God morgon!! <3

Detta händer under dagen

Idag ska jag,Fia och min kära syster ha födelsedagsfika. Efter det ska jag åka till stallet och trimma Izno och Manne. Locantus blir tömkörd idag och Binis blir riden på banan.

Imorgon ska det bli göööörfint väder.Då ska jag och stalltjejen rida ut två hästar och sen ska jag åka till Riddan och rida en...jag tror att det blir Izno som får sträcka på sig lite. Han är galet laddad nu när vårdädret kryper fram!

Ha en fin dag. Det ska jag ha nääämlish!


Kram Fia

ps. igår anmälde jag Izno och mig till Falsterbo=)=)!!! Hiiiihi va kul!!!Tänk att få rida på denna arenan...hohoooo va spännande=)

Kärlek <3

20120207_103944 (MMS)

Kärlek <3

Fin sönda =)

Idag har vi skrittmaraton i stall Vip wins!! Alla hästarna skrittas ut minst en timma var! Underlaget ute är hårt så det passar ypperligt att göra detta udag. Skritt ger mer för hästen än vad man tror!

Satt med spänning igår både klockan 17 och 20. Så var det från GHS på DATORN!!! Sååå besviken! Men idag klockan 15:30!!!! DÅÅÅÅÅ:) ska jag bannemej kolla!!

Imorgon kommer duktiga stalltjejen hem till oss, så uteritt på schemat med hästarna. Tisdag blir det lite skutt i ridhuset...sen får vi se vad som händer mer=)!

Nu ska jag ut och skritta, skritta, skritta och mocka, mocka, mocka oooooch mocka!

Ha en bra dag alla!!! <3

Kram Fia


Jaha denna helgen blev helt annan än vad jag tänkt mig

Ingen pay n jump......hästarna vaccineras......tö väder och mockning av hagar. Endast lätt och lösgörande arbete med hästarna på banan i helgen.

Så vad det med det!


Nästa vecka tävlar Izno två dagar i Lidköping, Manne tränar sina andra gång för Micke....Det rullar på.

Snart kommer film från HÖLE BÖLE!

Glöm inte Göteborgs Horseshow. Hålltider kl 17 och sen kl 20.

Kramar fia


Ida och Locantus

Vilken underbar dag!!

Idag har jag, Fia varit uppe med tuppen och fixat stallet innan jobbet. Ikväll ska jag hoppträna med Manne för Micke. Locantus ska skrittas likaså Izno.

Ida rider Binan idag under dagen.

Igår var jag med Manne och Izno på Riddan och trimmade! I LOVE RIDDAN!!! Vilket ridhus! För er som inte vet är ridhuset GIGANTISKT, jag tror det är det största vi har i Norden. Det var jag och en tjej till som red.

Snacka om att vara bortskämd. Fördelen med Riddan är att man från början sätter en ordentlig galopp i hästen och bjudningen kommer mer naturligt.

IZno var så glad att han visade på en fjärde gångart: Bakut med visst inslag av galopp!=)=)!!

Ha en fin dag alla! KRAM Fia

Önsketajm

Ni är ett stort gäng som läser vår blogg varje dag! Vi vill gärna ha feedback om vad ni tycker är bra och dåligt.

Vi vill gärna veta hur ni tycker att vi kan göra för att bloggen ska bli mer intressant och ännu roligare att läsa!

KOM IGEN!!! KOMMENTERA!!!

Ha en bra dag!! Carpe Diem


// Tjejerna i Team Vipwins

Svart?? brun?? skimmel?? fux?? hingst?? sto?? stor?? liten??

Jag blir galeeeeen!!!! Att man kunde vara såhär fruktansvärt nyfiken och otålig trodde jag aldrig!
Om ni inte visste väntar jag (Sandra) och Sven (min sambo) på en fölunge e: Cabachon u: Licala. Jag är så förväntansfull så jag håller på att spricka! Tankarna snurrar, hur kommer den se ut, blir det en han eller hon? stor eller liten? jaa en massa snurrar... Men det är väl det som är meningen, är nog lite som att va på smällen...tror jag.. ;) hehe :D

Fölet väntas att födas i slutet på maj. Jag hoppas på att de blir ett sto med mycket tecken! Chansen är 50/50. Cabachon är en otroligt vacker och högrest hingst med mycket tecken, lyckta i ansiktet och är vit på alla utan ett ben.Medans fianste, underbaraste Licala bara har en liten stjärn.


 

Vad tror ni???


På tal om föl så har jag, Ida och Kalle varit och löshoppat Idas fina hingstar, som redan blivit 3år gamla, idag. Otroligt kul att se hur dem utveckals dag för dag. Både Mighty och Perra gjorde mycket fina språng! Och dem skötte sig utmärkt, väldigt coola när det gäller både lastning och hantering. 

Nähä nu är det även dags för mig att nana kudde, har en snarkande man på ena sidan och en liten hund som tar ungefär lika stor plats som en fullvuxen karl. det gäller att breda ut sig ;) 

Puss och kram Sandra   
 

Perra som bäbis <3

http://www.youtube.com/embed/Fspn2WiZm1s

Yeeeeiiiiiy!!! Glad!!!

Har haft världens bästa födelsedag idag. Började morgonen med att ringa till Fia och sjunga för henne, hon var inte sen med att jamma med =) Hihi jätte roligt. Efter det har jag och Sandra fixat med hingstarna inför dagens löshoppning. Båda var jätteduktiga och sååå snälla=D


Perra <3 <3


Binis <3

Jag ska inhandla lite nya grejer till grabbarna, pratade med Sussie Hellkvist om LaKim luvorna, de är as-snygga och jag ska beställa två stycken, en till Mighty & en till Perra =)
Det bästa med dem är att de ligger på plats ( se bilden ovan!! inte roligt med luvor som flyger så) & såklart att man kan beställa efter egen smak. Mina ska se ut typ såhär =)

Snygg va?!!!

För övrigt så ska jag sälja mina Veredus ridstövlar strl 37, JÄTTESKÖNA och inte alls mycket använda. Kontakta mig om det är intressant, har även en röd animo-kavaj i strl 38 och en svart GPA- speed air hjälm till salu =)


Suuuperbekväma =) =) =)


Snygg kavaj =)
& hjälm oxå


Ha det toppen alla =) & Sov gott

Bamsekramar Ida

En liten blänkare

Denna veckan är fylld med saker att göra. Jag, Fia hoppas kunna uppdatera bloggen...jag ska helt enkelt göra mitt bästa. Filmer och reflektioner kring tävlingen kommer såsmåningom.

Igår hoppade jag serier med Manne. Jonna.S hoppade Fanny. Båda hästarna skötte sig utmärkt.1.10 m

Bom

1.10 m

bom

1.10 m

bom

2.40 m

kryss

3,5 m

räcke

6 m

Oxer
 Vi började med att värma upp på ett kryss. Sedan travade vi över de första bommarna och krysset och sen byggde vi på. De sista gångerna tog vi serien i galopp. Då tog vi bort första och andra travbommen och rullade ut bommen närmst krysset så den låg ca 3m ifrån serien.

Manne ville dra åt höger ett par gånger i serien, då vände jag vänster direkt efter serien ett par gånger, sedan red jag rakt fram efter och fokuserade på att ha ett jämnt tryck i stigbyglarna i landningen. jag lade också en sned bom från mitten och till höger på oxerns frambom för att hjälpa Manne att hoppa i mitten.

Han hoppade igenom serien lugnt, fint, stadigt och rakt efter ett par gånger. Fanny hoppade super(om något högt över, men det på frund av orutin).

Så nöjd med Manne och det känns som att det bara blir bättre! En glad Fia på en fin häst kan man summera kvällen med.


Binan och Izno blev skrittade i 40 minuter och Locantus fick vila eftersom han blev masserad...lyxpellen!! =)

Ha en bra dag alla! Kramar

Fia


(Mannes första tävling, inte lätt att hänga med där inte=) )

Ett litet smakprov på slutresultatet med vip wins Mighty Heart

Blandat resultat och intressant clinic

Lite kort om vad vi kommer skriva om i dagarna.

I lördags var vi på Clinic uppe på jönköpings fältrittklubb. Clinicen handlade om inridning av unghästar och utblidning upp till Grand prix. De som höll i Clinicen var Viktoria Amlgren och Eamon Hickey.

Vi hade med Vip wins Mighty Heart, Idas 3 årige hingst efter Heartbeat. han hade haft träns på sig en gång tidigare, aldrig sadel! Efter 40 min hantering galopperade Eamon Mighty uppsuttet i full galopp! Allt detta filmade vi! Kommer att lägga upp detta otroligt intressanta snart!

Izno fick en andra placering i 110. Det är filmat och kommer också att läggas upp här. Jag har massor av tankar om helgen och tänker dela med mig senare=)!!!

Ikväll ska Manne & Locantus hoppa serier. mer om det senare också!

Ha det toppen i sola!!

Kram Fia2 herrar som ska ska följas med spänning i år! Mighty och perra

SMS-inlägg

2012-02-19_12_18 (MMS)

Thank good it´s Fridayyyyyy=)=)

Veckorna bara springer iväg! Jag, Fia tror att det är så för de flesta, man fyller sina dagar med olika göromål och så tjoffar det bara till och ännu en vecka i livet har seglat förbi!

Träningen igår var super. Som Ida skrev bytte vi hästar under träningen. Ida har sin starka sida i höger varv, medan jag har min i vänster. Vi rider väldigt lika också så vi kompletterar varandra väldigt bra! Vi har börjat samarbeta mer tight än någonsin och det känns så HIMLANS bra!!!

Igår hoppade vi lite serier vilket är stärkande för hästarna. Det var studs upp på rakt spår från kortsidan och sedan ganska snart efter var det cavaletti på medel linjen. Den skulle vi byta galopp över! Viktigt där att ha hästen rund för skänkeln och rida noggrann väg! En övning att rekommendera för lite spända hästar som gärna skjuter in bogen och vill ställa utåt! Och springa ifrån skänkeln.
Nu tänker jag bli djup!


 


Tiden är det mest värdefulla vi har! Tiden kan man aldrig få tillbaka eller jobba igen. Därför tror jag att det är viktigt att man fyller tiden i sitt liv med meningsfullhet och lycka. Lycka är olika för olika människor. Lycka för mig är vänner, familj och hästar och lycka för någon annan kan vara att räkna frimärken, resa jorden runt, samla på fjärilar eller träna någon annan sport.......

Jag jobbar varje dag för att fylla mina dagar med mening, försöka se saker positivt och inte hamna i ett bittert tänkande. Ibland stannar jag upp och tänker för mig själv: Fasen, Fia vad jag har det bra!

Ida, Sandra, Jonna, Sven ,mor & far...många fler....hästarna, ja det är de som är orden i min mening. ♥♥

Dagens lilla fredagssporre till er alla:

Av med offerkoftan, KÄMPA PÅ, slå klackarna i taket, lev livet, tacka för allt du har och va nöjd med den du är. Ingen är som du!!! ♥


Massa kramar från Fia


För övrigt!!

Ska jag försöka fota och filma allt kul som händer i helgen =D

Kraaaaaam Ida

Detta var riktigt KUL!!!!!! =D

Sitter och äter en äggmacka såhär på kvällskvisten mmmm MUMMA!!! Är nöjd & glad, Locantus gick jättefint på träningen idag . Han väntade kvar hos mig innan hindrena och hade luftiga, fina språng trots att det var hans första hoppträning för i år =)


Jag & Locantus =)

Fia red Binis och det gick också väldigt bra, hon var som vanligt pigg men Fia satt i fin balans med mjuka händer. Såg riktigt trevligt ut =) Det kan ju vara lite knivigt ibland att behålla bommullsvantarna på då man sitter på en pigg häst, men Fia lyckades väldigt bra tycker jag =)


Fia & Binis ska tävla i helgen =) KUL KUL!!!


Fiiina Mighty <3


Gulle <3 Pratade med denna sötan för ett par dagar sedan =) Hon har mycket roligt på G, som hon kommer att skriva om här på bloggen =) SPÄNNANDE!!!!

Nu ska jag hoppa i bingen, det är upp med tuppen imorgon =D

PUSS & KRAAAAAM
CARPE DIEM////// Ida

Hoppträning

Ikväll blir det hoppträning för Micke. Jag, Fia ska hoppa Binis och Ida ska rida Locantus lugnt och hoppa lite serier med honom.

Imorse red jag och min stalltjej ut Manne och Izno. Vi klättrade dom litegranna. Manne var rätt bra mör efter klättringen, Izno bekom det inte överhuvudtaget! Därför avslutade jag med galoppfattningar på mitt fina saltade spår=)!!

Jag ska salta spåret bredare. Pappa har plogat fyrkantspåret och volterna. Hörnerna ska saltas bredare så att man verkligen kan galoppera ut ur svängarna(något som är bra att tänka på speciellt under inomhus säsongen då grundtempot lätt blir lite lägre eftersom ytan att rida på blir mindre inomhus). Jag ska behålla det hårda en bit in på banan. Tycker att det är perfekt när man skrittar fram. Först hårt.....sen mjukt! OMVÄXLING det GILLAS!!


Tävlingsdebut i helgen nudå! Som jag längtat efter detta!

Väl i Tidaholm ska jag prova en kompis sadel. En CVD sadel. Jag är nyfiken på hur en sådan sadel är att rida i. Ska byta bort min prestige sadel eftersom jag behöver en sadel med mycket bred kanal och vidd. Så är det när man har ponnyrunda hästar=)!!På söndag ska hästarna hoppa serier igen. Jag kommer också rida hästar som inte är mina. Spännande=)! Ha det töppa! KRAAAAM Fia

Snart händer det=)

Ja snart så händer det något riktigt KUL här på bloggen! Håll utkik så får ni se;)

// Fia

Locantus, maränger å grodlår
Här är sista rundan med Locantus förra året. Det var hans tredje 120 start. " ner i den klassen men jag var ändåmycket nöjd med honom. Jag själv "rattade till det" lite på ett hinder, annars var jag rätt nöjd med mig själv också. Nu är det en bit kvar tills vi är igång igen! Men skam den som ger sig;)


P.s trots allt gymmande av ben i vinter hade jsg träningsvärk dagen efter att ha hoppat 5 stjärnor! Maränglåren är ett minne blott. Numera har jag hårda GRODLÅR! Det ni! Haha!! Kolla in! :p

(måste bara se till att använda dom i rättans tid me! haha!!

// Fia

Detta skulle jag vilja ha!

Jag är sugen på det här:Och detta:Och detta:Å sen det här:

'
Någon som har provat den?

Sen vill jag också ha dessa:


Det finns så otroligt mycket snyggt i ridsportbutikerna nu! Och för er som inte visste så är ridningen insirationskälla till stora modeskapare i världen. Till exempel Ralph Lauren! Det ni=)

Jag fyller år snart, jag vet att jag kommer få ett fint vinglas och en mixer=)! Det är jag fullt nöjd och tacksam för. Men visst är det kul att ha saker som man verkligen skulle vilja ha!


Litet tips till er som inte ska ner till Gothenburg horseshow! Paxa tv:n hemma! Inspireras och ta tillfället i akt bara för att du är hemma och inte i Götet....RID!!!


Ha en bra dag alla!!

KRAMAR Fia

Happy valentines day!! <3

Man har alltid en plan för stallet! Tur är att planen är något flexibelt. Idag ska vi putsa och borsta hästarna. Imorgon blir det ridning för hela slanten. Förhoppningsvis i Ridderberg=)! Vi får se!

Hästarna var kalasfina igår. Binis och Izno glänste som de stjärnor jag tycker att dom är! Jag hoppade bara några språng med Binis på ett enkelhinder för att jag vill känna av henne lite inför tävlingen i helgen. Izno fick hoppa serier och byta galopp över bom. SOM HAN TOG I!!! Helt fantastiskt att sitta på en häst som TAR I för fulla muggar! GÖTT!!

De andra hästarna är fortfarande svaga efter vilan. Jag kommer att starta dem senare under våren. I April tror jag=)! Så nu har vi en period utan stress framför oss där vi kan bygga och bli starka=)!!!

Ha en bra dag!! KÄRLEK TILL ALLA!! ♥♥


Fick denna av ett barn på jobbet=)


Jag älskar ordet VI!!Dagarna blir långa så här års när man inte har ridhus. Åkte från Lekeryd hemåt med hästarna 22:15 igår

Sammanhållning =)

I vårt stall har vi för det mesta väldigt mysigt och roligt, denna veckan står massa kul på stallschemat =)
Fia hoppade alla hästarna igår och jag fick en väldigt positiv uppdatering av träningarna. Det bådar ju gott till tävlingarna i helgen!! Tanken är att Fia skall lära känna Binis så att de kan tävla lite högre, eftersom jag bara tävlar mindre klasser och egentligen tycker att det är roligast att träna & trimma =D


Fia & fina Izno
Uppfödning har jag tidigare skrivit om i bloggen och det är ngt som intresserar mig mycket!! Vårt avelssto Licala är dräktigt med Cabachon och jag är väldigt förväntansfull inför hennes fölning i Maj. Licala är ett fantastiskt avelssto, problemfria fölningar, lätt att få dräktig, en utmärkt mamma, rättställd med ett bra huvud. Licala har en godkänd bror från mödernets sida, han heter Sanherib och är exporterad till USA. Sanheribs far är kända Sandro Hit.


Sanherib! Väldigt lik Licala =)

Jag har funderingar på att visa Vip Win´s Mighty Heart (Licalas första avkomma) på 3-års, det beror på hur han utvecklas, vi får se helt enkelt =)


Tänk att tiden går så fort, det var inte länge sedan Mighty var en liten plutt <3 <3 <3

Ha en bra dag =)

Kram Ida

Detta händer v. 7

Måndag: Alla hästarna(Manne, Locantus, Izno och Binis) ska hoppas av mig(Fia)

Tisdag: Galoppträna hästarna på Ridderberg, Tenhults Naturbruksgymnasium

Onsdag: Putsa och borstadag. Hästarna tömkörs

 Torsdag: Hoppträning för Micke med Binan

Fredag: Ännu inte riktigt bestämt vad som händer

Lördag: Hästarna rids ut, vi åker på unghästclinic på Jönköpings fältrittklubb. Idas fina uppfödning Mighty Heart ska ridas in av Eamon Hickey under dagen. Sååååå spännande!!!

 Söndag: Årsdebut i Tidaholm. Izno coh Binan ska tävla=)!!

För övrigt har helgen varit fantastiskt bra! Fina hästar och ny duktig stalltjej hemma=)! Manne förra året=) Ha en bra dag alla! Det ska jag ha. Carpe diem!! // Fia

FredagsmysJag(Fia), Ida, Jonna. L och Sandra sitter hemma hos Jonna. Äter gott, myser och snackar häst. Kan kort och gott säga att detta är den bästa fredagen denna veckan;)!! Imorgon blir det fullt ÖS! Ny hästtjej till stallet, ridhustrim mm mm=).

Fin dag alltid! Ha det töppa!! KRAM Fia

Izno för ett år sedan =)

Denna texten är fantastisk lyssna på den=)

Ska bli bättre med nya bilder

Ja det är ju lite svårt att hinna med precis allting som man skulle vilja hinna med. Jag ska försöka att bli bättre på att ta kort och tänkte också att mina kära stallkamrater kan bli det också!

Lite kort om vad som hänt det senaste:

Jag var på besök hos min pt! Det visade sig att jag hade samma muskelmassa och fettprocent sedan jag var där sist(i början på December). Jag har väldigt bra värden(kallas fit) men skulle vilja ha ännu bättre. Det som hänt i positiv riktning är att min kondition har blivit mycket bättre och jag känner mig stark i kroppen. Detta har tror jag en stor betydelse för hur det gåt på hästryggen=)!! Så jag kommer fortsätta som jag gjort med min personliga träning. Jag ska testa min maxpuls för att se hur mycket jag kan pressa mig själv. Sen ska jag skaffa pulsklocka och på så sätt hålla lite koll=)!

Jag tränade för Jens Wickström i onsdags. Dert gick SÅ BRA!!! Izno är fin nu! Vi hoppade bana och vi tränade på distanser. Banan inehöll5 distanser! Izno höll jämna fina galoppsprång hela vägen och hade jämn och fin bjudning i min hand! Sista språnget vi tog var en linje oxer in 3 galoppsprång räcke ut. Jag tror att räcket låg på närmre 150. Han rev inte en bom det. Allt kändes fint och balanserat!!!

Det enda jag kan klaga på är att Izno vill trycka ut från väggarna och att han kan tjura lite för mina skänklar. Men det är som pappa säger: En riktigt bra häst är lite speciell så är det bara!


Pärlan Coffe har slutat i stallet, men det ser ut som att det börjar en ny tjej hos mig snart. Hon ska vara med mig två dagar i veckan om allt blir som jag tänkt=)!

Hästarna ska ha en dag i veckan då de tömkörs och får laserbehandling, vilken dag det blir har jag inte bestämt än=)!

På lördag om en vecka kommer det hem en ny häst till stallet! Mer om detta senare.
Ikväll ska jag rida Manne & Izno...Ida rider Locantus och Binan under dagen. Å Jonna. S lär ta sig en härlig tur i solen om jag känner henne rätt;)!

Ha en fin dag alla!!! KRAMAR Fia


Pappa å ja för 2 år sedan i Tingsryd....ovanligt att pappa skämtar till det!(NOT)


 


Hoppträning

Ikväll blir det hoppträning för Jens Wickström i Lekeryd. Det ska bli jättekul! Förra helgen skulle Izno tävlingsdebuterat men jag hoppade över det....-26 grader. Inte värt att utsätta hästen och sig själv för det.

Ha en skön dag!

KRAMAR FIA

Vintermyslite blider på mej å hästarna i snön!
är ju ganska fint med snö trots allt!
 puss å kram // Jonna

ridhusdag jippi=)

Idag är det en riktig ridhusdag! Igår fick två av mina hästar skritta ute en halvtimma var. och den tredje fick bli tömkörd på riddersberg. Jag fick tidsnöd och hann tyvärr inte med att åka till riddan.

Tur man har fina hjälpsamma och kunniga människor i omgivningen som ställer upp och hjälper till när det behövs!

Idag ska Izno galopperas ut riktigt ordentligt och den möjligheten ligger framför fötterna på en när man åker till riddan. Det ridhuset är ju enormt stort! Manne ska trimmas lite. Sen ska Binan och Locantus tömköras.

Det positiva med tömkörning bland annat är att man själv SER hästen från backen, man får till ett helt nytt sinne tillsammans med hästen!

Nu ska jag jobbe!! Ha det töppa

Ps. Idag ska jag till min pt...väl där ska vi mäta muskler ocs. Ska bli jätteintressant att se den utvecklingen=)

KRAAAAAAM

Sofia


Bästa sandra och bästa legende ♥

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0