Filmer på Roddan

Hade pappa till att filma. INTE lätt när han har hand om tekniken kan jag säga. Å så håller han telefonen precis vid munnen. Så lite flås i videon blev det och=) sorry för det! // Fia

http://www.youtube.com/watch?v=XBP0IkovNK4&NR=1


Det var inte lätt att rida på banan , det var lite dåligt underlag...lite isigt på vissa ställen och blött. Men vi gjorde så gott vi kunde=)


http://www.youtube.com/watch?v=bV1p3_jzp8s&NR=1

Solen skiner och det är full rulle=)

Igår var jag och hoppade ett sto som filmades. Hon är till salu. Hon är 11 år och e: Corrado Wl(e: cortez). Mamman är från ungern och har full stam. Har inte riktigt koll på vad som ligger bakom, men bra är det i alla fall=).

 


http://www.youtube.com/watch?v=rlcTh2e9GnA

 


Det var första gången jag satt på henne och jag tycker hon skötte sig jättebra! Vi hoppade några skutt och trimmade lite. Hör av er till mig vid intresse som sagt!

http://www.youtube.com/watch?v=yRyKELL_SIE



Efter jag ridit henne åkte jag och pappa på Clubkväll på Charlies. Jag fick med mig ett par jättefina svarta ridbyxor hem som jag velat ha väldigt länge. Tänkte inviga dem hos Anita i helgen=)=)

Dessa är det fast utan helskoning!

 

Ikväll ska jag:

  • Rida ut Manne
  • Rida ut Izno
  • trimma Locantus
  • trimma och filma Roddan(lägger ut filmen här tänkte jag)

Utöver det blir det mockning, lite städning i stallet och matlagning hemma. PUUUUUST....hur ska jag hinna? Tur att jag är PIGG om kvällarna!

Ha det toppen. Kramar Fia

Vårvinter

Ja man har ju fattat att en av de stora snackisarna just nu är SNÖN. Man pratar om en till årstid på radion....vårvinter. Personligen tycker jag mycket om våren därför tycker jag att den kan börja visa sig snart! Visst är det vackert med vintern.....men våren är ju ändå lite härligare.

Det blommar, blir grönt, varmare, ljusare och allt blir så lätt. Jag får massa härliga känslor i  hela kroppen när våren kommer. Jag känner mig glad och nästan lite kär ♥


Jag hade Anita Sande på telefonen igår. Bara av att prata med henne gjorde mig inspirerad och taggad. Jag måste säga att hon verkligen är en person att se upp till. Driven, glad och positiv!! Så som man själv vill vara som person=)!!


Ikväll ska jag åka och rida en häst som ska säljas. Den ska filmas när jag rider den. En mycket trevlig häst och fin! Så om någon är sugen på att köpa ett vackert sto som vunnit 115 och har kapacitet för mycket mer. Slå mig en signal då;)!

Manne ska få ett litet pass ikväll, Izno ska skrittas ut och Roddan ska linas en stund på banan. Det är SÅ skönt att vara hemma i hakarp igen. Borta bra men hemma bäst sägs det och jag tycker verkligen att det stämmer! Manne ska med upp till Anita i helgen så han kommer få visa vad han går för denna veckan!

Å VAD JAG LÄNGTAR!!!IIIIIIIII=)=)!!!!!!

 

Med dessa otroligt vackra bilder som min underbara vän Kristina Österström har tagit säger jag hejdå till vintern. SÅ........ HEJ DÅ VINTERN!!! HOPPAS VI SES OM ETT BRA TAG OCH INTE SNART IGEN;)

ha en bra dag å passa då på att fånga den!

Kram Fia

NE NU!!! BLIR JAG ARG!!








Idag har Ida och Jonna L.varit ute och ridit längs med Hakarpsvägen. Förbi kommer en bil med släp. Bilen kör väldigt fort, Jonna gör tecken att sakta ner.

Bilen gjorde inte det. Jonna blev arg och rädd för bilen hade också ett släp efter som studsade och lät bakom. Jonna gjorde ett fult tecken(långfingret) åt bilisten.

Bilisten blev så arg att han tvärnitade backade i full fart med släpet mot båda hästarna varpå de blev JÄTTERÄDDA. Vad händer??

Bilisten frågar vad det är frågan om. Jonna säger: Jag bad dig sakta ner, hästarna blir rädda när du kör så fort förbi. Bilisten svarar den DUMMA & KORKADE & OKUNNIGA svaret tillbaka: Vad gör ni på vägen då?

Jonna talade om för honom att det är en allmän väg där alla har rätt att färdas på, att man måste rida en bit på bit på den vägen för att komma till en annan skogsväg.

 Att hästarna är trafikvana men kan bli rädda även för saker vid sidan av vägen till exempel. Jonna var nära att börja gråta för att denne man var SÅ otrevlig. Han ber inte om ursäkt utan bara gasar iväg.

Man får INTE köra fort förbi djur på vägen!! Man får heller inte göra fula tecken...men i rädsla kan man inte alltid rå för vad man gör. 

JAG TYCKER HÄSTVETT I TRAFIKEN BORDE INGÅ I FRÅGORNA NÄR MAN TAR KÖRKORT! FY FÖR OTREVLIGA FOLK SOM INTE VISAR RESPEKT FÖR ANDRA!!! FY FY!!!!

// Fia



 

Jag ska skärpa mig! Jag looovar <3 <3

Heelt fantastisk dag med strålande sol!! Kan man bli annat än glad?? Jag har tidigare haft starka funderingar på att gå ut till ridbanan med min hårfön och värma bort all is, meeen nu verkar det som solen sköter detta ist :P

Nita har skött sig jättebra idag, hon har intre taktat ett steg idag och både Nita och jag har njutit på våran tur i skogen. Vi passade på att träna på övergångar och det gjorde hon utan anmärkning, trots att hon är väääldigt glad med massvis av vårkänslor.

Locantus har skött sig med, vi tog en 40-minuters tur tillsammans med Linda & Toscana. Efter ridturerna har jag varit duktig och putsat mina träns, med handen på hjärtat såg de inte alls roliga ut
, men nu så... =D

Snart ska vi åka och löshoppa lillgrabbarna och det längtar jag vääldigt mycket efter, jag har tänkt att filma båda, kanske jag lägger ut det här på bloggen sen. Nadine, Pour l´amours uppfödare har hört av sig och skickat lite bilder till mig med info om "perras" släktingar. Alltid kul att kunna ha en bra kontakt med uppfödarna till sina hästar =) På tal om det, så håller jag på att slipa på ett brev till Locantus uppfödare, jag kan tänka mig att det är roligt som uppfödare att få veta vad som händer med sina avkommor, speciellt när man säljer utomlands.


Perras pappa har mycket framgångar i svår klass nu och det är väldigt roligt att höra eftersom han inte är tokgammal.

Nu ska jag ta en kaffi med mamma sen ska jag ut & fortsätta pyssla med mina älsklingar.

Ha en toppendag alla <3 <3

Kraaam Ida

ps. ska bli bättre på att blogga =) ds

En dag i uterittens tecken

Solen skiner, det är VÅR=)!! Härligt!!! I eftermiddag ska jag, Fia och Sandra rida ut med Manne och Legende. Det ska bli jättehärligt! Izno får också gå en sväng ute i skogen idag. Det behöver de ibland få miljöombyte och gå på varierat underlag. SNART kommer man kunna galoppera med full fart ute! Det längtar vi till, ett perfekt sätt att träna kondition på.


I helgen ska vi åka och tävla i Bratteborg. Hästarna som ska med är Legende, Manne, Roddan och Nita. Vi är 3 tjejer från team vipwins som ska "ratta runt" hästarna där=). Linda åker till Tidaholm och tävlar(tror ja).

Nästa helg styr vi mot skokloster och Anita Sande. LÄÄÄÄNGTAR!! Ska bli så kul!

Ha en bra dag. KRAM Fia

Det var inte helt perfekt, men det struntar jag i =)

3 klasser avklarade idag då. Hur gick det?

Izno 110 0+4 fel 9 plac, 120 0 fel 5:e plac

manne 110 0 fel. =)=)

Båda hästarna var otroligt taggade. Izno var värst. Men så go ändå. manne skötte sig kanon,han gör mig bara mer och mer imponerad!

HÄRLIGT HÄRLIGT. Är nöjd med resulaten från årets första tävling.

Ha det gött;) puss å kram skumbanan önskar Fia

en av stallets blivande stjärnor. Vip-win´s Mighty Heart. Han är 2 år nu, på bilden fölis. E: Heart Beat

Hästdag så det står härliga te

Hade ett härligt uppvaknande idag när min kära far och min kära syster Ida ringde och sjöng för mig!
-Ligg inte å dra dig!!! Kolla solen ute!! Dessutom har vi varit uppe sen halv 7, TJOHO!!!

Ok, ok klockan var ju 7:40 och solen sken för fullt ute. Jag kunde inte somna om! =)


Nu är jag i Hakarp på mammas och pappas gård. Jag ska hjälpa Ida idag, mocka, väga foder till alla 10 hästar här på stället. Efter det ska jag upp till Jfk.

Vad göra där?





Jo seni, jag ska rida Manne & Izno. Jag har inte någon direkt plan för hur de ska ridas än. Jag vet bara att jag varit så VÄLDIGT nöjd med båda två hästarna denna veckan! Båda två ska också tävla imon så jag tar det lite PIANO med dem idag.


Efter Jfk ska jag upp till stallet rida ut Fanny och sedan åka till ridhuset och trimma Roddan(Jonna är på nöjen i STHLM, unnar henne det, VERKLIGEN).

Imorgon är det tävling och jag har fått titeln banchef, hur ska detta gå?

Nu måste jag göra lite nytta

p.s hade kiropraktor på Izno när jag var bortrest, det är verkligen något att rekomendera! Intressant och nyttigt! d.s

Ha en bra daaaag=) Ciao /// Fia



Tänk när man kommer tidigt på morgonen till stallet och det ser ut så här.....är det någon mer än jag som längtar till våren och sommaren?



Nu är han mycket större och kaxigare, Carlito Brigante

Tårta=)!!!



Nästa torsdag blir det tårta i Bankeryds ridhus. Jag lyckades med en ofrivillig avsittning när jag hoppade Manne för Micke. Vi skulle avsluta kvällens träning med ett språng över en oxer på diagonalen. Manne blev lite obalanserad i landningen och resultatet av det blev en vacker sandängel ca 10 cm från sargen.

man känner sig lite mör idag måste jag erkänna. Men men , sånt händer.Manne var för övrigt helt underbar.Han utvecklas med stormsteg!

ha en bra dag KRAAAAAM Fia

I söndags

i söndags hoppade vi klubbis på Jfk. Roddan gick jättebra! Eftersom Jonna var i fjällen hoppade jag honom. Jag har suttit på honom 3 gånger nu sen efter jul ungefär. Jonna har gjort ett mycket bra jobb med honom!! BRA JONNA!!! Han rev första hindret i båda starterna. Jag tror det hanslade om lite dålig fokus i början.



För övrigt var han JÄTTEFIN och JÄTTESNÄLL. Han är absolut en häst man kommer stila runt på i framtiden. Han är så bärig i galoppen och lättriden så sitsen blir därefter!! 27/3 ska han starta lokaltävling i Bratteborg. Nu är det bara att KÖRA PÅ!!!



Manne är bara 5, men på en klubbis är inte reglerna riktigt detsamma än på vanliga tävlingar. Manne kom 2:a i 1m klassen med sin dubbelnolla. Jag red inte snabbt i den lilla omhoppningen, för det skötte han så bra själv. JÄTTE laddad var han!

Debut i 110. Resultate ett ner. Vi kom lite fel på ett hinder...inget jag kan lasta min lilla kalashäst för=)!!



Ida vann 90cm med Nita!! Hon kommer få ett roligt år med henne, Nita passar Ida som handen i handsken. Sandra hoppade 90cm med Legende. Hon red fel väg i omhoppningen men ridningen var på TOPP!!!

Nehe dags att göra nytta. Ikväll är det hoppträning för Micke. ha det fiiint CARPE DIEM ;) // Fia♥



Ida och Locantus i somras hos Anita



Sandra(mitt lilla favorithjärta just nu ♥) på Legende i somras, hos Anita

Lördag 12/3

Denna härliga lördag bjuder på häst hela dagen lång. Vid 8 tiden ska jag, Fia åka och hämta Sandra och vi ska tillsammans bege oss till Jfk.

Väl där ska Manne & Legende ut och skrittas i 1,5 timmar. Skritten bygger och stärker hästen mer än vad man tror.

Sen ska stallet fixas. Vi ska Mocka, putsa, väga foder och göra fint. Izno ska få ett trimpass i ridhuset efter att jag ridit hon ute ca 30 minuter. Ibland är det roligare att rida runt utanför ridhuset än inuti det=)!

Visning av Roddan mitt på dagen idag....ja massor att göra. Tänkte att jag skulle knata ner till gymmet en sväng också. Det är så dags nu efter 2 veckor av god mat, dryck och slappandes.....det är det jag ägnat min tid åt i Thailand=)!

Ha en superdag!! Imon e det tääääävling=)!

Kram Fia

ps. kärlek till världeeeeeen d.s



Underbara Sandra med sin Legende ♥♥



Å så underbara jag ;) ♥

Nu är det full rulle i Stall vipwins!

Egentligen kan man ju säga att det varit full rulle hela tiden på olika håll i teamet. Jonna. S är den av oss som nu har tagit en välförtjänt weekend i fjällen efter allt slit i stallet när vi varit borta.



Jag vill passa på att återigen tacka alla som varit och stöttat upp närt vi har gottat oss i Thailand. TACK!!!! ♥

Tävlingssäsongen sätter fart nu med start på söndag. Klubbis med Manne, regional hopptävling nästa helg med Manne och Izno....sen rullar det på!

Idag har vi haft fantastiskt väder. Vi har ridit en lång tur i skogen med hästarna. Man blir helt pirrig i magen av alla blommor, den blå himlen & solen =) Hästarna känner nog samma sak och börjar nu bli riktigt fina i päls och muskulatur.

Sandra har flyttat upp till Jfk nu! När Legende kom inrullandes i släpet igår blev jag helt pirrig i hela magen!! Å va kul att ha Sandra hos mig!!

Nu ska jag dricka kaffe innan dagen på jobbet startar. Ha en härlig dag!

KRAMAR Fia

(det var vår i luften i onsdags....wiiiii pirrar mer i magen än 38 grader med sol i Thailand)


Legende kikar ut

Semester

Ikväll kommer de äntligen hem igen från Thailand och de ska bli otroligt skönt, de har blivit mycket jobb under dessa två veckor när de har varit borta. Så nu är det min tur att åka på lite semester, i morgon bär det av till Åre med mamma, Rebecka och Mia. De ska bli väldigt skönt och kul att åka iväg! 
Nu är de bäst att ja sätter igång med packningen.



Jag och Rebecka när vi var på Rhodos 2009.

Hoppas ni får en lika bra helg som jag har tänkt att ha. Kram Jonna S

Måndag

Nu var det måndag igen och jobbet väntar om en liten stund, för mig har det dock inte blivit någon ledig helg eftersom det var min helg att jobba på preem. Men ja tycker ja har hunnit med en hel del ändå, ridit och varit i stallet, varit på stan och handlat in lite saker tills åre resan på onsdag, varit och simmat och även hunnit ta det lite lugnt.


Ikväll ska jag åka till ridhuset med Fantasia som är lika duktig som vanligt. En av de i granngården stannade när han var ute med hundarna och pratade och sa att han tyckte att hon alltid verkade så lugn och snäll när jag var ute och red. Vilket är så sant! 

Nu tycker jag det är dags för alla i Thailand att komma hem för jag SAKNAR er!! 
Kram Jonna S

Hoppträning

Igår var det hoppträning för Micke och som jag nämde så fick Fantasia hänga med denna gången och hon skötte sig SÅ bra!  Hon fick bland annat hoppa vattenmatta för första gången vilket var en upplevelse första gångerna innan hon fattade att det inte var något farligt alls och hoppade utan problem. Fantasia har verkligen utvecklats sedan jag var med på hoppträningen sist, i November någon gång. Det var som Micke sa, hon har börjat fatta vad hon ska göra och har börjat ta det lugnare och hoppar mycket bätttre. Det är allid kul att höra! :)

ja har även försökt att rida de andra hästarna så mycket som möjligt denna veckan, Båda Idas hästar och Roddan. Ja kan bara säga att hästarna längtar nog lika mycket tills våren som vi gör!! 

Nu blir de stallet innan ja börjar jobba. 
Ha en bra dag! Kram Jonna S

1 mars

Tiden går så sjukt fort, att de redan är 1 mars känns overkligt. Att det har gått två måndaer sen Ida och Rikard gifte sig eller att det bara är några månader kvar tills de är sommar..

Jag har hunnit med att rida fyra hästar idag, så underbart! Alla gick super bra och ja kan ju bara säga att Ida har två PIGGA hästar att komma hem till, hehe! 
Fantasia har fått gå två dagar irad i ridhuset nu, hon ska få hänga med på hoppträningen på torsdag så hon behövde få hoppa lite innan med tanke på att det var någon månad sen sist. Ja kan bara säga vilken häst! Hon gör alltid sitt bästa, är alltid jobbvillig och Älskar att hoppa! De ska bli kul att se hur hon sköter sig på torsdag.

Vill bara säga ett stort tack till, Inga-Lena, Cinna, Julia och Madde som hjälper till så mycket de kan i stallet nu när de andra är borta! Så klart så hjälper även Kalle och Lotta till väldigt mycket :) 
Tack tack tack ni är guld värda.



Fantasia & Roddan, lika kära som vanligt.

Kram Jonna S

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0