Tävlingsdag i Eksjö

I helgen har Jonna.L, Sandra och jag, Fia tävlat i Eksjö. 
Manne gick en 110klass och var felfri(det går framåt), Legende gick två 110cm klasser och var nolla på hinder i båda och 6:e placerad i en klass. Ramses och Jonna hade ett pris i en clearoundklass och två ner i omhoppningen i en 1m klass.

Vi är alla nöjda och glada över helgen. Härliga hästar och härliga vår. UNDERBART!

Izno fick ett trimpass på banan igår. Finaste passet för året! Detta känns mycket bra. Vi är på G nu!!!

Nu till helgen ska det bara trimmas och tränas. Och helgen därpå är det tävling för mig, i Eksjö igen! Då kommer jag att ta med mig 3 hästar. Locantus, Manne och Izno!! KUL KUL=)=)!!ha en bra dag! KRAM Fia

Härliga skärtorsdag <3

Idag var jag ute med Izno och Manne i skogen på förmiddagen. JÄTTEHÄRLIGT väder=)!!!! Båda hästarna är väldigt trevliga att rida ut på. De är båda två väldigt vakna och har mycket att titta på. Men skam den som ger sig,snart hoppas jag på att dom kommer slappna av ordentligt ute också(utan hästkompisar, jag rider dem själv nu).


Ikväll ska jag trimma Locantus åt Ida när hon är på jobbet.  Det ska bli jättekul för han är så otroligt fin att sitta på.

Efter det blir det påskstädning och lite annat!  Ha en trevlig skärtorsdag!! Önskar Fia(om jag ändå hade fått:(!! grattis till alla lyckliga godisätare! Jag ska inte äta i påsk nämligen...hihi)

Hoppträning, uteritt & gårdsarbete som hör våren till

Passar på och slänger in ett inlägg så här på morgonkvisten. Framför datorn är jag(fia) och min kära syster Ida.


Nu ska vi först ta en STOOOR HÄÄÄÄRLIG kopp kaffe. Sen ska Locantus och Izno få en skogstur.Mighty & Perra spanar ut. Tvåhelt fantastiska individer med underbara temperament.


Ikväll blir det hoppträning för Micke med Ida , Nita och Jonna Sundgren på Fanny. KUL KUL!!!

Manne får vila idag det är han värd den härlige skiten;)!!

Ha en bra dag KRAM Fia & Ida ♥

Underbara härliga dag!

Idag har det varit en underbar dag i stallet. Härlig väder man blir helt full av energi, superglad å helt craaaazzzzi=)!! SÅ HÄRLIGT JUE=)!!Jag , Fia och Ida var ute i skogen med Izno och Nita. Det var jättehärligt!!! Och värmen, den kan man INTE klaga på nu!


Vi skrittade mest. Det är underskattat med långa skrittpass på lite fastare underlag!

Locantus fick hoppa lite på banan. Ida rider honom väldigt bra och jag tror de kommer ha roligt i framtiden. Tävlingsdebuten för dem blir nog om någon månad.

Efter helgen hos Anita skrittade jag ut Manne. HAN E SÅ DUKTIG MANNE!! Jag blir så glad av att ha fått en sån snäll och trevlig häst i mitt stall. Han gör alltid sitt bästa oavsett vad det handlar om(det enda som sviktar ibland är koncentrationen men det hör ju unghästar till).


 Jag är så lycklig över hur bra att känns nu. I helgen kommer Anita till Eksjö och tävlar och då tränar jag för henne. Vi kommer också åka till Ulricehamn och tävla och Till Eksjö. KUUUUUUL!!

Nu ska jag iväg till gymmet. Det finns fler mål än bara dem med hästarna ;)

KRAM Fia

Allt handlar om att få hästen "på baken"Så var jag åter igen hemma efter en givande och mycket rolig helg hos Anita Sande. Jag är så ivrig nu på att träna på allt jag fått träna på hos henne!
´

Fokus hos Anita ligger hela tiden på position, balans och att ha hästen på bakdelen. Allt det som man hela tiden vill bli bättre på. I alla fall jag=)! Éfter 2 helgers pass sitter positionen mycket bättre och jag känner stor skillnad på hästarna när jag rider.

Här är vi mycket nöjda efter ett riktigt hårdkörarpass! I bakgrunden kan man se Aman <3.

Jag har också fått träna mer på att inte ändra min sits före hinder. Jag vill gärna gå med fram lite mycket och inte vänta kvar så att hästen är i balans. Jag tror att det är ett vanligt fel man gör alltså många med mig!

Ett stort tack till pappa och Carl-Magnus som kört, varit med och engagerat sig och sponsrat mig! TACK!!
Här nedan har jag punktat upp vad jag bannemej(ursäkta språket) tänker ändra på!

  1. Jag ska sluta vela och blir mer bestämd(gäller nog det mesta tror jag)
  2. Sitta mer rakt på hästen och inte falla ur sitsen så lätt som jag gör i dagsläget
  3. Titta upp och titta tidigare på hinder.

Ja det var nog de....tror ja...eller ja, kanske lite mer då;)

Ha en toppenkväll! KRAMAR <3 Fia


Pyssel på gården

När det börjar bli varmt och skönt ute blir man taggad på att göra fint hemma på gården. Varje år så är det ju som ni flesta vet mycket man måste göra för att underhålla.

Vi har en lång to do list kan jag säga! Men nedan bockar jag nu av några redan fixade punkter:

MÅLAT STAKETKRATTAT UPP ALLT SOM HAMNAT UNDER SNÖN SOM LEGAT RUNTOMSLADDAT BANAN NU NÄR DEN TORKAT UPP
(har dock hunnit rida en gång på den redan efteråt)LAGAT DIVERSE PÅ GÅRDEN SÅSOM GRINDAR, STAKET, LAMPOR M.M

Visst är det skönt att slippa frysa fingrarna av sig när man väger upp höet till hästarna, visst är det skönt att se hästarna rulla sig i leran utan täcke på! Å visst är det skönt att se när det börjar poppa upp grönt och blommor lite här och var!!


Hittade en bild från tidningen ridsport som jag inte sett innan=)=) lite sköj faktiskt.

Ha en fin dag i sola=)=)=)=)!!  STOR KRAM

Träningar & vårkänslor

Hej=)!! jag Fia hade tänkt att det kanske var dags att göra ett inlägg om hur det var att träna för Anita förrförra helgen.

Anita är som jag tidigare nämnt en fantastisk tränare! Det är fler än jag som tycker det. Däför satt jag på hästryggen tidigt båda dagarna på helgen. 7 på morgonen på lördagen och halv 7 på söndagen. Detta för att Anita skulle hinna med alla sina elever.

När man rider för Anita är man själv, detta för att man ska få så mycket hjälp som möjligt. Jag måste säga att jag är mycket imponerad av henne. Hon startade engagerat med mig kl 7 på morgonen och slutade träna lklockan 20 på kvällen. Och jag kan lova er att hon var lika egagerad med sista ryttaren som hon var med första!


Här är en bild från fina CC stud som ligger i skoklosterHär är en till.......=)
hela helgen var nyttig och lärorik. Jag fick rida 4 pass med Manne. Och ett pass på Anitas FINA FINA häst Aman.Inte så jättetjusig bild, men det var helt fantastiskt och få sitta och trimma denna häst som vunnit så stora tävlingar!Aman och Anita!


När jag red för Anita så handlade det mycket om att få hästen mer på bakdelen och att jag skulle ha en bra position i sadeln. Detsamma som jag tränat på tidigare. Det ät ju tyvärr så att man tappar snabbt om man inte tränar regelbundet.

Snart ska jag upp till Anita igen. Det längtar jag verkligen efter! Å Manne blir bara finare ovh finare(fast fortf lite busig på tävling dock;)

Ha det toppen! KRAM Fia

Bra start på året

Under helgen så har hela gänget varit och tävlat. Jonna, jag (Ida), Sandra & Fia har vi alla varit nollor. (På hinder då, eftersom jag glömde banan i en klass men var felfi resten ;)

Vi är jätteglada och mycket nöjda!!

Idag har jag haft frisering av mina hästar och de blev verkligen såå fina <3 <3

Skriver längre imorgon för att nu kommer Fidde & Sandra med deras lilla bebis myyyyys =)
Kram på er =D

I drömmarnas land

Jag (Ida) är en riktig drömmare, framförallt så dagdrömmer jag mycket. När jag går i stallet på dagarna har jag igång min hjärnfrekvens på högsta nivå. Jag tänker på vad jag skulle vilja göra, det vill säga hur jag och mitt liv ska utvecklas. Det finns massor med saker jag funderar över, allt ifrån hästarna, huset, familjen, vänner, jobb, utbildning, stallet och massa mer. Jag drömmer även om ganska orealistiska saker som att jag vinner massa pengar och vad jag skulle göra om jag så gjorde =) eller att jag ska ut & resa över hela världen och jobba med människor i olika länder. Att jag skulle bli en sångerska och sjunga skiten ur alla (vilket är heelt åt väggarna eftersom jag bara kan sjunga låga toner eller falskt) eller att vara med i let´s dance & florera mig bland alla kändisar.. haha ni ser ju heelt vild fantasi.

I och med att jag har så mycket visioner är jag en människa av projekt. Hundra saker på gång samtidigt och en del saker går snabbt och en del hänger efter i planerna. Jag funderade (konstigt nog) när jag vaknade imorse över varför jag är som jag är. Med alla tretusen saker om och kring mig :P

Horoskop, tänkte jag!! Jag är fisk och nu blev jag ju givetvis nyfiken på hur en fisk blir beskriven som person. Givetvis så påverkas människan av erfarenheter och det sociala arvet, men ändå kul att veta.

Såhär lyder tankarna om en typisk fisk! Ni som känner mig! Tycker ni det stämmer?? =)


Den typiska Fisken är rättvis och medkännande, ömmar för alla som har det svårt. En mjuk, känslig och sårbar läggning är kännetecknande, liksom en strävan efter att finna sammanhang och mening i tillvaron.

Neptunus är tecknets härskare, känd som vattenguden i den grekiska mytologin. Den som är född i ett vattentecken är en känslomänniska, med ett rikt inre liv. Fisken är en god lyssnare och har förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livssituation. Fisken är mycket intuitiv och anar sig fram i tillvaron. Här finns stora fonder empati och välvilja. Fisken ömmar för alla som har det svårt och söker sig gärna till roller där hon känner sig behövd. De svaga och utsatta grupperna i samhället, barn och djur, ligger denna godhjärtade natur extra varm om hjärtat.

Många Fiskar känner sig vilsna och har perioder där de upplever att de inte passar in. En känsla av utanförskap kan stundtals vara svår att brottas med, men ger samtidigt Fisken en mycket tolerant människosyn. Fisken väljer ibland att fly undan, att inta ett passivt förhållningssätt. Det är viktigt att Fisken vågar följa sina drömmar och visioner, att ha modet att lyssna med det inre örat…

Fisken är en sökare med en öppenhet för andra dimensioner. En god människokännare och humanist, ofta utrustad med en kreativ, fantasifull ådra och stora fonder välvilja.


Nu är det dags för mig att drömma vidare, för ni som är nyfikna så drömmer jag mig hem till stallet, familjen,hästarna & min stora kärlek Rikard.

Ha en toppendag! Carpe Diem mina vänner <3 <3Vårkänslor & Flyghavre

Det är exakt så man med två små ord kan beskriva mina två guldklipmpar, Nita & Locantus....  Vi skulle hoppa lite igår, jag satte upp två små övningar, en studs och en serie med koppelräck, oxer, koppelräck med avstånden 6 meter. Tanken med övningarna var att hästarna skulle få träna styrka & smidighet samt att båda två skulle få möjlighet att bromsa upp sig lite.

Sammanfattningsvis så kan ju säga det att båda två agerade löshoppninghästar, det var bock, hopp a´la speedy gonzales. Precis som att jag liksom inte existerade... haha vad gör man?? Glada, pigga, lyckliga och numera avsatta från havren ;)

Till helgen så har jag anmält båda till stilhoppning i växjö, det ska bli mycket spännande! Jag antar att jag får göra 5 knoppar per häst, med en stooor knopp i mitten som jag kan hålla mig i när det bär iväg.. hihi.. Det kommer bli roligt att tävla och extra kul att få en stilbedömning. Kanske kommer att stå ngt i stilen: Något högt tempo, med lite väl runda galoppsprång... eller :) hahaha...

Jaha nu är det dags att ta tag i jobbet igen! Tack snälla Fia för att du rider mina vildhästar när jag jobbar =) Lööve jooo <3 <3Håll tummarna för mig i helgen! YIHAAAA // Ida

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0