Linda

Vi har varit vänner i en herrans massa år, vi har gått igenom väldigt mycket tillsammans. Hela den där baletten från att vara barn till att bli vuxen. Vi träffades första gången i fjärde klass, det var just hästarna eller ska man säga ponnysarna som förde oss samman. Vi lekte jämt, med hästarna, utan hästarna.. Linda, jag & Fia vi var som lång & lerhalm. Jag har nog tusen minnen som jag skulle kunna skriva här och även tusen som jag inte skulle skriva här också ;)

Linda är en väldigt smart & allmänbildad tjej, när vi träffas hela gänget så ser jag alltid till att jag & Linda kör lag.... För då vet jag att vi firar som vinnare... När vi gick i skolan ihop och man hade lite bekymmer inför prov eller annat skolarbete så hjälpte Linda gärna till.... Jag har Linda att tacka till att vissa betyg blev så mycket bättre, för att Linda kunde förklara & få mig att förstå, vilket vissa lärare inte tog sig tid till, eller kunde....

När jag & Rikard valde toastmaster och toastmisstris till vårat bröllop var det lätt... Joel Lindas sambo är en god vän till både mig och Rikard, liksom Linda. Och jag vet att det kommer gå bra!! Joel & Linda lämnar inget till slumpen, dom tar sitt uppdrag på fullaste allvar =) Och både jag och Rikard är oerhört tacksamma för detta. Jag & Rikard har ju också köpt hus och detta huset ligger nära Linda & Joel.... Så många roliga tillställningar hos varandra framöver,,, det har vi ju nu med men nu är det alltid nån som måste vara drivable,, det slipper vi nu =D

Jag skulle kunna skriva en hel bok om mitt,Fia & Lindas liv tillsammans.. Vi har ju varit kompisar två tredjedelar av vårat liv....  Men nu har ju ni som inte känner oss så väl fått veta hur allt började iallafall =)



Linda!! Jag skrattar åt tanken när du, jag & Fia gömde oss i skolan och du lärde oss svära, jag skrattar åt när vi busringde till en ful gubbe, jag skrattar åt att du & jag hade högst snedlugg i sexan, jag skrattar åt minnet när vi tre festade med E-type, alla våra semester-resor, galna utekvällar, jag skrattar också åt när vi tre planerade klassresan till Danmark som blev så lyckad och du var tvungen att ringa till det danska vandrarhemmet för att jag inte vågade. Jag skrattar åt alla resor till & från skolan i a-traktor.Jag skrattar år när vi jobbade häcken av oss på Mc Donalds det jobbet du fixade till mig & Fia. När jag slutade och fixade jobb till oss alla tre på Huskvarna och det året var askul... inte jobbet då men jag fick ju jobba med er =), Jag skrattar åt när vi busred med ponnysarna. Och TÄNK alla andra minnen, med både gråt och lycka..............
Vi har stått varandra nära i låååång tid och jag hoppas att det alltid kommer att bli så, att våra barn kan göra allt det vi gjorde ( nästan ;) )

Linda jag vet att du vet.... Jag älskar dig!!!

Massa pussar Ida

Det finns inget dåligt väder bara.....eller???

Snart ska jag(Fia) ge mig ut och rida. Jag ska trimma två hästar på banan. Först ska jag hoppas Izno lite smått. Efter det ska Manne få lite markarbetsjobb. Jag kommer nog rida lite Cavaletti med båda två. Jag tycker det är så bra när man använder sig av bommar för att checka av hur mycket koll man har på hästen. Idag ska jag rida cavaletti på böjt spår med Izno. Jag har kort avstånd på galoppbommen in och kort avstånd mellan cavalettihindrena också. Jag tänker mycket på att som Anita säger  "bli med hästen" vilket betyder att man inte ska gå fram med hand och överliv för mycket. Samtidigt ska man inte bli stum eller hård i handen. Behöver hästen hjälp bakåt eller framåt ska det ske direkt, snabba signaler för att sedan lätta på hjälpen. Då blir hästen känslig och det vill man ju att den ska vara, speciellt för en annan som är tjej och inte rider på styrka.

Det är viktigt att man har hästen framme för skänkeln utan att den är stressad.....det är en hel värld detta med hästen & ridningen.Men det är ju det som är kul. Man blir ALDRIG FULLÄRD.


Banan som numera ser ut som en sjö!


Å riktigt höstmörkt är det!


Vissa skiner trots att solen lyser med sin frånvaro ;P

Jaha....ut i regnet då, hade hellre legat i soffan och tittat på film och ätit godis idag....Meeeen skam den som ger sig!

KRAAAAAAM

Den snart mycket blöta Fia

Nu händer det grejer

Tävlingar varje helg hela Ausgusti, träningar för Micke och Anita är bokade, Kräftskiva i Hakarp...å mycke mer! Jag, Ida, Sandra, Linda eller Jonna kommer skriva om detta såsmåningom=)


Här är Manne förra hösten. Det var denna bilden hans uppfödare skickade till mig innan jag åkte och tittade på honom! Han var nog inte så sugen på att vara med på bild just då!


Här är en bild från den första tävlingen vi gjorde i Juni.

Ha en finfin dag i regnet=)

KRAMAR Fia

Härliga dag!

Äntligen är det lite sol och värme ute igen! Skönt efter dessa kalla regniga dagar. Det har hänt en hel del den senaste veckan. Ida och Rikard har köpt sitt drömhus i Svarttorp. Det kommer bli helt fantastiskt att äntligen få en allierad här ute med cykelavstånd till! Det känns som om jag och min sambo Joel kommer få ännu större plats i deras liv nu, härligt! Förutom att jag gissar på att vi skall hjälpa till med flytt och renovering så är vi ju toastmasters på deras kommande bröllop i slutet av året. Mycket härligt att se fram emot med andra ord!

I fredags var jag i Gislaved och tävlade med Toscana. Det blev en klockren dubbelnolla i 110-klassen som tyvärr slutade precis utanför placering. Fast det görinte så mycket, huvudsaken är att man får en bra känsla och känner sig redo för större uppgifter i framtiden. Banan var super med bra flyt och mycket tittiga hinder, banbyggare Bo Norell gjorde som vanligt ett superjobb!

Idag står trimning av Isadora på schemat. Hon är bara 5 år så kraven är inte så höga, det viktigaste just nu är att stärka henne lite mer i galoppen så att hon blir lättare att rida på hinder framöver. Hon har ju bara tävlat en gång ännu, men planen är att hon skall gå i Eksjö den 6 augusti. Toscana skall få ridas ut i dag och bara ta det lugnt. Vi får se om det blir en kort ridtur på 3-åriga Leyda också eller om hon bara skall linas idag. Det beror lite på om syrran är hemma och är behjälplig! Tog hem 2 hästar från betet i söndags oxå så hovslagaren skall kolla över dom ikväll så att även de kan ridas fullt ut. Mycket att göra med andra ord, men ack va härligt det är med dessa hästar!

Glömde givetvis kameran hemma i fredags så tyvärr inga kort från Gislaved. Ni fårhålla till godo med ett par bilder på Isadora från tävlingen i Svarttorp i juni.







Ha det! Linda

Sandra Holmberg-Melin

Tiden går så himlans fort. Jag kan inte ens riktigt komma ihåg hur länge Sandra har varit hos oss i vårt stall. Men det finns en person som jag kan tacka för det i alla fall. Patrik Gunnarsson, en ridkille och numera överdomare som hållit hus på Jönköpings fältrittklubb i en herrans massa år.

Det var nämligen så att Sandra började sin karriär som ridskoleunge, avancerade och blev Patriks hästskötare. Efter ett tag fick hon låna Patriks gamla tävlingshäst Pirocco. Med honom tävlade hon upp till 120 klasser och blev uttagen till Future Factory, en elitsatsning för lovande unga ryttare runt om i Sverige. Pirocco var ju inte i yngsta laget direkt så Sandra slutade tävla honom efter ett tag. Hon började turligt nog hjälpa Ida(Ida iigen, hon e bra den där Ida) med hennes hästar. Efter ett tag köpte hennes föräldrar Idas gamla tävlingshäst Legende, Sandras första häst!

Sandra var ett engagerat ridskolebarn, hon hade drömmar om en egen häst, hon åkte på ridläger varje sommar och det var för henne ljuvligt....det var inte så längesen som hon gick och funderade på om hon skulle våga att be min bästa vän Josefine Ring(som då var aktiv tävlingsryttare) om en autograf=).

Nu är Sandra själv tävlingsryttare, hästägare och god vän till mig och min familj. Eller rättare sagt en del av min familj. Förutom hästtjej har Sandra många andra kvalitéer! Hon är känslosam, rolig och jag kan säga att jag träffat få personer som har så stor EMPATISK förmåga som Sandra!

Jag känner detsamma för Sandra som jag gör för Jonna!

Jag älskar dig Sandra!! Jag är glad för att du är i min närhet!!! Det är få förunnat att få känna någon som, du!!!

<3 <3 HA EN TOPPENDAAAA med massa kärlek! Det ska jag ha=)

PUSS & KRAM

Fia

Jonna Larsson

Det var för 6 år sedan som lilla fröken Jonna Larsson tågade in i mitt liv. Man kan väl säga någorlunda sådära ofrivilligt faktiskt. Ida kom hem en dag och talade om för mig att hennes chefs dotter behövde en stallplats. Jag ville absolut inte ha någon inhyrd i stallet och protesterade STORT! Men vad hjälpte det. Ett litet tag efter det hade vi en liten arabponny ståendes i stallet vis namn Birre, detta var början till den stora vänskap jag och vi andra har med Jonna idag.

Jonna hon var med oss jämt, överallt. Pappa och Jonna, de var partners in crime skulle man kunna säga. Jonna var med pappa när han gjorde sina då dagliga besök på biltema och Jula(det var en del i hans vardag närhan höll på och tillfriskna efter sin infarkt). Pappa var rätt bra argsint på den tiden, men det bekom inte Jonna ett dugg, hon är ju söt och rar den där goingen men skenet kan ibland bedra ;).

 Jonna gick påTenhults naturbruksgymnasium och eftersom hennes föräldrar var bosatta på Öa så hade hon lägenhet i stan. Men 16åriga Jonna bodde i princip alltid  i Hakarp istället, mamma och pappa fick en extradotter och det var dom mycket glada för.

Birre blev halt efter ett tag och fick följa med oss ner till Systrarna Ohlsson när vi ändå hade en annan häst som skulle kollas. Det visade sig att Birre aldrig någonsin skulle bli bra och Birre fick tyvärr ganska kort efter åka till himmelen. Vi tyckte JÄTTESYND om om Jonna så hon fick börja rida min gamla tävlingshäst Eastwood som plåster på såret. Mycket kämpa och några pris blev det av den perioden.

Idag äger och tävlar Jonna Ramses(Idas gamle rallyräka). De tävlar inte så ofta, men när Jonna & Ramses väl är med så blir det blågult=)=) för det mesta.

Jonna är en fantastisk tjej, hon ställer upp, är alltid glad(nästan i allafall), hon är en solstråle i mitt och i många andras liv! Jag är väldigt lycklig för att Ida kom med den där DÅLIGA idén för 6 år sedan.För pågrund av den har jag fått äran att lära känna Jonna och bli en del i hennes liv! Tack Ida!! BRA GJORT!!!!

Om Jonna hade fått bestämma så tror jag att hela världen hade varit rosa och lite skimrande.Jag är inte heller förvånad över att Jonnas enda tatuering hon har är en liten snirklig text vid handleden där det står princess =).

Avslutningsvis: Jonna, du gör mig glad och du gör min värld skimrande med din närvaro!!! Jag älskar dig <3 otroligt mycket!!!

KRAMAR Fia

2010 händelsernas år

Detta året har varit fullspäckat med saker. Många roliga saker har hänt och ska hända. Jag & Rikard ska gifta oss på nyårsafton och det innebär såklart väldigt mycket förberedelser. Både jag och Rikard har en stor släkt, dessutom så har vi många goa vänner. Ja vi har tur , det är många som är inblandade i detta, som verkligen hjälper till och ställer upp. Det är vi verkligen jätteglada över och oerhört tacksamma för.

Jag & Rikard har också disskuterat boende, vi har länge levt i princip på varandra i en etta. Vi har nog möbler för en stor trea ialla fall så ibland har man bara blivit matt ;).. Vi pratade om att vi skulle skaffa oss ett boende efter bröllopet och våran bröllopsresa... Men så plötsligt dök huset upp, så fint, så stort som en dröm. Huset är ett gammalt tvåfamiljshus som byggdes 1908. Det har gjorts renoveringar på 70-80 talet, så huset är inbäddat i vackra plastmattor ;)... Nä skämt åsido, det är en hel del att renovera, men jag har massor med planer och visioner.. Och jag vet att det kommer ta tid, men Rom byggdes inte på en dag eller hur =D

Trädgården är jättestooor med massor av träd och bärbuskar, så ett ordentligt staket ska vara prio ett, så att Älsklingen Sylvester & Sötnosen Biggan kan vara ute & springa på dagarna =)

Det är helt konstigt, jag har plötsligt längtan efter att baka, laga mat, som vi kan ha i våran walk in skafferi =) Och jag längtar efter att riva upp golv, måla & stöka... Det känns som att detta är vårat första riktiga hem, där vi kan planera våran framtid jag & Rikard <3 <3

Jag är sååååå lycklig, jag kan inte beskriva det i ord!!!!! 





Massoooor Med Kramar Ida =D

Jobbardag & spelkväll med middag

Vi är ett litet småslitet gäng som träffas i Hakarp idag. Igår var det herrmiddag och vi tjejer träffades och mös tillsammans hemma hos mig(fia). Den enda damen i skaran som inte var med var Jonna. L. Hon var på stan och umgicks med några vänner. Förr oss blev det i vanlig ordning sent. Det blir ju lätt så när man har roligt och har massor att prata om. Jag antar att det blev sent för Jonna med, sån discoprinsessa jag vet att hon kan vara =).

Idag ska vi måla stallet. Det som är kvar att måla av staketen får vänta eftersom vädret inte riktigt är med oss. Jag vet att detta kommer bli en toppendag!!

Ikväll ska vi åka till Linda och Joel. Där ska vi äta och spela spel. Det är alltid lika kul att åka hem till Joel och Linda och man är alltid proppmätt när man åker därifrån, det snålas inte på något =).

Jag längtar redan till nästa vecka! Det ska bli så så roligt att äntligen få börja hoppa Izno lite smått! Han känns superfin nu. Lite väl matglad dock, han hugger efter varenda gren när vi är ute och rider...å jag kan inte med att bli arg på han för han e ju sååå go =).

Nu ska jag dricka kaffi med mamma och Sandra och äta lite smärgåstårta som blev över sen mammas kalas igår.

Ha en finfin helg!!

MASSA KRAMAR

Fia

Fånga dagen!!

Det är en väldigt utnyttjad mening hos många olika människor. Men hur lever man upp till det igentligen??

Åren innan 2005 har jag liksom tagit saker lite för givet. Jag har alltid haft min familj, mamma, pappa, Fia, Sven & Pelle. Det har liksom alltid varit så självklart. Jag har sedan 6 års ålder haft häst, bott på landet. Ja allt det där som många så gärna vill ha. Men jag är uppväxt med det, så det har som sagt alltid varit så självklart. Jag hade min härliga häst Ramses och ja vi fick nästan jämt pris. jag kan erkänna att jag till och med kunde bli lite sur om jag inte fick pris på en tävling då. Sen hände det värsta, pappa blev sjuk!! Jag kommer ihåg det så väl, jag var påväg hem från jobbet då när telefonen ringde. Det var mamma hon sa att något har hänt pappa och att han ligger på sjukhus och att läkarna ännu inte visste var det var, men att det var allvarligt... Vägen hem till Hakarp var som en dimma för mig, tårar oro och alla tankar som virvlade runt i huvudet. Hemma var allt kaos, pappa låg inlagd i malmö så vi skulle åka dit. Vi fick veta att pappa hade fått en propp och att han fick propplösande medicin.

Jag & Fia tog en bil ner, jag är inte den som kör för fort. Men ner till Malmö gick det undan.... Väl nere så sa läkarna att han svarar bra på medicinen, men att de inte vet till 100% eftersom resultatet kan ändras inom 24h, det är så den propplösande medicinen fungerar. Jag & Fia åkte hem för att sköta hästarna... Det tog inte länge fören mamma ringde och berättade att det har blivit kritiskt och att pappa måste operera hjärnan. Vrålfart ner igen, fast denna gång till Lund.

Jag,Fia & Sven fick bo hos en arbetskamrat till pappa, Stefan. Mycket snällt av den familjen. Operationen blev lyckad och pappa klarade sig trots allt bra. Han har fått lära sig mycket igen, som att skriva, gå m.m. Och han har det fortfarande jobbigt med talet och balansen & annat. Men vi fick ha honom kvar, och jag tackar varje dag för min fina familj och jag tar inte familjen för givet längre. Ingenting kan man ta för givet, man ska leva varje dag, njuta av det man har!! Vara tacksam för det man har! Och ta vara på varandra, hjälpa & stötta när det behövs! Och framför allt! Inte oroa sig för småsaker, det finns alltid värre! Älska och bry sig om sina nära & kära!





// Ida

Häst för hela slanten =)

Idag har jag varit med Ida,Rikard,Kalle & min Eric och hämtat hem ettåringarna, dom ska få gå på bete hemma nu för att vi ska kunna hantera dem mera. vi verkade dem och mätte dem efteråt, dom har vuxit hur mycket som heeelst =). Efter det har jag ridit ut med Sandra & Fia, det blev en längre runda med lite mer galopp :P... Suuupermysigt var det allt! 

I helgen ska alla vi tjejer försöka att måla klart stallet, det kommer bli jättefint. Det är så kul när vi alla är lediga samtidigt, även om vi jobbar i stallet så har vi alltid så roligt tillsammans. Jag & tjejerna <3 <3

Ikväll har jag packat, åkt till sortergården och städat. Jag ska nämligen flytta till min kille i stan, det ska bli så roligt att äntligen få bli sambo. På fredag nästa vecka så ska jag och & Eric åka till turkiet på semester, jag längtar verkligen jättemycket. Ida har lovat att hjälpa mig med Ramses så att han är fit till Tingsryd =)




Jag & Ramses i tingsryd förra året =)



Jag & Ramses på prisutdelning, vi vann :D

Puss & Kram Skumbanan // Jonna

Full sjå =) som alltid

Jaha då vart det slut på den härliga semestern. Skillnaden på dagarna nu är att man jobbar 8 timmar innan man ska till stallet och fixa och greja! Men jag är inte deppig för det =) det e bare att kempe på som en vis man en gång sa!

Igår red jag(fia) ut med Manne efter hans 3 veckor välförtjänta vila! Han var mjuk och fin och väldigt PIGG! Precis så som jag ville ha honom efter att han fått ta det lugnt. Idag kommer förhoppningsvis Millan hit. Då ska vi bege oss ut i skogen och galoppera. Hon på Izno och jag på Manne. Jag rider inte ut mina hästar själv så det är verkligen perfekt när Millan kommer att rida dem på en lite längre tur! Det är annars ett väldigt trixande och mixande med att hitta två i stallet som ska rida ut och ungefär vid samma tid som jag.

Igår när jag red Izno avslutade jag uteritten med ett litet lätt pass på banan. Han känns så superfin. Jag kollade av start, stopp och sidförande hjälper kort sagt...ooo han lyssnar fint min lille pärla. Längtar mycket efter att få komma ut och tävla igen, det var ju trots allt i Maj vi tävlade sist! I ärlighetens namn så var jag riktigt AVUNDSJUK på alla mina ryttarkamrater när vi var i Glommen. JAG VILL ME! Fast jag är ju såklart glad för deras skull att de får tävla och önskar dem all lycka med det =).


Jag & Izno i Eksjö i April.

Nehe...ut å göre lite nytte då!

Ha det toppen, för det ska ja ha!

CARPE DIEM// Fia

Heldag med hästarna =)

Klockan ringde tidigt idag, jag & Fia tog med oss hundarna på en promenad. Jätteskönt och mysigt, eftersom det var så tidigt på morgonen så slapp vi alla jobbiga flugor och den stekande hettan som vi har haft över oss länge. Efter promenaden bjöd mamma & pappa oss på frukost. Det blev mammas egengjorda musli, den är verkligen sååå god =)... Efter kaffet så har jag, Sandra,pappa & Rikard fixat ute på gården. Vi har plockat undan alla hinder från banan eftersom Rikard ska sladda den ett par ggr och vi tjejer ska plocka sten. Sen har jag och Sandra mockat i hagarna, slängt hö och fyllt alla baljor med vatten.Vi har också plockat ihop ett fint träns till Fantasia,eftersom Jonna S ska rida henne så måste hon ha ett eget träns =) jag smörjde det också det blev super.  Nu väntar jag på pappa, vi ska åka med Licala till seminstationen och se hur hon ligger till äggmässigt sett om man säger så :P. Sen ska vi åka till Vaggeryd och ta bort stygnen på Roddan. Roddan fick ett sår på sitt ben precis innan vi åkte till Falsterbo och det såg inte bra ut, jag var riktigt orolig där ett tag. Men det har läkt jättefint och pappa har lasrat på det också, så om ett par veckor så går det nog att skritta igång honom. Ikväll ska jag & Fia rida ut Locantus & Iznogood, vi ska också försöka hinna att måla färdigt taket i stallet.

Här kommer lite fler bilder från Glommen, inklusive hindrena =D


Locantus & Jag


Min & Fias supersöta lillebror, bäst på självpoträtt hihihi



















//Ida

Kan man ha det bättre än så här!!! :D

Nu är helgens tävlingar i Glommen över för det här året! Vi var ett glatt gäng som åkte, jag (ida), Linda,Fia,Sandra,Sven,Rikard & pappa. Denna gång var det jag och Sandra som tävlade. Jag red 1m,1.10m,1.10m och Sandra red samma klasser och 120 med! Locantus och jag var felfria i båda klasserna på fredagen, det gick så himlans fint, han var så duktig. Det var debut för oss i 110 och jag måste tacka alla som ställde upp och peppade mig, för jag var rejäjt nervös :P. I lördagens 110-hoppning rev vi första hindret, inte så mycket att säga om det, banan var inte den enklaste och det var mååånga tittiga hinder. Sandra rev sista hindret i omhoppningen i 1-meters klassen, i 110 så hade de 1 nedslag i grunden. Under lördagen var Legende taggad, men hoppade riktigt fint, de fick 2 nedslag i 110 och i 120 tre ner, men som sagt låånga banor och mycket titthinder så var det klart godkänt :) .. Fia har ju lovat lite bilder, så här kommer de =D



Linda, bästaste groomen i helgen <3



Sandra innan start


Min kusin hoppar här hästen Vip


Jenny & Vip


Legende taggad till max =)


Sandra & Legende


Linda framför en av framridningsbanorna & uppstallningen


Jenny & John







Fia, Jenny & Juni


Pappa & fjäsk-oliver


Fia tävlade inte denna helg, så det blev mycket chill för henne


Fia & Jag




Jag,Linda & Sandra förbereder Locantus


Min lille plutt Locantus <3 <3


Pappa var på topp hela helgen =)


Kärlek <3 <3


Locantus var taggad till max, luftsprång och helt plötsligt rädd för andra hästar... Men inne på tävlingsbanan skötte han sig galant


Framhoppning


Inne på banan


Jenny & Jakob


Inne på tävlingsbanan, Locantus & jag


Locantus & jag


Locantus igen =)


Rikard <3 <3


Sandra & Legende


Banbyggaren Björne Carlsson



Lina Klänge på Fabian


Systrarna Boestad =D

Jag har tagit bilder på alla hinder, jag tänkte lägga upp bilderna imorgon, det är riktigt coola hinder =D

 Nu ska jag ut & skritta Locantus, sen ska han få massage. Imorgon bär det iväg till seminstationen igen eftersom inte Licala tog sig sist... Håll tummarna för oss nu!!

KRAM TILL ER ALLA // Ida

Jobb, jobb å jobb...men vad är väl en bal på slottet......

Näst sista dagen på min semester har jag ägnat åt att måla taket i stallet. Och för er som kommer träffa mig den närmsta tiden kan jag berätta att det kan ni inte missa.....jag är viiiit i ansiktet och på armar och ben.

Många som har semester lägger den på resor och att som denna sommaren slappa på beachen. Jag tycker att det är toppen för dem som prioriterar det. För mig är semester att jobba i stallet, dricka kaffe, lulla runt på gården och umgås med dem som är här...de som jag älskar mest i hela världen!

Jag önskar att hela sommaren hade bestått av semester...men vem gör inte det?

Ida, Linda, Rikard, Sven, Sandra och pappa har kuskat ner till Glommen nu. Jag ska rida Izno imorgon så jag åker ner vid 10-tiden. Bilder å info om den vistelsen kommer efter helgen! Ikväll ska jag, Jonna L och henke dricka lite rödvin...mmm vi ska ha så mysigt!

En liten notis:

Jonna Sundgren!!! VILKEN PÄRLA HON ÄR!!!!! Jag och Jonna red ut idag, jag på Izno och hon på Fantasia. Hon rider henne superbra, som alla andra hästar här! Hon lyssnar av läget, har känsla...ja....hon är toppen!!! Härligt att ha henne här hemma!


Sist men inte minst! Ha en trevlig kväll och helg!

Kramar Fia, Izno å underbaraste Manne <3

Hej hopp!

Igår hade jag(Fia) stora planer på att måla staketen hemma. När jag stegade iväg mot pannrummet för att hämta färg och penslar började det mullra och så kom regnet! Ja, man kan ju inte göra något åt vädret tyvärr även om man många gånger önskar att man kunde. Resultatet av detta blev 2 timmars kvalitetstid med min lille brorsson Sigge, SÅ mysigt!

Nu sitter jag här hemma hos mamma och pappa och laddar för att ge mig ut och måla. Efter det ska jag rida ut Izno i skogen, mysa med Manne och putsa av alla mina grejer. Nu är det bara en halv vecka kvar tills Manne ska sättas igång=)=). Jag har anmält honom till en kvällstävling i Gislaved. Sen väntar jag på licensen till Manne så jag kan anmäla honom till Tingsryd. Handläggningstiden gällande licensen är 4-6 veckor...jättedumt för man kan inte anmäla uppstallning till en häst som bara får tävla lokalt.

Idag ska vi också åka och dräktighetsundersöka Licala. Pappa & mamma bestämde sig samma morgon som hon skulle insemineras att vi skulle ha Camaro M igen. Vi är så himlans nöjda med vårt lilla busfrö VIP-Win´s Carlito Brigante. Oftast är man ju lite extra med sitt egna, men med objektiv syn kan jag säga att han är välställd och maskulin, riktigt FIN.

Nästa vecka börjar jag trimma Izno lite lugnt på banan. Efter Falsterbo så har jag ridit ut honom i skritt och trav och han bjuder ordentligt framåt och är riktigt mjuk och go!!! Jag är väldigt glad för det! Jag älskar min lilla häst!!!



Carlito växer sådet knakar. Första veckan sprang han under magen på Licala. Nu är det inte så lätt längre. Nu klättrar han på henne istället. Hon har fullt upp med att fostra den lille Parveln.


2 supersnygga ändor! Visst=)

Ha en toppendag!

MASSA KRAMAR

Fia

Mammas underbara bebbar =)

Jag har tidigare i bloggen skrivit om mammas underbara dandie-valpar, jag har också lovat att fler bilder ska komma när de är lite större.... så här får ni dem =D






Niklas Sandras pappa pussas =)

Dessutom är två av dessa gossingar till salu =)

Vår årliga mycket trevliga tradition Falsterbo

I Torsdgs klockan 5 på morgon kuskade vi iväg med lastbilen ner till Falsterbo.
Vi var bra trötta men ändå fulla av förväntningar över denna helg som vi längtat efter heeela året! Gänget som åkte var Jag(Fia), Ida; Linda, Joel(Lindas kille), Rikard(Idas kille), Idas och min lillebror Sven(som körde lastbilen), Henke också kallad le flower....det gör han för att hans pappa hade blomföretag förr i tiden. Henke är en av våra goooda vänner sen många år. Jonna L och hennes kusin Åsa kom ner på fredagen.

Efter ca 5 timmar var vi framme. Vi fick samma plats på campingen som förra året och det var vi mycket nöjda med. Skönt att stå lite avskiljt från alla partajande yngre förmågor =). Första dagen solade vi och tog ett dopp i havet. Jag och Ida somnade till som två strandade sälar på stranden. Vi var som KRÄFTOR sen. Jag fick höra av en som bodde i falsterbo att det berodde på att sanden är så vit att den reflekterar solljuset nästan som en spegel. Jag tycker att den vackra omgivningen i Falsterbo är en stor del av det hela.

På fredagen var vi uppe påp showen...OOOOOO vad det pirrade i hela kroppen av att se den stora fina gräsbanan och alla fantastiska hästar och ryttare. Jag vidhåller fortfarande att Linnea Ericsson från Danmark är en god förebild med den fina ridningen hon visar varje gång man ser henne. Vi tittade på 5-års finalen. Vi satt på läktaren och paxade hästar för fullt! =)=)=) vill ha, VILL HA!


Här är bilden på ett naturhinder som är med i Falsterbo Derby

Efter att varit uppe på showen var vi varma och trötta, vi blev totalservade av killarna när vi kom tillbaka till lastbilen. Total avslappning och MEGALYX kallar vi det! Senare på kvällen hade vi mycket trevligt i goda vänners lag. Vi hade en lastbil med andra ryttarmänniskor från Jönköping jämte oss som vi hade roligt vmed!



På lördagen tittade vi på Nationshoppningen. SVERIGE VANN!!! HEJA SVERIGE! Vilket tryck det var på läktaren, helt fantastiskt var det, man fick ståpäls av känslan av att vara där och se.  Vi tittade också på derbykvalet innan vi gick hem för att återigen bli servade av våra fantastiska killar!!!
Det här är en bild från en enastående häst från sixbaren som vi tittade på på lördagkvällen. Det såg nästan ut som att hästens ända skulle slå till ryttarens nacke över hindret. Detta hindret är nog ca 180!


Den svåra grinden efter banken i Derbyt, vi satt nära och det var MYCKET spännande att se!
Vattnet var också spännande att se...vi satt porecis bredvid vattengraven i derbykvalet. TJOHO det gick undan!

På lördagkvällen gick vi till ryttartältet. Det var fullt ös!! VI HADE JÄTTEROLIGT!!!!

Jag och Rikard, lugnet före stormen ;)

På söndagen fick vi se sverige vinna GRAND PRIXEN. ROFFE var som vanligt helt oustanding. Och jag ångrar inte ett dugg att jag stegade fram till honom i ryttartältet och talade om för honom(som en liten 14 årig stallflicka) att han är min STÖRSTA IDOL!!! Malin Baryard kom 2:a. Så dubbelt svenskt SÅ ROLIGT!

Nöjda och belåtna åkte vi hem, sa HEJDÅ FALSTERBO VI SES NÄSTA ÅR!

och på vägen hem åkte vi i åskoväder i 2 timmar! SNACKA om TUR!!!!

Liten snabb uppdatering

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk vistelse i Falsterbo. Jag tänker inte skriva om det nu, inlägg och bilder kommer lite senare. Allt hemma i Hakarp har rullat på fiiint medans vi har varit borta. Jonna S och Sandra har varit till fantastisk hjälp när vi har fått slappna av och njuta i solen. Izno är på TOPP nu, han hoppade lekandes lätt ut från sin hage igår. Han har nog tröttnat på att ta det lugnt goingen.

Jag har ändrat planerna för Manne. Jag ska anmäla honom till 4 års championatet i hoppning så får vi se om vi lyckas kvala. Han är ju väldigt grön och har bara tävlat en tävling! Men jag tycker han har en cool skalle så det kanske går vägen...vi får se ;)

Idag har vi städat i stallet. Jag ska fixa en stor hage i skogen + städa lastbilen inför kommande tävlingshelg i Glommen! ÅÅÅÅ det längtar vi till!!

Vi har köpt 18 cavalettiblock hem...ska reka efter nya bommar också. Så snart ska här tränas för FULLT=)

Nu ska jag ta en kaffe med min kära familj. Ha en underbar dag i solen!!!! Jag önskar er det bästa!

MÅÅÅÅNGA KRAMAR Fia

Heldag i stallet

Idag skulle det enligt smhi bli lite sämre väder. Jag och Jonna s. har bestämt att strunta i stranden idag och baaara vara i stallet. Jonna. L och Sandra är ute i skogen med Ramses och Legende. Sandra beslutade sig för att rida tidigt eller sent i fortsättningen eftersom Legende som den fransman han är är väldigt känslig när de gäller insekter.

Idag ska vi sätta stängsel och mocka ur ena delen av stallet. Vi måste få färdigt detta innan vi åker till Falsterbo. Det ska bli en riktigt rolig dag idag, allt blir så mycket roligare när man gör saker ihop. Och jag och Ida tycker att det är helt fantastiskt att ha så duktiga och hjälpsamma människor omkring oss som Jonna. S och Millan!!! Ett stort + för alla andra också givetvis =)=)=)=).

Igår var jag ute i skogen med Izno, han var jättepigg! Jonna.S var med med locantus också...de hängde inte med i taktena...HAHA!!!

Det är skönt att veta att när vi åker iväg har vi så duktiga tjejer hemma som håller ställningarna. Sen är det bara att komma hem från falsterbo med full av energi och motivation och ta vid igen!


Jonna & hennes absoluta favorithäst Cortino(han rids nu av Isabelle Boestad i Team bxb

 
Jag(fia) och min superFAVVO Izno

Ha en toppendag det ska vi nämligen ha!!!

KRAMAR Jonna & Fia

Allt och inget och mycket sol!

Ännu en varm dag!! Jag klagar inte, men det är inte helt optimalt att rida i denna värme! På sistone har det helt enkelt blivit ridning väldigt tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Det kräver lite extra planering av dagarna, men inga större bekymmer! Jag tycker att vi alla ska vara ytterst försiktiga med att klaga på värmen för ni minns väl hur det var i vintras??

Trimmade mammas häst tidigt i morse, alltid lika roligt att rida henne!

Efteråt var hon en aning trött...

Det blev ingen tävling i Nässjö i helgen heller. Det var begravning för min mormor i fredags så jag kände mig helt enkelt inte fokuserad på tävling och då är det bättre att låta bli. Nästa tävling med Toscana får bli i Gislaved 24 juli i stället. Det verkar dock inte som Tossan är missnöjd över tävlingsuppehållet :)



Nähä, nu är det dags att ta tag i stängelsättningen igen! Lyllos mig som har 5 hektar bete att stängsla in i den underbara värmen!

Ha det! / Linda

Sommar & sol :D

Helgen har varit varm & skön, vi har passat på att njuta av det underbara vädret allihop. Vi har hunnit fixa håret på varandra, städat lastbilen inför Falsterbo och ska nu städa ur det ena stallet. Vi ska nämligen måla om, jag tror att vi kommer att måla med någon ljus fin färg. Vi ska också sätta nya staket så att vi kan släppa alla hästar på bete nu =)  Under hela helgen har vi också haft extra hjälp, Sigge =) Han har både mockat och krattat =)
Ikväll ska jag & Linda åka och handla inför Falsterbo..... Vi läääääängtar så mycket =)


Sigge mockar

//Ida

Wild Wild West

Är ungefär den rätta beskrivningen på Tobbe Johansson. Vi träffade Tobbe första gången i Falsterbo för fyra år sedan. Det hela började med att han reagerade på våra kommentarer om hoppningen under dagen, vilket gjorde att vi började prata. på den vägen är det =) Förra året i Falsterbo var grymt roligt och vi hoppas att det kommer att bli lika kul i år igen =). Tobbe har jobbat med alla typer av hästar och det jag tycker är riktigt kul är att Tobbe har förmågan att se en individ i VARJE häst han sitter på. Vi själva har valt att ha ett samarbete med Tobbe just pga det. Han är inte speciellt blyg heller om man säger så, han har ridit in båda våra skimmlar 9 år gamla och hoppade dessutom upp på båda första mötet med dem. Som en cowboy!! Wild Wild West  :) Han gjorde ett riktigt bra jobb med dem och vi är riktigt nöjda!!

// Ida

Åhhhhh vad mamma blev glad!!! HIHI

Edith ska på hundutställning imorgon och passat på att göra sig fin med en liten lerinpackning

Mamma har gjort fint utanför hundhus & stall

Manne också kallas Mani, kärt barn många namn som man brukar säga

Jonna är innovativ

häromdagen när jag(fia), Ida och Linda var på stan fick jag en jättefin tröja av henne. Innan dess har vi fått dessa fiiina. SNÄLLA IDA <3

minst 365 kärror på ett år....inte konstigt att vi hästtjejer har snygga biceps

och mockar massa......

Putsar träns det gör man mycken när man inte får rida....

Jonna & Ramses

underbara stalldag

Jonna & Fia

Tog mig några minuter på min rast här på jobbet för att skriva lite. Idag ska jag & Jonna Larsson vara i stallet tillsammans. Vädret är helt fantastiskt ute. Soooool, vi älskar soooolen =) Vi ska ses efter jobbet och då ska vi rida ut Roddan och Ramses. Roddan har haft lite vila nu så han kommer nog vara pigg och GLAD =). Och jag tycker att det ska bli jätteroligt att vara med Jonna, när vi är på G tillsammans är vi värstaste teamet hon och jag!! Hon håller bra koll på mig med som den yrhjärna jag är.

Det blev ingen träning för Anita som bestämt. Vi avbokade träningen för att lastbilen krånglat och för att det ska bli så himlans varmt i helgen.
 Jag har beslutat att vila Manne en vecka tidigare än vad jag tänkt. Det blir nog bra det, för då är han nog fint igång till tävlingen på Persö i början av Augusti!

Linda ska åka till Nässjö och tävla i dagarna, vi alla håller tummarna för henne och hoppas på att det fiiina flytet hon hade i Svarttorp håller i sig i helgen också.

Vi har också ändrat planerna med Gotland. Vi fick strul med en uppstallningsplats därför valde vi att avanmäla och anmäla till Glommen istället. Vi har ingen lust att ha en häst på tävlingsplatsen och en häst 15 minuters bilväg därifrån. Då får man ju packa ihop lastbilen varje morgon och åka iväg och hämta hästen + ha hästen på bilen hela dagarna. Vi kände att hela vår semestergrej försvann med det....det var väldigt synd....men men, vi vet att det är många goa ryttarkamrater som ska till Glommen och tävla. Och sen har Glommen den årliga kräftfestivalen där också och det ser vi fram emot! Jag ska ju inte tävla själv tyvärr så jag hoppas på bikiniväder heeela helgen =).

Dags att ta tag i jobbet, det kommer lite bilder senare som Jonna tog i stallet igår. Måste säga att hon är bra på lösningar av alla dess slag. Och hon är som Iznogood...lite tokig med tanken utanför lådan =)

Ha en bra dag allihopa! KRAMAR Fia

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0