Fy skäms Sandra!

 
Jaa verkligen fy skäms på mig! Nu var de alldeles för länge sedan jag skrev här, jag tänker alltid efter varje gång jag skrivit något här att jag ska bli bättre på att skriva lite oftare!
 
Jag har precis kommit hem ifrån stallet nu och ska snart dra till jobbet. Idag har Binis fått gå en ordentlig tur i skogen som har innehållt skritt på hårt och mjukt underlag, trav med övergångar till halt och skritt, galopp med tempoväxlingar, och offroad för att Binis ska få trampa rejält med bakkärra n och lära sig vart hon ska sätta sin fötter. Har varit en rätt så lyckad ridtur fast jag har en högbrunstig häst :D Jag föredrar att rida i skogen då hästarna får en helt annan bjudning och rofylldhet. Därför försöker jag sträva efter att rida 1-2 gånger/ vecka på banan.(1 hoppning och 1 markarbete helst med lite bommar)
 
Som Fia har skrivit i de förra inläggen så var alltså hela vip-winsgänget och tävlade i Grevagården. Jag är mycket nöjd med min och Binis insatts. De första petet i 1m får jag ta på mig då jag plockade lite för mycket i henne så vi kom lite nära på första hindret i omhoppningen men petet i 110 får Binis ta på sig, hon kunde lyft lite bättre på benen. Dock var det ett gult hinder som jag tror många hästar hade svårt att se då det "flöt ihop" med underlaget. Men inte så mycket att säga om de, vi laddar om batterierna till Linköping på söndag :D
 
De kommer snart en liten film från min 1m ritt på Grevagården!
 
Ha en toppen dag!!!
Puss och Kram Sandra

Förra inlägget blev lite festligt=)...

Glömde ju att skriva hur det gick för mig och Izno. Izno var väldigt fin. Han var rund och fin över hindren och hade en jämn bjudning. Jag hoppade lite lägre än vad jag brukar, men känner att det är det enda rätta att göra nu efter våra oturliga skador Izno dragit på sig av rena olyckshändelser...... Andra klassen hade Izno ett ner. Han rev hinder nummer två, en oxer.
 
Pappa brukar säga att: Ett pet är lika mycket fel som en rivning. Kan hålla med honom att det stämmer. men när hästen tutchar bommen så lätt att det inte syns...det känns bättre än att braka ner ett helt hinder på grund av någon ryttarmiss.  Mellan hinder ett och två fanns valet 7 tillbaka eller 6 fram.  Jag valde 6 fram då Izno behöver träna på de större lägena(kom nu helt rätt...men ändå). Jag har en tendens att inte sätta tillräckligt bra galopp i början på banan, men idag hade jag det.
 
Det är många ryttare som börjar banan i undertempo. Inte så konstigt eftersom man ofta sitter och hoppar ett hinder i taget på en många gånger 20X40 manege som uppvärmning.....Ett tips är att tänka omhoppning....tänka att man tar i lite extra när man startar. Man kan också lägga en volt i galopp, sätta tryck. Ställa sig upp och galoppera framåt innan start kan också vara bra=)!
 

Sandra ska åka till Linköping med Binis i helgen, vi håller tummar å tår för henne!
 
Själv ska jag ta det lugnt...träna dressyr och pyssla med hästarma. Ha en fin dag alla!!! Kraaaaam Fia
 
Foto
Izno på Grevagården, foto Emma Johansson
 
Foto
Foto Emma Johansson
 

Vacker bild! MEN SOM JAG SITTER PÅ.....FRAMSJÄRTEN!!! TUR ATT JAG SKA TRÄNA DRESSYR I HEKGEN=)=)

Då har hela gänget av verkat en dag på grevagården i Skövde.......

Vi har haft det väldigt mysigt med mycket skratt och fika, idag har vi verkligen känt oss som ett riktigt TEAM=).

 
 
 
 
Jaaa, här är de....mr och mrs hundred procent! =)!! Ida och Locantus red felfritt i båda klasserna idag. Är så otroligt glad för deras skull. Ida red 1m och 110. I 110 klassen kom de elfteplacerade. Det kommer bli riktigt roligt att följa dem under nästa år.
 
 

Jonna och Fanny hade lite "stolpe ut" denna dag, men det är sådant som händer ibland., Detta var deras tredje inomhustävling, och Fanny var spänd och alldeles för försiktig(något som Jonna kommer ha glädje av när Fanny bli rutinerad...hon vill verkligen inte riva). Nästa gång kommer det gå hur bra som helst. Det är jag helt övertygad om! =)=)


 
Sandra red Binis väldigt fint, Jag, Fia tycker att det är roligt att följa detta relativt nya paret. Sandras styrka är hennes stadiga sits och hennes balans över hindren, hon har en stil att eftersträva tycker jag=). Hon hade 4 fel i omhoppningen(väntade lite länge i en sväng) sen rev Binan ett i 110...inget att säga om det.....Det är ju ändå så att i ridsporten handlar det som i så mycket andra sporter...MARGINALER(kolla vår Silver-sara till exempel).
 
Det svåra med ridningen(tycker jag) är att vara HET men samtidigt KALL. Sampel är det viktiga, i många andra sporter har du bara dig själv, det är det som gör denna sport spännande!!
 
sandra här med sin förra häst fina Legende <3


Inte världens bästa bild, ser lite snorkig ut;)....det är jag INTE;)!
 
Nästa vecka blir det för min del mycket skritt ute och ett å annat dressyrpass med Izno. Manne har vila och ska ha det i ca 5 veckor till. Ha det töppa!!! Kramar 
 
 
Tänkvärda ord va!
 
 

Uppe med tuppen.

Det var jag (Jonna) idag, kl 6 ringde klockan och det var bäcksvart ute. Så de blev morgon mys i stallet och såklart morgonkaffe med Kalle, lika mysigt som vanligt :)

Nu börjar tävlingsnerverna kommer inför helgens tävling i Grevagården, det ska bli så roligt att vi alla ska åka.

Kram Jonna

Tiden räcker inte till...

Massor med saker att göra, alla i Team Vip Win´s skall tävla på söndag, så nu är det fullt upp i stallet. Jag skall hoppa Locantus och det skall bli väldigt spännande =D
Tänkte att kameran skall få äran att följa med så då kommer det komma lite nya bilder här på bloggen.

Kraam Ida

Hoppade igår...

Provade ett nytt bett på Izno, det gjorde att jag kunde lägga mer press i ben på honom i galoppe, få mer aktiv galopp utan för mycket stök och bus. Superfin!! Hoppade runt, spänstigt och rytmiskt....Shiiiit vilken känsla! Fia Izno!

Idag ska jag rida ut. Båda hästarna. Ha en skön fredag! Kram Fia

I söndags var det dressyrtävling...

Jag, Fia hade faktiskt inte tänkt att vara med. I onsdags senast ändrade jag mig och lärde mig programmet. Jag fick oväntat bra ktitik. Jag fick 64,85%. Nybörjare som jag är inom detta fick jag det berättat för mig av mina mer dressyrkunniga vänner att det var bra=)! Jag kommer att rida dressyr igen den 18/11. Då ska jag försöka göra det ännu lite bättre. Sitta djupare och mer på mina bakre sittben, försöka få mer aktivitet i bakbenen, länga bättre i travökningen samt ha en stadigare form....Sikta mot stjärnorna och hamna bland talltopparna som man brkar säga!=))

Ikväll är det hoppning på schemat. Ska hoppa Izno lite, han ska få prova ett annat bett idag. Ha en fin kväll! KRAAAAAAM Fia

Länge sen nu..

Ja de kan man minst säga att det var sen jag skrev här nu!

Jag och Fantasia har var och tävlade för några veckor sen i nässjö och det gick verkligen kalas bra!!
I förklassen som var 1 meter så dubbel nollade vi och det resulterade i en fjärde plats.
Sen i laghoppningen så nollade vi även här och vi gick vidare till omhoppning där vi även här nollade.
Jag kan inte annat än att säga att det var verkligen våran dag och det kändes så enkelt :D
Laget kom sedan på delad första plats! 

Kram Jonna

 

Eastwood <3 <3 Vi kommer aldrig glömma dig

Idag har våran fina Eastwood lämnat oss <3 Han är går nu på de oändliga ängarna där gräset aldrig tar slut och alltid är grönt. Det gör såå ont i hjärtat, jag med många gråter mycket... Woody har haft ett väldigt bra liv och han blev 26 år.
Eastwood kom till oss för 15 år sedan, han blev Fias första stora häst. Woody var en "avdankad" dressyrhäst som var trött på livet på ridbanan. Han stod på ridskolan i Tranås och där "hotade" han alla som kom i närheten av hans box. Fia red ut massor i skogen och de två blev ett team. De vann varannan klass det första året tillsammans och under hela karriären blev det mängder med pris.
 
Eastwood var lat som få, men hade ett hjärta av guld. Mat var viktigt för honom... absolut inget man skojar om!! När det var matdags så slog han i väggarna så att de gungade.
 
Vi kommer sakna Woody och han kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan.
 
 
"Om du ska få leva vidare,
med din vackra
dröm,

så måste jag släppa dig nu.
Om du aldrig ska behöva slåss för frihet,

måste du bli fri nu.

Om du för alltid ska vara
ovetande

om fångeskap och tvång
och bara få veta av din fantastiska dröm,

måste vi skiljas nu.

Men jag kan inte, jag älskar dig
ju...

Just därför måste jag låta dig gå...

Till din dröm,
min vän..."

Ha det så bra gammla kompis <3 <3 <3
 
 

Idag är en jobbig dag.....

Eastwood, min fina gamla tävlingshäst som jag haft så mycket framgång och glädje med, ska idag avsluta sitt jordeliv! :;(.....


Utkast: Oct. 01, 2012

Vad väntas härnäst? Jo, jag Fia ska rida i skogen med Manne ett tag, Izno rids ut han också väldigt mycket. Tanken är att Izno ska igång och hoppa till våren. Jag har tänkt mig ett litet annorlunda upplägg till de fyrbenta djuren jämfört med vad jag brukar ha. Fokus ligger på att få hästens formtopp lite senare på året än vad jag har prickat in tidigare.

Snart ska Sandra iväg på tävling igen, Jonna har jag dålig koll på...och för min egna del väntas tre tävlingar i oktober.....vilka det blir får ni reda på senare=)!!

I eftermiddag ska jag lägga ridpassen ute som uppvärming, sedan blir det fokus på galoppombyten. Detta med båda hästarna.

Ha en goer dag! KRAM Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0