Kvällsritt och banträning

Idag har Jonna.S varit och hoppat pay n jump i Aneby. Hon hoppade 90cm och 1m. Första rundan hade hon ett nedslag på grund av en liten ryttarmiss och i andra rundan hade de två ner. Fanny var lite trött andra rundan och sprang lite. Summa summarum en bra dag för dem eftersom Fanny är sent tagen och mycket ovan vid att komma ut!

Jag, Fia kände mig lite sådär omotiverad att rida idag. Som ni alla vet så kan man inte ALLTID hurta runt och bara längta efter att komma ut.

Till min stora glädje ringda BÄSTA Linda. Vi red ut Manne och Tossan och tjattrade halvt ihjäl oss på vägen. Det räddade min fredagskväll kan jag säga! Tack Linda! ♥

Nu ska jag äta pizza med mami å papi, sen ska jag hem å krama kudden. Imon blire upp me tuppen och hoppträna Manne, Rida ut Izno och Locantus och sen bär det iväg till Tenhult och tävla Carina.


Kram på er denna goa kväll=) KRAM

// Fia


Bästaste Izno och Zeth!

Hoppträning och morgonritt

Idag har jag och Ida varit och tränat fö Micke. Vi hade Binan och Locantus med oss. För Binan och Ida gick det SUPER!!! Hon är så fin Binan och passar Ida så bra.

Locantus var mycket bättre än förra gången. Han hoppade mer avslappnat. Det var också hans andra tur för dagen eftersom jag red ut honom på morgonen.så mysigt var det!

 min lilla stjärna Zeth

 


 

  • Vi fick träna på att rida korta svängar på låga hinder för att se om vi hade hästarna med oss för ytterskänkel.
  • vi fick rida på en linje räcke till räcke, böjd båge 4 galoppsprång. Under ena räcket låg en vattenmatta.
  • när vi red fram fick vi träna på att öka och minska och flytta undan hästarna för skänkeln.
  • Vi hoppade studs på böjt spår. 

Detta var lite av det vi tränade på.

Ha en bra kväll och natt! Kramar Fia
One thing is fo shou!!!


HADE GÄRNA VARIT HOS HÄSTARNA NU!!!!

Jonna.S jobbar mycket idag och passar på att ge Fanny vila.
Ida ska rida ut Binis en sväng. Hon trimmade henne på banan igår och det gick super. Dessutom ska hon bli helkippt idag lilla Binan=).
Legende & Sandra ska ut på en lugn skogspromenad.
Jag, Fia ska rida Locantus och Manne idag. Izno ska få vila. Jag vet inte riktigt hur än vi får se. Ska funda lite på det under dagen.

Nu är det jobb som gäller!

Ha en bra dag dåda=)


Fanny med sin ena ägare


Ida ♥


Sandra och Legende i Eksjö förra året

KRAMAR Fia
Lite kort vad som händer i stallet idag.

Hösten e rätt bra härlig ändå!Hösten är inte så dum ibland!Ida och Binis.


Jonna.s och Fanny myser

O yeaaaahhh=)

Hoppade Izno igår och Jonna.S hoppade Fanny. Båda hästarna var helt OTROLIGA! Fanny är en mycket bra hopphäst och har grym kapacitet. Jonna kommer kunna tävla henne högt i framtiden. Jag kan säga att jag är IMPONERAD OCH FÖRVÅNAD över hur de båda har utvecklats detta året.


Izno var hur fräsch som helst. Izno IS BACK!!! JÄÄÄÄIJ!!!! ♥

snart bär det iväg på liten söndagstur

om dryga en halvtimma ska jag,fia åka med en tjejkompis som ska träna för Jens Wickström. Det ska bli jättekul att se henne träna och se honom hålla träning. Man kan alltid lära sig något nytt.

I eftermiddag ska jag hoppa Izno(red ut honom igår istället för att hoppa). Det ska bli jätteroligt. Till min hjälp har jag Ida & pappa. 4 riktigt bra ögon bara på mig och min häst. KAN DET BLI BÄTTRE?Sandra fixar med Legende


Glommen -10


Det är lång tid kvar tills man får rida på gräs....längtar redan

ha det toppen! KRAMAR

Tjohoooo lördaaaaaag=)=)=)

Hoppat Locantus idag=). Trots en sen och mycket rolig kväll igår känner jag mig pigg och har hela kroppen fylld av energi! Ida och jag red ut en runda med Binis och Locantus. De verkade trivas ute i skogen och med höstsolen som strålade aå gott mot oss.
Efter ridturen i kuperad terräng som tog ca 40 minuter avslutade jag med några språng på banan. Jag började med att rida fram i trav och galopp och red på stora mittvolten. Väl på volten minskade jag den succesivt genom att rida honom inåt för min ytterskänkel. Jag hade honom rak i halsen och utan stöd på innertygel.

Detta hjälpte mig mycket när jag sedan hoppade. Jag hade med honom mycket bra i svängarna och jag kände ett härligt flyt. JAG HADE OCKSÅ TUREN ATT HA BÅDE IDA OCH PAPPA SOM TITTADE PÅ MIG.♥

Jag hade honom i en bättre galopp och med Locantus väldigt stora galopp kan man ibland få känslan av att det går för fort.

Snart ska jag ut igen och hoppa Izno och Manne. Imorgon blir det långa ritter i skogen med mina juveler.

Ha en trevlig lörda! Å DU, fånga dagen och om du rider släpp handbromsen och låt vinden fladdra i håret;)!!

KRAMAR Fia


Izno Tingsryd 2010

Liten uppdatering om dagen

Idag är Ida i stallet och fixar och grejar under dagen. Direkt efter jobbet ska jag hem och rida. Jag ska rida ut Izno och rida Mani♥ på banan en runda och Locantus ska tömköras. VARIATION av övningar, underlag och form är EN STOR DEL AV HÄSTENS HÅLLBARHET GLÖM ALDRIG DET!!!Ikväll ska vi in till la stada. kan vara kul med att ha lite sociala vinster så här på en Fredagskväll=).


Imorgon ska jag städa stallet och annonsera ut resten av mina hästsaker på blocket. Och sen blir det trimma,rida ut och gymma.....en helt vanlig lördag för mig alltså.

Ha en goer freda´hörrni!!! KRAMAR Fia


Vipwins Al Capone(kallas Allan) E: Camaro M U: Licala

Jonna. L:s blivande stjärna=)!


Jonna.L och Ramses förra året


Sandra och hennes fina Legende


Sandra igen ♥

Hoppträning blod svett och tårar...eller ne inte riktigt men nästan :P

så har vi avverkat en träning i Bankeryds ridhus. Fanny hoppade helt OTROLIGT BRA!!!Jag är så glad för Jonna! Nu är det bara ut å tävlatävlatävla så Fanny vänjer sig vid att vara på massa nya olika ställen.


Locantus har skött sig mycket bra. Jag hade lite svårt med underlaget i ridhuset. Locantus vill gärna falla isär något efter hindren och skuta ut bogen och gena i svängarna(inte mkt men tillräckligt att han gör det). Detta resulterade i att han halkade till några gånger i ett par svängar när han var i obalans. ÄCKLIGT och OTÄCKT säger jag som grinade in på halva träningen för det kändes övermäktigt för mig. Men det gick bra till slut iaf.


sen har vi ju detta ständiga snacket om krav och förväntningar på sina prestationer.

 

Jag får helt enkelt ta mig i kragen och tänka att detta blir bra inom sin tid....sån gnällspik ja e.Men man vill ju mycket visst e de så!?Jag får helt enkelt läsa Mia Törnbloms böcker igen. Hon är såååå himla bra faktiskt. Det gäller att sära på person och prestation.

 

Ha en fin kväller KRAMAR GNÄLLFia


Underbara Torsdag

Ikväll blir det hoppträning för Micke! Jag och Jonna. S ska rida på Locantus repektive Fanny. Vi är ett glatt gäng som hoppar varje vecka tillika ett glatt gäng på läktaren med Kaffe och Fika som prio 1!=)
Ha en bra daag;)!! KRAMAR Fia

Ett tips!


ASBRA OCH BILLIG!! LÖP Å KÖP!!

Jag var på stan i lördags(tredje gången detta året, snacka om första klassens bonnläpp!). Där shoppade jag mig en sminkgrej för 130 kr sen blev jag snål. Direkt efter det köpte jag detta:Locantus och Izno får glukosamin(unga hästar behöver inte det). Och alla fick foderjäst...bra för pälsen så här i hösttider och bra för magen(locantus är lite ömtålig). KLART MINA SMÅ SNUFFSAR SKA HA DET BÄSTA! Sen köpte jag liniment också. Sved inte ett dugg.....man e ju skadad...eller? :P


något man kan använda för att rengöra läder är diskmedel. Har man bara ett bra läderbalsam efter blir det perfekt eftersom diskmedel är lite uttorkande...men det blir rent=)!

 

Nehe nana kudde dåra! Naaaaaattt/// Fia

21/9


Nr 1, Izno. Hoppat lite småhinder. Han kändes himla fin. Några språng på ett räcke och ett par på en liten oxer.


Nr 2.Locantus. Uteritt ca 4km avslut med galopp på banan. Laddar inför hoppträning imon.


Nr 3 Manne. Skritt tur i skogen. Imon tidigt trim på banan.

Nr.4. Chamon. Tränade på bommar och travhoppade lite. Superpigg & glad(hon e till salu om någon är intresserad hör av er till mig)

 


Avslutade denna härliga dag med träning på gymmet. Sen passade jag på att fixa hela stallet så Jonna, Ida och Sandra kunde ha en mysdag utan krav.

Ha det toppen imon blire tidigt trim och sent hopp;)

KRAMAR FIA

Tidig morgon i stallet

Idag har jag varit tidigt i stallet. Jag arbetar som lärare på en skola och ikväll ska vi ha kvällsmöte. Det innebär att jag arbetar mellan 9:30 och 19:45 idag.


Jag bestämde mig för att fixa hästarna innan jobbet. När kl stod på 9:00 hade jag mockat och vägt foder till 7 hästar...fodrat släppt ut alla och ridit Izno.

Det märks att Izno haft en viloperiod han har tappat i styrka. Jag började passet med att värma honom i 20 min utan krav på form och med fokus på bjudningen framåt. Efter det började jag kräva lite mer.

Han var superfin och det var RIKTIGT ROLIGT att rida idag! Jag lyssnade på musik från mobilen i fickan(ingen handsfree dock obs!). Roligt och mysigt var det!! Det var ett sånt där ridpass som påminner en om hur fantastiskt kär man är i hästarna och livet därtill!Tidig morgon njuta ♥vackra blommor pappa köpt till oss!Izno njuter under värmelamporna medans jag pysslar i stallet

Kolla färgen på hennes byxor...hehe ;PI morgon står ridning av 4 hästar på schemat. Hur jag ska gå tillväga med dem har jag ännu inte bestämt. Eller jo en av dem som dessutom inte är min ska tränas på bommar och små hinder. De andra kanske får ridas ut.

Jag avslutar med att säga grattis till Sveriges STJÄRNA Rolf Göran och det historiska EM-GULDET!!!!


Å så grattis till vår egna stjärna i stallet. Jonna. S som fyller 21 idag! Puss på dig!! ♥

Ha en bra kväll!! KRAMAR TILL ER ALLA FRÅN FIA

Tävling i Aneby och i Vaggeryd

Igår tävlade Ida & Jonna.S i Aneby. Jonna red två st 1m klasser. Fannt hade ett pet i varje klass och var inte alls så spänd som förra helgen! BRA DÄR JONNA!

Ida red två nollor med Binis vilket resulterade i en clearound rosett och en 4:e plats i 1m klassen.


Mannne har tävlat 110 idag i Vaggeryd och det har Locantus också gjort. Två nollrunder med dem blev det och jag är nöjd med dem båda två och ganska nöjd med mig själv.

Jag hade bestämt att detta skulle vara Mannes sista tävling för i år. Men nu vet jag inte riktigt om det verkligen ska vara det:)! Manne fokuserade väldigt bra på hinder denna tävlingen. Inte ett GNÄGG inne på banan. Puhhhh.

Locantus var laddad och lite stark. Men 1000 gånger bättre än förra helgen. Skönt.

När jag kom hem idag red jag en sväng i skogen med Izno. Imon blir det trim med honom på banan.

Ha en god eftermiddag hörrni! KRAM Fia


Izno ♥Locantus å jag♥....neeee skoja bara hihi;)

Hoppträning för Micke

Ja kan kort och gott säga att det gick ganska bra. Locantus hoppade jättebra. Jag behöver dock förbättra markarbetet. Han blir stark för mig efter hindrena. Men som Micke sa: det går inte över en dag, Detta arbetet tar tid. Men jag är som många andra...JAG VILL, JAG VILL!!! Å NUUUUU!!!!

Det är bara å kämpe på!

Ha en fin kväll! Puss å Kram


Lilla Jonna L klappar om sin Ramses innan ritt
Linda kikar lite


Jonna s fixar fintida & locantus förra året i tingsryd...ooops det var visst jag å izno =PJonna & sandra ♥.Det är inte baaara i stallet vi ses...vi är ett gott gäng!Izno tingsryd förra åretMin älskade följes´lagare i en av sina lyckliga stunder med det bästa han vet...BOOOOOOLLL!!!LÄngtar redan till nästa år!


Fiiiina BinanVärldens bästa far (å jag å Manne i bakgrunden såg ja nu)Hoppträning, trimma & blåst

Ikväll ska jag,Fia träna för Micke i Bankeryds ridhus. Jag ska ha med mig Locantus denna gången. Jag trimmade honom på banan igår. Jag red övningar för att se hur bra han lyssnar för min skänkel och min hand.

Jag varierade mellan galoppbommar för att sedan efter inte så många meter ha travbommar med kort avstånd. Jag har haft travbommar med kort avstånd sedan bom några meter efter där hästen ska fatta galopp, för att sedan efter 2 galoppsprång hoppa studs(även där kort avstånd ca 2,5m.)

Jag vet inte hur tydligt det blir för er med denna beskrivningen. Men det är verkligen att rekommendera att rida cavaletti och bommar som en liten bana. Då har man automatiskt en PLAN för hur man ska rida. Hjälperna blir bättre planerade och man kan lättare mäta med riktpunkterna(med det menar jag bommar, cavalettihinder och block) sina hjälper hur tydligt hästen uppfattar dem.


Imorgon ska Locantus få gå tömköringskurs=)!! Det ska bli riktigt kul!


Manne fick också han ett trimpass igår. Han var superfin!! Han börjar bli vuxen...min Mani <3. Jag tränade på samma sak som med Locantus fast jag övade galoppombyten också. Han satte alla utom ett...fast jag hade litet hjälphinder så än är det långt kvar till målet....men som sagt var SKAM DEN SOM GER SIG;).

Jag ökade och minskade hästarna i både trav och galopp...flyttade även undan dem för skänkel på spåret för att efter 5 steg rakrikta och rida framåt. Jag flyttade även hästarna undan för skänkeln och i en förböjd form. Så som Anita Sande förespråkar att man ska rida!

I helgen är det tävling i Vaggeryd. Det kommer bli Mannes sista tävling för året. Locantus och Izno ska få tävla längre in på året på grund av att de inte tävlat så mycket.


Izno fick skritt tur igår och idag. Har smällt till sig själv på senan när han sprungit i hagen. Han är inte halt och idag mycket bättre...men f*n alltså var trött man blir när man får oturliga skador på hästarna....jäkla BLÅST säger jag.

Nu ska jag inte mala mer. Ha det toppen!!!

Dagens ord: VARIATION!

Kramar fia


I LOVE CAVALETTI!!!! ♥

Hej Hopp

Ida här! Har inte skrivit på väldigt länge & med handen på hjärtat så gör jag det nu för att jag inte vågar annat!Livrädd för min livsfarliga systeryster Fia :P

Fia har ju tidigare skrivit om tävlingen på Jfk, men inte då hur det gick för mig & min lilla pärla Binis.  Binis är världens coolaste häst, hon är inte rädd för något, hon hoppade alla hinder och det var läskigt ska ni veta! I första klassen 0.95m rev vi ett hinder i grundomgången inte så mycket att säga om det ett skitpet helt enkelt och i andra klassen höll vi på att gå omkull i en sväng vilket resulterade i att vi fick lägga en volt och fick då 4 fel för korsad väg och fyra fel i tid.

Jag pratade med tävlingsledaren på klubben om underlaget, det var flera med mig som höll på att rida omkull och då speciellt på ett par ställen. Underlaget är ju oerhört viktigt, det blir ju farligt om det inte sköts rätt!! Som tur är så lovades det att fixas till innan de större tävlingarna om tre veckor! BRA DÄR!!! Eftersom jag är av den åsikten att säkerheten är viktigast!!!Binan är min absoluuuta ljuspunkt just nu, jag kan nog säga att jag inte har varit så här kär i en häst sen jag hade Ramses. Och det visar ju på hur otroligt viktigt det är att man har en häst som passar en. Med tanke på allt arbete man lägger ner i stallet och allt annat man få avstå för att kunna ha häst. Binan passar mig för att hon är så gudomligt snäll i allt! Rida ut på, hoppa, markarbete, pyssla med i stallet jaaa allt!! Dessutom är hon JÄTTEGOSIG <3 <3


Tänkte avsluta denna lilla skrivningen med en sak som passar i dessa mörka höststunder, något att tänka på!!!


                                                  Dance

                                        Like no one is watching

                                                  Love

                                        Like you´ve never been hurt

                                                  Sing

                                        Like no one is listening

                                                  Live

                                        Like it´s heaven on earth

Puss & Kram /// Ida

Titthinder och inomhus

Summa summarum. Det var lite svårt i helgen för att vara en lokal tävling. Jfk har blivit sponsrade med många fina hinder. och ALLA var framtagna.

Fanny var spänd och vi kommer åka ut mer på clearoundklasser med henne. Manne bjöd på järnet så för honom var det ingenting=). Locantus var också han spänd. Han lyssnar jättebra på förhållningar nu. Även i hoppningen när jag rider honom på vanligt tredelat bett.

Han var som sagt spänd och tog inte min skänkel ordentligt så nu blire hem


å få honom fram för skänkeln.Sandra började att fota men det var för mörkt inne i ridhuset...såååå tyvärr!

Ha det gött!

Kram Fia

Tagga jfk =))

Imon är det tävling på klämmestorp. Vi som tävlar är Ida, Fia och Jonna.s. Vid kameran har vi Sandra=)!! Ha en bra kväl. KRAMAR

Jag, vi SAKNAR och SÖRJER Stefan Liv

Jag kände inte Stefan Liv personligen. Det enda minnet jag har av honom var när Ida ringde till mig en dag.

- Skynda dig hem Fia! Stefan Liv sitter vid köksbordet!!
Va! Tänkte jag, detta måste jag vara med om.

Jag skyndade mig hem och där satt Stefan och hans mycket trevliga tjej. De köpte en jack Russel av oss. Pipp fick hon heta. Hennes hela namn var GOLDEN ZERO Safina pipp.

Jag uppfattade Stefan som många andra. Jordnära, ödmjuk och trevlig. Han var en god förebild för många.

Sedan hans bortgång har jag haft en KLUMP i magen. Jag önskar att han och hans lag aldrig klivit på planet. Jag önskar detta tragiska ogjort! Jag har gråtit också...jag och även en del barn i skolan. Sorgen efter Stefan Livs bortgång är påtaglig ÖVERALLT!Jag har hört om stöttningen kring hans familj. Detta visar på stor sportslighet och ansvar TYCKER JAG!

Ida sa till mig häromdagen att när man än läste om Stefan i tidningen var det bara bra saker! Och det stämmer ju, antingen hade han vunnit något, bjudit fansen på en dansshow på isen, hälsat på barn på skolor eller varit med och representerat klubben i andra viktiga sammanhang.
EN LEGEND HAR ALLDELES FÖR TIDIGT LÄMNAT OSS OCH JAG AVSLUTAR DETTA INLÄGGET MED:

FÅNGA DAGEN, LEV HÄR OCH NU. VAR RÄDD OM DINA NÄRA OCH KÄRA. TA ALDRIG NÅGOT FÖR GIVET.

VILA I FRID STEFAN LIV♥

Nu har jag varit i höleböle(Tidaholm)

Manne och Locantus fick gå sin första inomhustävling för hösten. Jag rev sista hindret i 1m klassen med Manne och var felfri i 110cm.

Locantus hade ett ner i omhoppningen. Det svåra med att tävla inomhus efter en säsong ute är att hitta tempot. Mina hästar var för dagen lite spända över att vara inne. Men till Jfk på söndag kommer det "vara över".


Ikväll ska jag, Jonna.S och Ida åka hem till Micke och hoppa. Innan dess ska jag rida Manne och Izno. Båda två ska ridas ut med ett kort avslut på banan.

Igår red efter uteritten avslutade jag med galoppombyten. Det kommer jag att göra lite varje dag nu med Manne för det är det jag tycker han behöver träna mest på.

Jag har två små cavaletti på banan som endast är upphöjda 20cm på ena sidan som jag rider över och tar hjälp av. Igår lyckades 10 av 13 byten. Så det tar sig=)!! Bommarna ligger så att jag rider snett igenom. Efter bytet hamnar vi nästan på spåret.

Ha en bra dag! (ps. i helgen ska alla utom Jonna.L tävla på JFK=)!!!!d.s

// Fia


Izno i sitt esse för exakt ett år sedan. Nu är han på G igen(tack och lov efter alla dumheter han gjort!), längtar efter att få starta honom snart igen.

Stallfix och mys

Idag håller vi alla tjejer i stallet på och målar och fixar. Innan hade vi bruna boxvägar. Nu blir de ljusgrå och fiiina=).

Efter vi är klara med detta ska Jonna och Fanny hoppa en liten bana. Jag, Fia ska rida ut alla mina h'ästar och putsa och fixa innan tävlingen i Tidaholm imorgon.

Ha en bra dag! KRAM Fia

Tjingeling

Sitter på jobbet och tänkte skriva ett par snabba rader. Manne var och hoppade för Micke igår i Bankeryd. Manne skötte sig helt otroligt bra. Jag är SÅ nöjd med honom.

Vi hoppade serier och en liten bana med titthinder såsom vattenmatta och liten låda. Jag kunde heller inte hålla mig. Jag hade mina nya RÖDA ridbyxor. Jag fick komplimanger av mina träningkamrater.=)=)!!

I eftermiddag ska jag och Ida rida ut med Binis och Izno. Manne ska få en skritt tur och Locantus ska få ett trimpass på banan.


Ha en bra dag! KRAM Fia


Nybliven lycklig ägare till Manne( e:camaro M) hösten 09. Manne var då 3 år=)

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0