Fredag <3

Äntligen är Fredag igen. När man har semester blir man veckoblind. Eftersom jag har börjat arbeta har jag full koll på dagarna=)!

Jag håller på och säljer massa saker från sadelkammaren samtidigt städar jag och det börjar bli riktigt fint. Jag håller också på att skruva upp plaketer. Jag räknade lite snabbt igår och vi har över 600 sittandes på väggen nu=P!

I eftermiddag ska hästarna ridas ut. Jag rider Locantus på tvådelat tjockt äggbett nu.Det fungerar bra. Han har så ömtåliga mungipor, annars föredrar jag tredelat bett.

Manne har vilat litegrann efter tävlingen och tiden som återstår till tävlingen i Eksjö kommer nyttjas till kondition och styrketräning för honom.

Nästa vecka ska jag(Fia) ta släpet ut till bårarp(min farmor och farfar bor där). Väl där ska jag galoppträna på den 3km långa nerlagda järnvägen. Sen finns jättebra klätterbackar där också.


Nu ska jag jobba! Ha en bra dag <3

ps. någon som vill bli hästskötare hemma? d.s
(Locantus förra året)
KRAAAAAM

Rensning

Idag har jag, Fia rensat ur sadelkammaren. Det är inte klokt så mycket man samlar på sig med åren. Jag ska sälja allt. Det är chaps(dyon m.m), sporrar, hjälmar, säkerhetsvästar, stall, svett(hansbos)  och vintertäcken, schabrak i mängder, olika sorters bett, stigläder(som nya), senskydd i läder, fliweils, flughuvor, grimmor, tyglar, sadelgjordar i läder med och utan resår.

Är det något som låter intressant? Hör av er isf=) Det kanske gör mer nytta i er sadelkammare än i min=)!!



Jag har också röjt gräs(skam den som ger sig, nån gång ska det väl bli fint hemma).

Nu ska jag gå hem och röja lite kanske=) hihi!!


Hästarna har haft välförtjänt vila efter helgens tävlingar. Imorgon blir det skritt-turer i skogen med alla tre.

Ha en bra kväll!!♥

Kram Fia


Känns som hösten börjar närma sig...eller?



Min allra första ponny Fanny.Henne hade vi otroligt roligt med i måååånga år! Det var med henne min dröm gick i uppfyllelse, en egen HÄST! Jag var 6 år gammal och hade tjatat sedan jag var 4 då jag började min ridkarriär i sunds ridklubb. Det var ridskola där på den tiden=)



oliver sitter bra =)

Idag har det varit en bra dag=)

Tänkte att jag skulle ge en liten snabb uppdatering här innan jag sätter mig till bords med familj, rött vin och ostar.

Manne har gått en 110 klass idag. Han hade ett struntpet och var mycket jämn och avspänd banan igenom. Det känns verkligen jättebra. Jag har haft öronproppar på honom detta meetinget och jag märker stor skillnad på hans koncentration.

'Manne skriker och INGEN svarar....ok tänker Manne jag får väl fokusera på hindrena istället=).

 Det känns skönt när man hittar lösningar=).

Locantus hoppade 110 och var mkt fin och dubbelnolla. ♥

Izno blev 3:a i 110 och rev lite oturligt sista i grunden i andra klassen. Jag var SUPER laddad för en omhoppning. Men så är det ibland!

Runderna med Izno var fina, det flöt på bra och alla avsprångspunkter var perfekta. Jag kan glatt säga att jag är mycket nöjd med både mig själv och mina underbara hästar denna dag!


(lyckligt lottad med så fina hästar)

Ida hon är bäst att ha med sig på tävling!!! Bästa Bästa tvilling Ida!! Puss love you!!

Ha en bra kväll! KRAMAR Fia

Lite bilder =)




Fler bilder kommer imorgon & då även på finfina Izno =)

Tävlingar i Munka-Ljungby =D

Jag (Ida) sitter & myser i lastbilen, regnet öser ner & jag funderar på om inte solen skulle titta fram snart =). Trots jättedåligt väder håller sig banan bra här och jag måste säga att det är en mycket trevlig tävlingsplats och mycket trevliga tillmötesgående människor här. Hit ska vi definitivt åka igen =). Fem starter har vi gjort idag och två pris har vi fått och et är verkligen jättebra!!


Jag tävlade Binis för första gången och jag måste säga att jag var SKITNERVÖS!!! Fattar inte riktigt varför jag ojjar mig så mycket men jag själv bringar en enorm prestationsångest :P , som tur är så gick det bra ändå, Binis är en väldigt snäll häst som ställer upp i ALLA lägen och är oerhört cool. Tittar inte på nåt & hoppar riktigt BRA!


Trots en stooor röra på framridningen höll hon sig koncentrerad på vad jag bad om.


För lilla Fia har det gått jättebra, trots att både Locantus & Manne är lite laddade har Fia gjort MYCKET bra ritter. Stolt är jag över min tvilling <3


Nu är det tre dagar kvar på denna tävlingen så fler starter kommer det att bli.

Ps. Fia var i Frosta förra helgen och fick då fina placeringar där med =) Ds

Trevlig helg alla!!!

Kraam Ida

Hemma igen efter en härlig vistelse i Falsterbo

Ja en hel vecka har nu gått sedan vi kom hem! Det var en mycket rolig och inspirerande vistelse där! Massor med fina hästar och proffsig ridning har man fått se!

Man brukar ju hitta en favorit när man sitter på läktaren och stilstuderar! Innan var min favorit Linnea Ericsson från Danmark, en fantastisk ryttare! Men min nya favvo nu är hlet klart Angelica Augustsson! VILKEN TJEJ!! WOW!!

Min störta IDOL är Roffe, men jag tycker att det är fantastiskt roligt att vi har så många unga BRA ryttare på väg till toppen...jag säger bara HEJA SVERIGEEE WOHOOOOO!!!!


Mina hästar har känts fina sedan massagen och vilan. Om några timmar bär det iväg till Frosta på tävling. Det ligger i skåne, Hörby. Det ska bli kul att få rida på en stor fin gräsbana. Med oss har vi 4 hästar!

Om det inte regnar i helgen ska jag ha på mig min nya fina kavaj som jag fått i present ♥

den ser ut så här:

Sitter som ett smäck!! HIHI!!



Önskar er alla en härlig helg! Det ska jag ha ♥

Massa kramar Fia

kiropraktik och lunk i skogen

Idag har det varit en lugn och skön dag i Hakarp. Jonna.S och jag(Fia) har ridit ut hästarna tidigt på morgonen. Kl 9:30 hade vi ridit tvåhästar var. Detta pågrund av att vår kiropraktor till hästarna kom och masserade och grejade med dem. Alla hästarna NJÖT i stora drag kan man säga=)!


Jag & Binis 


Puss på dej ♥


Jonna och Ramses


MMMMMM....ljuva sommar=)!!


När Sofie visar sig i stallet blir hästarna helt till sig, de vet vad som väntar!




Ja å så lite till höger...höger...ja däääär ja=)!!!!

Det var inga större grejer på hästarna och de var jämnt musklade. Kändes som ett kvitto på noga arbete med dem!


Carro var och tränade hoppning med sin nya häst! Å så här glad va hon efteråt! HAHAHA!!!



Imon åker vi till Falsterbo, hästarna får välförtjänt vila och jag slipper ringa till Ida 7011 gånger om dagen för att fråga om det är SKOJ=)!! så ingen blogg på ett tag!

Ha det fint nu!

KRAMAR Fia

Mys, uteritt och visioner



Ida har styrt sin kos mot Falsterbo. Hon och hennes bästa vän Marie ska titta på vackra hästar mysa och inspireras. Jag själv Fia är kvar ett tag tag till hemma.

Idag har jag och Jonna.S ridit ut Ramses och Binis. Det var riktigt mysigt och vi kom fram till mycket vettigt i våra samtal påhästryggen.


Innan sommaren är slut kommer vi har mur, stenmur, kulvetar(två stycken en med konstgräs på och en i trä), vi kommer ha ett hinder med tre stora runda lock på. Ett hinder med en STOR nyckel i trä som kommer vara guld eller silverfärgad med bommar till det! Det är SÅ bra att träna på olika läskiga hinder hemma. Då blir det inte så läskigt ute på tävling sen. Vi ska också köpa in runda vattenmattor=)=)!!


Imorgon kommer Sofie Eijefur(vår kiropraktor). Hon ska gå igenom Ramses, Legende, Izno och Locantus. Det känns perfekt att göra det nu när hästarna får 4 dagars vila när vi är i Falsterbo. Vi kommer occkså låta laserbehandla dem.

Nu ska jag ge mig ut till stallet igen. På listan idag återstår uteritt med Locantus och Izno och hoppträning med Manne.

Ha en bra dag!

KRAMAR Fia


Min härliga följeslagare Zeth! Vi somnar ihop och vaknar ihop. Han är alltid vid min sida=)!! Härliga hund!♥





Svettig ALABAMA!!!!

Sådan är jag just nu, efter två heelt otroligt roliga ridpass =)

Jag började med att rida Ramses, han är ingen ungdom längre så han kräver ganska så mycket framridning innan ett arbetspass. Eftersom jag är ett stort fan av att rida i skogen valde jag att skritta Ramses i skogen 25 minuter innan markarbetet. Det är både roligare och mer varierande för både honom & mig!

På marken idag var han helt okej, han var LUGN!!! och det är väldigt bra eftersom Ramses är en VÄLDIGT glad OCH VÄLDIGT PIGG häst =D...... Han blev riktigt mjuk i sidorna också idag och det är positivt eftersom han kan vara lite gubbig & stel i sin vänstra sida ( har iofs alltid varit sämre i den sidan) . Men nu har vi tagit tag i dessa bitar, massagetid är beställd och planen upplagd! När Ramses väl var lösgjord & fin tog vi några skutt!!! SHEIT vad glad han blev!! Jag har aldrig suttit på en häst ngn gång som är så glad i att hoppa!! Freejumping tänkte Ramses & drog värsta reporna, hahahaha han är verkligen speciell & rolig för den delens skull =D =D

Tanken som slog mig var!! Jag har en gång i tiden tävlat 130 på denna häst & dessutom vunnit mängder med 110 & 120... Hur F*N vågade jag det hahahahaha han e ju heeelt galen ;) ;)



Jonna & Ramses i Tranås tillsammans med pappa <3





Idag har jag hoppat Binan för första gången!! JAG ÄR SÅ GLAAAAAD!!!!!!!!! Vilken häst! Så rolig så duktig & jaaaa helt FANTASTISK!!!!!

Vi hoppade serier och ett par språng på en oxer, det liksom bara stämde hela tiden!! Jag som annars är ganska harig kände mig vrålcool!! Det är riktigt BRA!! Alltså en heelt fantastsik avslutning innan min resa till Falsterbo!


Binan & Anna =D


Ha det underbart alla!!! Kramar Ida

Då var helgens tävling i Nässjö avklarad

Jag förberedde mig verkligen för ihållande regn. Men turen har varit på vår sida. Inte EN ENDA vattendroppe har fallit på oss under helgen.

Underlaget i Nässjö var däremot inte det bästa. Eftersom det regnade mycket under fredagen och inatt så sög underlaget ordentligt!

Det var många strukna från tävlingen, men vi valde ändå att åka dit. Izno hade 0 fel i lördagens 110 klass och slutade 4:a. Sen rev han lite oturligt första hindret i 120 klassen....Men men det är sånt som händer.

Locantus hade ett ner i lördagens 110. Det var hans första start på gräs detta året kan också tilläggas.

Idag hoppade jag 115 med båda hästarna. För Locantus var det debut på den höjden. iZNO Tog en andraplats och Locantus 3:e platsen!

Hästarna hoppade inte så bra denna helgen(med det menar jag luftigt och spänstigt) och jag vet att det beror på underlaget. Jag är ändå otroligt NÖJD med båda två.Jag känner att dom verkligen ställt upp för mig <3!





Å sen.....STORT tack till Linda, pappa och Ida som varit med i helgen!!! =)



♥♥
I eftermiddag ska jag rida ut Mani i skogen. Ida ska rida Binis på banan.



JONNA HAR BESTÄMT SIG FÖR ATT LÄGGA RIDBYXORNA PÅ HYLLAN ETT TAG. HON SKA I FRAMTIDEN SATSA PÅ VIPWINS AL CAPONE. DÄRFÖR HAR HON BESTÄMT SIG FÖR ATT GE BORT RAMSES TILL PAPPA OCH IDA. HON TYCKER ATT RAMSES BRINGAT SÅ MYCKET GLÄDJE TILL OSS ALLA OCH ATT HAN ALDRIG SKA FÅ LÄMNA GÅRDEN!

SÅ IDA, GRATTIS TILL DIN ANDRA NYA RIDHÄST!♥

Tagga tävling i Nässjö =)

Nu sitter jag, Fia hemma hos Ida. Mätt och belåten i goda vänners lag. I morgon är det tävling i Nässjö med Locantus och Izno. Det ska bli RIKTIGT roligt!!


Tävlingen går på gräs och vad jag läst så ska det bli ihållande regn imorgon!

 

KAVAJ, RIDSTÖVLAR OCH FINRIDBYXORNA ÄR BIG NONO!!!

 

Jag hade Ida till att handla ett par överdrags byxor till tävlingen. De ser ut ungefär så här:

Sammetshjälmen får också bli kvar på hyllan. Istället åker min GPA speed air hjälm på


Jag tycker inte att denna hjälm är lika fin som min sammetshjälm. Men GPA hjälmen är väldigt bra både när det regnar eller när det är riktigt varmt ute.

Istället för stövlar tar jag skor och chaps. Jag hatar att bli blöt och kall. Tänker INTE bli det imon!


Hästarna ska flätas imorgon också så jag tänker INTE snoosa som jag alltid lyckas med annars.

Med mig kommer också bästa Ida och bästa Linda följa med!! De är så himla bra på att grooma på tävling! ♥

natt natt kramar Fia

Mycket på gång just nu =)

Håller på & städar i huset, men kunde inte låta bli att ta en liten paus. Det blir ganska så stökigt inne när det är bra väder ute. Det är ju ganska konstigt eftersom tiden inne är ganska så liten :P  Meen det är klart är det soligt ute så vill man ju passa på att njuta, sommaren är ju trots allt heelt underbar =D

Det händer ganska mycket med hästarna just nu, vi har kört Licala & hennes underbara hingstunge Vip Win´s Al Capone till hästak. Licala är nu seminerad med Cabachon..... suuuperspännande och det känns verkligen helt rätt med tanke på att Casall la silla just nu är sveriges bästa hopphäst =D





En annan mycket rolig sak är att jag har införskaffat mig ett alldeles eget sto =) Hon heter Sambrina 2 och är nio år. Det roliga i det är att jag har sett denna häst i några år, eftersom en tjejkompis till mig har ägt och tävlat henne upp till 130 cm. Jag har alltid tyckt att Sambrina eller Binis som hon kallas har varit så grymt snygg och att hon hoppar så himla bra! Och nu är hon MIN!! Jag är så himla GLAD!!! Anna som ägde henne har även köpt min uppfödning Vip Win´s Carlito B och det är sååå roligt, för nu vet jag att han kommer (om han är mogen) att få gå treårstestet och kanske fyraårschampionatet & femårs osv =)) Och så vet jag att Anna tar så väl hand om sina djur och det känns toppen!!!


Här hoppar Anna Binis när hon var 6 år

Jag har ridit Binis några gånger nu & hon är jätterolig att rida, hon har en enorm galopp trots att hon bara är runt 162 cm. Hon är också så himla cool, hon är inte rädd för något, kossor, shetlansponnys, läskiga plastbitar som fladdrar, ju name it.... hon bara går!! Alltså kan man säga att hon är en riktig IDA-HÄST!!!!! =D
Jag längtar efter att börja hoppa henne lite, än sålänge är det mycket markarbete & bus i skogen.
Igår var Sofie hemma och gav Binis en rejäl massage, hon njöt för fulla muggar. Jag har tänkt att hon ska få massage nu med 3-4 veckors mellanrum, hon skall också få lite laserbehandlingar =) Frisk häst=glad häst!!


Fiiina Binis <3

På måndag åker jag med Marie till falsterbo, då ska Binis gå på bete hos min tjejkompis Heddan som också ska motionera henne när jag är borta =D

Kramar Ida

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0