Vad dagen har haft att bjuda på =)

Jag, Fia och Jonna. S har hoppat Locantus och Fantasia. Det har gått väldigt bra med båda hästarna.

Vi värmde upp hästarna och tog hjälp av cavaletti. Vi hade 8 bommar utlagda som låg ca 20-30 cm från backen. först hade vi 4 bommar sedan 2.5 m och ett litet räcke ca 10m från räcket hade vi två cavaletti.

Tanken bakom denna övningen är att man dels tränar hästen att lyssna på förhållande hjälper. Eftet att hästen hoppat det lilla hindret börjar den automatiskt galoppera. Då måste man ha en bra position(upprätt och i balans över bommarna och hindret) sedan måste man snabbt förhålla för att få tillbaka hästen så den hinner trava lugnt över de upphöjda cavalettin.

Eftet det hoppade vi serie. Travbom 2,5 m räcke, 5.5m paralell oxer, 6m ännu en paralell oxer. Denna övningen är bra för hästens teknik och hinderuppfattning. Man kan själv också fokusera på sin egna sits innan, igenom och efter serien.

HÄSTARNA hoppade super. Om man får vara lite gnällig var Locantus lite stark. Men vi jobbar på det för fullt!


Jag hade det bettet som jag tycker fungerar bra på Locantus. Det är lite hävstångseffekt och hästarna sägs bli mer lättsvängda på det. Hästar som har en tendens att hänga på framdelen och som kan bli tunga i handen sägs fungera bra på detta bett. Bettet ser ut vså här:Jonna, Jag å Ida var nere på Charlies idag. Jag köpte de här:


En fågel kvittrade i mitt öra att man inte fick ha dessa på lokal tävling. Men jag ringde min vän och överdomare.....åååå MAN FÅR HA DEM!!! HIHIHI!!!

Ett användbart täcke till Izno blev det, ska nog köpa till Manne och Locantus med. Det är tunt och med bra passform. Ett perfekt höst och vår täcke som man kan använda i "mellanperioden" då det ena stunden är för kallt för att gå utan täcke och andra stunden är för varmt att gå med.
Å så kommer vi till det allra sista jag ska skriva idag. nämligen om en "grej" jag hade i huvet innan:ÄLGFLUGAN!!!!! Usch å bläääk å fy å juuuuuhhhh!!! Älgflugan är som ni kanske vet ofarlig. Den suger blod, letar efter ett värddjur som tex: häst, älg eller rådjur. Å vi männsikor kan få den, men den kan inte leva på vårt blod så länge...men på sitt värdjur vill den leva ALL LIFE LONG!!!  Den är ganska ny i Svensk fauna om ni ville veta!

Går ej att döda med bara fingrar, sega jäklar alltså! Sååååå ikväll blir det fram med LUSKAMMEN för jag har KLIIIIIII!!!!


Sist men inte minst, jag fick denna äckliga lilla varelse när jag red ut med Manne. Tacka gudarna för att jag jobbar med barn på förmiddagen så jag tränar mitt tålamod och mina ledar egenskaper! ACK VE.......AAAAAAALLT var otäckt idag, tom det man INTE kunde se. Som tex kossorna som INTE var i hagen där de brukar.

Men men skam den som ger sig, han mognar nog.¨å sen är han ju trots allt en fantastiskt snäll och trevlig häst!

Nu ska jag unna mig och Zeth en prommenix, imon blir det hoppträning för Micke. CIAAAAAO ;)// Fia

Ikväll ska Locantus , Binis och Fanny hoppa


Jonna och Fanny♥
Binis med sin förra ägare Anna.

Ha en bra daaag=) KRAM Fia

Hoooohohooohihi=) hästarna är så fina=)!!

Jag, Fia har så sakterliga börjat sätta igång hästarna efter deras "powernap" när jag var i Turkiet. Manne har lagt på hullet en aning(vilket jag är glad över) eftersom han fick gå på ett jättebete hela veckan då vi var i HOT TURRRKY! Jag har ridit ut honom sen jag kom hem och han känns riktigt fin nu! Vi har ridit ut i kuperad terräng...upp å ner å upp å ner.

Jättebra att rida i sådan natur med både unga och gamla hästar.

Jag har prövat ytterligare ett bett på Locantus som jag känner passar ännu bättre än det tredelade. Det är ett vanligt tvådelat bett med två bettringar på varje sida. Det jag gillar mest med det bettet är att jag slipper känna att tygeln är långt(ca 4 cm på det andra bettet) ifrån munnen. Detta bettet ska jag rida på imorgon när jag ska hoppa=)!

Idag red jag ut Locantus och han var helt ljuvlig att sitta på...åååååhhhh me likey, loveli horse ♥!!

Iznogood är på G nu! Han har haft en blödning i ryggen efter att han rymt ut bakvägen på transporten(den knasbollen). Han var på återbesök i måndags och som jag anade. HAN ÄR HEEEELT FRISK!!!=)


inte its no god utan Iznogood, som denna seriefiguren heter. Visst e dom lika;)!


I helgen väntar tävlingar i Tidaholm. Men innan dess ska vi träna å trimma och lufsa å mysa å kämpa på!! Uppdatering kommer! Puss å kram från en lycklig Fia♥Locantus första tävling. Frs pay n jump.Ida och Locantus uppe hos Anita sande förra sommaren


Vill bara avsluta ännu en gång med att säga:

Kärlek till vääääärlden(kan inte sägas för mycket!)

Tillbaka från sunny and HOOOOOOT Turky!!

Nu är vi hemma igen. Fyllda med inspiration och kraft efter en härlig semester i Turkiet. Hästarna har haft vila hemma, alla utom Binis.

Det märks väl att Izno vill börja jobba snart igen, Jonna. S har haft fullt sjå med att hitta en hage till honom som han INTE hoppar ut ifrån. Jäklans häst som rymmer så fort han känner sig uttråkad!

Igår var jag, Fia ute och skrittade på Izno och Locantus. Det var jättemysigt!!! Manne är ute i Svarttorp på bete, så idag efter jobbet åker vi ut och hämtar honom.

Nästa vecka ska Manne och Locantus hoppa varsin 110 klass i Tidaholm. Binis ska också få hoppa där, 1m klasser.  Jag har fullt med bra övningar på G som jag ska tala om för er sen.

Övningar som är bra för:


1. Ytterhjälper

2. Stärka bakdelen och samla

3. Att få hästen att vara "framme för skänkeln".

Nu ska jag jopbba lite;)!! Ha det fiiiiint! Ciaoo// FiaJag fick äran att rida en klass på Idas häst. Två blev vi, på den tävlingen. Ida är SÅ lycklig över sin häst!! Och det förstår jag=)

Tingsryd

Förra veckan åkte vi på vår årliga Tingsryd tripp. Vi åkte redan på tordagen och var inte hemma förrän på söndag eftermiddagen.

De hästar som tävlat i Tingsryd har varit:

Manne, Locantus, Binis och Toscana.

Linda red 3 klasser med Toscana på 1m höjder. Vanligvis rider hon 110,120 men hennes häst har varit skadad i vår. Hon hade två placeringar och red riktigt fina runder med bra flyt och jämna språng.

Ida red också hon 3 1m klasser med Binis. Det var Idas tredje tävling med henne. Ida red riktigt bra och fick "vinnardjävulen" i sig=)!! Hon kom 2:a i en, 3:a i en och hade ett ner i en klass. Mycket bra ridet, det är inte lätt att placera sig i enmeters klasser för ryttarna vänder snävt och rider fort. BRA GJORT FLICKOR!! ;)


Manne fick gå tre klasser under helgen. Två på fredagen, vila från hoppning på lördagen och en på söndagen. han var felfri i alla tre. Men fortfarande med någon slags skräckblandad förtjusning. Manne behöver träna på att vara själv inne på banan.

Locantus gick fyra klasser. Inga nollrunder men jag är ändå väldigt nöjd med honom. Han debuterade 120. Även om vi på söndagen hade två ner i 120 rundan var det ändå den bästa ritten vi gjort.

Denna fantastiska häst ger mig massor av självförtoende. Fina Locantus ♥

Tyvärr har jag inga bilder från Tingsryd, jag vet att Ida har=)! Kommer nog upp några snart här.

I em drar vi till LAS TURKYYY. Jonna. S håller ställningarna i Hakarp. Ha det fint;)

KRAM Fia

 

 

Onsdagsträningen

I onsdags var vi och hoppade hos Micke. Locantus skötte sig helt otroligt bra. Känns verkligen toppen att ha en häst med så stor kapacitet!

Micke önskade att jag kunde rida ihop honom lite mer i galoppen. Det håller vi på att jobba med hela tiden på olika sätt.
Binis var också hon superfin. Ida hoppade en bana på 110 med henne. Det Micke fokuserade på med henne var flytet. Micke tyckte liksom vi att Binis passar Ida som handen i handsken! ROLIGT!!!!!I helgen har vi varit i på en MYCKET trevlig tävling i Tingsryd. Mer om det imon. Nu ska vi packa ur och städa lastbilen! KRAM PÅ ER // Fia

Tisdag = uteritt

Igår var jag, Fia ute och red med min "granne" Jessica. Jag tog hästarna i släpet och åkte bort till henne. Hon bor ungefär 2,5 kilometer (asfaltsväg) bort. Väl där red vi ut i skogen och galopperade. Bortanför henne finns fina vägar att galoppera på. Det är grusvägar i skogen som är flera mil långa! Det går också lite upp och lite ner så det är inte bara raksträcka.


Både Manne och Locantus var SJUKT fina!!!!! ♥Jag hade en otrolig känsla (näst intill eurforisk) hela kvällen efter ritterna.

Det har verkligen gjort Locantus väl att få tänderna raspade och jag märker att han blir starkare för var vecka som går(och därmed mjukare att rida).


Det som jag och Jessi fokuserade på när vi red ut var övergångar och galopp med riktig framåtbjudning!

Det är inte sista gången vi rider ut kan jag tillägga!!! =)

Ikväll ska jag åka till Micke och skutta Locantus lite. Manne får vila idag. Imorgon bär det av till Tingsryd...ska bli såååå kul!

Ha det gött! KRAMAR Fia


Tävling i Eksjö

I lördags åkte jag, Fia med Manne och Locantus till Eksjö och tävlade. Jag hade en väldigt bra känsla när jag åkte dit eftersom mina hästar hoppat mycket fint på träningen i veckan.

Jag red 110 med både Locantus och Manne. Båda två var väldigt fina och hoppade bra och var felfria. Mest nöjd var jag med Locantus. Jag har äntligen hittat ett bett som jag tycker passar hans mun. Det är ett tredelat bett med lite hävstångseffekt på. 

Manne var lite okoncentrerad på hindrena men var ändå felfri och han gjorde det lätt och okomplicerat. Manne kommer bli super på banan så fort han mognat och kan koncentrera sig helt på sin uppgift och inte på allt runtomkring


Till helgen är det tävling i Tingsryd. Det ska bli mycket mysigt att komma iväg. Innan dess ska vi hoppa lite hemma, galoppträna och ´"pluttrida" i skogen.

Ha en bra kväll! Kram Fia


o
Ida var och tävlade i Gränna i helgen. Hon var felfri med Binis i 90cm. Jättefint ridet. Snyggt och balanserat=)

bjuder på lite bilder så länge....


unghästarna på bete i svarttorp
Idas och Mickes hjärtegull Mighty HeartIdas och Rickards Biggan


Jessi och hennes unghäst


Jessi igen <3


Svettigt värre


ä de inte Rattata?? Neee Zeth va de visst;)

Vad dagen bjuder på

Idag händer mycket i stallet i hakarp. Locantus ska hopptränas, Manne ridas ut och sen kommer Carro och tränar!

Ska försöka hinna uppdatera senare ikväll. Ha en bra dag! <3 KRAM Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0