*Mina stjärnor*

Jag sitter just nu i köket hos mamma & pappa, kaffebryggan puttrar för fullt det ska bli underbart med lite svart guld =). Man kan inte tro att jag precis har jagat Legende på gräsmattan här utanför. Jag funderar på om man ändå skulle passa på att starta golfklubb nu, när det finns så många fina hål,,, duktiga Legende :P

Idag har jag hunnit med mycket, jag har varit ute på en långpromenad med mamma & Sylle, husköpet klart, stallet fixat och så har jag haft MEGAMYS med Mighty heart & Pour l´amour... Så fina dom är mina små bebisar <3 <3

Jag har också köpt nya ryktborstar, vetegroddsolja, hinkar, pullarnosgrimma, tyglar, luddiga bakbens-skydd och hästgodis. Åååå så jag skämmer bort min fina skatt Locantus <3 Eftersom han har vila nu så passar det perfekt med massor med ryktning... Jag funderar på om jag ska klippa honom, har inte bestämt mig riktigt ännu. Han ska gå lugnt och fint nu i vinter, men det är väldigt stiligt och smidigt med klippt häst.... mm jag får helt enkelt funda lite till på det. Snart så kommer mormor & morfar, vi ska planera inför bröllopet och även åka och titta på festlokalen en gång till. Det är mycket att fixa & dona med..... MEN så bra det kommer att bli :D längtar verkligen sååå mycket.

Min finaste Locantus <3 <3



Jag på Ramses & Sandra på Legende... Ni kan ju gissa vilka vi föreställer :D


I helgen ska Fia & Linda tävla på Jfk, å jag ska vara med & peppa & grooma =D

Pussar Ida

Formen håller i sig

Det var så HÄRLIGT att känna formen på hästarna igår.

Izno var jättefin. Jag hoppade studs på böjt spår och 5.5 med bommar emellan de små hindrena + galoppbom både in och ut från serien. Dessa övningar gjorde han i balans och med bra rytm. Min sits var nog rätt hyfsad också =)..meeen det kan ju alltid bli bättre, det är ju det vi strävar efter!!

Manne kändes också väldigt fin. Han fick gå 5.5an men inte studsen på det böjda spåret. För att det skulle bli enklare för honom travade jag in och gav signal för galopp över första markbommen. Han har fortfarande lite bråttom för det är ju såååå kul att hoppa så jag måste vara extra noga med att inte gå fram med överlivet. Balansen äe ju A och O!!!!

Jag travade över cavalleti hade en bom ca 6 meter bakom som jag fattade galopp över. Första gången var han lite seg, då gav jag honom en tydligare skänkel, andra gången satt fattningen direkt över bommen. Snabba signaler och snabba reaktioner det är bra =).

Efter jag trimmat mina GOA hästar kom Agnes med sin 4åriga Tilde. jag red henne en stund. MYCKET trevlig häst!! Det är så härligt med en så stor häst som hon(171) som har en så bra naturlig balans och som bär sig så bra som hon. Jag är helt övertygad om att Agnes och Tilde kommer få väldigt roligt tillsammans i framtiden!!

Jonna. S hoppade Fantasia tillsammans med mig när jag red Izno. Det har hänt SÅ mycket för dem!! Fantasia har utvecklats i raketfart!!! Hon fick också hoppa 5.5 och skötte sig jättefint!! Örona var spikrakt framåt!! Det kommer bli en kalashäst av henne i framtiden. Hon är för övrigt till salu, BILLIGT (tycker ja).

Jag avslutade kvällen med en underbar promenad med Sandra!! Vi har alltid så mysigt när vi är ute och går. 40 minuter känns som 10 eftersom vi har så mycket att prata om.

Ikväll ska jag hoppa för Micke! Mer om det senare i veckan.

HA DET TOPPEN!!! KRAAAAM

p.s är det någon som är intresserad av att hjälpa mig i stallet?? maila gärna till mig. [email protected] d.s

/// Fia


Här är jag och vårt avelsto Licala när hon var 4år.

Onsdag i ridningens tecken

Jaha då har halva vecka 39 gått....snart ialla fall =D. Det känns alltid skönt när helgen börjar närma sig och man vet att man kan hålla på med saker som man tycker är roligt!! För mig är det hästar som gäller i helgen. Emellanåt har man annat på agendan..det kan vara utgång, bio eller nåt annat kul.

I eftermiddag ska jag rida Manne och Iznogood på banan. Det ska bli spännande att känna på dem nu efter helgen. De har fått ta det lugnt i två dagar för att smälta alla intryck och vila sina muskler som de har fått anstränga under helgens pass.

Jag ska rida små cavalettiövningar med dem. Manne kommer jag att hoppa litegranna. Han ska ju få åka till Bankeryd och hoppa för Micke imorgon så jag ser det som en bra förberedelse att hoppa några språng idag också. Izno kommer jag att träna studs med, jag ska själv tänka på min sits extra noga. Jag ska också rida med mycket skänkel och lite hand...jag menar inte att jag ska pressa med skänkeln hela tiden men jag ska träna honom på att bli mer framme för min skänkel!

Kl 19 kommer Agnes med sin 4 åring. Det ska bli spännande att känna på henne....hon ser välsigt trevlig ut när Agnes rider henne och hon har väldigt fin galopp!!

Back to WORK =D

Ha en fiiiin fin dag!

KRAMS

Fia

Izno 130 i Nykyrka

Tidiga kalla morgon...frrrrr....

Idag har jag Fia och Jonna. s varit och fixat i stallet. Vi har haft det mycket mysigt och tagit det väldigt lugnt. Jag har pysslat med Izno och gått med honom i 30 minuter. Han får slippa mig på ryggen idag. Manne har också fått vila. Imorgon ska jag trimma båda två. På torsdag ska Manne hoppa och Izno ska tävla på Jfk i helgen. Det är mycket roliga saker att se fram emot denna veckan.

Nehe...dags att göra nytta.

Ha en finfin dag!! Kraaaaam

I fredags bar det iväg norrut

Hela helgen har vi tillbringat hos Anita uppe i Hallstahammar. Det har varit en helt otroligt rolig och givande helg! Jag hade med mig Manne och Izno upp.

Jag har tränat markarbete med båda hästarna. Första dagen åkte vi iväg till Rocklunda, västerås riddklubbs anläggning. Där red jag två korta pass med Manne och ett lite längre med Izno.

Vi arbetade främst med att aktivera hästarnas bakben, få dem känsliga för skänkeln både framåt och åt sidan. Manne och Izno skötte sig väldans bra....men ett alldeles speciellt stort + för Manne han var sååå duktig och ville bara lära sig och göra rätt!!

Andra dagen åkte vi till fina CC stud. det är den aläggningen som Anita kommer ha sin verksamhet från och med nästa helg. Det var mkt fínt där, finare kommer det bli eftersom de håller på att bygga upp detta fantastiska ställe


det är hit Anita ska i helgen =D



Anita har allt som jag tycker att en tränare ska ha! Erfarenhet, stor kunskap och engagemang. Hon är också väldigt tydlig!

och glad =D =D

På CC stud tränade vi markarbete med små hinder och bommar. Jag red båda hästarna varsitt lite längre pass. Manne var trött men ändå fin. Det som Anita fokuserade mest på med mig på honom var att jag skulle ha en bra balans och inte följa hästen för mycket över hinder. Ungefär samma var det med Izno. Vi hoppade små serier med fokus på sits och rytm.









Anita hade ögon på mig hela tiden!! Inget slappandes för mig inte ;)





FOKUS FOKUS FOKUS



Jag hade ju turen att får rida ihop med duktiga tjejer med! Här till höger rider Karianne på Aman som är Anitas fd hingst som hon ridit bl.a Hamburg derby på!!





Jag & Karianne



Karianne och Aman igen



Underlaget är detsamma som på Grevagården...hästarna gillar det verkligen



Helgen har varit fantastisk!! Jag kommer snart att åka upp till Anita igen!! Jag längtar verkligen till nästa tillfälle.

Hästarna var fina och mjuka idag när jag skrittade ut dem.

Nehe nu är det dags för mys!!

ps. ett STORT TACK til Erik som kört och fotat hela helgen!!! d.s

Kraaam Fia

Jag har en eurforisk känsla efter helgen i Hallstahammar=)

Jag slänger in lite bilder och skriver mer ikväll!!! KRAAAM







galoppfattning över bommen. det viktiga är att hästen vekligen reagerar för skänkeln.


här rider vi fram på fiiiina CC stud. Ett ställe som håller internationell klass!


jag ÄLSKAR min häst!!!




vi fick lära oss otroligt mycket under helgen=)





Anita är bara BÄST!!

och Karianne som arbetar hos henne är så goo!!


jag fick massa beröm för Manne!! Såå¨å kul!!


Här är vi nöjda och glada efter givande träning!!!

Det går undan när man har roligt =)

Nu har hela helgen runnit iväg, men roligt måste jag säga att jag har haft och mycket har jag hunnit med =)

I Fredags så hade vi fredagsmys, det var jag, Rikard, Joel och Linda. Under lördagen så var jag med Linda på hästtävling i vaggeryd. För en gångs skull så gick det undan på tävlingen så vi var hemma redan vid två snåret nöjda och glada efter en bra tävlingsdag =)) Senare på kvällen umgicks jag och Marie Åberg och vi har alltid massor att prata om, trots att båda var trötta och sega efter en lång vecka.

Idag har jag fikat hos min underbara "syster" Carin, det var längesedan vi träffades och jag kände att jag verkligen har saknat henne. Men vi harvnu bestämt att vi ska försöka träffas mer och det gillas skarpt!!

Jag har också besökt rean på Charlies, det blev två nya täcken till Locantus, saltstenar till mina älsklingar och en ny kavaj som inte var på rean :P .................. Åååå jag älskar att handla hästgrejjer, jag önskar att jag kunde vara och handla där varje dag =))

Nu ska jag dricka kaffe med Jonna, mamma & Rikard


Den nya kavajen är snarlik denna, fast ´den nyaste modellen =D

Puss ida

De blir verkligen inte ofta, utan mycket sällan som jag Jonna L skriver.

 Men ska bli duktigar ;)

Nu har jag precis ätit, spagetti och köttfärssås världens godaste mat! så jag är väldigt mätt nu =). Jag  börjar jobba kl 18 i kväll så jag har låååååång tid att komma på hur jag ska skriva...

Det blir så att jag går runt och tänker på vad jag ska skriva hela tiden och tycker aldrig att jag kommer på något bra, kanske är därför jag inte blev författare eller något sådant... haha

Jag var ute och gick med Ramses i går kväll (har kommit på att de e bra för mej att gå me :P ).vi hade en väldigt mysig stund! Vi gick förbi en åker som vi brukar få rida på på höstenoch då kom jag ihåg när jag skulle rida ramses för första gången i mitt liv. =D ja de var ganska roligt nu i efterhand men de tyckte nog inte sofia för hon hade hjärtat i halsgropen ;).
Ida jobbade på stigby och jag hade lovat henne att motionera ramses de dagarna. Jag och Sofia gjorde iordning hästarna och red iväg. Jag på Ramses och Sofia på sin gamla tävlingshäst Bizniz. vi skulle rida bort till åkern för att trava dom lite, och de gick bra till en början men plötsligt händer de som ramses gör emellanåt av glädje ;). ett capriolhopp och galopperar iväg och han springer runt runt runt på åkern med mej hängandes  i tyglarna vi såg säkert ut som mulle =D



hahah hackamore som jag hade på honom gjorde det inte superlätt att stanna precis. Jag tog i han och trodde hans skulle stanna. När han saktade och jag började känna mej lite lugn tog han nya tag den rackarns hästen... Jag kände ju inte Sofia och Ida superbra då så Sofia satt på Nisse och hade hjärtat i halsgropen... :S etfer ett par varv på Ramses rygg så tog jag tag i ena tyglen och drog till slut stannade han. Hon va lite förvånad över att jag inte bekymrade mej de minsta utan nästan skrattade. Ida och Sofia trodde inte att jag skulle vilja rida han mer men inte de han blev snabbt min favorit!!!! <3<3<3

 

Igår kväll var jag, Sandra, Sofia och Jonna S i stallet samtidigt. Det var  så roligt för de händer inte för ofta nu för tiden, alla jobbar så olika och har mycket runt i kring. Speciellt Ida och Rickard som snart ska flytta så spännade och väldigt roligt för kärleksparet! <3

nähä nu står mindre roliga saker på schemat diskning... usch så tråkigt

pussel och kräääm Jonna

Träning och mer träning

Nu var det ett tag sen jag skrev på bloggen, men nu så har jag äntligen fått tummen ur!

I tisdags var jag hos Christoffer med Toscana. Så roligt att få vara där och träna själv och stjäla hela hans uppmärksamhet. Varannan onsdag tränar jag ju för honom i Frimans ridhus i Lekeryd och då är vi 6 st i varje grupp. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som blir fel, men det går aldrig riktigt lika bra där som det gör när jag är hemma och rider själv hos honom i Nydala. Det är precis som om jag får lite prestationsångest bland de andra och vi diskuterade detta efter en träning. Christoffer menade att jag rider med den lite osunda inställningen att jag måste visa vad jag kan och inte vill att något ska bli tokigt. Detta gör att jag gräver ner mig och bara fokuserar på det som är mindre bra. Om det är någon gång det är ok att det blir fel så är det ju på träning, då har man chans att rätta till det. Tror jag skall försöka lyssna på det rådet.

Så på träningen i tisdags kom jag med inställningen att fokusera på det jag gör bra. Och det funkade faktsikt ganska bra hela passet! Mitt största bekymmer i hoppningen är att jag gärna vill rida lite under tempo och rider därför oftast på ett galoppsprång mer mellan hindren. När jag skulle hoppa en linje med räcke 5 galoppsprång oxer kom jag väldigt nära på räcket men bestämde mig genast för att rida framåt till oxern så att vi skulle räcka fram på fem. Och det var då det hände! När Christoffer frågade hur det kändes började jag med att säga något positivt!

Vi gjorde ochså en hel del bomövningar med massa byten, en övning som Christoffer själv hade ridit för Svante Johansson i helgen. Efter att det bomövningen satt lade vi till hinder och till slut en lite bana.
Innan 1:an och efter 2:an stod det koner så att man skulle rida rakt både före och efter. Verkligen jättenyttigt och något som jag tror att många av oss slarvar med. Mellan bon 1 och 2 var det 20 m på 6 lugna galoppsprång, byte över 3:an och över 7:an. En bra övning som rekommenderas varmt till den som har problem med att byta galopp.

Igår blev det trim av Tossan och hon var likafin som på träningen så det blev ett kort pass, ca 30 min. Isadora fick ut och galoppera i skogen och idag skall hon till ridhuset och bli hoppad. Var och kollade på Jens-träning igår och tänkte hoppa det med Isse idag medan hindrena står framme i ridhuset. Uppdatering om det kommer, jag lovar!


Finaste Tossan i hagen.

Hörs snart! /Linda

5-minutare

Har snart gjort klart mitt arbetspass för den här veckan, sitter nu och har en välförtjänt rast. När jag jobbar är jag alltid borta i 2,5 dagar och jag längtar så mycket efter allt hemma varje gång. Hästarna, familjen mina vänner etc... Jag har mycket att se fram emot nu, jag drömmer ofta iväg om hur mina fina hingstar kommer att bli när dom är vuxna och hur nästa tävlings-säsong kommer att se ut, hur jag & Rikard ska renovera i huset och massooor med andra saker. Nackdelen med att ha tusen saker på gång samtidigt är att man får lite svårt för att somna på kvällen, då drar fantasierna iväg och jag ligger och funderar på hur allt kommer att bli och hur jag önskar att allt skulle bli/vara. Jag läser mycket nu, jag har nog plöjt igenom en bok i veckan, just bara för att sömntåget ska komma, annars så glider man iväg i tankar och helt enkelt missar tåget. Det märks också att det börjar bli kallare och mörkare ute nu. Jag är segare än segast när jag ska gå upp på morgonen, snooze är min bästa vän för tillfället. Fast jag egentligen bara blir stressad av att snooza för att hela den planering jag har lagt upp framför mig kvällen innan halkar efter. Jag har börjat träna mer nu och jag hoppas att det kommer att hjälpa mig i jakt på sömn. Målet är att jag ska kunna släpa mig till gymmet 3 dagar i veckan och fortsätta med mina dagliga promenader med Sylle. Jag ska även försöka mig på att rida Iznogood nån dag i veckan, ska bara övertala Fia först ;))

Locantus växer mycket nu, jag var i ängelholm med honom hos systrarna Olsson för att jag kände att han inte var som vanligt. Det visade sig att han växer i framknäna nu och det har resulterat i en inflammation i vänster fram. Vänstra framknät är nästan färdigväxt och han växer nu mycket i höger, därav har han belastat vänster knä mer än sitt högra. Barbro visade mig tillväxtzonerna i höger knä på röntgen och det var verkligen intressant att se. Jag vet sedan tidigare att Locantus är väldigt sen i sin kropp och att det kommer ta tid, det är därför han har fått gå så otroligt försiktigt hela året. Barbro säger att Locantus har ett väldigt fint skelett och att det inte är ovanligt på så stora hästar att det händer. Så jag får fortsätta med min plan att rida och träna Locantus försiktigt. Jag vill trots allt ha honom läääänge och är otroligt förälskad i denna häst <3 <3

Licanto- Locantus pappa




Locantus är ganska lik sin far stor & maskulin och såklart sååå fiiina <3

Puss // Ida

Måste bara berätta!!!

Idag har jag Fia trimmat både Manne och Izno på banan. OJOJOJOJ vad bra det gick med Manne. Snacka om att han är en lättlärd individ. Fördelen med dagens träningpass var att vi slapp den beryktade MONSTER geggamojjan!!!

Jag hade härliga Jonna. S med mig på banan. Hon var behjälplig i allra högsta grad måste jag säga. Jag tog några skutt med Manne och jag kan LOVA er att jag hade rätt känningar. Han var kanonfin, mjuk, lyhörd och pigg. De första sprången han tog var som tidigare nämnt nyhetens behag...hihi...Man kan kort och gott kalla honom föt RALLYRÄKAN numero uno!!!

Izno var helt hialös igår när vi red ut!! Han var 5 åring på nytt och inte en särskilt bra förebild för stackars Manne som var med. han såg STENMONSTER, LÖVMONSTER, VATTENMONSTER, SKOGSMONSTER...you name it!! Sen hörde han lite motormonster ljud oxå.....suck!!

Men som sagt var det är ett typiskt friskhetstecken när det gäller den mannen =D
Idag var han inte spänd ett dugg bara taggad. Den energin ska vi omvandla till gott trimmjobb i helgen.

Nehe nu ska jag nana kudde... Natti Natti ;)


en annan energifylld man i mitt liv Zeth=)

Full rulle

Tar mig lite tid att skriva när jag har rast här på jobbe! Jag(fia) har varit i stallet på morgonen innan jobbet. Jag kom inte riktigt upp den tid jag hade tänkt mig men så blir det ibland. Jag åkte upp, drack som rutin mitt morgonkaffe. Jag gick ut till stallet i höstblåsten...brrr..och mockade, vägde lite foder, klappade om Manne och tittade över Izno.

Jag är extra vaksam med honom nu efter hans rymning i helgen. Jag linade honom litegranna och Jonna. L fick springa med honom...tanken som slog mig direkt var:  Han är så FIN nu! Jag tror aldrig att han varit i sådan FIN form som nu!! Det känns underbart!! HÄRLIGA HÄST!! Dock lite knäpp, men det får man väl leva med helt enkelt ;).

Min farbor John ringde pappa och frågade om jag vill vara med på Svante Johansson träning. Han verkar toppen och jag har alltid velat pröva att träna för honom. Men vi får se...jag för suga på den karamellen litegranna.

 Nu är det först och främst genomköraren hos Anita Sande som gäller =). Sen har jag ju min veckoträning för Micke Karlsson som jag trivs väldans bra med.

Ikväll kommer Millan, ÄNTLIGEN!!! Jag har saknat henne!! Vi ska rida ut Manne och Izno i skogen.. Efter det ska jag till Lekeryd och rida Agnes fina 4 åring. Det ska bli mycket spännande.

Imorgon blir det lite trimjobb på banan och hoppa ett par skutt med Manne så det inte blir nyhetens behag i 150km över hindrena hos Anita ;) hihi. Jag ska känna lite på Izno med. Jag gör nog inga särskilda övningar med honom utan vill bara arbeta honom lite lugnt i alla gångarterna. Checka av läget helt enkelt =).

Nehe nu väntar kopp nr 3. Ha en finfin dag!

KRAM Fia

Manne och jag i Tingsryd.


Nöjda och glada båda två, i tingsryd även detta.


2:a plats av 90...det kändes mycket bra + att ritten var en av de finaste vi gjort;) inget slit å släng där inte!

Underbara måndag

Idag vaknade jag tidigt, Fia hade fixat kaffe... Det var verkligen mysigt att sitta i lugn & ro med Fia och starta dagen =))  Efter det så har jag fixat i stallet, ååå vad jag älskar att vara där. Som min egna lilla fristad bland hästar, katter & hundar. Vilket liv jag har!! Helt fantastiskt är det, det är få förunnat att ha den lyxen, med djur och kunna gå direkt ut i skogen när man vill. Det är jag väldigt tacksam för!

När stallet var klart så gick jag & Sandra en promenad med Sylle & Harry, supermysigt. Nu precis har jag ätit lunch tillsammans med mamma & Rikard <3 Mamma hade fixat en härlig soppa, just soppa är en av mammas specialiteter. Senare idag ska jag & mamma åka & handla lite inför nyår och passa på att sola också.


Jag har ställt ut Selma & Sylvester 1 gång... Selma skötte sig så här bra hahahahaha


Jag fick ordning på henne till slut =D


Sylle vann jättemycket =)) Och tvåa best in show!! Ett minne för livet =D


Ha en toppendag Massooor med pussar & kärlek <3 <3 <3 Ida

En morgon i effektivitetens tecken

Nu sitter jag här i Hakarp mätt och belåten. Kaffebryggaren puttrar för fullt.

Jag väntar på att Ida ska komma ner så vi kan ta en kaffe tillsammans. Snart kommer Sandra och då ska vi rida ut en sväng ihop. Det känns som den här starten på morgonen kommer bli riktigt bra.

Jag har varit ute i stallet och fodrat, mockat hagar, boxar och vägt foder. Innan jag släppte ut Mani tog jag av honom täcket och bortstade honom noga. Han är så mysig för när man väl pysslar med honom försvinner tid och rum. Det spelar ingen roll om alla andra hästarna står och äter havre, skrapar i golvet eller pratar med varandra. Han bara står där....och njuter.

Det är tacksamt att pyssla men en sån häst, till skillnad mot Izno. Han ska kika där, eller så är borsten för hård eller är det en fluga som stör eller så kanske han känner för att äta eller gå ut just då....hihi...knäppis han är. Men det är ju lite det som är kul med hästarna när man märker deras olika personligheter.

Igår hann jag med många av de sakerna som jag egentligen borde göra! Det känns så himlans skönt! Nu är det bara några saker kvar, undra hur länge jag ska dra på dem =S. Ikväll ska jag till Josse och mysa jag längtar verkligen efter henne och hennes underbara 6 månaders tös.

I helgen åker jag upp och tränar hos Anita med två hästar. Det ska bli såååå spännande. Jag har längtat efter detta tillfälle enda sen jag bokade träningen.

I veckan får Izno ta det lite lugnt. Han hoppade ut från hagen häromdagen och sträckte till sig. Han var lite mör i kroppen i ett par dagar och jag målade F*N på väggen och var jätteledsen. Men igår såg han superfräsch ut så det är skönt!

Fortsättningsvis kommer Izno få gå i sin lilla grushage med HÖGA staket och pappa ska sätta upp galler på boxen. han är absolut ingen stimmig häst. men när han blir uttråkad så tar han egna initiativ, vilket inte alltid är så bra.

Nehe nu ska jag dricka en kopp med Ida och strax ge mig ut i den friska morgonluften.

CARPE DIEM

<3

Fia

Två morgontrötta på väg till Eksjö på tävling
p.s igår hämtade jag två superfina täcken på Charlies, Kingsland. jag kände mig helt pirrig när jag gick ut med dem i händerna...hihi d.s

Oktober blir en månad med extra fokus på träning och kost

För att "slå ihjäl" tiden på flyget köpte jag en massa hästtidningar. Den fantastiska utgången av det var att mamma satt och läste i dem. Hon är ju en riktig avelsmatador när det gäller hundar. Men avel är ju avel och hon har alltid varit intresserad av hästar också. Mamma sa: om man skulle satsa på hästavel också!!! HIHI!! Hoppas på det, mamma har verkligen ögat för det!

I tidningen stod det också om vikten av den personliga träningen utöver ridningen. Det finns ingen annan sport som utövarna lägger så lite fokus på sin egna träning. Det stod också om att bålträningen är viktig för oss ryttare. För mig var detta inget nytt alls...men på något sätt får det en att tänka till och lägga i en extra växel.

I ärlighetens namn har jag fått en viss rundör sen jag har haft semester....äsch skit i de, jag börjar vara nyttig imon är en tanke jag haft ett tag nu ;)

Jaja jag är som jag är...jag säger som Mia törnblom "jag älskar mig själv trots att jag har volanger och tigerränder".

MEN!
 Jag ska snart va tärna på bröllop, jag ska snart resa till varmare breddgrader och jag vill göra så bra ifrån mig på hästryggen som jag bara kan.

DÄRFÖR!
Har jag betsämt mig för att följa ett bålträningsprogram som jag fått av vår kiropraktor Sofie Eiefur 3 gånger i veckan. Jag ska också ta med mig flickorna i stall wipvins till gymmet.

Jag ÄLSKAR att äta godis, äta gott och mycket och jag älskar att ta ett glas rött eller en öl när jag känner för ett.

TUR ÄR då att jag ÄLSKAR att träna och svettas! Och jag har också sådan tur att jag känner en otroligt härlig person vid namn Carin som dessutom är min släkting(jag brukar kalla henne syster). Hon är expert på kost och har gett mig råd om hur jag ska äta ihop med träningen för att orka mer.

Nu ska jag ge mig ut i SPÖ regnet och fixa med de 4-benta. Jag känner mig driven och motiverad!! SÅÅÅ roligt. Snart kommer Sandra, vi ska rida ut tillsammans.

Ha en toppendag!!!!

KRAMAR
p.s vi hade en supermysig kväll med Joel och Linda och Jonna. L igår, de är goa dom!!! d.s


Linda, Ida och jag på nyårsafton på Lanzarote 2006, nyss hemkomna från Casino. Vi har hängt ihop läääänge och delar många oförglömliga minnen tillsammans <3

Jag ska bara..........

Jaha, här sitter jag Sofia ALFONS Berglund "fullsketen" med saker som jag egentligen behöver göra. Det är ju så här tycker jag att allt handlar om att prioritera.

Innan jag drog iväg till Italien bodde jag i nästan i stallet. Mamma och pappa var ju i Grekland och Sven, Sandra, Ida och Rickard bodde i Hakarp. Tänk vad mycket jag kunde missat om jag var hemma hos mig själv då ;P.

När jag var hemma gjorde jag något som jag faktiskt inte brukar göra, det är SANT... jag bytte om och slängde kläderna i all hast och drog iväg. JÄTTESLARVIG!! och så här höll jag på, i en hel vecka!

SÅ i min fina lägenhet ligger berg av kläder....när platsen på toagolvet tog slut besudlade jag mitt välstädade golv i min "walking closet" med "på gång" kläder. Vanligtvis har jag bara såna kläder på en krok inne på toan..

Jag hjälpte Ida och Rickard och flytta grejer också. Det var precis innan jag åkte till Italien. Så nu åker jag runt i min bil med en gigantisk jultomte, hantlar, dammsugare, pilatesboll och en matta + spår efter mina impulsköp på macken ;) när jag inte kunnat motstå den fantasiska blandingen av lakrits och choklad.

Med andra ord:

Jag borde städa min bil och min lägenhet

Jag borde slänga mat ur kylen innan den börjar ta eget initiativ att ge sig iväg

Jag borde tvätta

Jag borde packa upp min resväska sen jag var iväg(eftersom jag inte varit i stallet på några dagar så har jag visst råkat bo där igen)

Jag borde slänga all reklam som ligger intryckt i min brevlåda, sen borde jag sätta upp ett ej reklam märke också som jag iövrigt tänkt på varje gång jag går förbi den.

Allt detta hänger över mig.....jag har ju haft tid, men stallet och att umgås med vännerna har liksom varit mer lockande. Å nu är det så mycket så jag vet inte vart jag ska börja....


Idag har jag grejat massor med Izno, det har vart väldigt mysigt..jag ska hålla koll på gården hemma i helgen så det är FULLT ÖS med hundar och hästar.

Nå vad har jag kommit fram till??? JO::

JAG SKA BARA ÖPPNA EN FLASKA RÖTT FÖRST, SKITA I MINA MÅSTEN OCH GÖRAT IMON.

Ha en fin kväll!!

KRAM

p.s guuuuu va roligt det är att vara i stallet d.s

En liten blänkare på morgonkvisten

Jag, Fia och Ida passade på att umgås länge med varandra igår. Det var jättemysigt och vi hade som vanligt massa att prata om. Vi åkte först till Lekeryd och tittade på när Linda hopptränade Tossan för Christoffer. Vi tittade bara en liten stund sen bestämde vi oss för att åka och titta på Maria Gretzers Clinic om 4-åringar.

Jag tycker att clinicen var intressant. Maria var väldigt lätt att lyssna på. Egentligen så var det ju inget nytt. Hon pratade om att balans är a och o, att övergångar är underskattat och att man bör ha den 4 åriga hästen mer lång i formen så att den rids bakifrån och fram. Hon framhöll också att man inte ska sitta ner så mycket på en 4-årings rygg utan rida mycket i lätt sist!

Jag såg de tre första hästarna som gick. MYCKET fina hästar. Och Katja Falks häst Quito är så extrem vacker tycker jag!!!

Jag var lite missnöjd med att de hade 5-åringar på 4 års clinicen! Hade det varit 4åringar så tror jag att det kanske uppkommit lite mer problem relaterade till 4åringar som ryttarna och Maria kunde löst tillsammans och vi i publiken hade lärt av det. Men, men man kan ju inte få allt här i livet ;P.

NU ska jag jobba!! Och ta en KAFFI =D

Ha en toppendag!!

MASSA KRAMAR

Fia

Lille Armani också kallad Manne och Mani. Kärt barn= många namn

p.s längtar tills nästa helg d.s

Äntligen!! =D

Så är lilla Fia hemma,, såååå jag har längtat!! Jag har gått som en äggasjuk höna hela dagen idag, men sen kom hon mitt lilla hjärta <3 Och jag har fått massvis med presenter av mamma, Fia & mommi & moffa... Av mamma fick jag jättefina skor (prinsess-skor), som jag ska ha på nyår, jag fick också två jättefina ögonskuggor som för övrigt Mona Johannesson är modell för =D  ... Sen fick jag en inbunden bok som skall användas som gästbok på nyår också!! Av Fia så fick jag ett vackert diadem, som var handgjort, ett bling-bling skärp till tävling och ett vackert hängsmycke... Och av mommi & moffa världens coolaste gummistövlar som jag ska stroppa runt i på häst-tävlingarna framöver =D TAAACK SNÄLLA för allt fiiiint!!! =) =)

Tidigare idag så har jag myst jättemycket i stallet. Idag var vi alla tjejer och det var loveli <3 <3 ,, sen har jag borstat Locantus lääänge, man kan säga att han njöt i fulla drag!! Roddan har också fått känna på borsten =) Han börjar för övrigt att se bättre ut nu i sitt ben, så vi får hoppas att han blir helt frisk snart... Jonna S hoppade Fantasia idag och WOW vad hon hoppar fint och vilket jobb Jonna har gjort med henne! Duktiga Jonna S =) Jonna S fyller 20 år på måndag, så vi ska allt fundera ut nåt skoj till henne,,, kanske 10 hönor eller??!! Moahahahaha det får vi klura på!! 

Imorgon kommer Sofie Ejlefur och masserar Locantus & Ramses... kanske hinner hon med Fantasia också, vi får se =) Efter det så ska jag följa med Linda på hoppträning, massvis med kaffipengar ska jag ha med mig då ;)



Jag & Sis <3 <3

// Ida

En uteritt kan vara så mycket mer än en lullrunda i skogen

Jag är inne en stund nu mellan att hästarna ska ridas. Jag hade det så förspänt att Ida och Jonna. S hade mockat allt och vägt foder=D NAAAAW vilka gullisar de är!

Jag har ridit en ganska lång tur med Izno nu. Jag har inte fokuserat så mycket på hans form utan mer på mig själv och min sits. Jag tränade på att ha överlivet rakt utan att vara spänd, knäna avslappnade och skänkeln intill. Jag tänkte hela tiden på att jag kände båda sittbenen lika mycket och att axlarna vad avslappnade. Även i galoppen när jag stod i fältsits tänkte jag på att inte knipa med knäna, ha rak rygg och låta fötterna svikta lätt  i stigbyglarna utan att trycka ner hälen för mkt. 

Jag valde att inte jobba Izno så mkt idag av två anledningar. Dels att han har vilat en del och dels för att han var lite okoncentrerad. Vi tränade på att göra halt i ifrån skritt utan att överhuvudtaget ta i tygeln. Det fungerade JÄTTEBRA! Jag rätade på mig och spände magen och det räckte. Sista halten gjorde jag på väg upp till stallet och den lyckades jag inte så bra med ;P. Hur smart är jag kom jag på...han ville ju bara hem fort och äta sista biten...hihi. Vi tränade också övergångar..det gick bra och även om jag inte fokuserar på hans form så kommer den ju lite av sig själv iaf;). Jag tänkte också mycket på att ha honom fram för skänkeln.

Jag tycker att det är viktigt att man har sina små mål med hästen. Och att man har en liten tanke varje dag med ridningen och vad man övar på.

SAMTIDIGT TYCKER JAG ATT MAN ABSOLUT INTE FÅR STÄLLA FÖR HÖGA KRAV PÅ SIG SJÄLV OCH SIN HÄST. Prestationsångest är det värsta jag vet och det har jag slutat med;)

Nehe nu ska jag dricka kaffi, sen ska jag rida Mani!!

Ciao

Här kommer lite bilder från Italien =)

Nu är jag hemma!! Äntligen. Planet från Florence var inställt igår såvi fick flyga tidigt idag ifrån Munchen istället. Natten har vi tillbringat på 5 stjärniga Hilton Metropol i Florens. Vi fick också 3-rätters middag innan vi gick och la oss! =)

Fast som tidigare nämnt borta bra men hemma bäst!!

Fullt upp på landvetter. efter landvetter hamnade vi i Frankfurt de har 75 000 anställda på den flygplatsen som är den näst största i Europa.


Så här ser det ut, vackert eller hur!?!

Här är jag på balkongen innan vi ska åka på Emmas och Christians bröllop


Vy över vingårdens trädgård. Här sprang det runt 8 servitörer med plockmat på silverbrickor. Det var bara att mingla runt med sin champagne och njuta innan vigseln.


Det otroligt vackra brudparet


Här är en bild  från utsikten där vi åt bröllopsmiddag. Min syssling Almas sitter där och njuter


så här såg dukningen ut

Vi hade så kul!! FULLT ÖS!

Tre generationers kvinnor ståendes framför vindalen. Det var här vi åt vår 3-4 rätter lunch




Titta...fiint =)


Å flott var det =)


 en dörrdetalj...morfar tyckte jag var knäppsom sprang runt och tog massa bilder helt planlöst


För att förstå hur fint det var måste man nog åka dit. det räcker inte med bilder och ord


sådana här detaljer hade i princip varje byggnad!


Å hästar fanns det med. Jag och mamma klappade en häst och frågade lite om inkörning och ålder osv. Vilken tur att man fick sitt behov lite tillgodosett iaf =D


Lasagne och pizza blev det


Lite hundbehov blev oxå tillgodosett =)


Min flotta gummistövel!


Sista dagen slog vi ihjäl tiden med att äta, sitta och mysa i parken och gå på marknad. Det blev dock inte vår sista dag i Florence. som tidigare nämnt var Flyget inställt pågrund av dåligt väder. Det fick bli en natt till, med 3 rätters på Hilton Metropol i Florence

 Incheckningen på Hilton. Vi var rätt slitna och ville egentligen bara hem!





Vi flög över alperna på vägen hem. Mycket vackert.

Nu ska jag ut i skogen med Izno!! Det ska bli jättekul. Han har fått vila och ta det lugnt. Om ett par dagar ska vi markarbeta med bommar. Det är en övning som jag snott från Erika Lickhammer. Den är väldigt lik de övningar Anita använder sig av. Det handlar om att förfina hjälperna och få hästen lyhörd!!

Tänkte ge min lilla hund en puss nu också!!

TREVLIG KVÄLL=) kraaam

Stina W <3<3

Idag har det varit en riktigt bra dag, morgonen började med stallmys tillsammans med Jonna S. Sedan har jag haft tjejmys med Rebecca, en alldeles underbart crazy tjej som jag kan känna igen mig själv i otroligt mycket ;))
Jag har också hunnit med att måla en hel del idag.... Helst av allt hade jag velat bli klar, eftersom min älskade systeryster kommer hem imorgon från Italien.... Meeen jag får fortsätta hela veckan känns det som :P

Kvällen bjöd på något alldeles extra =D Jag har tillsammans med Heddan vart ute & ridit Stina W. Stina W är Hanna, Heddans storasysters häst. Hur fin som helst och med ett riktigt guldsadelläge =D Vi var nog ute i en timme och när jag inte tjattrade med Heddan så bara log jag.... 

På onsdag kommer Sofie Ejlefur, hon ska massera gulleplutten... Det ser jag verkligen fram emot, för att jag tror att han behöver det nu, med tanke på att han är i en tillväxtperiod. För övrigt så har Amelie Danielsson tagit jättefina kort på mig och många andra, så jag tog friheten att lägga upp ett par bilder här :P



Locantus & jag

Pussar i mängder// Ida

Lovely, gorgeous, stunning, amazning <3

Dessa ord ar nagra av dem man har anvant har nere. Man rycks med i det hjartliga oppna sattet manniskorna pa festen hade. I forrgar var vi ivag pa ett pittoreskt, vackert stalle i bergen och at 3-ratters lunch. Jag tror att det lag nara vingarden Villa la Piazzole dar Emma och Christian gifte sig! Det var en underbar vy som motte oss nar vi gick ner for de gamla stentrapporna till Resturangen. Jag, mamma, mormor ocm morfar kom lite tidigt sa vi minglade lite och tog oss var sitt glas rott, kl var ju anda efter 11 sa det kandes helt ok, hihi. Jag traffade nagra av Emmas vanner och efter ett par dagar sa kande jag mig VALDIGT internationell ;). Vi har hunnit ova upp var engelska ordentligt har...och kroppspraket nar det galler italienarna for de kan knappt ingen engelska.

Man kan ju saga en del ord pa svengelska sa det blir helt galet. Som nar en av Emmas vanner fragade mig om jag och Ida var lika. Jag svarade pa rungande harlig engelska: Yeees dear, in periods...hon tittade lite underligt pa mig, sen var det inte mer med det. Men periods pa engelska betyder ju MENS och inte perioder !! HAHA!!! Galet! Jag antar att de ar ratt vana vid att hora lite konstigt ibland sa jag kan val gott bjuda pa det =D.

3-ratters menyn var jattegod. Vi at STORA oliver, soltorkade tomater, kronartskockor, inlagda vitlokar, fikon, vitt brod och olivolja till forratt. Till huvudratt var det tortellini fyllda med adelost..mums filibabba. Sen fick vi kyckling och sallad. Sen var det nagon pajhistoria till efterratt....hoppsan, det blev visst 4-ratters kom jag pa..hihi. Man ar helt van vid allt lyx nu ;).

Vi stamde upp till svensk sang vid borden och tro det eller ej, jag startade upp den, sen tog tack och lov de andra svenskarna vid. Vi sjong SKAL OCH HOJ DITT GLAS MIN VAN. Det blev staende ovationer for det trots att bara vi svenskar forstod texten.

Igar var jag, mamma, mormor och morfar i Florens....aaaa ljuva Florens. Vi satt och at lasagne, drack ol och lyssnade pa de enorma klockorna som ljod over staden. Pa formiddagen var jag och mamma sjalva inne i stan. Vi handlade...MASSOR!! I florens finns alla de stora butikerna, GUCCI, FENDI, TOMMY HILFIGHER, PRADA, LOUIS VITTON och massa mer. Jag och mamma handlade i "massa mer affarerna" som var till for oss vanliga dodliga..hihi. Jag var inne i en GIGANTISK kyrka, de spelade musik dar och massa ljus var tanda och malningarna var underbara. pa vagen tillbaka till hotellet fick jag nastan nacksparr av att ga och titta pa den fantastiska arkitekturen de har i denna gamla stad! Varenda hus ar prydda med anglar, lejon och annat i form av malningar och skulpturer.

Nar vi var tillbaka pa hotellet gick vi ner till baren och kopte med oss en flaska chianti vin. Vi hade jattemysigt uppe pa rummet nar vi pratade, drack och spelade kort.

Idag pa morgonen vid frukosten kom agaren till detta mysiga familjehotell DIVA. Och trots att han inte fattar ett ord engelska sa har vi markt hur mycket vi tycker om varandra. Han gav oss tre flaskor vin i present!!

Nu ska vi snart aka till flyget. Jag sager bara borta bra med hemma BAST!!!

Saknar alla hemma mycket!! Speciellt min lilla IDA <3

pussss

Regn & rusk, då kan man måla & städa =)

Det har regnet i princip hela dagen idag, men jag har utnyttjat tiden på bästa sätt.. jag målar i stallet för fullt och tänkte att jag skulle gå loss  i sadelkammaren idag. Det är inte världens roligaste att städa & fixa, men det är roligt när det blir fint. Och visst vill man ha ordning och reda =) 

Jag längtar efter nästa tävling och nästa träning.... åååå jag skulle kunna bo i stallet :D...... Ex igår, var jag på tävling hela dagen med Linda, det var så trevligt och roligt att bara vara med och titta, fast jag skulle jättegärna åka och hoppa själv.... Och jag skulle jättegärna vilja tävla högre än vad jag gör, men jag måste träna Locantus mer och min egna mentala förmåga...  Framför allt den mentala biten tar sån lång tid och det kan vara ganska så påfrestande ibland,, för jag vill ju verkligen.....

Jag längtar efter Fia sååå mycket, jag vill att hon ska komma hem från Italien nu, nu, nu!!! Vi har pratat varje dag och jag vet att hon har köpt presenter till mig =D Weeeeeeiiiii =D  Saknar  Fia, men på Tisdag kommer hon hem och då så ska vi ha en Fia&Ida-DAG <3 <3 <3 <3



Jag längst till vänster, på tå ;)) Och Fia hoppar.....



Marie Åberg, Jag & Fia


Puuussss Ida <3 <3 <3 <3

Italien <3

Nu har vi varit har nere sen i onsdags. Jag har tagit massa bilder i Florence. Men jag hann tyvarr bara ta kort pa Florence forort dar vi bor nu...Sen la min telefon av och jag har pinkoden hemma!! Sa typiskt!! Men det som jag upplevt under dessa hektiska dagar har varit obeskrivligt underbart!

Vigseln holls utanfor Florence pa en vingard med fantastisk utsikt over dalarna. "Huset" pa vingarden liknar ett slott och ar fran 1700-talet. Rummen var fantastiska med konst, akta mattor och antiktiviteter. Ett stort stall och ett ridhus sen hade jag kunnat tanka mig att flytta dit! HIHI!!!

Min kusin Emma var stunning!!!! Saaaa vacker!! Och hennes Christian holl ett tall till henne sa inte ett oga var torrt! Vi at 3 ratters middag, drack vin och dansade. Tradgarden i vingarden var stor, med statyer och kantklippta trad och buskar!! Obeskrivligt vackert som sagt var!

Det var valdigt mycket spannande manniskor dar ocksa. Folk fran Australien, Dubai, England, Irland, New york och sjalvklart Sverige. Modeller, egenforetagare, miljadarer... Morfar fragade en man om de mellanlandat pa vagen hit...Ja sa han, vi var en svang i Singapore efter det var vi en svang i Milano och sen reste vi dit och dit och....ja sen kom vi hit. Han hade ett eget plan som han akte i =)=)=).

Jag ska fa lite bilder av min kusin jag tankte jag kunde lagga upp har! Som sagt, sa som det har varit har det ser man bara pa film. Och jag tror inte var manniska upplever detta nagon gang i sitt liv.

Det roligaste av allt var att traffa Emma! Sen var det fantastiskt att fa se all den karlek hon och Christian hade till varandra!

Snart ska jag, mormor, mamma och morfar aka och ata lunch med sallskapet. Det kanns skont nu att man vant sig vid allt pussande nar man ska halsa (i borjan pussade jag bara en pa ena kinden, det blev jattekonstigt). Vi svenskar ar nog valdigt lugna och "tillbakadragna" jamfort med hur det ar i manga andra delar av varlden. Vi borde pussas mer tycker jag, det var varmt och jatteharligt!!!

Nar jag och mamma akte till stan med den lokala bussen satt en tant och pratade hogt och brett med en ung man. 4 andra pa bussen blev valdigt intresserade av vad de pratade om. De hangde over dem, lyssnade, fokuserade och nickade med. Hade det hant hemma? Neee tror inte det....sa kul!

Hur som helst har jag alltid skojat om att jag vill ga i mitt slott hela dagarna i klackskor, ha glittrig klanning och dricka cocktails....Jag har angrat mig....JAG SAKNAR HASTARNA! Och alla hemma(jag saknar storjagaren extra mycket)!!

Och vet ni, jag har fatt dom coolaste gummistovlarna man kan tanka sig!!! JATTEFLOTTA!! Ida ska fa likadana!

Nu ska jag glida vidare!! PUSS & KRAM

Eller som man sager i Italy arrividerci ;)

Update

Jag har varit lite dålig på att skriva det senaste, har vart en hel del jobb och då kan det bli så =) Sån nu kommer en liten uppdatering =)

Idag har jag varit i stallet med Jonna S, det är verkligen jättemysigt, tur att hon är i stallet eftersom Fia är på bröllop i Italien,,, Locantus ska nu ha ett par veckors vila, så jag ska lägga fokus på att göra fint runt och i stallet... Jag har gullat riktigt mycket med Locantus idag, han har blivit borstad läääänge, sen har jag också putsat hans saker så att det "nästan" går att spegla sig i dem =)) Sofie, vår massör kommer nästa vecka och ger Locantus en omgång också. En välskött och väl omhändertagen häst, är en glad häst :D

Sylvester (min jack russel) & jag har busat massor idag, vi har haft riktigt roligt =)) Han är verkligen supersöt min lilla hund. Imorgon ska jag åka & hälsa på mina ettåringar, hos Gith & Anders. Måste ju få det där kelet med dem ibland =) Nu kommer snart Jonna L och vi har massor & prata om... Så ha det toppen =))



Jag & Sylle tittar på Tv =)

Kraaam Ida

En liten blänkare

Vill bara säga att jag har uppskattat alla gratulationer och uppmärksamhet jag fått de här dagarana efter DM-et. =D TACK!!

Jag har räknat ut att jag och Izno hoppade över 47 hinder felfritt i helgens tävlingar =D. Jag får helt enkelt mysa in mig i denna lyckokänslan en vecka till!!!

Jag ska åka till Italien imorgon tillsammans med mormor, morfar och mamma. Min kusin ska gifta sig <3 <3. Å jag älskar när kärlek och lycka spirar i luften!!!

Jag kan verkligen slappna av när jag reser iväg. Mina trogna ambitiösa häst-tjejer ställer upp och tar hand om mina 4-benta. Izno ska ha 3 dagars skritt nu och efter det ska han få 4 dagars vila. Det är han väl förtjänt av!!! Manne ska ut i skogen och lulla och se sig omkring som den äkta 4 åring han är =).

Den 24-25/9 ska jag ta med mig Iznogood och Manne upp till Anita Sande och träna. Det ska bli såååå roligt. Jag längtar verkligen tills dess! Hon är toppen på alla sätt!!! Fantastisk människa!!

Första helgen i oktober blir det nationella tävlingar på JFK.

Nu ska jag jobba vidare!!

Ha en underbar dag!!!

KÄRLEK <3

Fia

Som den tvättäkta tjej jag är, bad jag till mitt inre i morse

Det är faktiskt helt sant. Innan jag,Linda och Ida åkte var jag en stund för mig själv. Alla har vi våra sätt att ladda upp innan tävling. Mitt är att peppa mig själv och mitt inre. Jag tror att det mentala spelar stor rollför oss tävlingsmänniskor, speciellt för oss tjejer!

Jag blundade en stund bad mig själv att:

Hjälp mig att vara modig, fatta kloka beslut och vara postiv idag!

Det funkade rätt bra för mig faktiskt =).

Vi var ett glatt och kaffe-stint gäng som åkte ner till Gislaved idag. Linda och Ida är verkligen toppen att ha med på tävling dom vet precis vilket förhållningssätt man ska ha till mig när jag vill fokusera. Alla är vi ju olika...en del går in i sig själva, en del tjötar käkarna av sig och en del är som jag, gillar att ha en låg profil.

130 klassen gick över 11 hinder med 13 språng. Det var en bra bana som Bo Norell byggde tycker ja. Vi var 13 st till A-finalen. Varav 7 stycken som hade noll fel med sig sen klasserna igår.

Vi var 5 nollor i grunden och vi hade alla nollat igår. Det blev en omhoppning,

Eftersom det var en bed a1a så höjde de till omhoppningen. Omhoppningen var en kul runda med 3 svängar man kunde ta för att tjäna tid. Pernilla Josefsson red precis innan mig(duktig tjej det där, som dessutom alltid rider vrålsnyggt). Hon red en riktigt bra omhoppning som fick bli ett riktmärke för mig.

Izno hoppade som TUSAN =)=)=) och vi red 1 sekund snabbare än dem.

Vi vann!!! Jag var så himlans glad...och Ida och Linda var nog lite gladare ;). Extra roligt med denna tävlingen var att Josse, Meja och Rickard kom ner för att heja på mig...VILKEN ÖVERRASKNING!!!

Nähä nu blir det kaffi och stallet....Jag ska njuta ikväll =)=)=) Carpe diem

Puss fia

ps. prisutdelare Jens Fredricson tyckte att Izno var jättefin och att jag var en värdig vinnare ;) d.s

Tävling i Gislaved

Hej hopp!!! Nu har vi varit i Gislaved och tävlat. Jag, Fia har sån himlans tur att jag har folk runt omkring mig som ställer upp. Mamma och pappa är i Grekland, Rickard och Ida har varit på bröllop, min Erik är på jakt i jämtland, Jonna är i Malmö på 30 års galej, Millan jobbar och Sandra har jobbat natt....vem fanns kvar att ställa upp och följa med mig?? Jo min underbara lillebror Sven!

TACK SVEN!!!!

Vi gav oss iväg vid 12.30 tiden, tävlingen startade runt 14 eftersom det var ponnys som skulle gå DM kval också. Vi var lite sent ute jag och Sven. Mina ridbyxor ville inte torka efter tvätten så Sven stod och fönade mina byxor innan vi skulle åka....hhi hi... Jag kände mig lite stressad när vi var på väg, det kändes som att vi hade hundra mil att köra. Jag intalade mig själv att det spelade ingen roll om jag stressar inombords, vi kommer inte fram snabbare för det. Å DET HJÄLPTE...duktiga jag har inte känt mig särskilt stressad efter den tanken...och vi hann!

Första klassen var en 120 hoppning. Banan gick över hinder 1-9. Eftersom det var kval till dm-final var det clearound hoppning. Allstå felfritt=pris.

Izno hade inte mycket bjudning på framhoppningen. Svårigheten med det är att se lägen, inte backa samtidigt som man inte kan "rida av" hästen mot hindret.

Inne på banan hoppade han jättefint, alla språng utom det sista var kanon. Vi kom nära på sista hindret....men Izno han hjälpte till mkt fint och vi var felfria!!!

Andra kvalet gick i 125. Izno var inte speciellt taggad på framhoppningen denna gången heller.....meeen inne på banan var han som en klocka! Han hoppade kalasfint och var felfri över alla 12 hinder. Lägena var också tiptop!

Imorgon ska jag rida finalen. Det är jag och 7 andra ekipage som har gått vidare dit. Izno står istallet med back on track paddar och täcke och mumsar nöjt.

Jag har en härlig känsla inför morgondagens 130 final.

Vi får se hur det går.

Hur som helst älskar jag min lilla häst och livet därtill!! TACK FÖR DET =)=)=)

Ha en toppen kväll, det ska jag ha tillsammans med Linda, Sven och Henke

PUSS OCH KRAM

Så HÄR NÖJD kan man vara!! SÅ HÄRLIGT

Härliga lördag!

Idag har det varit lokal tävling i Aneby för min (Lindas) del. Redan innan jag hade börjat rida gjorde nervositeten sig påmind :( Dels var jag orolig för hur det skulle gå att ta sig över träbron som är mellan parkeringen och tävlingsbanan, dels var jag lite konfunderad över hur Isadora skulle reagera när hon hade en kompis med sig på tävlingen. Emilia tävlade ju med Sighten också. Men peppar peppar så skötte hon sig galant hela dan! I första klassen, en 0,90-hoppning, var hon felfri och i 1-meters klassen fick vi tyvärr stopp på sista hindret. Det var en kombination med oxer-räcke och hon var väldigt bestämd på att hon inte skulle över det hindret. Men på tredje försöket lyckades jag! Skönt att få vinna den kampen!


För Emilia resulterade dagen i en felfri runda och en med 4 fel. Hon sken som en sol hela dagen och är riktigt sugen på att börja tävla lite mera. Sist var ju i Svarttorp i juni så det hade ju inte gjort något om hon visade sitt söta ansikte lite oftare på tävlingsbanan!



Nu vankas det lördagsmys med bästa Sofia i Hakarp. Hon tävlade också idag, fast kvalet till DM i Gislaved. Eftersom Izno är i toppform och GARK är Fias absoluta favorittävlingsplats så kan jag lova att det gick super idag!! Hon får berätta mera själv :)

Kram Linda

Iiiiii nu är det grejor på gång...

Det händer grejer nu.....längtar framåt!!!! Jag tänker inte avslöja något förrän projektet är i hamn ;)

Ha en toppendag i sola!! Det ska jag ha!!

KRAMAR Fia

Världens fiinaste kort. Jag och Izno i Glommen för två år sedan

 

Manne efter att han anlänt till mig förra hösten


Izno och jag i Svarttorp förra året

si & så

Längtar verkligen till helgen nu, ska bli så roligt att följa med Fia till Gislaved =) Är på jobbet nu och tar en 5-minutare... Längtar hem faktiskt, men dagen har gått fort & Snart får jag vandra runt i mina ridbyxor igen :D


Sandra, Harry & Legende


Carlito har verkligen vuxit =)

Carlito kan dricka från slang =)


Cinna & Harry <3 <3

// Ida

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0