Galopp på riddan lovely!!!!


Manne & Coffe

Locantus och jag(fia), Coffe och Mani

 


Spegel, spegel på väggen där säg vems den fina hästen är? ;)Vi var helt ensamma på stora Riddersberg...helt underbart. Vilket fantastiskt ridhus det är! Hästarna fick galoppera ordentligt. Båda hästarna var kanonfina...å Coffe va jätteduktig!

Ha en fin kväll. Älska livet ♥ KRAAAAM Fia

Onsdag 30/11


KRAMAR STALL VIP WIN`S

Host hooost...snurvel....bläää

Sitter hemma hos mamma och pappa. Tittar på tv tro et eller ej=)!! Så är det när man måste ta det lite easy. Coffe var hemma och red igår. Och tack å lov kommer han till stallet idag också.

Dagen bjuder på klättring....vi har en bra backe en liten bit bort. från stallet Där ska hästarna få kämpa sig upp några gånger. Har man lite tidsbrist(som denna dag då Coffe får rida alla mina hästar) så blir träningen intensiv och man behöver inte lägga så mycket tid på ridningen för att få ut det man vill.


Imorgon ska jag gå till jobbet...å då känner jag att jag kan ge mig iväg med hästarna också. Så planen för onsdag är galopp i Riddersbergs ridhus=)=)!!

Nu ska fortsätta att kurera mig

Ha en go dag och fånga den gärna! ♥

Kramar  Fia


Med lite längre och mörkare hår är det slående likt mig=)


Nostalgi Ida & RamsesMåndag so it is!

Jag, Fia sitter här hemma och ugglar. Fortfarande sjuk...ja man är inte mer än människa. Mina Planer om hoppträning i helgen gick inte som planerat. Sitter här med lock för örona, känns som att jag pratar i en låda...konstigt=) HAHA!!
Hade planer på att ställa upp mina hästar ett par veckor i stöten på Jönköpings fältrittklubb efter jul. En perfekt plan för mig tyckte jag. Men som det ser ut nu har pappa hyrt ut vårt lilla andels stall som vi har där.

WELL....det är inte värre än att tänka om och göra det bästa av situationen. Som det är nu går det ju att "ösa på för fulla muggar" ute i skogen med hästarna. Ridbanan hemma är helt ok också om än lite blöt om man får lov att va lite gnällig.

Det är två träningar kvar för Micke. Denna veckan tar jag med mig Izno igen, fasen var kul det är att rida en häst som honom. Lagom storlek(159cm), pigg och glad(laddad som tusan), och långt kommen i sin utbildning. Jag hade känslan av att vi lattjade(skojade) på förra träningen. Det är GÖÖÖÖÖR skönt när allt inte blir så gravallvarlig som det lätt tenderar att bli för mig.

  

Så vad händer mer denna veckan då?

Hade tänkt att börja med att bli frisk! Allra helst idag(men det blir svårt). Kör på med mina hals och huvudvärkstabletter och vitaminer så får vi se....

En sväng till Riddersberg är planen. Riddersberg är för er som inte vet en Ridanläggning i närheten av Jönköping där Tenhults naturbruksgymnasium har sitt....den hallen dom har är SUUUUUPER stor. Den används också som körhall.  Ett par varv i den så är hästarna lugna...jag tror kortsidorna är 60m.

Uteridning och sen hoppa någon dag..vet inte vilken riktigt. Nu är det ju så att jag och Jonna. L ska ses på fredag och äta god mat, dricka lite vin och sen gå ut i la stada?=)! Social vinst som jag kallar det. Sedan på lördagen ska Jonna med mig till stallet och sen följer jag med henne till hennes stall. Väl där ska vi rida ut...antingen lilla rundan på 8km eller stora rundan på 17 km....fina vägar rakt fram utan en bil i sikte...vissa har det bra ;)!
Jag tror att det är jätteviktigt att man hittar olika sätt att motivera sig själv vid den här tiden... nedan följer några som hjälper på mig:

Läs en hästtidning med ridövningar och som handlar om folk som får framgång med hästarna, tex ridsport, hippson eller equipage.

Bestäm med en kompis att ni ska rida långrunda(som jag ska med Jonnis på lördag), ta med fika, gör dagen till en social vinst!

Titta filmer från när du tävlat(om du har några) eeller kanske kort på när du rider som du tycker är fina.

Köp en fin grej, tex. ridbyxor, ett schabrak eller ett täcke till hästen.

Åk till ett ridhus där det händer lite, kanske en pay n jump. Eller ett ridhus med speglar om du inte brukar rida i ett sånt=)

Boka in en träningshelg eller en träning längre fram då du behöver ha din häst förberred, då har man ett lite närmre mål än nästa säsong.

Ring en hästkompis å snacka häst...det hjälper oftast för mig;)

Åk och titta på en hoppträning

Ha e goer dag..nu ska jag dricka kaffe...det funkar aaaalltid!! KRAMAR Fia
Inogood äger<3
Izno 5 år


Anita Sande, en av mina stora förebilder(helt fantastisk kvinna). Har startat verksamhet i Tyskland nu, funderar på att åka ner till henne på en inspirationsresa=).
Jag, Jonna.L och Ida


Izno och jag i skokloster, tränar för Anita

Höstrusk & första advent

Nu är stallet avklarat för idag och skönt är nog det. Hörde på radion när ja (Jonna S) kom in från en blåsig ridtur att de gick ut med en klass 3 varning vid 6 tiden utåt kusterna. Så med säkerhet så kommer de nog att bli en väldigt blåsig kväll även här inne på fastlandet..
Fantasia är dock en Super cool häst, hon brydde sig inte alls om att det blåste och regnade från alla håll och kanter under ridturen utan va lika lugn och glad som vanligt!

Jag har varit och hopptränat nu 3 veckor i rad med Fantasia och det går bara från klarhet till klarhet.
Hon har verkligen börjat vänta kvar och lyssna på mina hjälper och hoppar som en kanonkula, de känns så enkelt och vem vill inte ha den känslan? :)
Så nu ska ja träna på med henne så länge vädret tillåter sen ska hon få någon vecka semester och sedan drar de igång igen och för hoppningsvis kan vi komma igång med lite tävlingar rätt tidigt nästa år, åååh så kul!

Idag är det första advent med, en dag som skulle vart mycket mysigare om det inte hade varit sånt ruskväder. Det är julmarknad idag och jag och Micke hade tänkt att åka in och kolla och mysa runt en sväng, men planerna har nog ändrats. De blir nog mys hemma med massa tända ljus i stället :)
Kram Jonna S

Dåligt samvete.....

Idag hade jag(Fia) dåligt samvete när jag gick till jobbet. Jag har ont i halsen och har vaknat av det till och från inatt. Jag hade dåligt samvete för att jag går dit och ev.smittar ner jobbakompisar...

Efter två timmar sa en arbetskamrat till mig att hon tyckte jag skulle gå hem... Då gjorde jag det, och fick dåligt samvete för att jag just GICK HEM. Hur ska de klara sig utan mig?(Jag vet att dom gör det men ändå).


Nu sitter jag hemma och väntar på att Ida ska dyka upp med en film. Har köpt godis och huvudvärkstabletter och halstabletter som jag frossar i by the moment.

Passade också på att köpa mig en inredningtidning....tänkte drömma mig bort...tänka på hur jag skulle vilja ha det hemma. Sandra är i värsta inredningtakterna just nu, det kan man vara om man inte lägger varenda peng och pinal på hästarna.


I eftermiddag kommer Coffe! Yeeeeees!!! Jag får lov att va sjuk, ta det lugnt och tycka lite synd om mig själv...för Coffe fixar! GOA GOA Coffe!! Hästarna får en lugn runda var idag, Izno enbart skritt. Imon om jag e på G ska hästarna ridas ut lite ordentligt. Och kommer stormen som det lovats lastar jag in hästarna i lasbilen och drar till JFK.....Inget kan stoppa mig nu å hör sen!

Nu ska jag softa ner i soffan. Ha en schmuuutt(så roligt ord haha) dag! KRAMAR

ps. Jag fick en pannlampa(en mycket fin sådan) på posten idag. Utan avsändare...undra vem det kan va?=)
Naturgodis....looooveli!!!!!MMMMMM......Å så lite grönt te...mm

Hoppträning för Micke avklarad

Jag, Fia och min bff myser för fullt hemma. Jag har dragit på mig en förkylning med halsont å huvudvärk..kurerar mig med lite grönt te så här på kvällan.


Plåstret, följeslagaren my bff thats for shooouu!!! ♥


Det bästa med mörka kvällar...ljus;)


Mina julhästar


Träningen idag har varit SÅÅÅÅ KUUUUUUL!! Jag hade med mig Izno som tidigare nämnt.
Han var riktigt på ladden! Micke loskade när jag skrittade fram och Izno flög i luften....aaa ni kan tänka er att han hade fullt sjå med allt bus denna stunden i Bankeryd ikväll. Bockar efter hindren tramsa för en de ena och ende andra. Men det spelar INGEN ROLL! Han hoppade riktigt bra. Tilläggas kan också att vi tog det lugnt, vi har bara skuttat lite vid ett tillfälle efter lymfangiten han hade. Man kan egentligen säga att han inte hoppat ordentligt med kontinuitet sen i juli!

Fanny hoppade super och Micke konstaterade liksom vi andra att det skett en otrolig utveckling med henne=)!

Vi hoppade två linjer med 5 galoppsprång. En på rakt spår och en på båge. Båda linjerna var lite trånga så vi fick vara noga med positionen över hindren och inte följa hästen för mycket!

Micke tryckte mycket på att vi skulle ha hästarna runt innerskänkeln, att hästarna skulle lyssna på våra hjälper och inte fuska med vägar bland annat. Ikväll var det mycket BERÖM=)! Inte dumt alls..... Vi avslutade med 5,5m.

Efter träningen fick jag och Jonna lov att tillbringa en stund med fikaproffsen. MMmmmm tack tack för lite kaffe på kvällskvisten!

Nu ska jag nana. Ha en fin kväll!

ps. i helgen åker jag med Manne och Locantus och hoppar för Micke. Jag har fått EEEELD i baken! Bäst att passa på så länge vädret tillåter!!


KRAAAAAM IGEEEEEEEN ♥


Locantus nöjd efter morgonturen

Tidig morgon

Så har Fia ställt kl på 5:10....Ställde lampan på halvtänd, satte på lite lugn go musik medans jag låg och vaknade till. Efter det åkte jag till hakarp. Det blev en ganska lång frukost och många koppar kaffe med mamma och pappa innan jag gick ut till stallet.


Väl där släppte jag ut lite hästar och mockade och vägde foder hos mina egna fyra. Red Locantus en lång runda...han var superfin!! Fina fina Locantus!!

 

Ikväll ska jag hoppa Izno för Micke. Manne ska trimmas en stund innan vi åker iväg. Fullt upp med andra ord!

Igår red jag ut Izno med avslut på banan. Locantus och Manne fick enbart gå på banan. Jag linade båda herrarna innan jag red. Det är bra att göra det,m tar udden av energin och så är de varma när jag sitter upp.

Jag fokuserade på övergångar med alla tre hästarna...mycket stärkande och gör hästarna lyhörda för gas och broms.

Manne var mega laddad ändå=)! Hade ett litet kryss i mitten på banan. Han sprang och sneglade på det hela tiden och när jag skulle rida förbi ville han över istället. Vågar knappt tänka på vilket tempo han vill hålla nästa gång vi ska hoppa! Huuuuhh;)!!


Jobbtime!! Ha en go dag! CARPE DIEM ♥

Kram Fia

Snart ut på tur med Izno <3

En liten blänkare

Så ringde Micke igår och sa att det fanns en plats över i gruppen... Så nu åker två hästar till Bankeryd. Fanny & Izno. Så kul....

Det är rätt skojsigt med, för vissa på träningen är FIKAT det som är grejen. det blir en social vinst med andra ord att sitta i ett kallt ridhus på kvällen=)!! Kuuuuul!Ha en bra dag!

Kramar Fia

Ps. vi laddar inför Thailandsfesten...undrar om det blir Thaimat och Singah? Mmmmm mumsigt....tror jag ska kitta upp mig och gå i sommarkläder till festen(bikini???;) )...haha!!

En helt vanlig jäla Tisdag

Mmm....en helt vanlig tisdag i mitt fashionabla liv har passerat;)!

Efter jobbet åkte jag, Fia och Gymmade(det är den tiden nu när hästarna inte går för fulla muggar). Under tiden jag lyfte skrot bland alla män på Sportlife;);) åkte pärlan Coffe upp till stallet och mockade och tog in hästarna=). Sikken tur man har som hittat en sån bra grabb som honom!!


Vi skulle egentligen åkt till ridhuset med Manne och Izno..Men det blev till slut enbart Izno. Manne och Locantus fick motion lite lätt hemma idag. Anledningen till att jag valde just Izno var att han ska hoppa på Torsdag så jag passade på att ta några skutt med honom. Kändes bra)=)!


Jag hade Coffe till att säga: NU! Varje gång han tyckte jag skulle räta på mig. Ett gott tips till gemene man. Man måste INTE ha Franke Slothaak i mitten på banan för att få hjälp med detaljer. I detta fallet är Coffe ovärderlig. Missförstå mig rätt nu......men även en farmor eller mamma eller annan kompis kan hjälpa en, bara man säger vad de ska titta på(och att det är tydlig för den som ser förstås)!!


Väl hemma såg jag detta!Så gulligt! JAG BLEV MYCKET GLAD!! <3 dig också Sandra!!!

Nu ska Fia nani nani...ändrade planer imon,. Manne och Locantus till ridhuset och den svarte skiten ut i skogen!

Ha det gott!

KRAMAR Fia

ps. kärlek till väääärlden!

December, månaden för sociala vinster

Nu har vi tävlat sista tävlingen för året...Hästarna och hästarnas ryttarinor laddar för nästa säsong.

Vädret tillåter ridning ute nu, det känns himlans bra. Lite mörkt dock om man får klaga.

 

Så vad laddar vi med då?

Jo det är Thailandsfest med i princip hela gänget i stall vip wins. Det är twillight på bio med utgång i la stada efteråt, det är fest med Jonna. L , julkonsert, glöggfest, relaxbad¨, julbord och 80 årsgalej. Sen är det jul och nyår med förstås=).

Lite glitter i dessa mörka månader är inte fel..å går man jämt runt med skit under naglar och skor är det extra kul att dressa upp sig tycker ja;)


Jonna.L och jag mös riktigt i Fredags med lite mat och vin. Sen bar det av till olles, karlssons och pipes of scotland(3 utestälen i jkpg för dem som inte vet). Hemma i tid kl 12:30 och avslutade med kvarteret skatan. ingen dum kväll alls=)=)

Det går inte sticka under stolen med att det är här jag trivs bäst!

och vid denna stund också.....

Imon tar jag pållarna till Lasses ridhus i lekeryd ons rida ut och på torsdag ska jag hoppa för Micke. Har inte bestämt vilka av mina gullegossar som ska hoppa...men det lutar åt Izno=) Vi får se;)

ha en bra kväll...ps jag skickar en passning igen till JOOOOONNNNAAAA??!! får se vad som händer;)

KRAM och GO NATT/ Fia

Jag skickade en passning till allas vår kära Jonna.S

Det visade sig att hon hade fullständig skrivartorka. Men visst har det gått bra för henne och Fanny...Mer om detta senare ikväll! KRAM Fia

Hoppträning, gris safari och en fjärde gångart

Lite kort om gårdagen. Izno är hur pigg som helst nu. Tjock som en liten bulle och med på noterna. Igår red vi ut...när vi skulle rida förbi grisarna som grannen har ute travade Izno i skräck bakåt(ingen dålig kunskap han sitter inne med)! Men med några smackningar vart vi förbi.

Manne fick vila och Locantus var med på hoppträning för Micke. Han gick super!! Fanny fick också vara med och även hon gick bra. Tänkte ni skulle få läsa Jonnas ord om hästarna och vår ridning.

Nöjda och belåtna åkte vi sent hem igår.

Idag på morgonen har jag och Ida ridit ut Binan och Manne. Det var jättemysigt...jag älskar hästen och min syster!!! Vi har massa att prata om alltid så inte en tyst stund blev det i morgon solen;).

Ikväll ska Locantus och Izno ridas ut, sen ska jag ge mig ut i vimlet nere i las stada och socialisera mig lite=).

Ha en go dag! FREEEEDAG=)!

Kramar Fia

Hej hopp!

Solen skiner och jag slutar tidigt idag....det betyder uteritt i det vackra! Läääängtar!! =)

Ha en bra dag! KRAMS Fia

Hästkväll

Ja det är väl vad man kan kalla denna Tisdagen efter kl 17. Ikväll ska Izno skrittas 40min, Manne trimmas en liten stund på banan och Locantus ska få vila.

Sen kommer Jessika med sina hästar. Hon ska rida en och jag en. Tack och lov är det fortfarande plusgrader ute så det går alldeles utmärkt att rida på vår upplysta ridbana..HALLELUUUIJA för det=)=)!! Tycker minusgrader och snö kan komma lagom till andra advent, sen kan det bli milt efter nyåt...eller hålla sig på 5 minus med 2dm snö....tror ni jag får som jag vill?? Det tror inte jag....nope nope...

På Fredag ska jag åka och köpa en ny pannlampa! Man kan inte strunta i skogen för att mörkret faller på...det är bara att ta tjuren vid hornen och rida ut!Ha en toppendag i höstmörkret! KRAM Fia

Här kommer lite nostalgi=)=)


Här står jag med Bizniz placeringen efter min farbror Lasse Berglund (2004 tror jag)


Pappa och Chips(den hästen som John, pappas bror senare tävlade i landslaget med)


pappa och Chips igen...pappa kanske var 25 här...alltså ca 30 år sen! =)

Hopptävling i Linköping

Det blev en lång dag igår. Klockan ringde 5.10 och efter en lååång dag i stallet såsade jag ner i sängen kl 23.30 på kvällen. Man kan säga att jag, Fia känner mig mör idag!

Locantus gick 110 och 120 klass i Linköping. 110 klassen hade vi två nedslag. På ett hinder kom vi lite nära och sen höll jag på att glömma banan så det vägen fram till ett hinder blev lite kort=P! sen var han lite spänd där inne också. Ridhuset i Linköping är smalt! Det innebär att banbyggaren inte kan välja så mycket hur han vill bygga. Hindren kom snabbt upp så efter 110 klassen hade jag en tanke som prio 1! UPP MED BLICKEN!

Vi fick se en del fina hästar däruppe i östergötland också! Malin Baryard red hingsten Baltimore! Jag satt och njöt av att se deras snygga och balanserade runda. Och SOM HAN HOPPADE!


I 120 klassen var Locantus mer avspänd. Han är fortfarande trots sina 7 år en oerfaren häst och det speglar sig i spändheten han får ibland i nya situationer.

Han var SUPERFIN, jag hann skjuta av ett och annat megasmile inne på framhoppningen! Vilken känsla han gav mig! Det har aldrig hänt förut!! Väl inne i 120 klassen hade vi två skitpet! Han kommer med styrkan att förbättra sin teknik (och försiktighet)så det tar sig.

Han hoppade med lätthet runt 120 banan och ingen annan häst jag suttit på ger mig en sån känsla av enkelhet mot hinder som han gör. DETTA KOMMER BLI BRA!! =) jag är så så så glad!

Ikväll blir det lullridning med alla tre hästarna. Ska bli mysigt faktiskt.

Ha en toppendag! KRAAAM

ps. jag rekommenderar att åka till Linköping. En seriös och tillmötesgående klubb att tävla på! d.s


Locantus första tävling. Banträning i forserum. 70 cm=)

Izno, Eksjö 2010

Hoppträning för Micke

Det startade med en såsande far som hade 100 saker att göra i sista minuten innan vi skulle åka(det är alltid samma sak, fattar inte att man frtf känner sig stressad när detta inträffar), bilen startade inte på grund av batteriknas, det var kö på motorvägen!

Jag skulle ha Locantus med mig idag. I all stress såg jag hur vi rullade in på Banekeryds ridklubbs stallplan och alla andra sitter och har börjat hoppa...sen ser jag hur det inte går bra...osv..värsta senariona. Man är ju välsignad med en mycket god fantasi vilket inte alltid är en fördel=P!
 


När vi väl kom dit var gruppen försenad...vi blev i tid! YES! Sen hoppade Locantus noll fel på träningen och mycket RUNT och FINT!!! Han var hur fin som helst!! Jag är jättenöjd och glad. Vi red en liten bana med en serie på diagonalen, distans rakt spår 4 galoppsprång lite tight, sedan upp kort på en vattenmatta. och sen la han också till distans böjd båge 5 normala galoppsprång.


Vårt lilla problem var att få plats mellan hindren då distansen var kort. Men jag anser att det är något vi kommer ha lättare för om ett år. Det tar tid med en stor häst som Locantus(175cm i manken)...och som tur är stämmer distanserna bra i de låga klasser vi rider nu=)!!

Väl hemma nöjda och glada pulade jag lite med mina grejer jag ska ha till tävlingen på söndag...vet inte riktigt vad jag ska dressa upp mig i(att vara fin är halva nöjet med tävlingar tycker jag). Det blir väl lite glitter, blommor och pärlor..hihi!! Jag busade till det med att smygtvätta mössa och schabrak i tvättstugan i min förening(fy på mig), coffe ska putsa extra på grejerna och Locantus ska klippas och tvättas (åtminstone, bog, hals och man).

Nehe nog med dravel. Nu ska jag nani nani;)!

Carpe diem sov gott! Kram alla / Fia

ps. odågan Izno är nästan helt bra i sitt ben.....tur för mitt lilla ♥-gull. ds

 

 

Mys på soffan i hakarp =)

Jag (Ida) & Jonna L sitter på soffan i hakarp och pratar lite om allt mellan himmel & jord. Vi har tittat lite på hingstarna och är båda förväntansfulla inför framtiden. Jonna L har precis som jag och Anna Löfdahl en uppfödning efter våran Licala. Sandra har en på gång efter Cabachon =)

Så nu äntligen kommer lite bilder på Vip Win´s Al Capone
Nu ska vi fika med Fia som kom precis <3 POK

Detta är inte en blogg som enbart handlar om en framgångs saga!Ja hur ska jag förklara detta utan att det verkar rörigt?


Allt gick enligt planen på morgonen i lördags. Alla mina hästar longerades innan vi skulle åka iväg(även Locantus som egentligen skulle stannat hemma). Sist ut var Iznogood. Det visade sig att han var halt!

Tankarna for igenom huvudet 5 miljoner gånger...vad är det nu????? Han var också svullen i ett framben.
Efter övervägande med pappa beslutade vi att ta med Locantus iallafall. Han hade vilat 6 dgr och sedan blivit uteriden och longerad i en veckas tid.

Inte en optimal förberedelse men ändå en uppgift han klarar av utan större ansträngning.

Väl nere i Falkenberg blir vi sena, Locantus får en alldeles för kort framridning och kändes JÄTTESPÄND. vi red in som först startande i klassen och Locantus ville inte ta för sig alls. En riktig skitrunda och jag var helt övertygad om att det hade med framridningen att göra för detta beteende kände jag inte alls igen!

Vi hoppade lite på kvällen och han var efter en noggrann framridning jättefin(lite larvig efter Manne bara, sprang och skrek och stod lite på bakbenen...). Jag hoppade sedan på söndagen 1m och 110. Rundorna var de bästa i år! Balanserat, perfekta lägen, runda språng...inget att klaga på! Vi hade ett ner i omhoppn i första klassen och var dubbelnolla i andra klassen och kom 2:a! Det blev en bra avslutning med honom trots allt!

Manne var nolla i 110 och 115 på lördagen och i 110 på söndagen rev han sista hindret...vi tappade galoppen lite och fick ett nära språng...MITT FEL...sorry Manne! ÅÅÅÅ vilken häst han är min Mani=)


 

 

Efter att veterinären varit hemma visade sig att Izno fått lymfangit. Ett jätte litet sår efter ett balltramp..obs, han går i torr grushage som mockas varje dag...ibland funderar jag på när oflytet tar slut....han bli bra iaf och det är viktigast för mig! Men INGA tävlingar mer med honom i år...jag ger UPP!

För övrigt var det en underbar helg med massa sociala vinster=)!!

Nu ska jag krama kudden! Natti

 

ps. imon ska vi vara skogsmullar! Jag, Manne och Locantus♥

KRAAAAAM

En pärla på en pärla =)

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0