Nu eller aldrig ;)

foto0087 (MMS)

Så har jag nog tänkt femtusen ggr denna hösten. Jag ska gifta mig på nyår och det längtar jag så otroligt mycket till. Jag har nog också tänkt att jag ska sköta mig och bli lite nyttigare just för att vara lite mer välsvarvad till den stoora dagen. Så nu, nu ska jag definitivt sköta mig, jag ska byta ut min 6 godisdagar i veckan till 1!! Det ni ;)) Just nu sitter längtar jag bara till mina hästar och min 5-minutare här på jobbet är slut... Puss // Ida

Utan motgång är framgång ingen framgång

Jaha då vart vi hemma från Grevagården. Jag Fia känner mig JÄTTETRÖTT! Ska snart lägga mig och vila en stund och samla mina krafter inför dagen!!

Idag red vi en 125 klass med två faser. Izno hoppade super på 1,2,3,4...sen höll jag inte planen(dumma, dumma mig) och red en längre väg fram till trippelbarren. Jag såg inget läge på hindret och red lite hårt emot. Det ville Izno INTE vara med om. Andra gången hoppade han det fint, men stannade på hindret efter som var ett räcke ur sväng. Vi kom helt perfekt på räcket, med Izno ville inte, han tyckte jag klantade mig för mycket innan. Izno är en känslig häst som vill att jag ska göra rätt...då gör han det med, annars kan det va!!

Andra gången vi red på räcket hoppade han över det som ingenting.

Om man hade kunnat vinna pris på framhoppningen så hade vi gjort det!! Han kändes fantastisk!!! Jag var i ett LYCKORUS hela framridningen. Lydig, spänstig och energisk!!! Allt man kan kräva och lite till.

Efter träningarna hos Anita har han blivit mycket känsligare och mer på bakbenen. Rådet från Anita är att sätta ett snällare bett i munnen på honom...från smalt tredelat till ett lite tjockare. Det är en ändring jag inte hunnit med att göra. När det funkar lika bra inne på banan som på framridningen så kommer jag somna som ett lyckligt barn på julaftons kväll efter vi varit på tävling =).

Jag har lärt mig en del efter helgen och bestämt mig för följande:

Byta till ett ännu snällare bett!!

ALDRIG ändra min plan

Aldrig mer åka på en tävling med så tidig start(Izno varken åt eller drack någonting knappt förrän han kom hem)

Ändra klass till nästa helg till 115, 125 istället för 125 och 130.

Försöka att undvika att plocka bort galoppsprång i tidshoppningar för att Izno inte känner sig bekväm med det.

Mycket att lära!!! Men det är därför jag aldrig tröttnar, man blir aldrig fullärd!!


Å till annat!!! Härlige Roddan gick SÅ bra igår på cavalettin, han är verkligen lyhörd för mina hjälper. Han vill, vill och vill göra mig till lags. Idag ska vi fortsätta med cavaletti och i början av nästa vecka ska han ridas ut. GOA Roddan!!!

Speciellt tack till Agnes som varit med och peppat mig idag!! Snacka om att hon är en ambitiös och intresserad person som hänger med på tävling klockan 5 på morgonen!!!!

Ha en fiiin dag!! KRAMAR
Tur att mamma & pappa tycker om fullt hus, för så här är det ofta hos oss. HÄRLIG gemenskap =)

03:50.....uuuuusch vad håller jag på med???

Japp seni det var så tidigt Fias klocka ringde idag. Jag och min fantastiska far åkte till Grevagården klockan 04:30.

Jag red en 120 klass bedömning a:o. För er som inte vet vad det betyder kan jag tala om att det är en tidshoppning.

Izno är i STORFORM....lite jobbig faktiskt. Idag var en sådan dag som han inte riktigt visste vad han skulle göra av sin energi. Stackars dem som red fram samtidigt som mig! Jag kom och travade på spåret, en häst stannade på oxerna brevid, killen som satt på hästen LAPPADE till sin häst ordentligt. Vad gör Izno då?? Jo seni, han tvärnitar och kastar sig åt sidan. Sen kom det en häst bakom oss HJÄÄÄÄÄLP en MONSTER-häst!!! HJÄÄÄÄLP vi möter en MONSTERHÄST....ja så höll det på. Bock och brall efter sprången...osv.

Jag vet att han inte är rädd egentligen. Men det hjälper inte att bli arg på honom...utan bara rida lugnt och fint, hålla honom aktiverad och låtsas som det regnar...Izno skulle aldrig sparka, men jag ångrar ändå att vi glömde vår röda rosett för då håller iallafall folk lite avstånd.

Väl inne på banan var han som vanligt stenhårt koncentrerad på sin uppgift. Vi rev ett hinder, näst sista. Det var en böjd väg med valfriheten 6 bak eller 5 fram. Jag bukar alltid hålla igen och det trivs Izno med. Idag gjorde jag avvägningen FRAM istället. Jag fick ett litet flott språng in på linjen och kände att det var mest naturligt att fortsätta framåt.

Summan av det blev en rivning in i kombinationen eftersom han fick ett litet stort språng in på A hindret.

Det jag måste jobba vidare på är att få han ÄNNU mer reaktionssnabb och fram för skänkeln. Jag började att rida framåt redan i landningen in i linjen men det räckte ändå inte riktigt till eftersom jag inte fick den förväntade reaktionen av min skänkel framåt.

SKITPET!!! Och jag å Izno var snabbast av alla 90 starterna...surt, hamnade precis utanför placering. Men jag är ändå MYCKET nöjd med min lilla svarta älskling!

Imorgon rider vi endast 125. Jag fick veta att 145 går innan 135 hoppningen och jag vill inte att Izno ska behöva stå och vänta så länge på transporten.

JAG TYCKER DET ÄR DÅLIGT ATT MAN VÄLJER ATT LÄGGA 145 SOM ANDRA KLASS FÖR ATT KLASSEN SKA FÅ STÖRRE PUBLIK!!

JAG TYCKER ATT TÄVLINGSARRANGÖREN HAR LIKA STOR SKYLDIGHET ATT SÄTTA HÄSTENS VÄLMÅENDE I FOKUS SOM RYTTARE OCH HÄSTÄGARE HAR!!!

Snart kommer farmor och farfar hit. Jag har bjudit hit dem på mat...jag längtar efter dem så mycket!!! Innan de kommer ska jag vila en stund. Jag är så TRÖTT!!!

Efter det ska jag rida Roddan och ta en löptur i skogen.

Ha det töppen!! Pusss


Det finns alltid tid för mys med sina 4 benta vänner, även klockan 4 på morgonen. Här blir jag ihjälgosad av Shikaka, Bill och Bull. <3

Shikaka <3

Grevagården kl 6:30 på morgonen

Så har våra fina teamjackor kommit =) det behövdes i Grevagårdens kalla ridhus idag!!

Loggan sitter på baksidan =)

Nu vila sen äta, fika, mysa å jobba!!
 <3 <3 <3 <3 <3
JAG ÄLSKAR MITT LIV!!!! DET ÄR BÄST!!!

Hingst/Valack/Sto

Jag har två hingstar. Vip Win´s Mighty Heart och Pour l´amour. De är båda väldigt gosiga och väldigt nyfikna, de älskar uppmärksamhet. Mighty har blivit lite manlig nu ( båda fyller 2 år snart) och det är han som bestämmer i hagen, medan Perra är lite mer försiktig och undergiven. Det är skillnad mellan hingstar & Valacker.

 • Alltid ha koll på hingsten
 • Visa tydligt vem som är chefen, annars blir man lätt ett hett byte ;)
 • Hållas borta från ston
 • Planera stallplats efter föregående punkt ( både hemma & på tävling)


Hingsten Haertbeat, Mightys far, såååå läcker!

Alltså hingstar är inte alltid så smidigt att ha. Testosteronstinna grabbar som man vill ska fokusera på en annan istället för bara tjejer! Fördelen med hingstar är dock att det oftast blir mycket snygga, de får en helt annan utstrålning och blir mer maskulina en våra valacker.Valacker då, jag har Locantus, han är väldigt snäll men har fotfarande lite hingstbeteende kvar. Han var hingst fram tills han var 3 1/2 år. På tävlingar kan han spänna upp sig och skrika efter andra hästar och då är det inte ett litet fjuttigt gnägg utan ett vrååål. Fördelen är då att andra håller sig undan från en ;) Men nu när han är valack. kan alla hantera honom, innan dess var det bara pappa som kunde det, han var helt galen!!

 • Valacker är oftast snälla
 • Klagar sällan
 • Finner sig i det mesta
 • Väldigt lojala


Legende är en typisk valack, han klagar aldrig & ställer alltid upp. Här hoppar han med mig i Mariestad -07Och så sist men absolut inte minst är stona. Licala vårt avelssto är helt ljuvligt söt, hon älskar att gosa, bli pysslad med. Däremellan kan hon vara en riktig liten bitch ;) Då speciellt när hon har föl, då hatar hon alla andra hästar. Helst av allt ska hon vara i sin lilla bubbla med sin bebis och gärna en människa som kelar med henne.

 • Att be ett sto om något är som att få igenom en ny lag i riksdagen, först ska du skriva en proposition, sedan ska stoet läsa detta, sen ska hon fundera och sen efter det kan hon avgöra om hon vill det eller inte.
 • När man väl har fått igenom sin lag, då genom att stryka stoet medhårs, har man en bundsförvant för livet.
 • Då ställer hon upp till 100%


Destiny är ett mycket mysigt sto, som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta <3

// Ida

 

Teamkänsla

Just nu har vi en riktigt härlig känsla i stallet =) hösten/vintern är antågande och ändå håller vi humöret på topp i stall Vip Win´s. Jag har haft ett litet tävlingsuppehåll så här på slutet av säsongen, men känner ändå stort hopp till nästa år och då kanske med två hästar =). Fia ligger i och tränar sin Izno för de lite högre höjderna och det går bra, RIKTIGT bra!! Linda har avslutat sin tävlingssäsong och lägger full krut på träning. Jonna S, som rider Svens och pappas häst Fantasia har kommit igång med hoppträning för Micke och det har verkligen hänt jättemycket i deras utveckling!, Jonna L har haft en en lite oturlig säsong, där hon & Ramses kom igång suuuper, men fick en liten överansträngning som hindrade tävlandet mitt i säsongen har trots detta har tagit hand om Ramses med största nogsamhet, promenader, massage och en hel del fjäsk =D
Sandra har hunnit med en hel del träning/tävling i år trots student,bal och betygjakt m.m.

Vi har alla träning/tävling på olika nivåer, för oss handlar Teamet om gemenskap, stöttning på den nivån man är. Både med hästarna och det övriga livet, för visst kan man vara ambisiös med sin häst trots att man inte tävlar på högsta nivå. Det viktiga är att man finner glädjen tillsammans med ens kamrater och hästarna. Att man kan se varje individs förmåga, styrkor och svagheter.Att man har någon att prata med , vad det än handlar om. Att man kan be varandra om hjälp när det behövs. Och framför allt ta vara på det lilla, glädjas av det man har och leva varje dag!

Legende & Jag =)

Carpe Diem// Ida

Laddar inför Grevagården

Idag satt jag Fia & Ida på hästryggen kl 7 på morgonen. Vi red ut en lång och härlig runda med Izno och Locantus.
Efter det var jag tvungen att hasta iväg till jobbet. Det är min sista dag på mitt jobb idag. Nästa vecka börjar andra utmaningar=). SÅ än så länge har vi haft massa fika och STORT kramkalas på jobbet. Å jag kommer sakna både barnen och kollegorna känner jag!!

Igår trimmade jag Izno lite lätt på banan. Han kändes fin. Jag tog några högre språng med honom för att stärka mitt självförtroende lite. Jag har en SÅ otroligt spänstig häst!! Vi hoppade ca 8 språng varav 2 lite högre(145). Det bara smackar till i backen sen är han över med god marginal! Då har vi heller ingen rallygalopp emot, utan ett lagom avvägt tempo.

Känns HÄRLIGT!!!

Ikväll ska jag sova hos mamma och pappa. Jag och pappa ska äta LAX. Sen blir det upp med tuppen för färden går mot Grevagården med start kl 5!!

I eftermiddag ska jag träna ett ordentligt styrkepass på sportlife. Jag känner mig STARK i hela kroppen denna veckan. Härligt är det!!

Ha det toppen å CARPE DIEM


<3 hälsningar Fia

Liten updatering =)

Idag ska jag Fia åka till ridhuset en sväng. Jag ska känna lite på Izno innan helgens tävlingar på Grevagården. Jag ska trimma honom litegranna och ta ett par språng.

Å så har vi Roddan =). Jag red ut honom en sväng tillsammans med Jonna. S och Ida igår. Vi tog det väldigt lugnt. Efter uteritten red jag Roddan en liten stund på banan.Han gick bra i vanlig ordning!! Det finns ju självklart alltid saker som kan och ska bli bättre. Det är som Anita säger "man ska aldrig bli helt nöjd för då blir man aldrig bättre".

Idag kommer Millan till stallet. Hon ska rida ut på Roddan tillsammans med Sandra. Det kommer också det bli en lugnt tur med skritt och trav.

Om det är plusgrader i helgen ska jag rida Roddan på banan. Då ska jag börja lägga in lite travbommar och någon enstaka studs på rakt spår. Vi tar et sakta med säkert =). Det är viktigt att Roddan känner sig trygg med det vi arbetar med eftersom han är känslig och fortfarande inte så långt kommen i sin utbildning. Är det hårt i backen rider vi ut. Jag kommer inte att orka åka iväg till ridshus efter tävlingen i helgen. Den börjar ju kl. 7!! Så jag och pappa ska åka kl 5....å när behöver jag gå upp då? får se lite..

MEN JAG SKITER I KNOPPARNA!!! Orka knoppa kl 3:30 på morgonen :S:

Manne <3, han går i hagen, brallar i hagen, har rymt över till Legendes hage =). Verkar lovande inför hans igångsättning. Framöver ska vi bara gosa och mysa han å ja!

Nehe dags å jobbe!!

Ha det götti götti

KRAAAAM Fia

Det vänder snabbt

Från att vara strålande sol till att ha ett riktigt dagsregn, jag föredrar solen!! Jag måste erkänna att motivationen inte blir på topp när regnet piskar mot fönsterrutan, helst av allt så skulle jag vilja mysa ner mig i soffan med en filt och en stoor kopp med varm choklad.. Kanske en bra film och lite godis förstås ;) . Men soffläge blir det inte, hur mycket jag än önskar det, strax så ska jag ge mig ut till mina små godingar. Pyssel mys och blöta uteritter står på dagens schema. Jag vet att varken Locantus eller Nita klagar på regnet, sååå det är bara för mig att bita ihop:P

Igår em tittade jag & Jonna på Fia när hon red Roddan.Det såg mycket fint ut, tycker vi =) Tänk då sedan, när han har fått lite mer muskler och kan lite mera WOW vilken häst det kommer att bli!

Maximus finns bakom många topphästar, han hittar man två gånger i andra led hos Roddan =)
Och precis som maximus är Roddan skimmel!


Ha en toppendag i regnet ;))
// Ida

Ramses Los Hoppos & Nita El Bocko

img_0111 (MMS)

Idag har jag och Jonna ridit i det härliga höstvädret! Både Nita & Ramses älskar att få komma ut i naturen. På vägen hem till stallet travade vi ett par varv på en stubbåker. Första varvet var lungt & fint, men andra varvet så blev Ramses jätte pigg och gjorde en serie med luftsprång, Nita var inte sen hon, utan bockade som tusan... Hahaha att det var längesen jag skrattade så mycket på en ridtur. Härliga levnadsglada hästar vi har =) Kram Ida

Ramses trivs med livet

img_0107 (MMS)

Jag ( Ida ) & jonna på tur

Vi kommer allt närmre skrapa rutan tiden

När jag Fia och min härliga far Kalle åkte upp till Stockholm i helgen kändes som vi var i TOMTELAND!! Det låg mycket snö på sina ställen....frrrr...


Denna bilden tog jag när vi åkte förbi Nyköping.

Jag tycker man känner av mörkret och kylan. Man blir tröttare och måste kämpa mer för att motivera sig själv hela tiden och göra det man ska helhjärtat.

Jag tycker det hjälper med massa mys och tända ljus på tidiga mornarTidigt på morgonen. Trött men GLAD =)En till trött & glad. ALLTID med, bästa hunden <3Å så en herre som är så trött att han inte vet vad han ska göra av maten. ;)MyysMer mys <3

När jag är klar här ska jag gå ut i stallet och mysa en stund innan jag åker till jobbet. Jag red Roddan på banan igår. Han gick väldigt bra och jag känner att han är en snabblärd häst.

Det vi fokuserade på igår var start och stopp(och min sits förstås). Man kan aldrig träna för mycket på övergångar. Jag kände en tydlig förbättring ju längre jag red. Har man en häst som är svag och inte orkar hålla galoppen är det ju väldigt bra att galoppera tills man känner att det börjar bli jobbigt för hästen och så är det läge att sakta av.

Det finns ingen mening med att sitta och galoppera och jaga fram hästen för att den inte orkar.

Jonna. S ledde Izno medans jag red. Ídag ska han få ett långt skrittpass.

Roddan ska få gå en runda på banan igen. Jag ska snart börja stärka honom med hjälp av cavaletti.

Innan jag satt mig här har jag gått morgonpromme och tränat på min pilatesboll!! PERFEKT start på morgonen.

Ha en toppendag!!!

Puss å kraaaaam Fia

Dag 2

Andra dagen red jag Happy först!! Vilken häst!! Vill ha!!! vem vet ;). Jag hoppade 3 oxrar på långsidan, det var 3 galoppsprång emellan varje oxer. Mellan oxrarna skulle jag göra en volt och sen fortsätta. Jag har hört att svante haft samma övning förra veckan på JFK. Även denna gången var positonen det viktigaste.

Efter dessa tre oxrar fick jag fortsätta på en linje med böjd båge sedan rida upp på kortsidan och vända tillbaka, byta galopp och så fortsätta på 7 kombinationen efter den fick jag fortsätta på oxrarna igen fast i andra varvet.

Happy var heelt underbar. Han har sån kapacitet så blir det lite tokigt märks det knappt.

Izno gick bra också, han gjorde ALLA byten helt rätt!! Han var mer eftergiven och mer på bakbenen dag 2. Anita tyckte också att min sits var bra!!

DOCK, över de små oxrarna gick jag med 20 cm för mkt med överlivet och lite för mycket med handen. Men ju mer jag tränade dessto bättre blev det!!


´På lördag kvällen var vi och åt thailändsk buffé...mmm gott och trevligt var det med. Karianne och Rut som är i stallet är jättemysiga!!!

Nu har jag MYCKET att tänka på tills nästa gång. Men mest mitt överliv =)=)=).

Ha en toppendag! KRAAAAAM
Så engagerad!!!

'
Happy Irco <3

Nöjd, nöjd å såååå nöjd!!!

Nu är jag hemma igen efter 2 lärorika och mycket roliga dagar! Jag Fia har som tidigare nämnt varit hos Anita och tränat!

Jag har ridit 4 intensiva pass i helgen. Två av dem på Izno och 2 på en häst jag prövat som gått 150.

Jag åkte upp till Anita och kände att jag verkligen tagit till mig det som vi tränat påvid förra tillfället vi var där. Jag fick börja med att rida Happy Irco. En långbent härlig valack på 176-78.

Första gången jag sitter på en häst brukar jag va lite försiktig. Shi fick jag för det, Happy är en häst som har långsam aktion och behöver bli mer kvick och bruka sina bakben mer. Inget sitta å känna och drömma där inte!! =)

Jag tyckte att jag fått bra ordning på min sits, men det är så lätt att man efter ett tag långsamt utan att märka börjar rida på det sätt man alltid gjort. Anita sa till mig: Fiiiiia det ser ut som du sitter på en damcykel och kör!!! Hon hoppade upp på Happy och visade mig hur jag satt(med en viss överdrift så det skulle bli tydligt för mig).

Sen var det bara upp igen, sträcka på sig utan att spänna sig...bara sitta på hästen, med hästen! Jag hoppade 7 kombination med galoppbommar mellan varje hinder, tränade på position och rytm. I slutet av passet var han fin, han var verkligen ihop utan att jag satt och "höll" ihop honom. Det är ju det vi tränar på hos Anita, rida med teknik, inte styrka...vi tjejer kan inte rida på styrka. Det är en väldigt behaglig känsla när hästen bara går där "av sig självt".

Jag gjorde detsamma med Izno. Izno var lite springig och spänd i början, jag vet inte riktigt varför. Han bjöd falskt, alltså inte för skänkeln utan för att han inte ville sätta sig på sina bakben. Anita hoppade upp och visade hur viktig positionen är för hur man inverkar på hästen!! 2 minuter..sen gick min plutt super!!! SÅ LÄTT!!! Han var väldigt fin å titta på också. Jag är inte van att se någon arbeta honom för det gör jag ju alltid själv!

Vi tränade galoppombyten!! Izno satte 6 av 8!! för oss är det ett KLART framsteg!! Det blev dock lite rodeo ridning när han bytt för han blev så till sig vid bytena att han bockade...första gången tappade jag stigbyglarna ;P.

Efter vi tränat bytena red vi samma som jag gjorde med Happy. Han var väldigt laddad, han tyckte nog att jag satt lite mycket press på honom. Anita säger att det är viktigt att VÅGA göra något, våga ta sig an problemet. Det är inte hela världen om det blir fel, det måste få bli lite fel för att det ska bli bra!

Man kan inte sitta och "mörka" problemen bara för att det ska se snyggt ut, det kommer ändå se snyggt när man lärt sig lösa sina problem.

Nehe nu hinner jag inte skriva mer. I morgon kommer bilder och mer om hur det gick när jag red idag!!!

Avslutningsvis vill jag säga att jag verkligen beundrar Anita! Karismatisk, ödmjuk och engagerad!! Vad mer kan man begära??? Hon är BÄST!!

Ha en toppen kväll!!! P & K Fia

Pest eller Kolera

Det kan man kalla de ridvägar vi har hemma. Man har två val Nr 1: Rida utmed stora vägen, vilket innebär massvis med trafik som inte tar hänsyn till hästar, Alt 2: Rida mot grannen, där man måste passera livsfarliga grisar, med läskiga saker jämte vägen, såsom taggtråd, plogar, eltrådar m.m. Oftast går det bra, men det blir lite småjobbigt när man ska rida unghästarna :P ......... Därför blir man så beroende av de äldre hästarna som inger lite trygghet, när eldproven kommer och det är inte alltid så lätt att tima ihop sig med alla i stallet.

Imorgon så ska jag mysa med hästarna och båda Nita & Locantus ska få sig en tur i skogen, tur är då att jag ska rida med Sandra <3 För Fia är uppe & tränr hos Anita och jag längtar redan efter henne.......// Ida

Ridtur i regnet

img_0161 (MMS)

Fina Nita <3

Iznos kväll

Nu står han och mumsar i boxen.Han har varit hos frissan, fått nya kläder och nya skor. Han är supertaggad verkligen!! Känns bra inför helgen!

Här kommer lite bilder.

Take care!!!


CIAO ;)Det är så här det ser ut kl 17. Och det är inte solen som skiner kan jag tala om!!Tavlorna som jag fick av snälla Jonathan =).Bakom lampan kan man se den prydnaden jag ville ha!Fina bokhållare...tror jag det kallas vaMitt fynd =)Mitt andra fynd ;P!!Innan jag köpte skären till maskinen idag så köpte jag också nya träningbyxor och gympaskor..HEJDÅ bonnigaste Fia på gymmet ;)(de på bilden är alltså mina gamla)Jag får alltid en extremt peppad känsla av att ta i och jobba hårt när jag kommer till gymmet. Det är skönt att göra av med energi!!Sen förenar man ju nytta med nöje ;) en av de få gånger jag kollat på idol
Som sagt nyklippt, nytt täcke och nyskodd med sulor och silikon. Min goa lille vildis!!I morgon bär det iväg ;)

I morgon bär det iväg till CC-stud och Anita!! Shhiiiit vad jag längtar!! Efter jobbet ska jag Fia iväg och köpa skär till maskinen. Izno ska bli fiin=).

Efter jag vart på stan ska jag rida Roddan, Izno ska också få nya skor och vila idag. Efter det bär det iväg till gymmet...orkar jag inte det kör jag pilatesboll hemma. Jag gjorde det igår och det känns i hela kroppen idag....det är bra de ;).

Jag kommer inte ha tillgång till dator under helgen...kanske kanske att far får fota eller filma. Vi får se!!! Jag förlitar mig på att mina kära stallkamrater sätter sig en stund framför datorn.

Idag får vi våra TEAM- jackor!!! Såååååå fina! Bilder kommer senare!

Ha det toppen!!! Kraaaaam Fia

Nu är det fastställt! Mamma har blivit lurad!

Äntligen hemma igen efter en tvådagars konferens i Vadstena! Åååå så jag har längtar efter hästskit under skorna och stalldoft i näsan. När jag väl kom till stallet så hade Sandra mockat och fixat fodret till mina hästar TACK så underbart!

Men nu till det jag har anat!
Locantus är ingen Tysk sporthäst! Jag är nu helt övertygad att han kommer från spanska ridskolan i Wien! Han har gjort världens mäktigaste capriol!! Fia som red annars lugna Roddan höll på att sk-ta på sig... Inte konstigt det!! Ha ha Locantus is back!!! =DSom tur är så har jag ju trots allt Nita, hon är pigg och framåt, absolut bäst på att takta och göra frivillga skänkelvikningar vid uteritt... Men var gör det?! Hon är bara såååå underbar =D

Nu ska en lycklig Ida kolla på Vin Diesel på Tv :P

Hej svejs gnus & gnejs

Det finns ju lite annat emellanåt också

I torsdags passade jag på att gå en hel timma på A6 på efter jobbet! Det var trevligt om än något stressigt :) Jag hittade massor med saker som jag bara ville ha. Men så är det ju alltid...min vill ha lista är väldigt lång... Men med tanke på kostnader kring hästarna med träningar och tävlingar så får man hålla i den lille plånkan och prioritera.

Min shoppingnota gick loss på hela 249 kronor!!! Ojojoj ;) men vad glad man blir av lite vanlig hederlig shopping. Jag handlade vanliga enkla svarta pumps shopping experten Linda sa till mig att det var ett mycket bra köp =)...å en t-shirt på rea. Med en häst på(mest för att reta jobbakompisarna)...hihi!!

Jag hittade en jättefin prydnadsgrej!! Så fin, men den kostade 1200 så jag fick avstå den. Tur att det är jul snart!! Jag tog bild på den, tänkte lägga in den lite senare. Å apropå shopping....Ida och mamma ska till Ullared i morgon. Jag är SÅ avis!! Jag vill också!!! Men jag ska nog dit en gång innan jul och kitta på mig julsaker till min lägenhet, längtar efter att få pynta upp med ljus av alla dess slag...stjärnor och tomtar. ÅÅÅÅ älskar julen!!

Ikväll ska jag trimma Izno på banan...eller snarare sagt direkt efter jobbet i dagsljus;). Sen ska jag klippa klart honom...sen blir det en sväng till gymmet. Jag har inte varit där än i veckan. Haft sån träningsvärk;P...så igår blev det kilovis med godis framför Robin Hood filmen;P.

Jag kan ju aldrig nöja mig med att äta 5 godisar....utan jag ska ju alltid äta tills jag mår illa och har ont i magen. Jag känner ingen som har ett sånt GODIS-begär som jag....usch usch.

Ha en toppendag!! Det ska jag ha, en riktigt sockeravvänjningsdag :P

KRAAAAM å carpe diem

SMS-inlägg

perra (MMS)

Galoppombyten, uteritt och längtan efter nästa sommar

Ja så är det...Igår när jag Fia kom hem efter jobbet var det kolsvart ute...näst intill i alla fall. Det blåste en hel del också. Åhh jag börjar redan längta efter våren och sommaren 2011, vintern som knappt börjat!

Efter en kopp kaffe med min kära mor bestämde jag mig för att åka till ridhuset och trimma Izno. Jag vet ju av erfarenhet från förra veckan att min kära tävlingskamrat blir otroligt nojig och får nerverna utanpå kroppen av blåst och mörker...och kyla!

Kl 19:30 bar det iväg till Lasses ridhus i Lekeryd. Jag kan faktiskt erkänna att det bar mig emot litegranna att koppla på släpp...lasta in och ge sig iväg. Men det är lika bra att inse att det kommer att se ut så här en bra tid framåt!!

Väl hos Lasse lyckades jag lasta ut min vildning själv(ingen kunde åka med mig), tog med honom till ridhuset och fixade iordning honom...själv. Efter en stunds ridning var han riktigt avslappnad och fin! I början sprang han och lyssnade på blåsten som gjorde sig påminnt i taket.

Jag tränade på mina älskade cavaletti ;). Jag red klockan...lekte lite med galoppsrången emellan bommarna. Ena gången red jag på 4 andra gången på 5. Det gick KALAS faktiskt!! Efter det tränade vi på galoppombyte vilket Izno och jag har lite svårt för. Shiiiit...impressive!! Han gjorde ett par byten så att jag höll på att studsa ur sadeln!! Jag har bara varit med om det på en häst innan. Billy en häst som jag red för 10 år sedan ;);). Nu ska vi bara fortsätta träna på detta så det sätter sig.

Det är ju inte lika kul att köra ökad galopp i kors ;).

Idag har jag ridit ut Izno på morgonen innan jobbet. Manne får vila och Roddan ska få ett trimmpass på banan. Det är så härligt med Roddan för han hetsar inte upp sig i onödan! Strunt samma om det är mörkt och blåsigt...he is still focused!!

Funderar på att klippa klart Izno ikväll, träna lite på gymmet....vi får se. Det är inte svårt att fylla dagarna. Ni som håller på med hästar vet ju precis vad jag menar!! ;)

Ha det töppen!! Kraaaam FiaTitta!!! Vitt!!! Frrrrrrr

Jaha då har vi samlat ny kraft för ännu en härlig vecka!!

Lite halvt ironisk är jag när jag skriver denna översktift. I helgen var det första tävlingsfria helgen på länge. Vi hade en mycket trevlig middag i Hakarp där vi umgicks och vissa planerade inför Idas och Rickards bröllop. Jag Och Josse avslutade dock kvällen med att "titta till läget på stan" och känna av takterna i fötterna. Vi hade SUPERkul!! Men jag har varit såååå trött hela dagen igår. Tröttheten hänger med idag också känner jag.

Jag började klippa Izno igår kväll. Jag undrar om det är inne med randiga hästar??? För i så fall är Izno supermodern!!! Jag måste åka och köpa nya skär till maskinen för som han ser ut nu vågar man knappt rida utanför gården ;P.

Jag var uppe och red Roddan idag innan jag åkte till jobbet. Jag och Jonna. L red en bra runda i skogen. Han gick så himlans bra...jag är så nyfiken över hur han kommer att se ut efter några månaders jobb. Jag tror att han kommer bli en riktig SNYGGING!!!

Nu är det bestämt att jag åker upp till Anita i helgen för att träna. Jag ska ha med mig Izno denna gången. Nästa gång jag åker upp till Anita kommer vara i December på hennes julfest. Då kommer Roddan att få åka med...såååå spännande!!

Denna veckan ska jag gymma två gånger. Jag har gått ut lite väl hårt med träningen förra veckan och känner mig nästan lite orkeslös i kroppen. Sen börjar mörkret närma sig och min kropp vill helst gå i ide denna tiden av året.

Lite KAFFI nu då, tack gode gud för KAFFI ;)

Ha en finfin dag kramar Fia


Ida och Locantus ute i det härliga höstvädret

Nita & Ramses i hagen <3

foto0072 (MMS)

Nita & Ramses är numera bästisar

Liten uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev sååå här kommer en liten uppdatering av läget. Det har hänt ganska mycket den här veckan. Jag och Rikard har fått vårt drömhus och har därmed flyttat och stökat massvis.Jag har också testbakat vamiljhjärtan. DE BLEV KANONGODA!! Linda, Joel, Fia & Rikard höll med om det =) Jag och Linda ska nog göra en roadtrip till breeders i år, Fia kan inte joina för att hon ska trimma för Anita!! Nog är jag allt lite avis, jag vill ju också träna för Anita... Hon e ju bara sååå grymt bra! Men jag får vänta lite till.. Meeen nästa säsong då j-la ska det tränas och tävlas med för den delen =D 

 I Tisdags var jag i Ängelholm med Locantus på ett återbesök, han var nu helt OK och jag fick mycket beröm för att han såg så fin ut. Ingrid Olsson sa också att det var bra att jag kom med Locantus direkt när jag tyckte att han inte var som han brukar. Annars hade förmodligen Locantus fått mycket längre viloperiod. Så en klapp på axeln til mig själv :D

Pratade med min farbror Lasse, vi ska börja löshoppa Mighty & Perra i slutet på Oktober,, iiiiii det är så spännande att det bara spritter i hela kroppen!!!
Idag har jag ridit Nita och det var huuuur roligt som helst. Hon är pigg och framåt, men ändå snäll och orädd. Jag tror att jag kommer att få riktigt roligt med Nita framöver. Alltså!! MYCKET roligt att se fram emot nästa säsong =D =D =D

Ovan: Björn Nagel, som tävlade Perras mamma i unghäst VM och som senare gick svår klass =D 

Nu ska jag återgå till Dego i soffan! Ha det toppen alla!!

Puss & Kräm

Underbaaaaart <3


Åhhhh de är så underbart att Legende har blivit friskförklarad efter sin skada. Allt känns som vanligt igen och jag är så taggad nu :D Skrittade en sväng med Fia och Manne imorse och han var pigg, som Fia skrev innan så han de inte me oss :) Nu när han har blivit frisk så ska jag sätta igång han rätt så lugnt. Sen när vi kan rida i alla gångarter ska han få gå korta intensiva pass isället för att sitta och nöta, nöta, nöta. De dagarna han ska ta de lite lugnare blir de skritturer för att han inte ska stelna till. En äldre häst ska helst inte vila helt utan mår bäst av att få komma ut och skritta, så de får de bli.

Vill även berätta att jag fick beröm för min lilla skrutt när han var hos systrarna olsson sist. Ingrid tyckte att han hade väldigt fina rörelser för att vara 17. Hon skulle gissat på att han va 9-10 år. Blev väldigt glad när jag fick höra de :)


Nää nu hinner jag inte skriva mer. Ska åka och handla lite käk till mig och jonniiiiiis <3 Åhh ska bli så mysigt att umgås, var tusen år sen nu känns de som.

Ha de bäst!
Pusskalas Sandra

Hästbestyr och hjärtansbak <3

Det var en kylig morgon när jag Fia åkte upp till stallet. Det är ju ingen höjdare att skrapa rutan, men tyvärr går tiden mot den delen av året då det blir så. 

Väl uppe i stallet fixade jag innan Sandra och Jonna. S kom. Efter lite kaffe så var jag som vilken människa som helst ;).

Jag och Jonna. S red runt Lithmans idag. Det var en lugn och härlig tur. Vi träffade Jannie Lithman på vägen och fick en skymt av hennes sööööta flicka. När vi kom hem ställde Jonna in Fantasia, hon fick gå lugnt idag eftersom hon gick hoppträning för Micke igår. Det gick HUR BRA SOM HELST när de tränade!! De hade till och med hoppat trekombination och Fantasia hade hoppat bra och varit väldigt cool till sinnet!! Hon har gjort ett riktigt bra jobb med Fantasia den där Jonna!!!

Izno fick sig en liten trimtur efter uteritten. Igår när jag red på banan låg nerverna utanför kroppen på honom. Han var så löjlig!!! Det var mörkt och det ven i löven huuuuuga!! Efteråt slet han sig och sprang som en galning runt runt på gården. Och där stod jag helt uppgiven och tänkte: Detta blir hans SISTA stund för han kommer springa in i något!! och bryta ett ben eller nåt!!!

Men det gjorde han aldrig tack och lov!! Och idag gick han som den lilla strålande stjärnan han brukar vara ;).

Manne fick en skritt tur och han var väldigt mjuk och fin!! Han hade dock lite svårt att hänga med Sandra och Legendes rallyskritt...:P.

Snart ska jag hem och rida Roddan, något som jag verkligen ser fram emot. Innan dess blir det sportlife. Jag ska träna ben, rumpa och rygg.....ooooch förbränna. Jag har sån superträningsvärk i mina armar. SKÖNT med träningvärk för då vet man att man gjort något som ger effekt i längden.

Ikväll ska jag hjälpa(titta på för Idas bästa) till att baka vaniljhjärtan till Idas bröllop!! Myyys!!

Ha en fin kväll!!

Kramar Fia


Så här kan de se ut...undra om våra blir lika fina ??? De blir i alla fall bakade med kärlek <3

Livet kan vända lika snabbt som man byter sida i en bok.

Ibland glömmer man bort det som är viktigt i livet, fastnar för pettitesser....oroar sig för mindre betydelsefulla saker.

Pappa brukar säga att man inte ska oroa sig över småsaker det kommer tillfällen i livet då man verkligen får känna att man lever och kämpa!!!

Jag tycker att det viktigaste i livet är att fylla det med saker man blir lycklig av, utan att jaga och bli förblindad av det man inte har. Lycka kan variera väldigt mycket beroende på vem man är.

Jag blir lycklig av mina vänner och mina hästar och livet därtill. En annan person kanske blir lycklig av sin man och sina barn och kanske av att ta en njutningsfull morgonpromenad.

Sammanfattningsvis så tycker jag att alla människor borde:

Vara kärleksfulla och ha empati för andra.

Ta hand om sig själva och därmed också ta hand om andra!!

Fylla livet med det som gör en lycklig

Stanna upp, känna efter och njuta av stunden

Vara sann mot sig själv och göra vad man vill (givetvis med viss hänsyn för andra)

vara tacksam för det man har

Carpe Diem!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Jag älskar livet /// FiaEn liten liten snabb blänkare

Det händer mycket nu!!! Framför skärmen idag sitter Fia, igen och igen och igen. Det blir lätt så när alla har så mycket att göra. Jag tar 5 minuters paus på jobbet och passar på att slänga in ett par rader.

Ida och Rickard har fullt upp med bröllops och husbestyr!! PUST...men så roligt ändå(nästan att man är lite avis).

Linda ska till Lekeryd idag och träna för Christoffer. Hon har lovat mig att ringa och skvallra om hur det har gått!! Kanske skriver hon ett par rader här om det, vi får se ;).

Igår var jag och Millan ute och red. Millan på Izno och jag på Roddan. Izno var mer i luften än på marken, allt är i sin ordning med andra ord ;P.

Roddan var KALASFIN! Han är trygg och lugn och tittar knappt på något. Jag har inte ridit ut honom mer än 2 gånger innan han trampade sig och blev skadad. Men det märktes inte. Han tog till och med täten förbi grisarna...

Izno var en tvättäkta tönt!

Manne fick vila igår också vilket han var väl värd.
Idag ska jag trimma Izno på banan igen. Han ska gå samma övningar som jag red i måndags. Han blev helt underbart mjuk i måndags...min lilla STJÄRNA <3.
Roddan ska få nya skor och vila idag. Manne ska få ridas ut en lugn sväng.

Min egna träning idag blir på gymmet. Jag ska träna armar och axlar och förbränna!! Det blir sköj de!! Liiite sent kommer det dock att bli. Men men...man måste KÄMPA...hela tiden!!! Viktigt viktigt =)=)

Nu hinner jag inte skriva mer!!

Ha en kalasdag!!

Kraaaaam

Jag blev så himlans GLAD =)

Idag på morgonen när jag träffade Ida hade hon med sig presenter till mig. Det var 5 stycken jättefina tavlor på mig och mina hästar. Jag har betsämt mig för att sätta upp dem i min walking closet som för övrigt är mitt EGO-rum!! Jag förstår att det har varit massa jobb med dessa tavlor!! TACK SNÄLLA JONATHAN för de fina tavlorna!!!Stor KRAM!!

I morse trimmade jag Izno...ohhhh han är helt underbar. Jag använde mig av några cavalettiövningar jag fått av Anita!
Jag och Ida ska strax ge oss ut och rida. Locantus och Roddan!!! Det ska bli kul! Efter det ska jag åka och köra pass nummer ett på sportlife denna veckan!!! ÄLSKAR att träna (och äta).

Ha en uuuunderbar kväll, de ska jag ha!!!

KJAAAAMISAJ Fia

SMS-inlägg

foto0073 (MMS)

Tenhults RF

Det visade sig att jag hade tittat fel i ryttarmeddelandet. Det började kl 13:00. Men vi var ute i god tid så flexibla underbara TERF flyttade ner mig i listan så jag hann rida!!! Tack ANNA-LENA och co!!!

Resultatet blev 4 fel i första rundan och 0 fel i andra! Han var lite trött i andra rundan.
Jag är SÅ nöjd med Manne, han var väldigt påverkbar idag det bådar gott inför framtiden. Vi har ett angenämt problem bara, han blir lite flack i visa språng eftersom han tar tag i hindrena mycket....Men som sagt var hellre det än en häst som inte bjuder alls för det är GÖRsvårt!!

Ha en toppenkväll!! PÖSS Fia
Manne vaken och positiv =)=)=)vackra söndag

Upp tuppen redo att tävla Manne...TJOHO =). Turen var med mig när jag hade lite extra tid och gick in för att kolla ryttarmeddelandet. Hoppsan :S det började visst inte förräns tidigast kl 14.

En liten trevlig morgonpromme med min underbara hund har jag hunnit med denna morgon. Snart ska jag ut och mocka och pyssla. Jag har också tänkt att hinna rida Roddan innan tävlingsdax.

Vy över våra grannar Lithmanns ställe tiiidigt idagHakarpsskogarna kan vara trollska

Jag brukar bli lite sådär höstdeppig, då får man ta alla fina intryck i omgivningen och bära med sig så blir man på bättre humör.


 Han var så fantastiskt fin igår, visst han har varit finare men med tanke på att han har vilat i flera månader så var han super!! Han är en känslig häst och det märks så tydligt när man rider honom.

Många hästar som är svaga i kroppen blir starka i munnen och lägger sig i handen när de inte orkar...det gör inte Roddan. Han har också en fantastiskt härlig galopp. Man känner hur han använder bakbenen under sig utan att man kräver något av honom, de finns där från början!!!

Dessutom måste jag ge honom ett STORT + för att han är så himlans snäll. Jag satte upp och red honom som ingenting!! Han är verkligen en KANONHÄST!!!

Ikväll ska jag vara hemma och mysa. Den enda träningen jag ska ge mig själv idag förutom hästarna är en promenad med Zeth....även om det är surt så måste man tvätta och städa. Funderar på att köpa en vinstlott så jag kan ha en alldeles egen passupp som städar, tvättar, lagar mat och killar mig i håret när jag känner för et =)=)=)...hihi.Jag älskar ju som ni vet kristallkronorJag höll på att få DÅNDIMPEN när jag gick in i ett fik i Florens och så den här!!Jag är nog en lite annorlunda typ för jag älskar att mysa runt hemma utan tv med lite Melody Gardot i stereon, läsa bok och bara vara för mig själv. Lite sådär djup ;)Hästarna finns med överallt <3 En av de kanske ca 10 gånger som jag haft på tvn sen jag flyttade till min lägenhet i februariSnart kommer massa ljus fram för att lysa upp den mörka hösten och vintern.


Ha en toppensönda!! KRAMAR Fia

Dagens schema

Busy working girl, thats me ;). Idag är det verkligen fullt upp på schemat! Det bästa av allt är att jag baaara ska göra roliga saker!

Jag ska allsdeles strax åka och träna på sportlife med Henke. Det är fjärde gången den här veckan, jag hade målet att träna tre,m denna veckan blev det en extra gång =). När jag kommer hem ska jag fixa med hästarna. Mocka i stallet, mocka hagar...greja och ordna,

Senare idag ska jag gå med Izno som ska vila efter att kiropraktorn har varit här, rida Manne(som för övrigt gick KALASBRA igår när jag trimmade honom på banan!!!) och rida Roddan för första gången på väldigt länge!!

HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!!!! :S

Ida är på ÖA och jobbar, jag tycker så synd om henne för det med tanke på att de har fått huset nu!! Meen den som väntar på något gott!!

Sandra var med Millan igår på galej, GRATTISSS MILLAN PLUTT <3 <3

Jonna. S kommer hit snart och Jonna. L har jag lite dålig koll på..men hon kommer snart hon med. Sofie gick igenom Ramses igår och Jonna. L fick lovord för det fina jobb hon gjort med honom sedan förra behandlingen!! DUTTIA Jonnis!!!

detta är jag!!!


Manne & Ja på hans första tävling!!!


Lugn vecka för återhämting inför kommande uppgifter

Denna vecka har varit väldigt lugn för mina fyrbenta vänner. Jag Fia har vilat Izno i början av veckan, Millan red ut honom lite lugnt när jag hade kvällkonferens på jobbet och idag har vår kiropraktor Sofie Eijefur varit här.

Iznogood tyckte det var väldigt skönt att bli masserad och igenomklämd. Han hade lite småspänningar här och där. Sofie sa att det vore konstigt om han inte haft det med tanke på att tränandet och tävlandet är i full gång. Jag tyckte att det var väldigt roligt att Sofie tyckte att han musklat på sig så mycket sen hon behandlade honom sist att han har fått en helt annan överlinje...lille biffen...hihi.

Jag bytte ut min älskade butetsadel i våras och köpte en Meredith sadel istället....jag hade lite separationsångest i början men jag ångrar inte ett dugg att jag har bytt. Meredith sadeln är kalasbra!! Nettan på Charlies hjälpte mig att prova ut sadeln. Det blev jätte bra efter att de tog ut den 2 storlekar från normal mot vid ;P.

I helgen är det som tidigare nämnt Manne som ska ut på tävlingsbanan. Jag sa till Jonna. L igår kväll att han är så snäll och COOL. Man ska aldrig säga så för det är då det händer....Vi red förbi grisar....det gick bra, vi red förbi kossor, det gick bra, vi red förbi en ladugård, det gick bra...vi red förbi en ko som stod stilla och kikade på oss....HJÄÄÄÄÄÄLP EN MONSTERKOOOOOOO!!!!

Manne skenade över ett litet berg och ner på vägen igen....Det gick bra som tur väl var, han hade koll på sina fötter annars vet jag inte vad som hänt....hehe..sen var han spänd resten av turen. Dessa 4 åringar, haha.

De tävlingar som än så länge är planerade i agendan är Grevagården, Vetlanda och eventuellt Helsingborg. Sen är nog tävlandet över för det här året.

Åhhhh jag längtar redan tills nästa säsong!!!

Nehe back to work


Som Jonna brukar säga PUSS Å KRAM SKUMBANAN :*// Fia

ps. Jag följer lite andra bloggar om hästflickor..jag måste säga att jag beundrar mååånga av alla hästjejer som kämpar och jobbar för att lyckas!! KEEP ON FIGHTING!!!!! d.s

 

SMS-inlägg

foto0069 (MMS)

Heldag i stallet

Dagen började med en stoooor kopp kaffe tillsammans med Jonna S & pappa. Jag och Jonna har gjort massa saker i stallet idag, vi har utöver de vanliga sysslorna städat transporten. Det är alltid skönt att få lite extra gjort varje dag och det har jag hunnit nu på min ledighet =) 

Jag har också gett hästarna mängder med mys och det innebär låång tid i stallgången för både Nita & Locantus.. Det är så roligt för att båda två visar så tydligt vad de tycker om. Vart man ska klia och massera någonstans. Svansarna och manarna har också blivit tillfixade, liksom hovskägg & öronludd...

Imorgon så kommer Sofie Ejlefur och det betyder mycket njutning för hästarna och tidig morgon för mig ;) Därför så tänker jag hoppa i bingen nu =)

 Nita & Frida, som tillsammans tävlat upp till 145 =)

Natti Natti// Ida

Frrrrr...regn och rusk

Jag Fia brukar alltid fram på höstkanten skoja om att man bara skulle ha häst sommartid =). Jag förstår de människor som längtar efter höstrusk och mörka kvällar!!! Klart de gör det!! Det måste vara fantastiskt skönt och rofyllt att sjunka ner i soffan med en bok, några tända ljus och en varm filt om sig för att sedan spana ut genom fönstret i mörkret och se regnet piska mot rutan....MMMM...vad mysigt!!

Mindre mysigt är det för oss hästfantaster!! Smidigt värre hade det varit om jag sagt till Manne så här: Manne, mocka boxen noga ok??!! Se sen till att du väger ordentligt med mat i påsarna. Sen skulle jag vilja att du tränade lite balanserade övergångar i hagen...å du glöm inte lindorna och linimentet efter!!! Sen ansvarar du för släckningen i stallet.

Manne svarar: OK!!! SJÄLVKLART!! Jag behöver nog tänka extra på mitt vänstervarv med för jag är lite svagare i den sidan!! Så Fia ta et lugnt så ordnar jag de!!!

Hihi....ne den bittra sanningen(som ibland är supemysig för att inte förglömma) är ju att vi slänger på oss regnjackan går ut i blåsten, rider häst nummer ett, häst nummer två, häst nummer 3....mockar och grejar....går in värmer med en kopp kaffe...går ut och fryser efter att suttit inne och slöat till...på med pannlampan och mockar hagar!!

Det är då man får tänka på hur roligt det är när man åker på alla meeting på sommaren...och hur kul det ändå är att träffa alla sina goa vänner i stallet...För vad är väl en bok i soffan???? Långtrist, tråkig å alldeles alldeles..jaa...ni vet!!

KRAAAAM Å KEMPE PÅ!!!

//Fia

SMS-inlägg

foto0057 (MMS)

Teamkänsla!

Idag har jag varit på möte hela dagen, när jag kom hem så hade tjejerna fixat det mesta i stallet! Så har det fungerat nu några veckor, trots den inkommande hösten så känns det som alla har massvis med energi och motivation! Allt ifrån den dagliga skötseln, höst-städning ridning, tävling och träning. Jag fick ett sk städanfall igår och röjde upp rejält i sadelkammaren, alla smutsiga schabrak och täcken har jag skickat på tvätt till Mattleasing, det är så skönt att få sakerna hämtade, tvättade och levererade rena och fina. Jag kan verkligen rekomendera detta eftersom det är både bökigt och slitsamt för ens egna maskiner. Mattleasing har nr 0707-194101 om ni vill ha stallsaker tvättade =D

Tillbaka till städningen, jag har också krattat runt stallet och det blir verkligen så fint. Det var dock lite krångligt tidigare i veckan eftersom det har blåst en del.Men nu så börjar det bli riktigt bra! En stor eloge till min underbara sambo Rikard som har lagat staket och hjälper till så mycket kring hästarna och övriga gården... Ja man kan säga att jag har världens bästa karl!! Och så kommer vi till lite träning, Linda har tränat för Christoffer i två dagar och det har verkligen gått jättebra! Och det tycker jag är väldigt roligt!! För övrigt så ska jag ha en kaffi-stund med henne imorgon och det ser jag fram emot!!

På allahelgona så ska teamet och lite andra av våra gemensamma vänner ha maskeradfest, det är alltid roligt att spexa till det lite utöver hästarna, detta ser jag fram emot väldigt mycket och jag tror att alla redan funderar över vad för slags utklädnad det kommer att bli =D

Imorgon ska jag och Jonna S mysa i stallet. Vi hade en sån dag igår med, då var vi hos min farmor & farfar och fikade, på granngården och köpte betfor & morötter och avslutade turen hos Mighty & Perra <3 <3
Jag tycker att Jonna S är en riktig toppentjej! Vi har ALLTID så roligt när vi umgås och Jonna är en oerhört seriös tjej =).....Kramar Ida

SMS-inlägg

foto0056 (MMS)

Millan myser med mina godingar <3

Mockning av hagar gör vi varje dag!

foto0043 (MMS)

Jonna S är det som håller i grepen =)

Underbara morgon

Idag har vi varit ett helt gäng i stallet samtidigt. Det har varit supermysigt. Det var jag Fia, Jonna. S, Ida och Jonna.L.  Jag, Jonna och Jonna red ut med hästarna en liten lugn runda i skogen. Jag red Manne, Izno ska vila idag.

När jag vilar Izno går jag en sväng med honom för att försäkra mig om att han inte står helt stilla hela dagen. Efter tävling är det bra om han får röra på sig lite lätt så han inte stelnar till. han blir också fjäskad för med massage och värmelampor över ryggen.

Ida har varit SÅ duktig idag i stallet. Hon har städat och städat och städat!! BEUNDRANSVÄRT måste jag säga! Och väldigt inspirerande för en annan att greja och göra fint, höstfint =).

Ikväll ska jag longera Roddan litegranna.Det ska bli sååå spännande att sätta igång honom nu. Jag kan förtälja att han numera är MIN EGNA häst! Jag har köpt denna ljuvliga, känsliga individ av Ida och Rickard!!!

Efter stallet blir det SPORTLIFE!! TRÄNA TRÄNA =)=) sååå kul!!

Framöver blir det nationella tävlingar för Izno, hans säsong kommer att bli lite längre i år än vad som var tänkt från början. Detta beror på att han hade skada i somras ju!!

På söndag blir det 90, 1m GRAND PRIX i tenhult med Manne...mer om det kommer!!

Ha det töppen!! PÖSSSS /// Fia

Pour l´amour

foto0026 (MMS)

Min andra stjärna <3

Min Älskling <3

foto0029 (MMS)

Mighty

SMS-inlägg

foto0030 (MMS)

SMS-inlägg

foto0034 (MMS)

SMS-inlägg

foto0032 (MMS)

SMS-inlägg

foto0042 (MMS)

Tjejerna i stallet mobbar Locantus för att han har rak lugg.... Dom kallar honom för Pong!! Taskigt va??!! :P

Ååååååå så härlig dag =D

Ligger i soffan & chillar, det har varit en helt fantastisk dag. Morgonen tillbringade jag i stallet ihop med Fia, Jonna L & Jonna S. Det är verkligen så mysigt och roligt när vi pysslar ihop. Efter det att jag var klar med stallet så kom Linda till hakarp, vi drack kaffi och sen åkte vi och plockade upp Marie P. Destination ULLARED!! Ååå så mycket fint det fanns där!! Vi handlade mest "vuxen"  saker till hemmet. Det ska bli så roligt att få ombona mitt & Rikards nya hem =D... Jag köpte även maskeradutstyrsel till mig & darling, vi ska ha ett riktigt party på allahelgonahelgen =)) HÄRLIGT!!

Imorgon så ska jag fortsätta att röjja i och utanför stallet, jag blir så lycklig av att se att det är fint! Jag ska även skritta Locantus en sväng ihop med Sandra och det längtar jag grymt mycket efter!!! Sitta på min fiiiina häst!!

Jag har också funderat mycket på nästa säsong med hästarna och det är mycket spännande saker som händer nu!! Men det kommer mer om det senare när allt är i hamn =) Nästa år är det också dags att börja löshoppa mina fina hingstar och även börja så smått förbereda dem inför treårstestet... Sååå roligt!!

Nu ska jag fortsätta att kolla på film med världens bästa pappa!!!!

 

Pussar Ida

Äntligen :)

Nu har jag äntligen städat klart, hade turen på min sida och har haft ett otroligt bra sällskap.. Milliiws <3
Men blir bara ett snabbinlägg nu, för älsklingen min har lagat wook, muums!

Resultat:


Rätt nöjd med mig själv faktiskt. Städat och tvättat på min lediga dag :) Nu återstår det bara lite tvätt och byta sängkläder... Finns inget bättre än att somna i lite stela nytvättade sängkläder... jaja sluttjatat om städning och tvättning.

Imorgon blir det jobb till 16.00 sen ska jag till stallet och skritta bubben. Han är mega pigg nu, har rymt ett flertal gånger. Inte likt han, men tror att han har lite för mycket överskottsenergi :P Även om det är lite jobbigt att ha en rymande häst tar jag det bara som ett friskhetstecken. Är så sugen på att hoppa och rida som vanligt igen, var ett tag sen man gjorde det nu. Men men, den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge :)

Nähä nu ska jag ta och dricka lite kaffiiiii..
Ha de bäst! Puss & Kram cykelram ;)

Städtajm :)

Jahopp, nu är man ledig från jobbet efter en helgsarbete.. mycket skönt :) Dock tänker jag (Sandra) inte sitta stilla för de! Idag tänkte jag ta tag och storstäda i Svens och min lägenhet, som jag har sagt att jag ska göra väldigt länge! Har gått och dragit på de alldeles för länge nu, men kan bero på att jag tycker de är så otroligt tråkigt att städa :P Men för att göra städningen lite roligare för min egen del tänkte jag nu lägga upp lite "före-bilder" och när jag sedan är klar (som lär bli sent ikväll) lägga upp lite "efter-bilder".  Hoppas jag inte tråkar ut er alldels för mycket!

Lite föör mkt skor..

kontoret.. Är igentligen Svens ansvar, men tänkte hjälpa han lite på traven.Tv-rummetsovrummet


Nu får det räcka med bilder, har inte tid att springa fram och tillbaka till datorn hela tiden.Förresten..... Måste bara berätta att när jag kom upp till stallet idag hade mina otroligt underbara vänner gjort det så fint :) Åhh vad det är roligt att komma till stallet när allt är i sin ordning.


Pussiii // Sandroow 

Debut och sammanhållning

Jaha, då var årets nationella tävling på JFK slut för denna gången!! Jag Fia har ridit 3 klasser med Iznogood. 120 på lördagen och 125,135 idag =).
Igår var han superfin om något liiite spänd. Detta beror på att han är en känslig och lite tittig häst. Jfk hade mycket fina tävlingar med blåklädda väggar!! Stiligt men samtidigt lite läskigt för Izno.

Han hade ett ner i omhopppningen och fjärde snabbast tid. Vi slutade på en 16:e placering av 97 starter så jag är supernöjd med det....Han kom lite stort på det hindret han rev, i övrigt var han super på alla språng.

Idag bröt han ut på ett hinder i 125 klassen. Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men jag tror att jag red ut vägen innan hindret för dåligt och att han inte riktigt var med mig just då ;P.

135 debuten är jag väääldigt nöjd med. Jag var väldigt nervös...stackars Ida, Linda och Jonna som fick stötta mig idag....jag kan bli lite sluten och otrevlig när jag är nervös....fffffflåt <3 <3.

Jag hade 3 nedslag i 135, jag har valt att vara stolt över alla 11 språng vi hoppade över felfritt, de andra sprången med fel hängde helt på mitt nervositethuvud. Jag red lite stressat mot de hindren han rev.

Micke var och tittade på mig och han sa till mig: Bra Fia!!! Men vet du, hästen var felfri!!

Jag håller med honom så sant så sant. Och på ett sätt känns det skönt att veta att min underbara häst kan!!! Det är bara för mig att träna mer och bli ännu bättre.

När vi åkte hem från tävlingen summerade Linda att vi alllltiiiid har så fantastiskt roligt när vi är på tävling tillsammans.

Vi har redan börjat prata om nästa säsong tillsammans...våra team jackor är på brodyr, de är SÅÅÅ fina!!

Nu ska jag ut i stallet och jobba. KRAAAAM

ps. Linda red suuuuper i fredags. 120 var strålande då hon red med perfekt rytm och balans, summan av det blev ett retligt pet...men vad gör det om hundra år ;P d.s
 

29 spetember 2010

Idag är "jag" och "jag" lediga tillsammans......

 

......Som sagt Sandra och Jonna :)

Dagen började med en välförtjänt sovmorgon, vi möttes i stallet vid halv 12 tiden, där mockning, sopning och fixa hö stod på schemat. När vi sedan var klara i stallet kom min (jonnas) syster Julia upp med den söta lilla krabbaten Melwin då blev de fika tillsammans med lotta och Allan! Mummmms <3 Lilla Melwin är Julias son på 3 månader. Jag (Sandra) har nog aldrig sätt något sötare :D Blir ju nästan sugen på att skaffa en själv, men de får vänta ett tag till ;)


Eftersom solen lyser mer och mer med sin frånvaro och molnen är lika tjocka som mitt duntäcke så ser det inte så ljust ut framöver, vi går mot mörkare tider tyvärr. MEN! Vi i stall VIP-wins har turen på vår sida, de är inte många som har så mycket roligt att se fram emot!

HÖST OCH VINTERNS SE FRAM EMOT-lista:

1. Sofias alla tävlingar och blågula


2. Inom en snar framtid blir de bus, möhippa kanske????


3. Julfest på öa


4. Juuuuul, Juuuuul, stråååålande juuuuuuuul :D :D :D :D


4.IDA & RICKARDS BRÖLLOP!!!!!!!!!


5. Sven och "Jag" firar 1 år <3


6. Sist men inte minst, THAILANDSRESANSom sagt, vi i team VIP-wins har mycket roligt att se fram emot även om tiden ibland känns tuff!

Hmmmm... Allt detta hände inte idag utan i onsdags, men när schemat är fullspäckat jämt så de fick komma ut idag istället.

Ha de bäst! PUSS OCH KRAM SKUMBANAN Sandra & Jonniiiis

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0