Mina fina grabbar =)

Ja så ser det ut just nu! Perra, skall som tidigare nämnts ridas av Fia nästa år om han utvecklas och är mogen för det, skall han gå 4-årschampionatet med henne =) Min UNDERBARA älskade Mighty Heart skall ridas in så fort hans sårskada är helt läkt och fint. För ni som inte vet så drog Mighty på sig en sårskada på betet som snart är utläkt och som tur är inte kommer att påverka honom någonting!=)
 
Locantus är just nu den andra mannen i mitt liv, Fia har tidigare tävlat honom och nu har jag åter igen fått ta över tyglarna på honom! Och jag är riktigt HAPPY över detta!!=) Locantus och jag kommer att lulla på ute i skogen och även åka och tävla lite i vår och sommar... Vilken nivå vi skall satsa på beror helt på vad vi känner för, viktigast är trots allt att ha roligt!!=) ( Det har jag även en dag i skogen ) ...
 
Jonna S har varit och tävlat med sina Fanny och plockat på sig massa pris, även BLÅGULT!! Det får hon göra en liten rapportering här tycker jag =)
 
Och lilla Jonna L hon kämpar på och är en riktig resurs i stallet just nu!=)
 
Kraaam =)

Tävling till helgen

I helgen ska Sandra åka till norrahammar och tävla Binis. Det ska bli kul att se hur det kommer och gå. Vi håller tummar och tår för henne=)=)!!

Manne skulle tävlat i helgen på Jfks nationella, men jag har valt att stryka honom eftersom det känns som om han är i en växtperiod just nu. Manne är trots allt en mycket fin häst och jag är rädd om honom.
snart är det tävling i annan gren också=) huuuur ska det gå??? Hihi

Ha det bra

Kram fia

Nu har vi en ponny i stallet

Judit och Tamlin25=) stallets senaste tillskott.

Igår satte Manne byten utan bom och på rakt spår=)

En glad Fia satt på Mannes rygg en stund igår. Jag har tränat mycket på byten den sista tiden. Jag har haft hästar som aldrig någonsin korgalopperat och byter helt naturligt så fort man byter varv(som Locantus), sen har jag hästar som haft lite svårare för sig och rusat ifrån sig själv i korsgalopp(Izno).
 
När man har en häst som har lite svårt för byten tror jag att det är extra viktigt att vara noggrann och metodisk och försöka tajma rätt varje gång. Jag tror att det är när hästen tappar lite självförtoende den rusar iväg och inte byter.....för en häst galopperar ju inte naturligt i korsgalopp=).
 
Jag har tränat Manne på enkla galoppombyten, vilket innebär att man rider hästen på en S båge över banans mitt, bryter av till skritt några steg och sedan fattar ny galopp.  Viktigt där att hästen orkar samla sig ner i skritt och bär sig på bakbenen i övergången så att den lätt fattar den nya galoppen med vikten på sina bakben. Viktigt är också att man har hästen rak vid övergången.
 
En annan framgångsfaktor i bytesdjungeln är när jag har ridit i förvänd galopp på långsidan, när jag närmat mig kortsidan har jag ställt hästen inåt och när hästen har satt ner sitt inre framben har jag dragit bak ytterskänkel. Då blir det automatiskt naturligt för hästen att byta galopp. För att förenkla tajmingen har jag lagt ut en bom där bytet ska äga rum. Då är det enkelt att använda skänkeln precis i den stund hästen sätter ner sitt inre framben framör bommen=)=)!!!!
 
 

Det här med hästar är ju fantastiskt kul!!! Snart kommer det bokstäver upp på banan och jag ska träna program!=)
 
 
God natt kära vänner!! Imorgon ny dag nya möjligheter!! Kramar Fia <3
 
Här är jag på vårt avelsto Licala(4 år på bilden), en liten tös som våran Jonna.L snart ska sätta igång=)=)!!! Sååååå kul!!!!

Älska hästar!! <3

Nu under sommaren har det hänt massa utveckling i stallet. Sandra har tagit över min fina Binis och jag önskar dem all lycka i framtiden!!:) Fia kommer fortsättningsvis att ta hand om min treåring Perra och jag kommer åter igen ta över tyglarna på fina Locantus. Vi har bestämt att vi gör så för att jag ska slippa rida enbart unghästar. 
 
Idag har jag och Fia ridit ut med Locantus och Izno, en mysig ridtur i skogen. Locantus har också fått mycket mys och borst =) Har dock lite dålit samvete för att jag inte har myst med Mighty idag <3 <3 <3 Men han får mer tid när jag kommer hem från jobbet=)
 
 
Ta hand om er alla =)
 
Kramar Ida

Längesedan =)

Var det riktigt längesedan jag ( Ida ) skrev. Jag har mycket kul på gång nu med inridning av min fina Mighty och rida finfina Locantus en hel del också =) Mer om detta senare =)

Kramar Ida

Det har varit mycket för oss alla.....

Ja, det är väl därför vi inte riktigt tagit oss tid att uppdatera vår blogg. Meeen nu så.....
 
En av mina(fias) hästar har utvecklats otroligt fint under sommaren och början på hösten. Manne! De andra två har inte riktigt varit fit for fight...Men nu börjar de komma igång igen.
 
Har tävlingsdebuterat Manne med en felfri runda i 125. Den rundan kunde lika gärna varit 130. Han hade en jämn fin rytm och var fin över varenda hinder. Banan var inte så lätt heller. Den startade med en tripperbarr, båge till räcke sedan båge till oxer...sen följde fullt med linjer och tittiga hinder. Banans sista hinder var en linje med en kombination räcke, räcke som avslut....Inte lätt, men Mani fixade det finfint.
 
Är för övrigt nöjd med Bankeryds tävlingar och kommer nog att fortsätta åka dit.....kan rekommendera tävling på den klubben(gott kaffe har dom också...och Johnnys senap...hehe).
 
Izno håller på att sättas igång nu. Jag är sugen på att starta dressyr med honom...det blir liksom en ny utmaning då för oss=)=).
 
......mer i em nu ska jag jobba
 
Kram fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0