Pappas fjäsk =D

Min pappa har alltid varit en sann djurvän, han älskar alla djur allt ifrån kryp till hästar. Pappor brukar många gånger när man är liten "spela" lite tuff. Pappor ska ju vara stora & starka. Pappa var riktigt tuff ibland =), men egentligen är pappa en riktig mjukis <3. Pappa har exempelvis många gånger hållt i hästar åt vänner som av någon anledning behövt avliva dem, det har han gjort för att vara snäll.Det är inget som han tycker är kul men han ställer upp för alla och sviker aldrig!

Jag kommer så väl ihåg den dagen då jag förstod att pappa verkligen är en mjukis och blödig för alla djur. Jag var inte alls gammal, kanske 6 år och det hade varit ett riktigt oväder ute. Detta oväder hade gjort att vi hade strömavbrott hemma, vilket medför att man inte kan spola i toaletterna. För att då lyckas göra sitt behov så fick man först hälla en hink med vatten i toaletten, sen "do the thing" och efter det återigen hälla vatten i toalettstolen. Pappa hämtade en hink med vatten i dammen som ligger i vår trädgård. Gick upp till ovanvåningen. Efter en kort stund kom han ner i köket och hämtade en mugg! Givetvis som nyfiken 6åring frågade jag honom vad han skulle använda den till. Pappa drog ut på svaret, lite svävande... Ne inget speciellt och gick upp. Jag smög efter och fick se att han fiskade upp något i toastolen. En sån där vattenbagge, sedan gick han med den ner till dammen och gav den frihet i vattnet där. Just sån är min pappa!! =)

Sen är saken den att pappa har ett speciellt hjärta för vissa djur hemma. Ramses, Locantus och sedan det största fjäsket av dem alla OLIVER! Locantus och pappa har ngt speciellt, det beror nog på att pappa fick honom av mamma i 50års present, samma år som pappa blev sjuk. Och att Locantus var totalt ohanterbar som hingst fram till 3års ålder. Det var bara pappa som kunde leda honom, ingen annan. Ramses sen, pappa är extra svag för honom, det kanske heller inte är så konstigt. Ramses har varit hos oss i 17 år och gett oss så mycket glädje. Sen är Ramses en VÄLDIGT speciell häst, med väldigt mycket hjärna. Han har gjort golfbana av våran trädgård flera gånger, efter att han har lärt sig hur man öppnar elstängsel i handtaget. Han har öppnat uteboxar på tävlingar och lekt lattjo lajban med alla andras hästars mat. Han har också bitit sönder massvis med andra hästars täcken i encentimetersbitar (till och med gjordarna) , tar av andra hästar deras grimmor och bär på pinnar i hagen m.m.
Sedan har vi OLIVER, han är med precis överallt. Oliver är en jackrusselhane, Oliver har ett eget säte i pappas bil. Och han (oliver) blir väldigt missnöjd om någon annan sitter där. Pappa har med sig en kylväska med köttbullar till Oliver om dom ska åka någonstans, utifall Oliver skulle bli hungrig. Om Oliver är tjurig mot andra hundar, ja då är det aldrig Olivers fel. Pappa har också sagt att inga hundar får sova i sängen..... Oliver gör det!!!

Alltså Kalle <3 Oliver = Sant



Sylvetser är mitt fjäsk, älskar denna hund <3 <3 Han älskar att titta på animal planet =)




Här myser pappa med Selma, Oliver är pappa till henne =)

//Ida



Kommentarer
Johan Palmér



Fin blogg..

Kalle är kung en verklig idol...

2010-06-19 @ 23:47:34


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0