Hästar & annat kul =)

Har en fem-minutare och tänkte slänga in en blänkare här undertiden. Kan inte säga annat att jag längtar hem till stallet, jag har inte ridit Binan själv på hela veckan eftersom Sandra har lånat henne på träning onsdag-torsdag. Jag har dock ridit på Locantus och det var ett kärt återseende <3 , Imorgon skall jag ta mig en tur på Binis i skogen, sen börjar allvaret inför årets tävlingssäsong. På söndag ska jag trimma Binis och kanske om jag har tur någon av Fias juveler också =)

Jag & Locantus =)

Fina Mighty <3

Om jag inte skriver innan så! Ha ett riktigt gott nytt år <3<3

KRAMAR Ida

Träning för jens Wickström

Då var första dagen på mellandagsträningen avklarad. Både Izno och Binis var riktigt på ladden. Vi hoppade mycket cavaletti på böjt och rakt spår. Det blev en givande träning med många bra tips.

Izno var väldigt laddad och det svåra med att rida en häst på ladden är att verkligen rida den och inte bara sitta och dämpa hästen.

Geneom övningarna vi gjorde med ganska snäva svängar på dessa småhinder tvingades Izno runt min innerskänkel. När han är spänd och laddad vill han gärna ställa utåt, skjuta in bogen och fuska med vägar. Och när jag väl lägger till innerskänkel har jan tagit den framåtdrivande istället för att format sig efter den.

Men detta lyckades vi ganska snabbt att rätta till igår. Izno är en väldigt speciell häst och samtidigt som allt är kul så e de ju läskigt på samma gång. Mötande hästar, folk som rör sig på läktaren, prassel...en dörr som slår igen...ja man kan kort och gott säga att Izno är Izno! Och ingen är som han!

Summa summarum....Jens tyckte att Izno är en häst med mycket hopp i sig, han tycker att jag passar honom bra och att vi ska kämpa på.

Binis var pigg och glad och Sandra hoppade henne för nästan första gången.Duktig häst och mycket duktiga sasndra!

Nehe nu ska jag jobba! Längtar tills ikväll då andra träningen för Jens går av stapeln. Efter träningen ska jag och pärlan Coffe rida Manne och Locantus.

Ha en bra dag! Carpe diem!!

kraaaaam Fia

Utedag i stallet

Idag ska alla hästarna i stall vip wins ridas ut. Fanny, Binis, Locantus, Manne och Izno. Imorgon ska Izno och Binis hoppträna på Jfk för Jens Wickström. Det ser vi fram emot.

Jag har hoppat litegranna igår med Izno. Jag använde Idas Butet sadel, den ligger bättre på honom än min sadel tyvärr. Izno är en väldigt rund häst så det gäller att ha en sadel som är perfekt i bomvidden annars har sadeln en tendens att kana. Jag har också en brösta på honom som sitter ordentligt. Den fäster jag i sadelgjorden. Antiglidpadd har jag också. Det är ingen ide att lämna något åt slumpen.....noga ska det va=)

Igår red jag ut Locantus och sedan avslutade jag med lite galopp på banan. Han var superfin. Känns kul när vilan gör dem gott, samma med Manne han satt jag på i förrgår för första gången på 3 veckor. Kanonfin och pigg och glad. Allt man vill att hästen ska vara!

Ha en bra dag! Kram ALLA

// Fia


Ps. shit vad jag längtar efter detta! d.s

Dags att damma av tangentbordet!

Ja som sagt nu var det dags för mig Sandra att damma av tangentbordet och börja blogga lite igen. Har ju inte haft så mycket att förtälja inom hästvärden nu  när man blivit hästlös. För er som inte vet fick jag ta bort min älskade ögonsten Legende <3 <3 <3 Saknaden efter denna otroliga och tappra häst är enorm <3 Men man får försöka tänka att de va ju faktiskt för hans eget bästa!


Bästaste bästa häst <3 <3 <3Men för att gå över till något positivt så har underbara Idiiii frågat om jag vill hjälpa till med hennes fina Binis och de ville jag ju såklart!!!! :D :D :D Så nu ska jag hjälpa Ida med Binan när hon jobbar och ibland de andra dagarna oxå :D weeeeeeeiiiiiii, Binis är en helt fantastisk häst, pigg, glad och ljuvlig att rida på banan!! En liten gummisnodd helt enkelt :D :D Vi rivstartar vår lilla karriär med Jensträning på Jfk ons+torsdag, ska bli super kul att hoppa en så fin häst!!! Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack Ida <3 <3 <3Nähe nu var de dags för mig att jobba igen blev ett snabbisinlägg idag! Ha en fortsatt trevlig dag :D :D :D
Puss & Kram skumbanan

Mina (Ida) hästar =)

Sambrina 2


Jag har haft Binis sedan i somras, hon är en liten pärla =) Otroligt lättriden, hoppar i alla lögen och är väldigt glad och positiv. Hon är också en riktig tjej, som gärna vill gå ut till hagen allra först och är väldigt pigg & glad. Jag har tävlat några klasser med henne och har fått pris i de flesta starter =DVip Win´s Mighty Heart

Mighty blir snart 3 år!! Tiden går så fort =) Mighty är min älskling och sörsta favorit i stallet. Han är så vacker och framför allt såååå gudasnäll <3 Mighty är Licalas första föl och är efter hingsten heartbeat =)Pour l´amour

Namnet talar för sig själv!!! Pour l´amour= För kärlek

Perra som han kallas har jag importerat som föl, han har prestationsblod rakt igenom och är den absolut bästa häst jag någonsin haft. Han ska Fia tävla har jag bestämt eftersom han har alldelses för mycket kapacitet för att jag ska skogsmullerida honom. Även Perra är tre år gammal och är bästis med Mighty. Innan han äter sin frukost varje dag så busar han och Mighty en liten stund. Mina två treåringar är såå snälla trots att båda fortfarande är hingstar.
Tack för mig & God JUL Allesammans <3

Snart jul jue=)

Idag ska jag rida hästarna i bästa mån på banan.Denna veckan tar jag det lite lugnare med allihopa och prioriterar annat såsom vänner, familj och julstök. Nästa vecka ska jag träna två dagar med Izno för Jens Wickström. Det ska bli himlans kul!

Förra gången var Izno helt galen, han var inte van vid rihus, hästar och ljuset därinne. Bock och bus och enbart fart med skänkeln...inte lätt. Jag lände dock att Jens gav mig många konkreta tips om hur jag skulle förbättra mig. Och jag kände att de passade in på det jag behövde rätta.

Kommer väl att ta en liten ridhustripp annandagen. Behöver slipa lite på det jag fått i läxa, sen blir den svarte token totalt megacrazzzi på hoppningen om jag inte skuttat lite innan. Hihi!!

Ha en goer dag!! Kramar Fia

ps. fy fasen vilka goa vänner jag har i mitt stall...sandra, Ida, Jonna och Jonna....vi var på julfest tillsammans i lördags. och ja...massa att prata om, jag älskar dom SÅ mycket!!!!! d.s


Ida och Locantus förra året

Ett par bilder från dagen


Snicken snacken vid vägen. Pappa är allitd me=)


Morotsjakt, även hunden Morris sätter livet på spel för att fånga morötter hästarna tappat=)

Karaktärsbeskrivning

Här nedan kommer lite info om hurdana hästar jag har:Iznogood

Född 2002

E: Everest UE: Tanburin

Bästa merit: Dm vinst 2010. Debuterat 135 med bra resultat

Iznogood är en väldigt speciell herre. Han har en STOR personlighet. Han är en diva som talar om precis hur han vill ha det. Izno måste gå i hagar med höga staket annars hoppar han ut och kollar läget på andra ställen. Han älskar mat och är en mycket känslig häst både att rida och att ha och göra med. Izno har med sina egenheter absolut en speciell plats i mitt hjärta ♥
Armani Breezer

Född 2006

E: Camaro M U: Ponnymamma som är linjeavlad på Utrillo(hon har vunnit svår hoppning).

Bästa merit: Felfri i 120.

Jag och pappa köpte Manne som treåring. Jag kommer ihåg att han hoppade över staketet i paddocken när vi skulle visa honom i löshoppning för farfar. Manne är en riktigt gosegris. Till och med kraften kan han pausa ifrån när man klappar honom på huvudet. Manne är en genomsnäll häst som ÄLSKAR att hoppa. Han gillar att göra det fort. Så innan han är full lärd så gäller det att hålla i hatten=)!! Något mer han älskar är morötter...och min pappa förstås som matar honom med dom.
Locantus MB

E: Licanto UE: Rapallo

Född 2004

Bästa merit: Plac i 110 och debuterat 120 i år med en stadig runda.

Hade Locantus varit människa skulle jag varit kär i honom! Han är en riktig Don juan! Han är en stor häst(175) med raka haser, vilket gör honom ganska svår att rida. Men han har stor kapacitet och en speciell historia därför ger jag mig inte med denne man! Kapacitet mässigt är han den bästa häst jag haft!

Pappa fick honom i 50 års present av mamma, då var han ett år. Han lär aldrig lämna stallet i Hakarp!


Nu ska jag jobba vidare=)! Ha en bra dag!

ps. jag hoppade för Jens igår. Pigg och bockig häst och många bra tips! mer om det senare!

KRAMAR Fia


Ändrade planer

Hade inte riktigt motivation att åka med hästarna till ridhuset idag. Jag hade inte heller någon som kunde åka med mig. Det slutade med barbacka ridning på Izno hemma=)!

Det var RIKTIGT roligt. Jag tror jag ska göra om detta lite oftare. Man tränar sin balans otroligt mycket. Izno gick riktigt fint faktiskt. Det var andra gången jag satt på honom utan sadel. Förra gången fick jag hoppa av och sätta på sadel igen för han var SÅ PÅ LADDEN!=)

 

Imon ska jag hoppträna Izno och rida ut Locantus i skogen med Jonna.S.

Ha en goer kväll

Natti KRAM Fia

 


(här är stakkato, hingsten finns bakom perra. Perras pappa ligger 4:a nu på blup index i Tyskland endast 7 år gammal!) coooolt!

Har inget särskilt att förtälja

Förutom att bästaste Sandra mockat hela stallet idag när jag kom hem...ser du detta Sandroow så puss på dig hjärtat!!♥

HAR MYCKET TRÄNINGVÄRK I BENEN SEN I LÖRDAGS. Red på banan en timma utan stigbyglar! försöker göra det en stund varje dag.

Imorgon rider jag Izno och Locantus i ridhuset. Ska bli sköj! Mer om detta sooon;)!

Go natt gott folk!

Kram Fia

Julbord & tidig/sen stallvistelse

Idag har vi julbord på jobe! Jag Fia har varit i stallet på morgonen och fodrat, släppt ut och mockat. Efter jobbet bär det av på julbord...med jobbet!

Så eftersom jag inte är riktigt klar med allt än bär det av till hakarp igen efter 20 ikväll. Jag ska motionsrida Locantus och Izno. det går att tända upp på ridbanan och motionera dem där. Det gäller bara att brodda ordentligt!

ps.....på onsdag ska jag testa hoppträning för Jens Wickström. Fick en reservplats. En bra motivationshöjare denna veckan(man blir så illa tvungen att ha hästen igång fram tills dess).

Tycker jag att träningen passar mig kanske jag bokar en plats. Jag tränar ju för Micke Karlsson men jag har ju tre hästar så det kan ju hända att det passar med någon extra bra för Jens. Man vet aldrig=)!


Här är en bild på "Jensa" när han i sista minut hoppade in som testpilot på Bruksprovet. Jag minns att jag var på plats då. Det var några år sedan(5 år sedan) och jag kommer ihåg att Jens var rätt ung då och att jag tyckte det var coolt och modigt gjort av honom!

Nehe nu ska jag dricka LITE svart guld=)!!

Ha det gött!!! KRAAAAAM Fia

Mål och visioner....

Jag har en god vän, hon heter Anna. Jag ska inte säga att det bästa med Anna är det jag tänker ta upp nu (för hon har många kvaliteér hon) men nästan det bästa är att hon är intresserad av hästar precis som jag!

Hon är en av dom personerna som gör mig motiverad med hästarna. Jag lyfter på las luro och ringer henne. Och vad händer? Jooooo:

Heeeej Anna!

Heeeej Fia!

Vet du....häst och bla bla......å sen häst...blablabla..HAHAHA!!!


Det är så det är, och igår då snackade vi mål inför 2011...ehum 2012 förlåt =D.

Mina tankar om att ha mål kan vara något vacklande. Anita Sande sa till mig att man inte kan ha en alltför detaljerad plan med mycket mål eftersom den kan komma att ändras. Och visst är det så...en vrickning eller något annat kan ändra planerna direkt.

Jag och Anna pratade iallafall om våra planer och mål inför 2012. Det var mycket taggande kan jag säga!

Så nu efter den goa kvällen med fika och stros kommer jag täggäd som fäään ge mig ut i snön. Tur är att Coffe, Coffi, Toffe(kärt barn många namn som man brukar säga) kommer hem till stall vip win´s.

Imorgon blir det uteritt igen och i helgen bär det av för lite ridning på sand..vart vet jag ej än.

Ha det töppa!


KRAMISAR FIA♥

Pour lamour flyger fram över sommarängen


Mighty och perra(por lamour)

Ofrivilliga ändringar & vila

Jag, Fia är fortfarande jätteförkyld och jäääätte trött. Pappa som skulle följt med mig ikväll har också han blivit sjuk. Så ikväll blir det strosande på A6(stort köpcenter för er som inte vet) och fikande med bästaste Ida.
Behöver dock inte köpa EN MASSA julklappar. Vi är så stora nu att vi lottar och köper ett paket var till någon vi får på vår lott i familjen! Och Jag har hittat väääärldens bästa julklapp till Sandra! Jag bara längtar efter att få se hennes min när hon öppnar sin klapp=)!!!Såååå Absolut INGET stall idag...kanske jag går in och klappar om dem, lite när jag hämtar Zeth på kvällan. Det bär mig emot, men jag kommer förmodligen vara taggad (mer taggad och mindre trött) imorgon=)

Ha en götti da´!!!! STOJA KJAMISAJ Fia

Vila & longering

Tänk att vädret slog om sådär=)! Och så kom årets SNÖCHOCK ;)! Det gör den konstigt nog varje år, fast den var turligt nog lite senare detta året.

Idag när jag poppade upp i Hakarp efter jobbet hade Ida och hennes kompis Lollo mockat och fixat hela stallet. Man tackar så hjärtligt för det;)!! Detta innebär en härlig kväll med tjejerna.Händer inte alltför ofta om man får va lite gnällig!.

Izno fick vila idag, Manne vila och Locantus longerades en liten stund. jag har nog inte så mycket att säga om stallet idag egentligen. I morgon ska vi till lasses ridhus i lekeryd eller till Riddan...har inte riktigt bestämt mig än. I vilket fall som helst så står det hoppning på schemat i morgon kväll.Sooooo funny!

Jag har inte klurat ut någon övning än, men fokus på stärkande övningar kommer det i allafall vara. Det är något mina två hästar behöver för tillfället.(detta funka INTE på Manne och Izno kan jag säga! hihi)


Pour lamour och Mighty heart busar i hagen


Ida sökte på Pour l ´amours stam. Hans mamma har gått wc hoppning, mormor och momors mor har gått svår internationell. Här snackar vi prestationsavlad häst. med hans stam SKA HAN HOPPA BRA=). Vi får se=)


När får man sitta så här igen? Bäst att vrida upp värmen hemma;)

Ha en bra kväll!! KRAMAR Fia

.

Söndag 2a advent

Idag har det varit en lugn dag i stall vip wins. Jag Fia har degat hela förmiddagen. Pizza och film hos grannen. Denna dagen har aldrig varit riktigt ljus, Men men synd att klaga...snart är december överstökat och då känns de ljusare tiderna mycket närmre!

Fanny och Locantus har varit i lekeryd idag. Vi hoppade en liten serie med dem. 3 kryss med 6 m emellan och bom i mitten. Efter att hoppat seriem i båda varven några gånger höjde vi mittenhindret till ett räcke. Hästarna var fina. Vi red också på upphöjda bommar med hjälp av cavalettiblock i trav.

Izno fick ledas en 30 minuter ca och Sandra har ridit Binan för Ida har jobbat.

Manne imponerade på tömkörningkursen i fredags. Han har haft hoppvila sen vi tävlade i Falkenberg och trots att vädret är toppen för ridning just nu så kommer jag ställa av honom fram till jul. Han har verkligen varit duktig i år min lille Mani♥ och väl värd en viloperiod för återhämtning och omladdning inför nästa år!


Imon blir det lulla med hästarna och på tisdag åker vi till fina riddersberg och hoppar hästarna=) det längtar jag till som bara den!

Ha det töppen! KRAAAAAAM


Plåstret, följeslagarn, bff, hjärtat...min lille fotomodell zeth turner 5 år♥

24 h med Jonna.L <3....good lord vad jag älskar livet!!!

Uterritt med Jonna........   Naj det blev spontananmälan till Falbygdens r=)=)!!

Igår efter att Jonna slutat jobbet hämtade hon mig. Vi åkte hem till henne i la stada. Väl där drack vi lite vin och åt gott=)...favorit i repris. Jag ääääälskar att umgås med Jonna. Inte en minut är tyst=)!Vi satt i några timmar sen tog vi taxi till Studion jämte munksjön. Väl där träffade vi lite folk och hade mycket trevligt. Hemma igen klockan 24 och bums i säng.

Klockan ringde 6:30 så var det dags att åka hem till mig och kitta upp med tävlingskläderna.


Jag valde det glittriga skärpet till slut:)liten pärla i öronenblommigt??? Neeee....Det blev randigt........ Att vara fin på tävling är halva nöjet....Över detta hade jag två jackor för det var så blåsigt och kallt!


Efter en lång härlig frukost och maaaassa kaffe i Hakarp med mamma och pappa gav vi oss av på tävling. 110 klass blev det. Jag ville att Izno skulle få hoppa runt en bana utan smärta och ha kul..innan årets slut.

Å kul hade han....på tårna för dörrar, funktionärer, granar och paket. Men på framhoppningen framförallt....JÖSSES så fin han var!


Ursäkta lite suddigt=)
Två sötingar. Jonna.L och Vinnaren i 1m klassen Amanda Isaksson


Fick en liten social vinst som jag kallar det på prisutdelningen ;)


Tusan va suddigt=) Men känslan med en liten rosett är klar..den är skön=)


Vi vann en halsduk..den fick Jonna som tack för att hon förgyllt 24 timmar av mitt liv! TACK JONNA; SKETANS VA JAG TYCKER OM ATT UMGÅS MED DIG!!!

Ha en go kväll! Gilla läget å älska livet...det gör jag!

KRAMAR Fia

Härliga December =)

Detta årets December har varir det bästa på länge! Inte en dag som det har varit hårt i marken, vilket innebär att hästarna fortfarande är i bra form. Mycket uteritter och inte allt försena kvällar i ridhus =)
Min lilla stjärna Binis trivs med livet och hon är väldigt mjuk och fin just nu. Hon lyssnar väl på gas och broms och är som en oljad överkokt spagetti i sidorna! Vilken häst <3 <3 Hon är också väldigt pigg och glad, lite bockningar blir det på uteritterna, men bara av ren hästglädje =D

I helgen jobbar jag (Ida), så Sandra har lovat mig att ta hand om Binan åt mig! TACK SNÄLLA SANDRA för all hjälp i helgen!!


Jag & Sandra för typ 100 år sen <3 <3

Nu är det dags för mig att börja jobba lite! För övrigt så ska jag försöka att vara lite bättre på att skriva här på bloggen :)

KRAMAR Ida

Bilder från kvällenJag, Fia & Izno


Jonna & Fanny

Fler bilder än så här blev det inte..men träningen gick bra. Vi hoppade en liten bana=) nothing to say;)


Å sen på kvällen när jag kom hem...myyyyys =)


Å min lille plutt e me....always ♥

sen damp denna ner i brevlådan =)=)


å sen lite humor på de..hihiNatti natti ♥

Tidig morgon & sen kväll....

Det är så det kommer bli idag. Jag, Fia hämtade Coffe 6:15. Vi fodrade, släppte ut, mockade och lullade ut Manne och Locantus. vi var färdiga...hör å häpna....nine o clock!!!=)

Ikväll bär det av till Bankeryd för hoppträning och umgänge med fikaproffsen. Det blir vår sista hoppning i Bankeryd detta året....tyvärr! Nästa vecka ska jag och äta med jobbet så då blire inget.


(alla sätt är bra utom dom dåliga;) )

Ikväll följer Izno och Fanny med, sköj as hell!!

Ha en göttig dag! Det ska jag ha!

KRAMISAR


Jonna.S och Cortino


Kolla in sötnöten!!!


Izno & jag i västerås på träningläger

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0