Laddar på hotellet...

i kalmar. Imorgon är det laghoppning division 1.

Önska oss Jönköpings fältrittklubb lycka till!!! ;)

Kramar Fia

Det blev en riktig långritt...

Vi skulle egentligen(jag Fia & Ida) tagit transporten nästgårds och utgått därifrån. Istället fick vi skritta bort till de fina sandvägarna(ca 25 min skritt enkel väg). När hästarna väl började galoppera hade de hur mycket energi i kroppen som helst!

Vägarna tycktes inte ha någon ände och hästarna hade öronen spikade framåt! Sååååå kul!!! Binis och Izno fick galoppa ordentligt. Vi red också lite fel ;)! Sammanlagt var vi ute och red i 1timma och 50 minuter!! Jag hade ont i ändan när jag kom hem hihi.

Manne och Locantus fick en lugn runda=). Jag har lyckats dra på mig förkylning så mot min vilja får hästarna "ta det lite piano".

Ha en finfin dag!!!! KRAMAR Fia

ps. i helgen åker vi till kalmar och tävlar. nästa helg falköping, efter helgen jönköpings frk och endast några dagar efter det jönköping igen. Nu tar det fart med tävlingar!! Såååååå kul!!!

Galoppträning

I eftermiddag blir det galoppträning på milslånga sandvägar!=) Sen kommer Jessica på kvällen med sina två hästar och tränar lite.

Kort och gott, en riktigt härlig hästeftermiddag idag!
Jag har fullt upp med att planera inför tävlingen i Kalmar. När jag kommer hem därifrån på söndag kväll ska jag åka direkt till Mora och åka skidor.

Tur att man har ambitiösa stalltjejer som stöttar upp när man tar lite semester.

Ha en bra dag!

Kramar Sofia

Bilder!!


120 i Linköping :))

Hoppade Manne & Izno igår och.......

Izno imponerade något helt otroligt!!! VILKEN HÄST JAG HAR!!

Jag hoppade cavalett på böjt spår. 3 cavaletti, den mittersta upphöjd och galoppbom in och landningsbom efter(denna övning är bra för att man får chansen att träna på sin position i sadeln över små hinder, även hur mycket kontakt man ska ha med tygeln över, sedan kan man lätt märka om hästen rundar sig för inner skänke. Gör den inte det har den svårt att hoppa igenom cavalttein då den inte hoppar på mitte. Hoppar den inte på mitten av bommarna stämmer heller inte avståndet bra).

 Sedan red jag på bommar på rakt spår med 15 meter emellan(tips från clinicen med Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson). Jag valde att rida enbart på 4 jämna galoppsprång emellan och fokuserade på att ha
honom rak och jämn mellan skänkel och hand.

sedan hoppade jag en liten oxer och ett räcke. Efter att ha tagit var hinder för sig satte jag ihop cavalettin, bommarna och hindrena till en liten bana. Jag lade fokus på att ha honom framför mig och ha rytm banan igenom. Det gick SUPERBRA!!!

Jag hoppar väldigt sällan högt, men igår kändes allt så bra och jag ville stärka vårt självförtroende lite. Så avslutningsvis tog jag ett par språng på 145cm. Izno klarade höjden utamn några konstigheter. Han har styrka i kroppen nu.

Manne gick också han jättebra. Han fick träna på bommarna och cavalettin några gånger. Han var riktigt fin på cavalettin. Bommarna ville han gärna sätta fart över. Då gjorde jag en halt emellan bommarna. Efter det väntade han jättebra och lyssnade uppmärksamt på mig.Idag ska Izno och Manne ledas. Locantus ska ridas ut. jag var en sväng i stallet innan jobbet idag och ska dit och rida efter jobbet. Jag arbetar 8-19.45 idag, så turligt nog har jag två duktiga stalltjejer som kompletterar upp arbetet med hästarna idag.

Imorgon ska vi galoppträna hästarna, det finns en väg bortanför vår gård som är närmre 3 mil lång...BARA SANDVÄG!!!!=)=)

Hoppas på att kunna ge en riktig BILDMANIA ikväll!

Ha en bra daaaaag!!

KRAAAAAAM FiaDessa bilder är inte från gårdagen så ni vet;)

Så här ser denna dagen ut.....

Idag ska hästarna trimmas på banan. Manne och Izno ska hoppa cavaletti på böjt spår, någon serie/linje och ett enkelhinder som avslut. Locantus ska ridas ut i skogen.

Binan fick lite morogntrim på banan. Hon var enligt rapport superfin;). Ida hoppade henne igår och då hade hon varit laddad till tusen=)!

Ha en bra dag i sola!

/ Fia

Bilder från gårdagen...bilderna från förra veckan kommer snart=)ps. Locantus får nya skor idag och visade inga tecken på ofräschhet idag=) (eller igår)

Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig....

Skulle hoppa serie med Locantus...men efter att ha ridit en liten stund märkte jag att han hade en rörelsestörning. Pappa hade uppmärksammat att han hade varit riktigt vild i hagen. Nu väntar vi några dagar, ger laser och skor om honom så ser vi vad som händer.

Izno fick lätt trim på banan, han var mör efter klättringen så kraven var inte så höga. Han var ändå mycket fin. Manne fick vila.....

Idag ska vi ut och rida i skogen, lördag tömkörning och på söndag hoppa lite igen.

ha en go freda!!!

KRAM Fia


Lite dålig kvalite, men detta är i allafall från Linköping 120cm

Manne =)

Torsdag i sola

Det går lite segt med bilderna, detta beror på att laddaren till kameran har varit på vift. Men snart kommer dom...lovar!!!


Igår fick Manne & Izno en härlig tur i skogen. Jag, Fia och min hästjej red dem en runda och la in lite klättring i den. Vi kättrade i en sluttande backe där vägen var lite hårdare, sen red vi några gånger i en brantare backe i skogen. Hästarna var framåt och glada, det känns att dom börjar bli starka.

Efter passet i skogen red jag en häst åt en tjej. Ett 8 å rigt tyskt sto(som är till salu), en trevlig häst med bra gång. Under tiden jag red den hästen fick stalltjejen trimma Locantus på banan, med fokus på övergångar. Det gick jättebra!

Efter avslutat pass fick han noggrann stretching.

När vi åkte från stallet var det städat, putsat och hästarna mumade nöjt på havre, betfor och morötter....KORT SAGT....en riktig toppedag i stallet igår.

♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥          ♥

Idag ska Locantus få hoppa serie. Jag kommer ha det så här:

Travbom

120cm

travbom

120cm

travbom

250cm

cavaletti

280cm

litet räcke

6m

parallel oxer

10m 70cm

räcke

Första delen av serien har jag använt mig av tidigare i år. Men sista hindret har jag lagt till nu när det är utomhus och jag känner att det finns mer plats. För övrigt kan jag ju berätta att detta är Angelica Augustssons favoritövning!

Ps. Det kom INTE fram på clinicen i Måndags!


Izno ska få ett lättare dressyrpass och Manne ska få vila. Imorgon får Manne hoppa serie igen och på söndag ska Linda gifta sig så alla mina kusar får tömkörning!

VARIATION ME LIKEY ;))!!

Ha en fin dag alla glada!

STOOOR KRAM

Fia


Pratade häst med denna snuttan på tele igår. Min fiiiina Jonna <3

Agria on tour

En liten reflektion över Agria on Tour:

På schemat stod:

Modevisning från hästaffären Charlies häst och hund i Jönköping.

Visning av två dressyrhingstar(båda under ryttare) och tre hopphingtstar(två under ryttare och en vid hand).

Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw, båda två unga landslagsryttare red två hästar de lånat av lokala ryttare.

Hörde från publik som satt i kortänden av ridhuset att de inte såg något av modevisningen.

Hingstvisningen var bra, det kunde dock varit någon som förtydligat vad hingsthållaren van de Lageweg sa om hingstarna...holländaren mumlade på engelska.

Douglas och Angelica är ryttare som jag beundrar och jag är riktigt NÖJD med att Sveriges avlånga land har dessa talanger tävlandes internationellt! Synd var att de endast hade en häst var att rida och att de tog lång tid på sig att rida fram dem.

Jag hade hellre sett att de ridit varsin unghäst och varsin äldre häst. Jag hade också önskat att de gav mer konkreta tips som vi kunde dragit nytta av i vardagsarbetet.

Det jag tog med mig från dessa två ryttare var:

Rid konsekvent

Gymnastikhoppa mycket för att stärka hästen

Angelica red i lätt sits över travbommar, det tycker jag verkade bra för att få hästen fri i sin rygg i bomarbetet.

Var snäll mot din häst, ha tålamod

Va snabb i dina beslut inne på banan

Angelica Augustsson

Jag avslutar med att välkomna fler clinics med inspiration och tips om hur arbetet med hästarna kan utvecklas. Intresse finns, det märktes i måndags med fullsatta läktare.

Idag ska Manne & Izno ridas ut. Locantus ska skrittas...han fick massage i måndags så efter det tar jag det lugnt med honom.


Ha en bra dag!

Kram

Fia

En vanlig måndag med ovanligt på schemat

Idag ska vi på Agria on tour uppe på Jönköpings fältrittklubb.

Då kommer Angelica Augustsson och Douglas Lindelöw och håller föreläsning och clinic. Två unga framgångsrika ryttare. Intressant att höra vad dom har att komma med.


I helgen blev över 100 bilder tagna när vi red!

Det kommer att dyka upp en hel del bilder framöver.

Fia & Izno hade 4 fel i en ganska svår 120 klass i Linköping( trångt ridhus vilket innebar snäva vägar. Mycket titiiga hinder också)!

Mer om detta senare. Ha en fina dag!Ingen sov morgon här inte..

Nej de blir de verkligen inte när man har en "liten" hund som är som en inställd väckarklocka, Hon vaknar alltid mellan 06.30-06.45. Det slår aldrig fel, eller jo de dagarna då hon tvingas gå upp tidigare.
Men hon är hur söt som helst våran Nova :)
Jag (Jonna S) var och tränade för Micke i torsdags och det gick kanon bra!! Jag är så nöjd med henne och hur vi har utvecklats :)
Vi fick träna på att rida på olika antal galoppsprång mellan hinderna, först skulle vi rida normalt på 5 sen skulle vi korta upp och rida på 6 och sen avsluuta och rida på 4 lite framåt. En mycket bra träning för att starka hästen och få den lydig. Efter de fick vi hoppa en liten barna med några titthinder i och böjda linger.
Fantasia var såååå fin!
Jag och Fantasia när vi stod på jfk förra våren :)


Idag är Sofia i Lingköping och tävlar Izno så vi håller alla tummar coh tår så får hon berätta hur det gick senare!
Kram Jonna S

Ledig dag

Idag ska jag, Fia ha en stallfri dag. Tro et eller ej, men det är SANT!!

Tur är att: 
 jag behöver inte vara det minsta orolig för att hästarna inte ska tas om hand. Min duktiga stalltjej Viktoria åker till stallet och sköter ALLA mina göromål. Hon ska rida, leda hästar, borsta, mocka och putsa. Jag litar till fullo på henne så med gott samvete och lugn i kroppen kan jag göra andra saker som också är viktiga för mig=)!


Igår trimmade jag hästarna en stund på banan. Jag skulle ha hoppat egentligen men jag hade ingen som kunde assistera mig från marken. Därför ska jag hoppa alla hästarna i morgon. Izno ska bara få känna av ett par språng eftersom han ska tävla på söndag.

Manne och Locantus däremot ska få hoppa lite mer. Som det ser ut nu ska de tävlingsdebutera påskdagen i Falbygden=)=)!! Så roligt!

I helgen kommer Carro,Sofie och Jessica hem med sina hästar och rider, det ska verkligen bli superskoj(de har med sig sina egna hästar och hoppar). Banan hemma är torr och fin och jag har tänkt att plocka fram alla hinder nu=)!!! NU ÄRDET VÅR=)!!!! så skönt!

Ha det bra denna härliga daaaaa=)!!! Kramar fia

En riktig häst torsdag

Alla hästarna ska ridas idag. Izno, Manne, Locantus & Calle. Så det blir full rulle.

Igår trimmade jag Izno på banan. Jag tränade på att rakrikta honom och på att ha honom rak i skänkelvikningarna. Jag red i ca 40 min, sen var jag nöjd och då lade jag av och ställde in hjärtat i stallet.

Manne gick också han fint, Locantus reds ut på långritt och jag satt på Calle.


Imorgon kommer duktiga stalltjejen hem. Då blir det ordning på puts och i sadelkammaren. Gott=)=)=)!!!

Ha en toppendag alla!!! Kraaaaaam Fia


Izno <3

Onsdag

Idag blir det trim och skutt i stallet. Izno och Manne ska hoppas(hade planerat torsdag, men tycker onsdag passade bättre).

Igår sladdades banan och Ida satte upp några hinder som hon hoppade med Binan. Banan ser inbjudande ut,så nu längtar jag tills ikväll.

Ha en FINFIN dag! Carpe dieeeem

Kraaaaaam Fia

Upp me tuppa!! =)

Izno börjar få en riktigt härligt fin form på kroppen, nacken är bred och han har jämn och fin muskulatur på hela kroppen. Det blir bara bättre och bättre=)!! I morse(var i stallet vid 6 hugget) red jag, Fia ut tillsammans med Jonna. S. Vi klättrade Fanny och Izno en stund. De var fina de små liven.


Izno står nöjd i stallgången


I söndags kom det hem en ny häst till stall Vip wins. Calle efter Camaro M. På mammans sida kan man hitta den gamla dressyrhingsten(som även gav många fina hopphästar) Flyinge Urbino.Jag har arbetat med honom från marken i morse och även igår kväll. Han är en mycket trevlig häst. Jag har som mål att visa honom på 3års testet. Vi får se vad som händer. Detta känns MYCKET spännande!


I veckan ska hästarna trimmas, på torsdag ska jag hoppa hemma med allihopa(Jonna.S ska hoppa för Micke). På Söndag far vi till Linköping och tävlar 120 där=).

Ha en bra dag alla!

Kramar FiaKan man vara annat än nöjd?! =D

Toppen!!! Det är vad jag har att säga om min fina häst Binis. Den här dagen har varit så himla bra, fantastiskt väder och jag har dessutom hittat en sååå fin klänning till Lindas bröllop. Första bästa klänningen som jag provade =D

Binis gick kanon på banan idag, jag tränade vi sidvärtes rörelser och övergångar. Hon gick jättebra, men det är klart att det alltid kan bli bättre =)

På onsdag skall jag rida på långritt med Binis & Lollo =) Längtar hur mycket som helst!!!!


Sambuco B, Binis pappa =)

Våran Linda ska bli FRU!!!!! =)Puss & Kram Ida

Sol =)

Nu är helgens bravader med möhippa för teamets Linda över, vi hade jätteroligt och nu ser vi fram emot Lindas stora dag <3 <3 <3 <3 <3

Nu har jag (Ida) ätit en kanonfrukost bestående av smoothie med massa bär, fil, linfrön, mjölk & två kokta ägg. MUMMA =) Sitter och tittar ut och solen skiner... heeelt fantastiskt. Skall strax åka till stallet och fixa en massa plus att jag ska trimma Binis på banan idag YIEEEEEY det går rida ute =) =) =)


Efter stallet skall jag gå en lååång runda med Sylvester och kanske åka sola med... Vi får se =)

Ha en toppendag alla!!!! Det ska jag ha =)

Kraaaam Ida

Hoppträning för Micke

Igår var jag och hopptränade Binis för Micke, jag har inte hoppat Binis på jättelänge och det var jättespännande och Binis var riktigt laddad. Vi fick träna på att korta galoppen mellan en serie galopp-bommar till ett koppelräck där det var fem galoppsprång men vi fick till en början rida på sex språng. Binis var väldigt pigg så att vi fick jobba ordentligt för att få in ett språng till. När vi var klara med den övningen fick vi rida över ett litet koppel och byta galopp. Binis är en riktig fena på galoppombyten så detta gjorde hon utan anmärkning. Sidvärtes rörelser stod också på schemat och där var Binis också riktigt fin. Vi fick avsluta med att hoppa bana och det gick även där bra. Viktigt att tänka på när man rider en pigg häst är dock att man måste vara rörlig i sin hand och inte fastna i handen. En fast han är en hård hand....


Fina Binis <3

Ska bli så skönt nu när det börjar bli lite varmare så att man verkligen kan träna sin häst ordentligt.Nu skall jag åka till stallet, en liten uteritt får det bli och efter det ska jag putsa mina saker.

Ha en go helg!!

Kramar Ida

Brrrr snö???

Vaknade i morse, tittade ut och tänkte VA F**, snö!!! SUCK!! Jag vet att det blir såhär denna årstid, men ändå.... nu har man blivit lite bortskämd med sol då vill man ju att det ska fortsätta så.


Idag har jag fixat hela stallet, det har gått väääldigt sakta det är ju så himla mysigt att bara göra allt i slowmotion utan stress och bara njuta utav tystnaden =)
Jag hinner ju med att fundera en massa då när man går där för sig själv och då har jag kommit fram till att jag är väldigt inne på rött just nu. Jag har en röd vinterjacka, tävlingskavaj, ridbyxor, nagelack, läppstift och nu är jag helt inne på att köpa en röd kappa nu till våren... vet inte vad som har hänt, jag som alltid varit så nedtonad i ickefärgen svart eller marinblått... =)


Typ en sån här vill jag HA!!!!Aja nog om rött, ikväll skall jag träna för Micke med Binis och det ska bli jätteroligt!! Jonna S skall också vara med och jag kommer uppdatera bloggen om hur det gick senare. Jag har också anmält till en tävling med Binis i April..... Tro det eller ej jag ska tävla =) Jag har till och med fått hem en La Kim luva nu som Binis skall ha. Den är JÄTTEFIN!!!!!


Ser ut som denna fast utan rött denna gången :)
Jag var ju med Fia på träningen för Jens Wickström igår. Det gick verkligen sååå himla bra och jag var så stolt över Fia. Manne var ju grymt pigg och sugen på att hoppa så att Fia fick verkligen JOBBA!!!! Jens är by the way en grymt bra tränare, han vill jag träna mer för =) Ska ställa mig som reserv på hans träningar.


Jens i full action =)Nu är det dags för mig att gå ut och borsta på min lilla stjärna!!

Ha en toppenkväll =)

Kraaam Ida

Inspiration

Ikväll skall jag ( Ida ) med Fia på hoppträning för Jens Wickström. Det ska bli jätteroligt att följa med, innan det har jag tänkt att grejja med mina grabbar och rida min finfina lilla Binis <3


Roffe är fortfarande världsetta =) Hejja Roffe!!!


På Fredag kommer stalltjejerna till oss och vi skall ha lite putsdag =) Myyyys <3 och i helgen ska hingstarna tömköras igen =)

Ha en fin dag alla!!

Kram Ida

Härliga Tisdag

Idag ska hästarna få ta det lugnt i Stall Vipwins. Locantus fick massage igår, Izno och Binis skrittades. På onsdag ska jag, Fia hoppträna för Jens Wickström. Jag har bestämt mig för att ta med Manne denna gången=)!! Izno och Binis ska ridas ut och Locantus ska hoppas hemma på banan.

På torsdag ska Ida hoppa Binis för Micke!

På söndag kommer det hem en 3 åring efter Camaro M till stallet. Jag ska visa honom på 3års test! Ska bli jättekul!

Ha en bra dag i solen!

ps. på fredag har vi putsardag i stallet! Allt blir sååååå fint! =) Gillas skarpt!

KRAM Fia

Snart är det grönt ute! Inte långt kvar nu!!! Och snart kommer Licala hem(stoet på bilden) å föl väntas med hingsten Cabachon

Första dagen i Lidköping

Tävling i Lidköping

Då har Jag, Fia och Izno varit i Lidköping i två dagar och tävlat. Anläggningen var helt otroligt fin! De hade byggt nytt ridhus. Det var stort,luftigt och hade mycket fint underlag (havs sand och textil). Det kändes lite som att vara utomlands och tävla=)=)!!

 Jag och Izno hoppade en klass om dagen, 120 klasser. Första dagen var Izno dubbelnolla, hela ritten var kalas...det enda som jag inte var rikigt nöjd med var att han fick ett par nära lägen under ritten. Men det kommer bli bättre med säsongens gång, jag har ett stort tryck på honom i galoppen och i de nära lägena så rätar jag på mig och håller i lite mer i tyglarna. Jag kan också släppa lite tryck i benen men jag är inte tillräckligt kall än i de lägena=)!! Men men, skam den som ger sig!

Vi fick 13e plats den dagen av hundra starter...inte dumt. Andra dagen var det en svårare bana med lite högre hinder och långa avstånd mellan dem. Det som är klurigt då är att kunna hålla galoppen och inte sitta och ratta i hästen. Vi lyckades bra, men rev ett i onhoppningen. Meeeen vi fick pris ialla fall eftersom det inte var så många felfria. Jippi=)=)!!!!


Kort och gott, Izno höll en hög kvalite i helgen. Jag är jättenöjd!

De andra hästarna har också de varit fina. Duktiga hästjejen har varit och grejat i stallet och nu kommer vi nog få en till hem till oss. Vääääälkomna till gemenskapen tjejer!!! ♥

Nu ska jag päsa!! Imon blir det uteritt, på onsdag skutta med Locantus! Ha en bra kväll! KRAMAR!!!

Fia


Går banan i fiiiiina ridhuset!


Vi är såååå nöjda!!! Toya(duktiga hästtjejen & Izno)


Izno på lördagens framridning


Kolla läget lite =)


Fantastiskt väder och fina hästar idag :)

Fantastiskt väder och fina hästar idag :)

Kan man bli annat än pepp när solen strålar?!! =D

Idag har jag ( Ida ) och Fia ridit ut med Binan & Locantus. Det blev en härlig tur med fantastiskt väder =) Imorgon skall Fia åka och hoppa Izno i Lidköping, jag ska rida ut med Jonna S och efter ritten avsluta med ett par språng. Och sedan skall jag pyssla med grabbarna och det är alltid lika spännande =)


Vi håller tummarna för Fia & Izno imorgon!! Det är för dem jag lämnade in semesteransökan till Falsterbo ;) Fia!! Känn ingen press hi hi
Vi i stall Vip Win´s håller alltid ihop!! Även om vi kan småkivas lite med varandra ibland <3

Den här skruttan ( Jonna L ) Skall jag umgås med imorgon kväll =) Tjohooo så jag längtar!!!!


Jag tillbringade kvällen med min älskade mormor & morfar, heelt loveliii och de säger så många bra saker... Heeelt fantastiska människor är de <3

Som Fia brukar säga!!

Lev livet här och nu, oroa dig inte för småsaker, va inte långsint och våga förlåta, fokusera på det du har och inte på det du inte har!!! Och älska dig själv!! Det är den bästa presenten någon annan kan få <3 <3

Carpe Diem mina vänner =)

Kraaam Ida

Imorgon blir det pyssel med mighty & perra

2012-02-17_14_23 (MMS)

Imorgon blir det pyssel med mighty & perra

Min idol...inspireras och njut!

Micketräning

Igår hoppade jag, Fia Manne för Micke.

Det märks att Manne har haft en lång period med hoppvila.
Det som man måste vara noga med att tänka på är att inte ställa för höga krav på hästen när den inte är så stark i kroppen. Han hoppade dock träningen utan några större konstigheter. Vi tränade på att rida noggranna vägar mellan hinder. Micke hade ställt upp cavaletti på medelinjen som vi fick galoppera över och byta galopp.

Jag kallar mars och April för Mannes och Locantus försäsong. Jag arbetar dem fortfarande med relativt lätt press. Jag lägger in serier i hoppningen för att stärka dem. Nu när vädret börjar bli mer mot våren kommer vi att galoppera och klättra dem. Uteritter är TOPPEN!! Det skapar bjudning och arbetsglädje hos både häst och ryttare!Imorgon bär det av till Lidköping på tävling och så även på söndag. Jag har valt att stryka mig i 110 eftersom tävlingen börjar redan 8. Jag har av erfarenhet märkt att Izno ska få ha sina rutiner så gott det går. Och med dem innebär det hans sedvanliga skönhetssömn. Han är en känslig häst som inte ska vara med om för mycket förändringar.

Ha en toppendag!!!! Det ska jag ha, med puts, uteritt, hoppa Locantus...soooool, syrran och duktiga stalltjejen!

KRAM PÅ ER!!!!

Fia


Lilla Ida♥


Perra...då brun...nu nästan vit!! =)

ps. Jonna. S var med och hoppade Fanny, det gick bra....hon får allt skriva om det själv latisen;) hihi

110 rundan från Tiahölm! Finally=))

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0