Sigge & Fia <3 <3

Skumtomtar, träning och uteritt

Idag har jag Fia och Jonna. L varit uppe tidigt i stallet. Det tog väldigt lång tid att släppa ut och fodra alla hästarna. Nu när snön är så djup så jordar det inte ordentligt i marken så vi har haft hästar på rymmen varje dag nu i 3 dagar i sträck. Pust, nu turas hästarna om och går i hagarna med trästaket. De får gå ute halvdagar nu. Nackdelen med det är att det blir mer och mocka. Även om vi åker upp till stallet och mockar på morgonen så behövert man ändå göra om det på eftermiddagen puuuuuust ;P.

Igår var jag och tränade på gymmet. Det var första gången på ca 10 dagar eftersom jag har varit sjuk! Det var SÅ skönt!! Jag gick ifrån gymmet med ett stort leende på läpparna. Jag kunde riktigt känna alla endorfiner i hjärnan släppas lös när jag tog i ordentligt=)=).

Manne och Fanny fick sig en tur på kvällen igår. JÄTTE duktiga hästar. Sandra och Jonna S red också ut Roddan och Legende. Jonna. S ska ta över Roddan nu fram tills han säljs...jag har lite andra planer nämligen ;).

Nu ska jag snart gå ut till barnen på jobbet. Jag har suttit inne i personalrummet och tryckt i mig skumtomtar =)=) Meeeee like!!!

Ikväll ska vi mocka igen, träna på gymmet, ut  i skogen och rida...sen avsluta kvällen med lite julfirande med Sigge och lite släkt. Mys pys <3

ha en bra daag :) Pussss å kraaaam Skumba....ne...skumtomte;)

så glaaaaaad =)

Jag älskar Manne, vilken häst!!!! Jag hoppade upp på honom idag efter 10 veckors vila....utan att lina eller nåt. Det kändes som om han inte vilat alls. Mjuk, lugn, fiiiiiin min Mani <3



<3 <3 <3

Fia

Jag struntar i om det är snö och vi inte kan köra med släpet för tillfället


Jag Fia har suttit med familjen i över en timma och hinkat i mig kaffe. Det var inte dumt det kan jag säga. Nu sitter jag här framför datorn och är JÄTTE taggad. Jag är den enda som håller igång hästarna i stallet just nu. Jag och Jonna.S. I och med det så blir det så himlans svårt för mig att rida ut. Å så måste pappa åka med kärran till besiktningen innan vi kan köra med den.

Meeeen jag skiter i det nu, jag trotsar allt och jobbar hästarna på banan hemma. Roddan på linan och Manne ska jag sitta på idag ;P. Shiiiit detta ska bli möe spännande =).

Ikväll ska jag bänka mig framför tvn och titta på hoppningarna från London. Man kanske skulle fixa biljetter och åka dit och se det live nästa år :). Jag har varit inne på iden förut., men sen när hela året flyger förbi så hinner man glömma =).

Nu ska jag titta lite på ridsports webtv från London, en typiskt sätt för mig att bli peppad=) dröööömma lite!!

Ha en toppendag! Förresten slå på eurosport ikväll. Alla tider finns på ridsport.se.

KRAAAAAAM <3 Fia


Ida och Biggan vid lilla kaffestunden



Manne i hagen <3



Min lilla plutt <3

Kära tomten hoppas du ser detta

Jag brukar inte vara speciellt materiell av mig. Får idéer som köpstopp i 4 veckor för sakens skull, går runt med mobilen tills den verkligen inte fungerar längre.....osv.

MEN JAG VILL SÅ GÄRNA HA.....(det är så liiite)

1. Nya ridbyxor(tränings och tävlings)



2. Nya jordpurs




3. Doftljus som heter Clean cotton yanke candle.



4. Falsterbobiljetter


5. En ny tävlingskavaj



6. En mixer(måste inte nödvändigtvis vara rosa eftersom jag inte ens gillar den färgen)


7. Nya jeans



8. En ny luvtröja

9. Träningspengar så jag kan åka upp till sthlm och Anita oftare

10. Bath(till Thailandsresan)



11. Målerigrejer



Aaaa det var ju det....kommer säkert på nåt mer.

För övrigt vill jag bara påpeka att jag numera är för gammal för julklappar. SÅ TACK SNÄLLA rektorn för att jag fick 200kr presentkort på akademibokhandeln så jag kan köpa mig något riktigt fint!! Det lär ju va den enda klappen jag får så =)

// Fia the oldie

Roddan, 2010 å lite annat

Igår var jag Fia och Jonna. S ute och red i mörkret. Vi red på Fanny och Roddan. De skötte sig väldigt bra i mörkret bland skuggor och snö=).

Jag pratade med Anita Ankelhed häromdagen. Hon berätttade för mig vem Roddans mamma är efter. Det blev en glad surprise. Utrillo!! Inte så dumt de!! För er som inte visste så är Roddan linjeavlad på Maximus på pappans sida. Det var som Jonna Larsson sa igåt, det är ingen leksakshäst direkt.

Roddan har varit igång lite mer nu på sistone. När jag inte kan åka till ridhus eller kan rida ut med någon(jag rider av säkerhetsjäl aldrig ut ensam, inte med någon häst) longerar jag Roddan på banan. Han går verkligen JÄTTEBRA på linan, han lyssnar otroligt bra på rösten. Sen är det rätt kul att se hur han rör sig(väldigt bra kan jag säga;)).


Han är inte så dum han=). Skenet bedrar lite på honom tycker jag när han har så mycket päls. I Januari tar jag in honom från lösdriften och då ska jag försöka mig på att klippa honom. Han kommer bli SÅÅÅ snygg med kort päls och mer muskler!!



Å bättre blir det med snygga grejer =).



Inte dumt när lilla Zeth får fina saker heller(fast jag vet inte om han tycker denna atiraljen är speciellt rolig, ha ha).

Trots att jul och bröllop och allt annat som händer runt omkring så tycker jag att stallet e roligt!! Manne har fått vila denna veckan också. Men till helgen, då jäklar ;)!!! Efter jul sätts Izno igång också. Och sen den 14/1 dåååå;););)!!!!



Jag har varit lite bitter nu såhär på slutet av 2010. Standardfrasen har varit 2010 kan äta min skit!!!

Men jag får helt enkelt vända på tankarna och fundera på allt som varit bra!!!

En liten snabb lista då

1. Mamma, pappa & resten av la familia...varit skitarg på dem ibland men jag känner massa kärlek till dem för det mesta så ;).

2. Jonna S, Sandra, Ida, Jonna L, Emma, Millan, Linda, Anna, Marie, Josse....ja listan kan göras lång!!! Mina fantastiska vänner!!! om ni ser detta: Jag älskar er!!!

3. Alla roliga tävlingar med framför allt DM segern!! När jag kom dit såg jag vinnaren på ponny. Hon kramade sin häst och var superglad. Jag fick ståpäls av synen och tänkte GUD så härligt!!!

Sen gjorde vi det och jag glömmer aldrig känslan av att rida över mållinjen som vinnare i klassen....oslagbart=)!!

4. Träningen uppe i Stockholm=). Tack ANITA!!!! Vilken toppenhjälp!

Ja, sen är det ju Idas och Rickards dag som jag går och väntar och längtar till=) <3!!!!!

I eftermiddag ska jag ut till stallet och fixa och greja!! Roligt roligt. Jag har varit förkyld i en vecka nu så min egna träning har inte varit på TOPP!!! Men nästa vecka, då JÄKLAR!! =)

Ha en toppen dag!! Carpe Diem <3

Å mitt vinterland =)

Igår var vi iväg en sväng till ridhuset med Roddan och Fanny. Hästarna gick väldigt fint båda två. Vi trimmade dem en liten stund och avslutade med några låga skutt. Roddan lyssnar väldigt fint för sidförande skänkel nu i båda varven. Det känns verkligen som ett framsteg. Och bättre kommer det att bli.

Planen är att Fanny och Roddan nästa vecka ska ridas ut långritt, klättra, galoppträna och hoppa bana. Galoppträningen får hästarna på långritten och på Riddersberg. Och fördelen med att åka dit är ju att vänja dem vid nya platser=).

Idag hjälptes jag och pappa åt att släppa ut hästarna. Det är så otroligt vackert ute med solen och snön. Och när jag och pappa släppt ut Idas snart 2åriga hingstar stod vi där tillsammans och begrundade dem.


Hungriga och ivriga ut till maten.


Kamp om vem som ska stå var under frukosten


BÄSTA pappi <3


Sådär ja då var det klart


Underbara sol, skulle alltid vara vackert väder

Förra veckan var ju kära Emma på besök. Det var mycket trevligt.Emma gör en nästan lite beroende av hennes närhet och energi. SÅÅ, Emma om du ser detta skulle du vilja bo i min garderob å så plockar jag ut dig när jag behöver dig. Du kan ju bli min assistent kanske?? Ha ha....skämt åsido, Jag uppskattar henne och de andra tjejerna i stallet otroligt mycket.


Mys =)

Idag har min käre farbror Lasse Berglund löshoppning i Lekeryd. Vi hade tänkt att åka dit med Mighty och Perra men bestämde oss för att skotta tak istället. Full rulle alltså.

Jag har blivit förkyld med!! Skitans!! Jag som vill träna och ståi. Det får helt enkelt bli att ta et lugnt ett tag....skit, jag som hatar att ta det lugnt.

Jäjä, nu ska jag gåner i köket och lägga mig på sofflocket en stund. Ha det fint å CARPE DIEM;) Ciaooo

Nuuuu kör vi!!!!

Tänkte slänga in en liten blänkare så här på kvällskvisten. Jag Fia och Jonna.S åkte med både Roddan och Fanny till ridhuset igår. De var SÅ himlans fina båda två! Vi trimmade en stund och avslutade sen med några språng. Tanken är att båda hästarna ska säljas inom en snar framtid.

Det blir nog bra det, för den som köper dem kommer ha en riktig trevlig häst!

Igår var Emma å hjälpte till i stallet. Jag säger det igen,hon är TOPPEN den tjejen!!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen ska vi bege oss till ridhuset med skimlarna igen =). Som sagt NU KÖR VI!! Om inte Roddan blir såld nu såär målet att han ska hoppas påp Micke träningarna efter jul!

Ha det fint CIAO ;) //Fia

2011

Startar med kärlek <3 och enligt mina förhoppningar fortsätter så <3.

Vi kommer fira in 12 slaget lyckligare än någonsin. Familjen och 110 gäster till!! Sen ska vi arbeta med hästarna i ett par månader, flitigt och sen i februari när jag och Ida fyller gyllene 30 då bär det iväg ;). Fast det är ingen 30års resa direkt utan mer än bröllopsresa.








Jag kan känna den pirriga känslan bara jag tänker på att det snart bär iväg. Man packar allt dagen innan (det som man förberett i flera veckor. olika klädkombinationer på så lite kläder som möjligt för att få plats med massor i bagaget hem). Man åker till jobbet, går runt där som en äggasjuk höna.

Sen framåt eftermiddagen far fjärilarna runt i magen. Har jag med mig allt?? Mp3,pass,pengar,telefon och allt annat??? Sen träffar man sina underbara vänner och inser att man har två fantastiska veckor framför sig.

Man kliver på planet iväg från kyla och mörker, kliver av planet i värme och ljus. ÅÅåååååå vad jag längtar!!

Sen sitter man där på en vacker ö med vit sand och fötterna i det turkosblåa vattnet och tänker....är detta sant??? Ta tillvara på den härliga känslan nu!!

Jag vill bara säga ett stort tack till de människor i min närhet som ska hjälpa till att sköta hästarna på nyår och när vi är i Thailand. Jag kan inte tacka nog känns det som.

Men iaf TACK TACK TACK <3

Ha en fin dag!! Kraaaam Fia

Njut av livet!!

img_0439 (MMS)

Så här fint var det när jag & Jonna S var ute på en tur med Nita & Fanny. Kallt var det men nog så vackert!! Älskar jag hästar? JA!!! Älskar jag mina nära & kära? JA!!! Älskar jag livet? JA!!! Lite viktig upprepning CARPE DIEM // Puss & Kram Ida

Så var det dags igen

Nu äntligen har jag Fia tagit mig lite tid till att skriva.

Jag har precis kommit in från en mysig stund i stallet. Jag och Jonna. S har varit ute i mörkret och ridit med Roddan och Fanny. De skötte sig jättebra!! Det blev en ca 2 km lång skritt tur. Imorgon bär det av till lekeryd för lite träning i Lasses ridhus. Både Fanny och Roddan går väldigt bra nu trots svårigheter att ta sig till bra ridmöjligheter. Roddan har varit i ridhuset 3 gånger förra veckan och var verkligen hur cool som helst!!


Här är Roddan för någon månad sen. Nu har han massor med päls, men till helgen åker den av!! Så får vi se en lite sportigare sida av honom =)


Lilla Fanny. Hon är SÅ mysig och tillgiven...en riktig tjejhäst verkligen!


Det är ju vackert med vintern....meeen jag känner ändå att jag är en vår,sommar,höst människa. Men det kanske beror på att man får greja och ordna i ur och skur oavsett väder och temperatur. Men trots all snö och köldknäppen som var förra veckan känner jag mig riktigt laddad. Manne ska bara fånya skor så är det dags för honom att sätta igång igen. Han har latat sig i 8 veckor nu =).





Jo förstår ni det är ett kors som någon satt upp i Hakarpsrondellen. Varje gång jag kör förbi det blir jag glad.På det står det DU ÄR ÄLSKAD FÖR DEN DU ÄR. Jag tycker att det är något man borde ta åt sig.

Jag hörde om tre ungdomar som omkom idag!! Det gjorde mig SKITLEDSEN!!! Jag grät och det gjorde ont i mig när jag tänkte på dem och deras familjer!! Och under en kort period den senaste tiden har flera människor i min närhet gått bort. Väldigt jobbigt,alldeles för unga dessutom!!

Då tänker jag det som jag brukar tänka, man vet aldrig vad som händer en, livet kan försvinna när som helst.Man MÅSTE ta tillvara på det. Älska sig själv och sin omgivning!! CARPE DIEM...den meningen borde finnas med en alltid!! Man ska aldrig ta varandra för givet, inte bråka i onödan eller oroa sig för småsaker. SKITSAMMA vad gör det om hundra år??  <3 <3 <3

Jag gör i alla fall precis som jag känner för och det är SÅ BRA!!! Jag har det bra!! Inget att klaga på faktiskt(förutom snön då om man ska va bitter;P). December har varit full av galej, det är inte slut heller...snart är det bröllop!! Läängtar!!


Å vad ska jag ha på mig då??? Det är jag och mormor, det började planeras redan i somras.Men planen har ändrats och kommer att ändras. Och hur man än kommer snajda till sig så kommer man inte va i närheten så vacker som bruden, min ÄLSKADE syster Idi <3.

Nu ska jag åka hem å städa,laga mat och fånga julstämning ihop med Frank Sinatra ;)

Ha det najs,det ska jag ha...å glöm inte CARPE DIEM!!!!! Pusss från Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0