Träning för Jens med Izno....

Körde ett litet hopp pass hemma hos Jens igår. Izno glänste med hoppningen som bara han kan göra. Vi hoppade bana med vatten och annat tittigt. Han var 20 cm över varenda hinder och det kändes lekande lätt!

Vi hade ett litet bakslag kan man säga när jag tävlade i Eksjö. Men nu känns det RIKTIGT bra igen! När jag tränar för Jens så blir det oftast så att jag rider så där bra som när jag rider som bäst!


Uteritt med Manne igår blev det också. Jag klättrade honom i Toverydskogen som ligger en bit bortanför Jfk. Locantus red jag en sväng runt dammen på jfk. Sträckan är ca 2km. Han taktade hela vägen runt.

Avslutade sedan med lite trim i ridhuset. Lyckan var att jag trimmade samtidigt som en jätteduktig dressyrtjej. Satt och slängde getögon på henne och inspirerades mycket!!! Kuuuuuuul!!


Ha en bra dag alla! (idag ska jag hoppa serier med Manne & Locantus).

Puss å kraaaaaaaam

Fia

En liten blänkare på morgonkvisten

Ridit Binan på banan nu på morgonen, galoppombyten och sidvärtes och övergångar, allt i balans! Hon var heelt magisk att sitta på idag!! Vilken liten stjärna hon är!!! Inte ett spår av rallyräkan, utan gick lungt kvar hos mig hela passet!!  LOVE <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Pappa berömde MYCKET!!! Åååååh sååå glad =D 

Ha en trevlig helg allihopa <3 <3

KRAAAAMAR Ida

Stallet på Jfk

Arbetet i stall 10 på jönköpings fältrittklubb rullar på. Jag, Fia har haft mina hästar där i snart två veckor. Jag trivs faktiskt rätt bra där uppe. Har ridit ut lite tillsammans med ny bekantskaper, det har varit riktigt bra faktsikt. Det finns fina ridvägar däruppe.....det enda jag kan gnälla över är att vägarna är överlag mjuka sandvägar. Så underlaget ute påminner mycket om ridhuset. Men,men...får väl ge dem ett skrittpass på asfalt en dag i veckan.

Idag satt jag på första hästen 6:40 och sista hästen 19:00...känner mig rikigt taggad nu för att trimma, träna och utvecklas tillsammans med hästarna.

HA EN FIN KVÄLL!!


KRAMIS FRÅN FIA


(Jonna ska fodervärda ut Ramses...ngn intresserad?)

Mysmorgon i stallet =)

Sitter i köket mätt & belåten, givetvis med en stor kopp svart kaffi!!  Skall strax åka upp till stallet och rida Binis och fixa med hingstarna. Tänkte också att jag skulle hinna med att röjja i sadelkammaren och mocka i hagarna =) Det är mycket att fixa med när man har djur, men roligt är det!!!! =) =)
Jag har massa roligt på gång i stallet, med hästar och annat kul. Man kan säga att det känns väldigt positivt just nu!!!! Planer, planer, planer =) =)Snart skall också vår fina Licala föla, sen är tanken att hon skall säljas. Hon är en fantastisk lien häst på 158 cm, 9 år gammal. Hon har fått tre fina föl och får snart det fjärde. Hennes första avkomma är min Vip Win´s Mighty Heart och han är tre år gammal. Som sin mamma mycket snäll och tillgiven. Licala är väldigt välstammad, hon har inte bara en fin pappa utan ett väldigt fint möderne som bla gett den godkände dressyrhingsten Sanherib (exporterad till USA ) . Övrigt finns det prestationsblod rakt igenom på båda sidorna =)
Man hittar bla, Calypso II, Lamarc ( int 160 hopp), Marlesko XX ( Int hopp och förädlare, likställs med Ladykiller) , Caletto II och Landgraf I. Licala finns på blup att söka för mer info om stammen, det går också bra att prata med mig. Övrigt har Licala lätt för att bli dräktig och har haft komplikationsfria fölningar =)


Licala älskar att gosa & vara med, här ska det egentligen målas staket =)

Licala som fyraåring, mycket snygg häst =)

Licala & Mighty, hennes första föl. Vip Win´s Mighty Heart var med på Team BXB:s clinic om den oinridna hästen upp till Gran Prix och fick där efter 40 minuters hantering både sadel och ryttare på ryggen. Och då har han aldrig tidigare haft sadel. Eamon Hickeys kommentar om Mighty var: Om alla hästar var som er hade jag varit arbetslös!!!!!! Och då bör nämnas att Mighty fortfarande är hingst. Om någon är intresserad av Licala, ring gärna mig på 0702-106615.


Nog för mig denna förmiddag =)

Kram på er allihopa /// Ida

Toppenträning!!

Träningen igår var verkligen suuuper, Jens är verkligen en riktigt bra tränare!! Igår fick vi träna på lydnad och det är ju väl lägligt nu när speedy gonzalez intagit Binis kropp!! :P Vi fick träna på den stora utebanan vilket är bra med tanke på att säsongen utomhus har börjat.


Binis fick galoppera ganska mycket för att hon skulle bli lite lugnare

Vi fick börja med att rida över galoppbommar, Binis gjorde detta ganska bra fast hon stack iväg efterår och ville bocka =)


Efter vi galopperat över bommarna fick vi trava över dem och det var inte det lättaste, Binis ville galoppera över dem hela tiden, ännu svårare var när vi skulle trava in på dem och sedan i serien sakta av till skritt... Men skam den som ger sig, sista försöket gick det!!!


Sedan fick vi hoppa serier med två kryss ett galoppsprång mellan dem och ut på oxer två galoppsprång, Binan gick på ETT!!! Första gången heeelt sjövild, men det blev bättre efter några ggr. Andra serien var två kryss med ett språng emellan och sedan 21m till ett koppelräck, där skulle vi gå på 6 lite kortare språng. Sedan direkt på diagonalen som var ett koppelräck 22m till oxer också där 6 galoppsprång, fast normala. Binis galopperade på fem i början men vi fick till det bra på slutet.Jag kan bli lite fjantig ibland och jag sa det till Jens! Han är dock JÄTTEBRA på att peppa och sa det att!
Ida! Du är inte fjantig! Du måste sluta intala dig det!! Och redan där kändes det bättre. En annan sak som jag gillar med Jens är också att han tar sig tid för alla!! Ett stort PLUS för det!!Nu skall jag bege mig till Hakarp! Vårstädning, uteritt och fixa med hingstarna står på schemat!! =)
Ha en toppendag!!

Kram Ida

Pour l´amour<3 <3

Träning för Jens Wickström

Idag skall jag (Ida) träna för Jens uppe på JFK. Det ska bli väldgt roligt och vi får se om Binis är lika pigg idag som på tävlingen i Söndags =) Jag kommer att skriva lite om träningen imorgon.
Tanken är också att jag skall fixa lite med hingstarna imorgon, det skall bli spännande =)


Jens WickströmPå förmiddagen har jag fixat med Eastwood, för er som inte vet så är det Fias gamla tävlingshäst som nu är 26 år gammal. Han blir lätt riden några dagar i veckan eftersom det är nyttigt för honom att röra sig. Han blir också lindad med back on track och får glucosamin.


Woody <3

// Ida

Det är mycket på gång nu....

ja, Fia har lite planer som upptar min tankeverksamhet precis hela tiden....vad jag tänker på lär ni få reda på så småningom.......Kuuuuul=)=)

Kramar Fia

Glömde :P

Vi hade ett nedslag i omhoppningen i andra klassen... Hon va jättefin och nu längtar vi massor till nästa tävling =D


/// Ida

Nerdegad i soffan för en gångs skull =)

Nu är det soffslappy som gäller =) JÄTTESKÖNT efter en dag med tävling och annat skoj. Jag har tävlat med Binis i Grankärr, som är en väldigt välordnad tävling med trevliga funktionärer och en bra bana. Binis var helt galen inför första klassen, på framhoppningen bockade hon och gjorde luftsprång.... Hon tycker verkligen att det är sååååå roligt att hoppa min lilla häst =)


Första klassen var vi felfria =) Hon är verkligen en toppenhäst <3Binis har lätt stallets snyggaste svans :P
Efter tävlingen var det mocka och fixa klart stallet, givetvis fick jag även lite tid för att hejja fram Roffe!! Såååå spännande!! Och efter detta blev det lite gos med mina två hundar Sylvester och Biggan <3


Sylle <3

Biggan <3

Ha en toppen kväll!!!!

Kramar Ida <3

Imorgon är det dags för tävling!! Yiipiiiieeeeee =D

Imorgon skall jag tävla Binis i Granskärr, vi laddade upp med en uteritt idag tillsammans med Daniel och Eastwood. Binis står just nu och mumsar sitt hö, hon är nyborstad och flätad. Det är alltid roligt att vara fin på tävling, jag har dock bestämt mig för färgade ridbyxor eftersom det ev skall regna lite imorgon. Fia skall göra dag 2 i Eksjö, så vi får hålla tummarna för henne =)
Vi skall ha med oss kameran imorgon så det kommer att bli lite bilder här på bloggen lite senare.
Nu blir det hopp i bingen =)
Natti natti allihopa =)
Ps. Tack snälla Jonna L för att jag får låna er bil imorgon!! Love YOU <3

Fia & Izno i Eksjö =)
Jonna & Ramses <3
//// Ida

Kärlek <3


Idag står en hel del på agendan

Mycket att göra inför helgen kan man lugnt säga! I och med att jag ska till stockholm idag och hämta sadel har jag fixat andra som hjälper mig med hästarna. Toja är på praktik så henne ser jag inte röken av på ett tag tyvärr=(!!!

I helgen blir det tävling. Ida ska till Grankärr med Binis och jag själv(alltså Fia) ska till Eksjö två dagar med Manne och Izno.

Ha en bra Freda alla!! KRAMAR ♥Ps. I helgen är det VÄRLSCUPFINAL!!!! Glöm inte att heja fram Roffe vår stjärna. 22:15 ikväll på 2:an d.s

Igår hade jag tre riktigt fina pass....

Först ut var Locantus. Började med att rida honom i stora ridhuset på Jfk. Det var ingen lätt match vill jag lova. Ca åtta ponnyer som skulle hoppas på den halvan vi privatryttare red på.

Med dressyrsadel och en häst som efter vilan är spänd och lite möteskygg.....efter en resa på bakbenen bestämde jag mig för att rida i nya fina dressyr-ridhuset.

Jag och en liten dressytjej på ponny satt och trimmade i detta ljusa härliga 20X60 ridhus. Det enda jag saknar är speglar därinne.

Locantus var spänd till en början, men med ihållande trav en stund i båda varven slappnade han av fint. DENNA UNDERBARA häst! Jag har aldrig någonsin suttit på en häst med så mycket scwung i traven!!!! AWSOME =))!!!


Denna starten var precis vad jag behövde!! Efter det åkte vi til Lekeryd. Väl där hoppade jag både Manne & Izno för Jens Wickström. Denna träningen var en riktig själförtroende BOOST!!! Det gick kanonbra! Vi tränade på att hoppa bana och att rida med större galoppsprång som man gör utomhus.

Har haft lite motgång på en träning och en tävling med Izno. Han har hängt i handen och jag har helt enkelt haft svårt att aktivera bakbenen och bara fått tyngd i handen när jag lagt på mer press i benen. Kom på att jag provat ett ännu snällare tredelat bett än det jag redan har.

Tog på hans gamla sprenger bett inför träningen....och vips så var det lika trevligt som det brukar va att rida lille svarten!

Så nu har jag bestämtmig för:

Så länge allt fungerar bra ska jag inte göra några ändringar!


Idag ska hästarna ridas ut och bli av med lite slaggprodukter sen gårdagen.

Ha en bra dag Loveli you

ps. imorgon far jag till sthlm. ska hämta min nya äääälskade cwd sadel=)=)=)=)

KRAAAAAAM
Funderar på att åka till Italien och hälsa på Anita. Hon är en ryttare som jag beundrar!=)

Kl 6.15 checkade jag in i nya stallet idag...

Nya stallet är detsamma som stall 10 på Jönköpings fältrittklubb. Jag, Fia har för tillfället ALLA mina hästar där. Manne, Locantus & Izno.

Tänkte köra en period med mycket trim, använda mig av speglarna i ridhuset för att se hur jag sitter i sadeln. Jag kommer också att rida ut hästarna ganska tufft.

Det kommer en ny sadel i veckan också. ÄNTLIGEN!!! Har ridit runt i massa olika lånesadlar ett bra tag och har saknat den där riktigt balanserade känslan jag hade i CWD sadeln som jag provade ett tag!

Idag blir det nog enbart trim. Jag har redan mockat och sett över hästarna innan jag åkte till jobbet idag. Imorgon ska jag träna igen för Jens Wickström med Izno. Det ska bli väldans kul!!!

Ha en toppendag alla!

KRAMAR FIA ♥


Vänner är bra att ha. Hade en helg med inte så dåliga resultat, men jag var ändå inte nöjd.....då behöver man lite pepp! Och det har jag fått! Tack Jonna, Linda, Ida å Anna för att ni finns! Love you! ♥

Hästflytt......

Mer om detta senare =)=)


Kram Fia

Tävling i Bratteborg

Idag har jag och Jonna S tävlat i Bratteborg. Jonna & Fantasia hade ett ner i första och i andra klassen rev de två hinder i omhoppningen. Jag & Binis mjukstartade året med en klass och där var vi felfria. Båda hästarna var jättefina och vi är mycket nöjda med dagen. Stort TACK till alla som var med idag och speciellt till Lollos mamma Mia som bjöd på mumsig lunch idag =)Jag & Johanna Persson går banan =)

Mia. Niklas & Daniel

Binan & Jag <3

Jonna, Fanny Micke & Jag hihi

Binis <3

Fint ekipage Jonna & Fanny!!!!

Fin min lilla häst


Fler bilder kommer.....

Hoppas alla har en trevlig kväll =)

Kramar Ida

Ikväll blir det skutt och uteritt

Idag ska jag, Fia rida ut Izno tillsammans med Ida och Binan. Efter det ska jag hoppa Manne litegranna. Vi ska ta oss över en serie och en linje.

Mer om detta senare!

Ha en bra dag!

Kram Fia

Träningen för Jens gick sådär.....

Usch vad svårt det var igår. Izno och jag hade en aning kommunikationsproblem och han var helt ointresserad av att hoppa. Mittendelen av träningen gick faktiskt RIKTIGT DÅLIGT(några dåliga språng)!

Men vi pausade lite och slutade med att hoppa 6 stycken fina 130 SPRÅNG. Jag tänker ha med mig känslan från de sista för det tjänar vi på.

Som jag brukar säga:

Utan motgång är framgång ingen framgång !!!

Idag är det nya tag. Är meeeeegaladdad!! TjohoooooHälsningar Fia

Shame on me :PLovar att bli bättre på att uppdatera bloggen. Binis skall tävla i helgen och mycket annat roligt är på G i stallet framöver. Mer om detta lite senare.

Kraam Ida

Jan Brink bor i Hakarp likaså Briar...visste ni det???

Ja det var så jag, Fia kände mig när jag red Izno på banan häromdagen. Jag lånade Idas nya och fina dressyrsadel.

Det kändes ganska konstigt först när jag red i den, höfterna kommer automatiskt längre fram i en dressyrsadel och bröstet öppnas automatiskt upp. Efter en stund kändes det riktigt bra. Jag hade otroligt bra balans i sadeln och kände att Izno fick ett riktigt fint markarbetspass.

Han är lite svag i sitt högra bakben och lägger sig inte lika bra på bettet i högersidan. Man brukar kalla det att tygeln känns tom.

MEN jag kom åt honom ordentligt och han kändes rak och fin på långsidan och han låg jämnt i handen. Kände mig STRÅLANDE glad efteråt och beslutade att jag en dag i veckan kommer ha dressyrsadel när jag markarbetar.


Ikväll åker vi till Jfk och hoppar för Jens Wickström. Ska bli riktigt kul!

Ha en bra dag alla!!

Kramar Fia


Jonna. S och Idas fina Vip wins Mighty Heart (e: Heartbeat)

Liten snabb uppdat...

Bloggen hinns knappt med såhär i påsktider!

Manne gick en klass igår. 105cm avd b. Han var nolla och jättefin!

Izno gick rätt bra i kalmar.Lite spänd i den första klassen dock.

Idag ska jag trimma på banan och rida ut. Sen blir det galej.


Mer utförlig uppdatering kommer!

Glaaad påsk alla

Önskar vi i stall vip wins

KRAMAR

Imorgon ska jag uppdatera....

Tävling i Falbygden plus uppdatering om div 1.

Kram

Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0