Duktiga flickor =)

Fia & Sandra har tävlat i Nässjö idag och kan stoltsera med enbart felfria rundor =)
Manne har verkligen börjat mogna och koncentrerar sig mycket bättre på Fia. Manne är ju som många vet som en liten ponny i sitt sätt att vara. Gosig, snäll men även busig och snabb ;)  Fia och Manne red 110 och 120. Izno och Fia är ett mycket samspelt par och ritterna idag var stilfulla och säkra, även de red 110 & 120. Sandra red min Binis igår med Fina rundor, dock två ryttarmissar ( glömde banan ) , men tog revansh med en jättefin runda i 110 som dessutom var felfri. Nästa sikte för Binis & Sandra blir Gislaved 110 & 120 =D
 
 

Regn & Rusk betyder soool i Falsterbo =)

Falsterbokänslorna bubblar lite överallt, alltifrån nervositet till längtan efter att få se hästarna, ryttarna och spänningen på läktarna. Många har sparat i ett år för att kunna fylla bilen hem med hästsaker. Falsterbo är helt klart ett av årets största händelse!!

Igår red jag Iznogood, det var riktigt roligt att sitta i sadeln och det bara kliar i kroppen nu. Jag längtar verkligen efter att börja arbeta med Licala, Mighty & Perra =)
 
Nu får vi hålla tummarna att vädret blir bättre så att det torkar upp till helgen då Nässjö har sina sommartävlingar på deras gräsbana.
 
Kraaam Ida

Nu räknar man ner till semestern...

Ska bli riktigt skönt att få semester och vila och fixa på gården och göra annat sköj!

I helgen är det som sagt tävling i Nässjö. Tyvärr på grund av för få starter blir det bara tävling på lördag.

Jag upplever att det blir allt fler inställda tävlingar runtomkring. Jag tror att det handlar om att folk helt enkelt inte har råd att tävla längre! Vi har stigande bensinpriser som givetvis påverkar, anmälningsavgifter blir högre.
 
Det som däremot inte har följt med i höjningarna är tävlingarnas premier! Jag har tävlat stor häst i 15 år drygt och premierna är detsamma som då!
 
Tycker att 100 kronor för en 4e i 120 eller 650kr för en 1a i 120 är DÅLIGT!!
Efter dopingskandalen kring en ung elit-tjej i dressyr har också uppstallning på många meeting ökat.
 
Hon hade stått med sin häst i en box där det fanss spår av medicin från en häst som blivit behandlad för fång( tror jag det var).
 
1500 för boxplats.....vi tar sviten på hotellet nästa gång istället!!!
 
Nog om det, detta inlägg blir allt för långt!
 
Ha en fin dag alla! Carpe diem
 
// Fia
 
 

Var är soooooooleeeeeeen?

Idag har vi vilat från ridning, Alla tjejer i stallet har hjälpts åt med mock och mat. Efter det följde en mysig fika. känns som en rätt bra dag trots allt=) ! På lördag är det tävling för mig, på fredag, lördag hoppar sandra.

Ha en finer kväll alles som sammen! Puss fra miss sofe=)=)

Sommar & allt var det innebär

Nu har värmen slagit till och med den kommer alla måsten, jag (Ida) är så vuxen så jag bor i hus och med det kommer alla åtaganden såsom måla staket, rensa land etc. Just nu lägger jag mycket tid på huset, dagarna går till att fixa utomhus och kvällarna är det renovering inomhus. Därför är det jätteskönt att Sandra hjälper mig med min fina lilla Binis <3. Jag ska väl inte sticka under stolen med att det kryper i kroppen av att inte rida varje dag men till hösten kommer jag ha grabbarna och Licala så då blir det väldigt mycket istället.

Nu är Sandra & Sven med Micke & Jonna S och firar midsommar, vilket innebär att jag rider Binis tre dagar =) Igår fick hon skritta en halvtimma och idag skall vi rida ut med Fia och på Söndag blir det långritt. Igår släppte vi också Fantasia & Binis på bete =) Heeelt överlyckliga <3
 

Nu är allt inför Falsterbo också klart!! Jätteroligt! Längtar massor!! Min farbror Lasse skall dit och välja ut unghästar som skall få gå VM!!!! Och min kusin Jenny skall tävla!! Så himla roligt att ha en engegerad och duktig hästsläkt!!
Lasse =)
Jenny & Fina Loverboy.
 
Ha en toppendag alla <3 Puss & Kram Ida

Bilder från Ntr & Svarttorp

Izno i Norrahammar 120cm
Izno igen=) samma klass
Locantus <3
Locantus igen=)
Manne =)

Tre fina och härliga hästar Izno, Locantus och Manne. Snacka om att  vara happy att ha dessa hemma i stallet=)!!
Ha en fin kväll.
ps. de här fina bildena har Sara Sundbladh tagit♥
KRAMAR

Idag bestämde jag mig för att efteranmäla Izno....

Det var ett bra beslut enligt mig. Vi red en fin runda och vann klassen. Manne fick gå sin andra avd a start och hade ett ner i omhoppningen. Han var Jättefin!
120 klassen hade Izno ett pet,det kändes som en bra runda. Manne hade två ner.
Är riktigt nöjd med Mannes runda. 120 klassen innehäll 13 språng. Det var också lite kniviga vägar där det verkligen gällde att hålla galoppen.

Känns bra inför framtiden med min liile Mani <3.

NU ska jag städa.....stallet är top notch, får väl se till att mitt hem är det med då=). Hihi!
Ha en fin eftermiddag och kväll!
Kram Fia

Dokumentation =)

Har bestämt mig för att dokumentera hela inridningen av hingstarna, filma, fota & skriva. Samma gäller igångsättningen av Licala <3 Allt detta kommer ni kunna följa under hösten.Kraaam Ida

Idag red Manne sin allra första avd A start

Det resulterade i en 7:e plats på 110 höjder. Manne hoppade jättebra men var otroligt laddad! Det var ingen lätt match att rida honom på framhoppningen vill jag lova. Han bockade och busade gärnet!

Izno var hur ridbar och fin som helst både på banan och på framhoppningen. Vi hade dock ett litet missförstånd på ett hinder vilket resulterade i ett stopp. SURT!! Men i övrigt hoppade han KANON och hade så fin galopp! Jag hade verkligen en härlig känsla på honom idag.

Vi har haft en liten svacka under våren. Han är en känslig häst med mycket humör. Det gäller verkligen att vara honom till lags. Och det är inte alltid så lätt! Men som jag brukar säga:

Utan motgång är framgång ingen framgång.

Det ä den gången det är såååå härligt att ha hästar som Manne och Locantus. Då tappar man inte sitt självförtroende.


Toja har varit till ovärdelig hjälp idag! Det finns inget bättre än att se henne greja med sitt häskötarbälte runt midjan och våtservetter i handen!

Sandra red Binan idag, hon gjorde två riktigt fina rundor! ÅÅÅÅÅ vad stolt jag är när jag tänker på hur fint och balanserat hon red!!!! ♥


Nehe nu ska jag ta hand om min man. Han ska få god mat, ett glas rött och fint sällskap av mig=)=)!!


Ha en goer kväll! Carpe Diem!!! KRAMAR Fia

Lite gamla bilder i ny skepnad =)

Bilder från dagens tävling i SvarttorpTjejerna har varit jätteduktiga idag!!! Stolt är jag!!!

Kram Ida

Lördag

Tävlingarna fortsätter för de andra tjejerna i stallet idag med. Resultatet från de får de själva berätta om :)
Själv har jag (Jonna) varit i väg och hjälpt min mormor att hämta sten till hennes trädgård och sen har jag haft kvalitets tid med Nova :)

Som sagt så var jag och tävlade igår och Fantasia var jätte fin och skötte sig bra.
I 90 cm så var vi nolla ända fram till sista hindret där nerverna satte igång och jag tryckte av henne för tidigt så hon orkade inte över bakbommen. Men utöver de så hoppade hon bra och luftigt och bjöd på alla hinder även att de va en del tittigt. 
I 1 meter så satte nerverna i gång igen och vi fick ett slarv pet och sen var Fantasia lite okoncentrerad på första hindret i en kombination så hon hoppade rätt in i hindret i stället för över de.. Så hinderpersonalen fick jobba lite innan vi fick hoppa om och då utan några som helst problem.
Efter denna klassen så va jag lite små missnöjd men som Ida och jag pratade om senare, det är så lätt att fasta och bara tänka på det eller dom få fel man gjorde under banan och helt glömma bort alla andra hinder och övningar som gick kanon bra.

Både jag och Fantasia behöver bara mer rutin, komma ut på lite små tävlingar och få ett bra självförtroende och tycka det är kul. Det måste ju ändå vara det viktigaste!
Jag är jätte nöjd med Fantasia även efter denna tävling trots att vi fick några pet, för utöver de så var och jätte fin. Hon gör verkligen framsteg hela tiden :)
Ungefär såhär gjorde jag på sista hindret i 90 cm, skillnaden var dock att de va en oxer och då tyckte hon de blev lite jobbigt..Kram Jonna

Innovativ..det är bra att vara <3

tävlingar

Förra helgen var jag (Jonna) och tävlade i Aneby.
Fantasia var super fin och tyckte de va kul, de blev ett litet pet i 90 cm och en nolla i 1 m.
Jag är sååå nöjd med min (vår) pärla! Som Sandra sa man får inte glömma att de ändå inte va länge sen hon var en vildhäst..
Idag väntas de tävling i Svarttorp :)
Kraam Jonna

Lite smått å gått vare här ja=)=)


Jag hade ett mål att kvala till Falsterbo, the tours of amateurs. Nu blev det inte som jag tänkt mig! Men så är det ibland.
'Nästa år ska jag försöka kvala Locantus. Han är en perfekt häst för de stora gräsbanorna.  • Han har stor och vägvinnande galopp
  • Han är otroligt hinderklok
  • Han är lojal och har ett hjärta av GULD! ♥


Imorgon ska jag till stallet och......

Ne imorgon ska jag ut och äta med arbetslaget. Så Martina & Viktoria tar hand om mina hästar.

ps. Idag har jag hoppat en jättebra övning med Iznogood. Raka spåret heter den=)!

Travbom

2.40m

räcke

14 m

räcke.

Man lägger också bommar mellan hindren som en slags "fåra" så att hästen måste galoppera rakt emellan. Efter andra hindret också. Ett tips är att börja med bommarna så att de ligger jämnt med bomstöden och allt eftersom kan man flytta dem så att gången blir smalare.

I och med att man får trava in så blir det ett framåtläge till räcke nr 2! Jättebra där att sitta rakt över hästen, hålla kvar stödet i handen och lägga på lite mer ben så att hästen länger stegen och hoppar upp till dig som ryttare på hinder nr 2.

Mkt nyttig övning för hästar i alla åldrar och storlekar.

Kram och god natt !!!!!!

// Fia

Ursäkta att det dröjde...


(detta är ju gamla bilder med ny bildmania kommer från helgen)

Jag har anmält tre hästar till svarttorps tävlingar i helgen, provat lite nya bett, grejar och ordnar för fullt.

Manne har haft lite vila ett tag efter Jfk vistelsen och känns bara finare och finare för var dag.

Locantus blir också han baaaara finare. Har testat pelhamstång på honom nu. Det fungerar bra! Har lindat in kedjan med snögg och då blir det inte riktigt lika skarpt=)!!

Izno blir enbart skogsriden nu, Jag och Sandra♥ red ut en rejäl sväng igår. Det var jättekul! Vi tränade övergångar och hittade våra riktmärken i  träd och sten=)=)!!Häromdagen red jag med näsan i vädret. Hur bra som helst att titta upp i himlen och känna hur hästen är. Vart är bakdelen? är han rak? osv....

Red också Izno barbacka, där märks direkt om man sitter i obalans vill jag lova!! Hihi

hinner inte skriva mer nu ha en bra dag KRAAAAAAAM

Fia

Ikväll följer jag upp.......

Har massa skoj att förtälja, det är så det bubblar på insidan!! =)=) Kraaaaaam Fia

Livet är härligt!!

Nu var det ett bra tag sen jag (Linda) gjorde en liten uppdatering....! Det har hänt mycket senaste tiden. Jag har hunnit med att bli fru Esping och varit på bröllopsresa till vackra Mexiko.
Svårt att tro att det är 24 mars, vi hade sån tur med vädret :)

Givetvis hade jag världens vackraste tärnor som fanns vid min sida hela dagen från 07:30 till sena natten.

Såå fina <3 <3Utsikten från hotellet gick inte att klaga på!!

Under all planering av bröllopet fick hästarna ta det lite lugnt och bara underhållas lite lätt av min syster, men nu är jag igång för fullt igen. Det har hunnit bli fyra tävlingsstarter med Toscana och hon känns superfin!

Isadora gjorde årsdebut förra helgen i Nrrahammar. Första klassen var hon väldigt spänd men jag lyckades klämma runt henne, trots en stökig framridning med hästar överallt och en mindre storm som hela tiden gick in för att välta ner hindren på banan. Till andra klassen hade hon slappnat av lite granna och vågade galoppera ordentligt.

Idag var det Leydas tur att få komma ut. Banträning i Svarttorp stod på schemat. Hon skötte sig galant! Sprang visserligen förbi ett hinder i första men det får jag ta på mig. Hade lite problem att svänga till hindret och jag gav väl inte henne de bästa förutsättningarna direkt :( Andra rundan var dock super och en liten rosett fick följa med hem.

Kort sagt: Livet är härligt!!

Här finns det tid!!

Inte ofta man får säga det,men kan man ingenting göra för att man e dålig så kan ett par rader på bloggen vara något som lyfter upp det tråkiga för denna dagen. Tänkte lägga ut lite äldre bilder som hittats kvarglömda ;)


Jag kommer ihåg denna dagen som den vore igår, detta är 6 år sedan. Jag & Jonna L fick ett ryck åkte i 13 graders minus till alingsås och tävlade. Snacka om kamikazze, skulle vi aldrig göra idag ;)

Hihi sååå söta <3 <3

Förhoppningsvis kommer det mera nygammalt =)

Kram på er // Ida

Imorgon ska jag spegla mig extra mycket.....Idag har varit en sådan dag då jag varit fruktansvärt omotiverad...men imon dåååå.....grrrrrr!!! Då är jag på bettet igen.

KRAM PÅ ER!!!

// Fia

Vilken mamma & pappa jag har <3

Ligger i soffan hos mamma & pappa, jag är fortfarande sjuk =( .. Jag ( Ida)  blev sjuk andra dagen på min semester och sen har det ena löst av det andra. Har hela tiden tänkt, "jag blir bättre imorgon" , men ack så fel. Två läkarbesök på två dagar, lunginflammation och 7 liter extra vätska i kroppen som påverkar mig som så att huvudet känns explosivt och att jag ser ut som en livs levande michellingubbe. Och rastlös, det är bara förnamnet, JAG HATAR ATT VARA SJUK!!! Som tur är tar mamma och pappa hand om mig <3 dom är så snälla.

Bild av mig!! :P

Sen har jag ju sömnbrist, vilket gör att jag lipar åt allt...Men nu till det roliga =) Jag längtar så tills jag skall rida på Mighty & Perra i höst plus att jag skall sätta igång Licala, såååå spännande.  Tanken är att hon skall säljas, men jag skall få rida henne tills hon blir såld KUUUUL =D

Locantus går fint nu också, glad ägare syns på bilden ovan =)

Lilla pluttisen Sandra skall snart också ut på tävling, med vilken häst och när det är än sålänge hemligt ;)

kraaam Ida

lite bilder...


Nu är Falsterbo bokat & klart!!!! =D

Biljetter & camping fixat!!! Ni som åker dit varje år vet ju att detta är ett återkommande event som vi häst-tokar älskar!! O längtar till VARJE år!! Att det sedan är både vänner och släkt som tävlar där gör ju inte saken sämre direkt!! =D Det enda jag egentligen har att gnälla över är de hutlösa priserna... Tråkigt tycker jag...
Jag har ju också varit och vilat upp mig i en vecka på varmare breddgrader. Och typiskt är då att man ska bli vrålförkyld hela veckan och dessutom bli av med sin resväska med smink, fön aaaaa, ni vet!!!!! Shiit!! Stod med gråten i halsen och försökte blinka bort tårarna när jag insåg att allt vart borta............. Ur häst synpunkt så är turkiet det perfekta resemålen, iaf side.. Där pratar alla Tyska, så när man säger THANK YOU till kyparen får man BITTE tillbaka hahahahahahaha =)

Föresten!!! Möttes av detta på landvetter!! Nöjd man blir eller =)

Alla älskar vi ju Roffe <3


Sååå nervös inför flyget :p

Top floor så att säga

Inga små hotell i sikte från balkongen

Jaa utsikten var inte dum alls =)

Nu är jag skiitslut efter att ha rest hela dagen, så nu är det hopp i bingen. Binis är fortfarande på semester hos Lollo & Mia och grabbarna är släppta på bete hos Heddan =). Så nu står arbete på huset på schemat imorgon och lite ridning med förstås ( måste träna bort semesterhullet hihihihi )

Min fiiina Lollo <3 <3


Kraaaam Ida

Ps. Har börjat läsa en asbra bok som heter I trygghetsnarkomanernas land!! Läs den om ni har möjlighet!! Ds

Tävlingar å annat....

Ja det är så det ser ut för oss i stallet. Jag, Fia tävlar rätt mycket nu medans min kära syster är i Turkiet och gottar sig=)!

Locantus är den hästen som strålar mest i mitt gäng. Han hade en 5:e plac och en 4:e plac i 110 och 120 i helgen.

 Izno hade en supersnabb tid men tyvärr ett snöpligt pet i 120. 130 var fadäs. Jag har bestämt att hålla mig på 110-125 med honom ett tag så att båda han och jag tycker det är lätt och roligt.

Ibland blir kraven på sig själv för stora och då kommer hjärnspökena och sabbar ridningen. Så jag ska ägna sommaren till att peppa mitt självförtroende=).  Jag kan inte sticka under stolen med att jag håller på med hästar för att det är ROLIGT. Och när man tappar glädjen i det man gör måste man tänka om.


Foto: Tänk inte så mkt, bara riiiid!! Tack för tipset anna Larsson <3

Imorgon bär det av till Falköping med Locantus och Izno. Manne får tävla i Svarttorp nästa gång.Det märks att mina hästar trivs bäst i Hakarp, på Jfk var de på tårna mest hela tiden, blev fjantiga efter varandra. Och Manne han tog verkligen ett steg tillbaka i utvecklingen. Tappade hull och bjudning. Meeeen han går hemma och är på gång nu efter vila i stor hage. Hullet är på väg tillbaka och han är eftergiven, fin och glad.

Ha en goer kväll!! Kramar Fia ♥

Fix hemma

Jag (Jonna) och Micke flyttade för ett tag sen och efter de har de varit full rulle med massa annat så lägenheten harbfått stå åt sidan.
Men idag har ja försökt fixa lite och packa upp de sista.
Meeen va svårt de är att bli nöjd.. haha, tjej problem som Micke kallar de!
Jag var i stallet tidigt idag och fodrade hästarna och fixade. De är riktigt mysigt att bara gå och strosa sådär på morgonen, en riktigt perfekt start på dagen :)
Ikväll blir de mys med min man.Hoppas ni får en bra kväll.
Kraam

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0