han sträcker ut sig. Själva målet med honom under vintern är att förbättra hans galopp=).
 
 
 
ursäkta att bilderna kommer på sniskan? Jag fattar inte hur man rättar till detta. Izno tyckte efter mycket om och men om detta. han är en häst med stark integritet=)
fick tipset av jonna att sadla längre bak så det har jag provat=)
 
Idag har vi haft en ny stalltjej hemma. Det har gått bra=)!! 
 
ha en fin kväll! Kram
 
 

Svenska folket blir överraskade av svenska vintern varje år....

Ja konstigt nog, även om vintern är en årlig förekommande förteelse i detta land blir alla i fullständig chock när den väl gör entre! Jag instämmer att jag, Fia är en del av den chocken. Jag hade INTE räknat med detta. Varje år då vintern kommer önskar man:

Att man bodde i spanien(på en gård med stall givetvis)
Att man har ett ridhus, gärna uppvärmt!
Att man hade en fyrhjulsdriven bil så att man kan ta sig till ridhus
Att man kunde ta ett par veckor "days off" från stallet och någon proffsryttare kunde trimma till hästarna under tiden...

Mycket man önskar...att vintern kunde ta slut kanske? neeee...;) ha en bra dag alla!

Kram Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0