Prat och nostalgi =)

Bla bla bla bla bla....bla bla....å sen red jag(Fia) litegrann å sen,bla bla bla....Haha!! det känns nästan som att käkarna värker lite av allt tjöt det har varit i ridhuset idag.

Jag måste säga att det har varit väldans roligt=)!! Det finns många härliga personer där uppe på Jfk. En del hoppar,en del lullrider en del trimmar dressyr så svetten dryper och alla söta ponnyungar ska vi inte prata om=)( å sen har vi killgruppen med som för övrigt hoppade idag :P)....Oooooch vi är alla där av samma anledning, nämligen hästarna=)!! Kul tycker ja=)!!Apropå hästar, Izno har varit superfin idag. Jag skulle egentligen ha ridit ut med hade ingen att rida ut med tyvärr! I vilket fall som helst så tränade vi mycket övergångar idag. Han gjorde detta mycket bra.

Mani fick skritta en halvtimma...imorgon blir det helvila för honom.Manne ska få sin dagliga dos av gos innan skritt turen.Tilde är nog lite avis på honom.


När jag sitter här vid datorn så kan jag inte undgå att titta lite extra på ett foto som hänger på väggen...NÄMEN!!! KAN DETTA VA MÖJLIGT???? Vilket hårsvall min käre far Kalle Berglund har =)!!! Och det är visst inte bara han som har det  när man tar en närmare titt.
Nedan ser ni en bild på min far och hans tre bröder och deras föräldrar. De kallades för bröderna Cartwright för!! Det var där allt började med vårt hästintresse. När farfar handlade hästar förr i tiden. Det var längesedan nu=)!! Men intresset hänger i. Och lär väl så göra för all framtid i våra gener.


Farfar, Lasse, Farmor, John och Kalle. Pappa håller i hästen Chips som John tävlade mycket framgångsrikt med! De hoppade en mur på 210cm. Å Chips mätte 162cm i manken. IMPONERANDE =)

Vill avsluta med att jag är impad av mig själv idag. Jag har gjort en god insats på ryggen på Izno. Extra glad idag ♥!

Kram å GO NATT

Vi har anmält oss till Charlies bloggtävling=)

Charlies häst och hund

Här har ni länken till Charlies facebooksida där man kan se massa erbjudanden.

Charlies är den enda affären som jag kan gå in och spendera hur mycket pengar som helst utan att få ångest. För visst e det rolig att köpa fina saker till sig själv och sina fyrbenta vänner. Halva nöjet med att tävla är ju att man får möjlighet att vara fin.

Hälsningar Fia & gänget(p.s rösta gärna på oss) KRAAAAAAM

Rallyräkan Manne

Idag har Armani Breezer också kallad Manne, Mani tävlat sin första tävling för i år. Det var en 90cm hoppning och en 1m hoppning. Det var samma bana båda höjderna.

Manne tycker det är så roligt att hoppa. Första rundan var han inte riktigt med på första hindret så han sprang åt sidan 5 meter innan. Sen rev han sista hindret.

Andra rundan var han felfri. Jätteduktig och rapp i benen! Manne gjorde dessa två klasser idag till speedklasser=). Han hade väldigt bråttom och tog tag i hindrena väldigt mycket. 

Jag är glad för min häst!! Och hellre en hoppvillig häst som har "hajat" grejen än en som inte tar tag i hindren, det blir så svårt att se lägen då. Han är väldigt hinderklok trots att han är lite väl speedad. Ser verkligen fram emot en kommande tävlingskarriär med honom. Vi kommer få riktigt roligt tillsammans han å ja!

Izno har fått vila idag. Kan han gott behöva! Imon ska båda pluttarna ridas ut. 

Nu ska jag fika med Sandra,Jonna. S, Ida och mammi. Ha det gott! KRAMAR Fia  

Här står jag och Izno efter uteritt. Vi har fått jättefina ländtäcken av Mattleasing. STORT TACK!!

Mattleasing tvättar hästtäcken för er som inte vet! Kommer och hämtar, tvättar och lämnar tillbaka smidigt och billigt också!! Vill ni veta mer ring Johan 0707194101Jag å Agnes i den lilla lilla sadelkammaren på Jfk =)


Det har varit ett strålande väder idag, kunde inte låta bli att föreviga denna söta lilla ponny som låg ner och åt lunch=)!!

Manne vilken fining!!
Nu är jag hemma efter en sen kväll i stallet. Manne och Izno har fått träna på bommar och småhinder idag. Hindrena var ca 50 cm höga. Manne gick stadigare och lugnare i serien idag. Å vad fin han börjar bli!!! Han var väldigt glad idag ocksåvilket resulterade i en hel rad bocksprång=)!!

Izno var fin idag med som vanligt, men han har ett tag kvar innan han är i full tävlingskondition.

Roddan har hoppat JÄTTEBRA idag!! Kuuuuul tycker jag! Duktiga Jonna. S.

Det blir ett litet kortfattat inlägg idag för jag måste sova! Och kycklingen.....suck!! Den får jag laga imon bitti!

Ciao å gonatt!!!
Min fiiiina och gooooa Mani

Lugn kväll i stallet

Igår åkte jag inte upp till Jfk förrän på kvällen. Manne fick vila, vilket jag tycker han var väl värd! Jag gick en halvtimma med Izno.Först 10 min ute runt anläggningen(väldigt halt!!!) sen gick jag 20min ute i dressyr-ridhuset.

Innan dess mockade jag och gjorde fint hos hästarna jag hann också titta på när Fredrik Gustafsson hade hoppträning på stället. Det var jättesöta ponnies som hoppade.

Man märker att tränarna håller samma stategier nu i början av året. Det man kan se som är likt  är att de använder sig av serier. Extakt den serien som jag hoppade med Manne i måndags hade Fidde med på träningen. Det är bra att använda sig av serier lite extra i början av året för att stärka hästen. Har man en lite yster häst som Manne så får han träna på att gå igenom serier lugnare och lite noggrannare medans en långsam häst lär sig att bli kvickare i aktionen av att hoppa serier.

Nettan som har Charlies häst & Hund i Jönköping var med på sin nya häst för Fidde. ÅÅÅÅÅÅ vad snygg!!! SÅ fin!!! Långbent, välmusklad, välriden...en internationell typ på häst=)!!! Det är alltid kul att ha lite fina hästar att vila ögonen på!=)

Efter Jfk var jag på Sportlife och tränade armar och kondition. Jag hade hellre stannat och tittat färdigt på hoppträningen men min egna träning är också VIKTIG! Väl hemma fick jag laga mat. Hade glömt att tina kycklingen.Det resulterade i att den där nedrans kycklingen inte var klar förrän kl 24!!


Ikväll ska jag upp och trimma hästarna. Jonna. S ska hoppträna Roddan i Bankeryd, vi får en ny hästtjej till hakarp idag också!

VÄLKOMMEN till oss Madde=)!!

Ha en bra dag i solen KRAMAR FiaJag och lilla selma också kallad Semla(man skojar inte om mat, då är det allvar tycker hon) eller Selmani. Kärt barn har många namn. Denna lilla sötnos ska ha valpar i år förresten ;)

Vill avsluta med en reflektion jag har gjort.

Har man en dålig dag då man känner att man inte har tålamod med sin häst, då tycker jag att man ska hoppa över ridningen. Man kan aldrig utvecklas framåt om tålamodet tryter och ett dåligt humör går ut över hästen.

Ibland har jag dåliga dagar(väldigt sällan dock),man kanske är trött, haft en allmänt jobbig dag. Då avstår jag ridningen och jag ser det som en styrka att kunna inse det och helt enkelt glida runt och mysa med djuren istället!!!


Spegel spegel på väggen där...

Idag har jag, fia trimmat Izno. Det har varit en lugn och härlig stund uppe i ridhuset på Klämmestorp. Jag red Izno i en lång och låg form nästan hela passet.

Jag red i den delen av ridhuset där de hade speglar längs med hela kortsidan och en spegel på långsidan.

DET ÄR INTE BARA NÄR MAN SKA PÅ PARTY DET ÄR BRA ATT HA SPEGLAR SKULLE JAG VILJA PÅSTÅ!! =)

Jag red Izno på rakt spår mot spegeln(vart var bakdelen någonstans?). Jag flyttade honom lite i slutet på passet och då var det också intressant att åter igen titta på bakdelen.

Å sen, sitsen..jag måste ge mig själv en STOR applåd för jag har verkligen bättrat mig . Jag liksom många andra är inte alltid tillräckligt rak i ryggen när jag rider. Och det är en konst att sitta rakt upp på hästen med bra skänkelläge och vara AVSLAPPNAD och följsam. Men nu, nu jäklar;)!!!Det var också intressant att se Izno jobba i den lägre formen=)!! Man kan säga att jag är obsessed of mirrors;)!!

Manne fick en skritt vid hand idag. Jag hade sällskap av Agnes. Mycket trevligt måste ja säga.

Morgondagen bjuder på jobb, ridning och fysträning. Sportlife!! Det kommer bli gymmet tre gånger denna veckan. Jag har kört ett pass på pilatesbollen och kan säga att jag har sån träningvärk idag att jag vankar fram som en pingvin!

Sov gott! Det ska jag göra nu. Krams Fia

Hoppträning & killgrupp

Jaha  då har jag hoppat Manne igår. Vi hoppade en liten serie med två studs och galoppbom in, ut och emellan studsen. Manne hade väldigt bråttom! Han tyckte det var superkul.

Jag fick fokusera på att hålla positionen innan, i och efter serien.Det är alltid viktigt att man har en stabil och så "rätt position" som möjligt. När hästen är lite yster och är orutinerad som Manne är,är det ännu viktigare.

Med mig hade jag min käre far som tittade på. Det är alltid bra att ha någon att titta på en.Är det så att man inte har någon kunnig person kan man alltod be den "mindre kunnige" att titta på en specifik detalj man behöver träna på. Exempel på det kan vara skänkelläge, att man är rak iryggen eller håller blicken i den riktning man rider.

När vi kom i n i ridhuset igår upptäckte vi att det var fler än vi som hade tänkt att hoppajust en måndag klockan 20. Detta innebar att det blev VÄLDIGT rörigt inne närvi red. Men för Roddan, Locantus och Manne som var där var det enbart nyttigt vill jag säga!

Roddan....jaa vad ska jag säga....han skötte sig utmärkt. Cool och arbetsvillig.Jonna var också helt super igår. Mer avslappnad i sitsen!!! MYCKET BRA!

Ida och Locantus tog det lite piano och Locantus var jätteduktig också.

TILL MIN STORA FÖRVÅNING KOM DET IN CA 8 KILLAR ATT RIDA PÅ RIDSKOLAN. ÄVEN TILL MIN STORA FÖRTJUSNING SKULLE VILJA SÄGA;)!!!

Från och med nu ska jag alltid rida kl 20 på måndagar haha!!!


Nehe dags att sticka till jobbet! Ha en bra daag ;) Kram Fia


Vipwins Mighty Heart & goaste Jonna. S

Jonna & Jonna i ridhuset

Så, då har man varit med flickorna i Lekeryd=). Ramses var SUPERFIN verkligen!! Jonna hade också en bra position i sadeln trots vintervilan;). Jonna tog det väldigt lugnt med Ramses eftersom det var deras första träning i ridhuset på lääänge. Hon flyttade undan honom för skänkeln lite grann i skritt och trav, sedan red hon lite på fyrkantsspåret.

Roddan skötte sig väldigt bra(som vanligt). Han var ganska pigg idag. Jag körde hårt med Jonna och var på henne om sitsen och lite annat. Det är alltid bra att ha någon som tittar på en för det är lätt att man lägger till med ovanor(jag tror det är så för alla, även de bästa). Jonna fick hoppa några språng med Roddan. Först hoppade hon ett kryss med travbom 2.20 framför. Sedan fick hon hoppa blått plank som vi senare gjorde till en oxer. Roddan hoppade ett par riktigt fina språng. och det avslutade vi kvällens träning med.

Roddan får följa medtill jfk imon. Trimmas där och ta några små skutt. I och med att han är en oerfaren häst såär det bra för honom och uppleva nya platser och nya situationer(precis som en unghäst).


Man blir ju aldrig klar!!!

Idag skulle jag upp och fixa lite snabbt i stallet.Millan kom och vi hade bestämt att vi skulle skritta hästarna en lång stund.

Jag och Millan var i stallet i nästan 4 timmar idag=)!! Vi ledde hästarna runt ridhuset en kvart och skrittade dem sedan inne i 45 minuter. Det var väldigt mysigt. Jag har inte träffat Millan på länge så inte en tyst sekund ens=)!!

Medans hästarna åt mat åkte vi en sväng till Charlies häst & Hund. Där hittade jag ett par jättesnygga ridbyxor som jag ska shoppa mig snart tänkte jag! Ett par svarta med trendiga lock på bakfickorna! De var inte så dyra heller, runt 500kr.Bra pris tycker jag allt.(de jag vill ha är dock inte helskodda)
 

Nu ska jag dricka lite kaffe, sen bär det iväg till Lekeryd med Roddan, Ramses och båda Jonnorna!! Det ska bli väldigt roligt! Jag älskar mina flickor i stallet...allihopa ♥

Imorgon blir det lite hoppning med Manne. Izno ska få vila, han får sig en riktig genomkörare på tisdag istället)

Ha en bra kväll!!!  KRAMAR Fia

Lördagen den 22/1 2011, det har varit en fin dag de!!

Först lite stall......

Idag var jag på jfk kl 8:45 och åkte därifrån kl 18:10!!! VAD JAG GJORT????


Neee...Jag har inte umgåtts med Linda och Ida(men jag har pratat med båda i fånen) å Sandra har inte umgåtts med mig under dagen.  Men NU på kvällskvisten sitter jag hos Sandra och Sven och hänger.


Idag har jag trimmat båda hästarna på bommar. Jag tränade på klockan och på galoppfattning över bom. Bommen jag fattade galoppen över fungerar som ett slags riktmärke för hur snabbt hästen tar skänkeln i fattningen. Manne skötte sig bra! Han börjar bli lite "kvickare" i kroppen. och han tog fattningarna med en gång.(ingen urringning eller plutmun här inte ;) he he)

Jag är väldigt nöjd med min Manne, han gör inget väsen av sig och det kompletterar Izno bra. Izno löjlar sig ju för allt, bullpappersprassel, bommar, dörrar som öppnas...ja allt=) las töntas Izno=).


Izno fick också gå klockan idag, han gör det bättre än Manne, inte konstigt med tanke på att Manne fortfarande är BÄBIZ.


När jag trimmade hästarna träffade jag en go tjej jag känner litegrann genom hästarna, hon ska vara med och hoppa på måndag kväll. Skönt tycker jag, man kan hjälpas åt och sätta upp övningar och få lite trevligt sällskap av varandra=).

 Imorgon ska jag och Millan skritta hästarna i 60 minuter, välbehövligt för dem. Sven och pappa har fixat ordentlig el till hagarna nu också så jag hoppas på att hästarna får gå ute mer och att jag slipper fara till Jfk flera gånger om dagen som jag fått göra nu :P. Under dagen har jag hämtat hö i svarttorp och fixat. så egentligen är det inte konstigt att jag inte kom från stallet förrän så sent.


sen lite annat......                            

Apropå sent, jag lämnade sportlife kl 22.20 igår!!! Och då vill jag börja med att tala om att en helt okänd man för mig gav mig en polett till vattenmassagen. Mycket snällt av honom(det lönar sig att ge bort sin P-biljett när man åker från stan och har tid kvar). JA, en sådan enkel grej gör en glad och det kunde lika gärna varit jag som gett bort något....SÅN E JAG;)!!!

Det var på väg från sportlife det hände=), jag fick en sån där Ally mc Beal känsla, gick där i mina sunkiga överdargsbyxor med mössan nerdragen över ögonen(näst intill iaf). Då mötte jag två killar lite sådär goa i hatten var de, säkert på väg till något galej. Jag fick en bild i huvudet att jag hoppade upp framför dem, skakade den ena och skrek: JAG ÄR SINGEL!!! FATTA!! Å här går jag en fredagskväll i sunkiga kläder...ärligt liksom!!!

Sen såg jag ett kärt par hålla handen!! HALLÅÅÅÅ sluta se så kära ut!! Tänk på mig liksom ;) haha!!!

Sen senare på kvällen vandrar jag runt i min lägenhet, ensam diskuterande med Zeth som lägger huvudet på sne och blinkar lite.

Och han tittar på mig och tänker förmodligen(heeeiii ju crazywoman i live with). HAHA!!! Sen flurrar jag runt och letar efter nycklar, telefon och annat och som sagt var pratar högt för mig själv. Jä, jä...så äre. Men jag e ändå rätt nöjd med tillvaron.

Ha en trevlig kväll önskar Fia (bridget)Jones mc beal

Hipp Hipp

Så känns det just nu, sitter på jobbet och tar mig en välförtjänt 5-minutare. Och då passar jag på att drömma lite, ja jag är ju en fisk och fiskar dagrömmer mycket och är väldigt kreativa. Förutom mitt brinnande intresse för de fyrbenta djuren är jag intresserad av att skapa saker. Jag älskar att arbeta med händerna, vare sig det gäller fixa skapande frisyrer till att bygga naglar. Ju häftigare dessto roligare!!! =D Jag har också starka funderingar på att börja skapa silversmycken, men inte ännu. Först ska jag komma igång ordentligt med naglarna och även renovera lite i huset som också är ett form av skapande =)

Nästkommande aktiviteter kommer att vara mycket tävlingar med Fia, hon startar sin säsong tidigare eftersom hon har helt andra förutsättningar än oss hemma i Hakarp =) Sen är det ju Thailand förstås, vem vill inte åka dit? Jag längtar otroligt mycket och har redan börjat spåna lite om vad som ska ligga i min resväska. Samma dag som jag med alla goa vänner åker till Thailand fyller jag & Fia 30 år!! Jag har en låång gedigen önskelista som jag tänkte dela med mig av =D

Detta smycke är såååå me och jag vill verkligen ha det =)

ååå Fia har ett sådant och jag är såå avis, så detta önskar jag mig också =)


Ett staket så att mina hundar kan springa lösa i trädgården <3 <3


Animo tävlingbyxor


En ny ridhjälm =)En massa dyrgripar har jag önskat mig, men mest av allt önskar jag mig käärleek <3 <3


Puuss // Ida

Friends <3

Hittade ett jättefintordspråk som jag kände att jag vill dela med mig av.

Vänner är som stjärnor,

man ser dem inte alltid,

men man vet att de finns där. ♥ ♥

Två av stjärnorna på min himmel ♥

// Fia
 

Idag kunde jag inte låta bli znoozen =P

Efter att kollat Roddan och Jonna.S igår åkte jag ut till Ida och Rickard. Där har jag sovit inatt tillsammans med Zeth och Idas söta doggi Sylvester.

I morse ringde klockan 5.15, men jag ansåg att jag lätt kunde dra mig till 6.00. Så vid 6.30 ca var jag uppe på JFK.  Manne och Izno stod och mumsade belåtet när jag öppnade stalldörren.

Nu på morgonen har jag gått lite med dem och longerat båda två. Så mina juveler har fått en halvtimmas rörelse imorse. Efter det lindade jag dem och mockade noggrant.

Vacker himmel på väg  från stallet =)


Ikväll ska jag åka upp till stallet och trimma hästarna. Innan dess ska pappa åka upp till JFK och släppa ut dem och ge dom lunchfoder.Pappa ska stå och titta pådem när de mumsar ute.

Efter stallet bär det iväg till SPORTLIFE, det blir tredje gången för mig denna veckan, Idag ska jag prova och se hur snabbt jag springer 4 km på löpbandet. Jag tänkte springa vårrudet i år igen och det kan va kul och kolla av et lite. Efter det blir det träning av axlar och mage =)!!!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och ladda för dagens jobb=) Ha en bra daag !!!♥♥♥

Puss & kram

Hoppträning för Micke Karlsson

Efter jobbet åkte jag, Fia upp till JFK. Väl där gick jag 20 min med varje rymmarhäst. Efter det pysslade jag och fodrade mina odågor. Med mig hade jag givetvis min följeslagare Zeth som kvällen till ära hade en grön stickad tröja på sig!

Efter JFK åkte jag upp till Bankeryd för att titta på när Jonna. S hopptränade Roddan. Det var en grupp med 6 hästar. Några av dem var väldigt ystra, vilket inte är så konstigt så här i början på hoppsäsongen.

Roddan skötte sig jättebra! Han var dock helt slut, ett så hårt pass han fick gå gick han i somras sist:P!! Jonna var inte helt nöjd med sin insats, men det är verkligen inte lätt att hoppträna för första gången på en häst! Jag tyckte Jonna var jätteduktig!!! Övningarna var inte de lättaste med korta svängar och långa serier.

Nästa vecka blir det hoppträning igen. Och denna gången kommer det bli ännu bättre=) SER VI FRAM EMOT!!

♥♥ (försökte ladda upp en video för kvällen, men datasnillet lyckades inte. Får forska i detta )


 Imon ska jag upp två vändor till JFK=)=). Lina hästarna på morgonen och rida på kvällen. Planen är att trimma med bommar på lördag, ge hästarna en timmas skrittpass på söndag och hoppa på måndag. Vi får se;)

Ha det bäst=) carpe diem Kraaaam Fia

Sikket sketväder!!

Jag kan inte annat än erkänna att jag är riktigt trött på detta urtrista väder. Varför kan det inte vara ridbart väder ute? Jag vet att det är så många som håller igång och rider sina hästar inför denna säsong. Jag dock rider absolut inte nu när det är rena skridskobanan i Hakarp. Jag längtar efter solen och värmen!! Jag skiter i om man måste dränka sig i flugmedel och svettas som en gris på hästryggen, hellre det än att inte kunna rida alls.

Men eftersom det är så dåligt underlag nu, så får man hitta på massor med andra saker att göra. Exempelvis träna på nagelbygge, måla hemma och pyssla med hästarna, samt gosa massvis med Sylvester & Biggan <3 <3
Och förhoppningsvis så kan man komma igång ordentligt efter det att man har kommit hem från Thailand.


Dessa fina naglar har jag gjort på lilla Jonna <3 <3

Kraam Ida

5.15 utan znooz =P

Jaha då vart man uppe med tuppen idag då=)!! Jag har varit uppe på Jfk och borstat hästarna, lindat av och bytt täcken.

När klockan ringde drack jag kaffe, gosade lite med min doggi <3 och käkade hembakt bröd som mamma gjort. Efter det åkte jag upp...mörkt är det så tidigt på morgonen!!

Väl uppe på JFK mockade jag och gjorde fint i mitt lilla stall. Innan jag åkte släppte jag ut hästarna. Jag tänkte att de skulle få vara ute till lunch....shi fick jag. Sven, lillebrorsan ringde nyss. Båda hästarna hade sprängt staketen och rymt. De hittade bara Manne!! Jag blev verkligen SKITNERVÖS!!!!

Anledningen till att de inte hittade Izno var att han hade hoppat in i hagen hos en liten skäckponny. Iaf båda hästarna är OK, och jag måste nog börja motionera dem två gånger om dagen ist för utevistelse fram tills att elen fungerar ordentligt igen :P!!! Suuuuuck!!!

Ikväll bär det av till Bankeryd! Det ska bli jättekul att se Roddan in atcion. Han hade skött sig jättebra igår i ridhuset!! Spännande!!! =).

Ha en bra dag;) KRAM Fia


Min ständiga följeslagare

Vid a6 på väg hem från stallet. OBS!! Klockan går en timma före :P

En liten snabb blänkare så här på kvällskvisten

Nu är jag, Fia hemma i Hakarp. Jag har varit uppe på JFK och ridit Manne och Izno. Jag trimmade båda en stund. Både Manne & Izno är väldans arbetsvilliga och roliga att rida så jag måste verkligen "bromsa mig själv" att inte rida för länge och för hårt nu i början av vistelsen på JFK.

Jag har hört om "faran" med unghästar som är ridbara....det blir för "lätt" att rida dem och man tänker kanske inte på att de fortfarande växer och att man behöver tänka sig för hur man lägger upp träningen, hur de ska ridas, hur ofta och hur långa pass mm....

Jag tror att det är viktigt att man rider hästen varierat. Hårt underlag,mjukt, uppför, nerför..olika övningar från dag till dag. Lite som när man själv tränar på gymmet. Att man tränar olika muskelgrupper och övningar varje dag när man tränar ofta =).

Jag läste någonstans om en fälttävlansryttare och om hur hon sätter igång sina hästar.Hon sa: VADÅ HALT??? Det finns ju brodd!!! JÄ JÄ RAJT säger jag så!! Bor hon i skåne månne??? Hemma i Hakarp är det isgata överallt!! Är man ute och rider och hästen blir rädd förnågot och halkar och sträcker sig...eller den kanske bara rentutav halkar...för de där brodden hjälper inte alltid har man märkt. STACKARS de som har det så nu! Jag har LYX med stooora bokstävernuförtiden!!

Nu ska jag ut och väga lite hö. klockan ringer 5:15 imon och det lär inte bli 1 timmes znooz som vanligt. Imorgon ska jag till JFK och göra fint på morgonen. För sedan påkvällen ska jag med när Jonna. S ska hoppa Roddan för Mcike! Det ska bli mycket spännande!!

Ha det fint hörni;) ps jag putsade mina grejer idag så de är riktigt snajdiga ds <3


VÄRLDENS BÄSTA PAPPA(även att han e lite tjötig ibland) <3

Tisdag, en dag med fullt ös

Igår var jag uppe på JFK och grejade. Jag skrittade Izno i 30 min och Jonna. S glömde sin hjälm så hon ledde Manne istället.

Efter mockning, iordningställande av foder mm fikade vi. Det var mysigt(fast inte lika mysig som när vi fikar i Hakarp). Vi tittade en stund på hoppträningen för Jens W också. Övningarna var väldigt lika de som Anita Sande har gjort med oss!!

Till något helt annat! Anita är hoppexpert på tidningen Hippson nu, SÅ ROLIGT!!! Grattis Anita!! Rätt person på rätt plats skulle jag vilja säga!

Jag skulle åkt upp och tränat för Anita i Januari, men med stallköp och hästflytt så går det tyvärr inte :(. Jag brukar säga det att antingen är man rik eller idiot om man håller på med hästar(idiot för man får prioritera bort så mkt annat skoj). Då undrar jag...är jag "IDI" då? Ha ha!!


Nu ska jag dricka lite kaffe och sen jobba! Ikväll bär det av till JFK igen. Jag ska trimma igenom hästarna för att de imorgon ska få en välförtjänt vila! Ha det toppen idag=)=).

ps. jag ringde Ida 7 gånger igår, undrar om jag saknar henne??? OH YES I DO d.s

I söndags bar det iväg

Nu står mina små hjärtan Izno och Manne på Jönköpings fältrittklubb. Med denna flytt och pappas pch lillebrorsans stallköp får jag också byta klubb att tävla för. Så 2011 kommer jag att tävla för Jönköpings fältrittklubb.

Jag har varit däruppe i två dagar nu. Det känns som en helt annan hästvärld en den jag är van vid. Ett litet stall med tre boxplatser(just nu är det bara jag som står där).

Jag har en liten yta att vara på, två hästar att hålla koll på och lite saker som jag har tagit med mig. Det känns skönt faktiskt.

Igår trimmade jag hästarna i stora ridhuset, det ridhuset jag har stallet i. Det gick väldigt fint med båda två faktiskt. ETT STORT PLUS till Manne <3 som jag red runt i ridhuset med tillsammans med säkert 20 andra hästar samtidigt å Manne gjorde inget väsen av det.

Izno är i sin vanliga shape!! Ha ha!!! Tur var att jag red honom först, då var det endast två andra hästar inne i hallen. Men ändåååååå!!! Bullpappersprassel, dörrar som öppnas och stängs och elever på ridskolan som bär fram bommar!! Å det läskigaste av allt, de släppte två bommar jämte Izno!! Denna 9 åriga fullfjädrade tävlingshäst blev så skraj att han höll på å DÖ!!!

Ridskoleflickorna tittade förskrämt på Izno och sa lite lågt förlåt. Det är lugt svarade jag! En tjej frågade om det var ok att smacka när jag red inne i ridhuset!! HAHAHA!!! Izno får ju bara vänja sig, den lille tönten!!!


Jag och pappa avslutade med att ta en kaffe på stället innan vi åkte hem.

Ikväll är det träningar på JFK. För Jens Wickström. Jag och Jonna. S ska skritta ut Manne och Izno, sen ska vi sätta oss och fika och titta lite på träningen. Sak bli kul det. På vägen hem ska jag åka till Sportlife å träna!! GOTT=)!!

Ha en bra dag;) Puss & Kram Fia

Manne efter ridpass i ridhuset i vårt lilla stall.

 Mannen i mitt liv;). Jättestolt för att han har fått ny frisyr!! =)

Massa roligt på G =D

Som sagt, som den halvgalna person jag är har jag mängder med bollar i luften. Jag har satt igång hästarna nu och ser fram emot den kommande tävlingssäsongen. Nita är på G och sköter sig utmärkt, Locantus väntar dock på nya skor, men när de är på plats då jäklar =D

Jag håller också på med nagelteknologutbildningen och det är verkligen sååå roligt. Jag & Rikard har röjt ut ett av rummen i huset som jag ska måla i veckan. Där har jag tänkt att jag ska göra mina vänners naglar fiina <3 <3

Sen har vi thailand.... ååååååhhh så vi längtar!! Heeelt underbart =) Sol, bad och massa chang ;)) & friterad banan med glass förstås


mm sååå grymt gott!!!Fiint va? Där är jag & min man plus åtta av våra närmsta vänner =) om 6 veckor... iiiiiiiii =)

Well well, jag har massvis att berätta, men inte nu för  att nu ska jag mysa med min MAN Rikard <3 <3

Kärlek till er alla <3 <3

Ida

Mina kära vänner

foto0143 (MMS)

Ni som är sugna på att bli fiina/coola, höra av er till mig =D Jag utbildar mig till nagelteknolog och det är såå rooligt och jag känner mig oerhört kreativ just nu =D KRAAM IDA

Underbara fredag

Jaha då vart det fredag igen =D. Jag Fia sitter hemma och väntar på att min GOA tvilling ska komma hem så vi kan rida. Solen skiner ute och det är jättehärligt!


Enda nackdelen är att det är plusgrader. Klampar är inte det roligaste om man säger så.

Nu är det bara drygt en vecka kvar tills jag flyttar Manne & Izno till JFK.  Båda två är så härliga nu! Jag rider bara ut än sålänge och det kvittar om det är kolsvart ute eller strålande sol så är de lika pigga, fräscha och glada!!

Manne har snart blivit utriden i en månads tid så det passar sig väli tiden att börja trimma honom i ridhus nu. Jag har tänkt att vara med på JFKS klubbhoppning den 30/1. Jag har inte bestämt vad han ska gå för klass än, det som känns viktigt för mig är att han får se sig omkring littegranna.

Izno ska tävla första tävlingen i mitten på Mars så jag startar igång honom lugnt och fint. Säsongen och året är långt så vi hinner nog med vad vi ska om han inte hoppar ut från lastbilen eller hagen eller gör något annat utanför lådan som den där lilla illmarige mannen brukar lyckas med.En av mina "änglar" Jonna. S har tagit över Roddan nu. Jag hinner inte ha honom hemma och de andra två för JFK. Jonna rider Roddan mycket bra!! Jag tycker att hon är jätteduktig och har utvecklats otroligt mycket den senaste tiden. Nästa vecka ska Jonna åka och hoppträna för Micke. Vi får väl se om det blir Fanny eller Roddan som får åke med.

Nu ska jag gå ut i stallet. Jag ska byta av lite hästar i hagarna. Det är ett eländes elände när inte strömmen fungerar i staketen och hästarna kommer på det.Ikväll blir det gymträning på Sportlife i stan. Ska bli skönt att frigöra lite endorfiner i hjärnan!! Det behövs nu känner jag.  Jag har haft lite bröllopsångest på sistone. ALLA gifter sig nu känns det som. Alla utom JAG :(. Jag tror jag ska gå ut och fria till Zeth nu för han lär inte svika mig med ett nej iaf;).

En allmän tanke jag avslutar detta lilla inlägg med:

Alla männsikor förtjänar att bli älskade för dem de är!! De som är bittra och avundsjuka mår inte bra på insidan. Mår man bra behandlar man andra bra;) KÄRLEK till världeeeen <3Jaha då vart vi på G igen=)

Nu har Idas och Rickards STORA dag varit. Det var som Ida tidigare skrev om helt underbart!! Och otroligt roligt. Jag Fia är SÅ imponerad över hur många människor vi har runt om oss som alltid ställer upp! Som de har arbetat för att få denna dagen oförglömlig. ALLA i stall Vip Wins(plus många fler) har verkligen varit helt outstanding. Det känns som vi är världens bästa vänner!!! STOR sammanhållning har vi;)!!


Vy över IKHP där festen hölls, så otroligt vacker plats!!


Dagen efter festen varit städade vi i MÅNGA timmar! Mamma var nog duktigast med det!! BÄSTA mamma <3Ida var SÅ fin!!! Känsligaste stunden av alla var när pappa dansade med Ida!! Då grät jag och många med mig!! AV LYCKA förståss ;)!!

Mest nervösa stunden var innan vi skulle in i kyrkan. Jag stod och hoppade på stället och klappade händer...ÅHHH IIIIDA du ska gifta dig, fatta!!!!! Iiiiiiii=). Käre vaktmästaren fick be mig att lugna mig lite...HAHA!!!

Nu är det över med bröllopsbestyr. Ida är en gift lycklig kvinna och jag fia en bitter ogift kvi....neee skoja bara jag har det rätt bra jag med=).

Jag och Ida har varit ute i skogen med Manne óch Nita idag. Det gick jättebra!! Manne har varit igång ett par veckor nu men Nita har fått vila lite och med tanke på det skötte hon sig som en riktig 10 poängare!!!

Jag red Izno nu också!! Första gången på iaf 6 veckors tid. Han kändes pigg,framåt och mjuk!! Han har verkligen behövt vilan efter den intensiva höstsäsongen. Jonna.S red Fanny med och hon var superduktig också. Vi red i mörkret och det var inget som bekom någon av dem.

Om två veckor flyttar Manne och Izno upp till JFK. Pappa och lillebror har köpt ett andelsstall där=)=)!! Detta kommer enbart att vara positivt för mig!! Nu är möjligheterna helt andra med hästarna!!

Vi i stall Vipwins ska snart sätta oss ner och titta på tävlingsterminen för 2011!! HÄRLIGT!!

Ser fram emot detta år! Nya möjligheter, tillfällen för skratt, lycka och gemenskap!!

Ha det fint/// Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0