Sofia & Iznogoods andra placering i Motala

Rikard sponsor?? =)

Inspirationsdag i Norrköping

Idag har jag,Linda & Fia åkt till Norrköping för att få se och inspireras utav många otroligt skickliga ryttare som deltog i Norrköping International Horseshow. Många både svenska och utländska elitryttare fanns på plats och det var en härlig stämning med mycket spänning och strålande sol =) 

Vi hann titta både på banhoppningen och lite på när ryttarna värmde sina hästar inför sina kommande uppgifter. Det fanns även en hel del hästprylar att titta på... Vi alla tre hittade nog minst fyra "vill ha" saker var =) . Det slutade med att Fia köpte ett fint pannband i läder till Manne som visade sig sitta helt perfekt! Själv fick jag stå över shoppandet, för att jag var på Charlie´s rea igår. Jag skulle handla ridskor men det slutade med att det blev ett par ridbyxor, pälsglans, boots och grisöron till Sylvester också.

 Niklas Arvidsson är lite utav en favorit och gjorde en hissnande färd i luften när hans hingst Cyklon hoppade vattengraven med 150 cm luft emellan. Jag känner fortfarande stooor förundran över hur han lyckades att sitta kvar och aaajjj det såg verkligen ut att göra riktigt ont i juvelerna, om man säger så. Men han red vidare och fick en fin placering med sin andra hingst efter Linaro.

Efter en 2 timmars bilfärd hem med hästnonstoptjatter, var vi riktigt taggade. Fia hoppade sin Manne och det gick riktigt bra. Manne älskar att hoppa och ibland blir han läskigt lik stallets speedy gonzale Ramses i sin inställning :P . Han mojnade till sist och slår på riktigt fina lyror =) Locantus fick gå en galopptur i skogen och han var riktigt pigg idag.. Lindas hästar var redan ridna, det hade Lindas syster och en hästskötare redan gjort, så hon fick vara stand by när Fia hoppade idag =)// Ida

Vi hade iallafall tur med vädret =)

Idag har det varit träning på många olika håll. Fia tränade markarbete för Ulla Wadeborn, med Iznogood.Linda red både Toscana & Isadora för Christoffer Andersson.Sandra & Legende hoppade för Fredrik Gustavsson. Jonna på Roddan & jag på Locantus slipade formen hemma. Tyvärr kan man inte vara på alla platser samtidigt men jag har pratat med hela gänget och alla är över lag nöjda med sina pass. Extra roligt tycker jag är att Lindas Isadora utvecklas mer & mer och kan kanske snart få tävlingsdebutera!! Bra Jobbat Linda!!!!

Det där med Hippson tycker jag är kanonbra, där kan man hitta allt från roliga bloggar, inspiration, motivation & slutligen bra övningar från landets främsta ryttare. Jag valde ut en träning som var lämplig för både unghäst och äldre häst, mycket för Locantus, men även för Roddan som är ganska ny i gemet.Givetvis så blir ni som läser nyfikna på vem som skapat just denna träning??? Svaret är sveriges stolthet Peter Eriksson =) 

Innan vi började med övningarna så värmde vi upp med övergångar, sidvärtes rörelser och Locantus fick träna lite galoppombyten. Vi lade även till travbommar med 1m,1.10m,1.20m,1.30m. Vi började på 110 och både minskade och ökade längden uppåt och nedåt för att träna styrka och flexibilitet i traven =) Vi tycker om att använda oss av bommar i markarbetet för att hästen får jobba mer aktivt och tycker oftast att bomträning är lite kul . Vi använder oss även med bommar i galopp & skritt.


Hoppövningen började vi med tre galoppbommar med 15meter emellan, där kunde vi välja att rida på fyra eller fem galoppsprång. Sedan hade vi två linjer, båda på 21 meter. Ett på rakt spår och ett på böjt. Vi hoppade också studs, vi avslutade med en liten bana, där högsta hindret låg på 120 =).Locantus fungerade jättebra genom hela ridpasset, han var mjuk och fin och lyssnade bra för hjälperna. I hoppövningarna så blev han lite "frisk" ibland för att han tycker att det är så kul och har mycket bjudning på hindrena. Roddan var dagens stora glädje, jag har inte sett han hoppa på ett tag så jag blev mycket positiv när jag såg utvecklingen. Han har gjort stora framsteg på kort tid och jag är mycket nöjd med arbetet som Jonna har lagt ner på honom =)

// Ida

Ett herrans hästliv

Genom åren med hästar har man fått uppleva många olika saker. Framför allt känslorna som man blandar in i den här sporten. Hur kommer det sig då att man lever sig in i så mycket i hästarnas värld? För min och mina gemeners del så tror jag att vi har samma känsla. Vi arbetar allihopa på heltid, med annat än just hästarna. Vi sliter och kämpar för att få bara ha våra hästar i stallet hemma. Det där med tävlingar är ju den stora pricken över i:et. Det är ju så himla roligt, och dyrt. Just därför blir hästarna en livstil istället bara för en hobby. Man tar en sväng på stan för att titta på kläder, givetvis efter en väl planering så att man hinner rida och sköta sina älsklingar. Sen står man där och tittar på ett par grymt snygga G-star jeans. Provar dem och sedan kollar in prislappen... HUGA vad dyrt 1300:- Och det går ju absoluuuut inte för att Locantus behöver ett nytt täcke.... Å så drar man iväg till charlies och innan man har hunnit sucka så har man bränt upp massvis med pengar.

Tanken har väl slagit en då & då, Hur skulle det vara att inte ha hästar??? Vad gör man med all tid??? Tränar, håller sig i form, handlar kläder,reser, fikar??? Eller??Nog om det, jag träffade en härlig häst-tjej på helgens tävlingar, vi pratade just om det här med oss hårt arbetande häst-tjejer och om alla sambos som orkar stå ut med oss som är i farten hela tiden. Vi sa också att det skulle vara så roligt att ordna en stor hästfest, där alla vi engagerade hästmänniskor är välkomna för att umgås och ha roligt. Så det är en tanke att spinna vidare på.

Det viktigaste av allt är ändå att man ska ha roligt. Vi håller på med hästarna just för att det är sååååå kul och att vi får en tillfredställelse av att vara i stallet. Men man ska aldrig glömma!! Just for fun,, det är därför vi gör det. Ha inte för höga krav och släpp all prestationsångest.

// Ida

Helg med gänget

Helgen har varit full med aktivitet med gänget =) I Lördags så ringde mobilen tidigt, det var en lycklig Pappa-Kalle i luren. Licala har fått ett jättesött litet hingstföl e: Camaro M. Som han ser ut nu så är han potatisfärgad med stjärn =D ,,, jag tror att han blir skimmel men Fia envisas med att han kommer att behålla den bruna färgen. Därför har jag & Fia slått vad om vad Carlito kommer att få för färg.
Det har också varit tävling i Aneby i helgen, både lördag & söndag. Locantus var helt underbar att rida som vanligt och gick felfritt i både 90 & 1m. Så jag kan inte vara mer än nöjd med honom =D På kvällen hade vi grillfest & Sven bjöd på tonvis med mat =)

Söndagens ritter bjöd på mycket spänning, Torsten Spetz var i sitt esse och byggde både tekniskt och tittigt. Legende, Toscana och Iznogood kollade alla tre på ett läskigt hinder som Johan Andersson hade tillverkat med full kreativitet av en säng-gavel. Så nu är det bestämt,, heela gänget med sambos ska bygga läskiga hinder och nu vet vi,, man kan använda det mesta, bara man använder fantasin =D Pappa har lovat att sponsra med mat & dryck inför denna hinderbyggar-kväll.
Utöver det så red tjejerna bra och vi är nöjda med dagen. Nu skall vi ta nya tag och träna på så att formen riktigt sätter sig inför sommarens tävlingar

//Ida

Vip Win´s Carlito Brigante

Vip Win´s Carlito Brigante

Då säger vi välkommen till vårt fina hinstföl Carlito Brigante! Han föddes natten till 22/5 exakt på pricken ett år efter Mighty Heart. Han är jättefin, liten blir förmodligen skimmel. Vi är såååå glada. Bilder kommer snart!

Perigueux är Pour l´ amours pappa

Stakkato finner man i Pour l´amours stamm

Iznogood Äger!!!

Update

Jaha då har denna vecka kommit till sitt slut. Vi har hunnit med massa roliga saker i stallet. Ida har tävlat. Jonna och jag(fia) har varit iväg med Manne(min 4 åring) och Roddan. Vi åkte till min och Idas farbror Lasse Berglund. Väl där hoppade vi en liten bana. JÄTTEBRA socialträning var det! Som tur var bad jag pappa att lina Manne en stund innan jag satt upp. HEEEIIIIBABBERIIIBA det gick undan på linan. Gnägg och frust, alla möjliga konstiga galoppvarianter, svansen låg som en kringla på baken. Handen på hjärtat, han såg riktigt skojig ut!!!  Efter den lilla stunden på linan hoppade jag upp. SUUUUPER fin var han. Kvik från marken och riktigt fin i galoppen idag. Roddan skötte sig också kanon. Han hoppade alla läskiga hinder utan att blinka! På onsdag ska vi åka iväg igen, vi får väl se vart det bär av då=).
Vi väntar med spänning på att Licala ska föla. Hoppas hoppas att det blir ett sto. Jag har redan funderat ut vad jag ska ha för hingst på henne sen när hon blir 3=), sen har jag funderat ut vad hon ska heta också. Men man brukar ju säga, den som väntar på nåt gått.

CIAO 

Locantus borstad & klar för tävling

Locantus framhoppning

Tävlings Torsdag

Idag har Hakarsps ryttarförenings årliga tävling gått av stapeln, många fina ekipage på både stor häst och ponny har man fått se =)  Lisa Björck red sin ponny, tyvärr hann jag inte se hennes rundor =( men två fina ritter var det och resulterade i en andra plats i LB GRATTIS LISA =)

Lindas syster Emilia red Out of sight, Lindas förra häst, det såg riktigt fint ut, både knoppad man och fin ridning.

Själv red jag Locantus och ja vad ska man säga?? Jag bara älskar den hästen!! Han är verkligen heelt underbar. Vi var felfria i båda klasserna idag och känslan med honom blir bara bättre för varje dag jag får sitta på honom =)

Imorgon ska jag & Locantus ut och "lulla" i skogen, sen i helgen bär det ut till öa för min del. Så Millan ska galoppträna Locantus i helgen åt mig... Millan du är toppen <3 <3

    // Ida

Fia & Locantus

Tränings onsdag

Idag bär det iväg till tre olika platser för träning =) Sandra åker med sin Legende till Riddersberg för att träna för Fredrik Gustavsson. Sofia åker till Sund med Manne för att träna för Ulla Wadeborn och Linda åker till Lekeryd för att träna för Christoffer.

Själv så ska jag och Jonna ut på en ridtur med Roddan & Locantus, för att sedan förbereda inför tävling imorgon.

       // Ida
Sandra, Harry & Jag myser i lastbilen <3 <3

De som får allt att fungera

Oftsast när man hör, läser & pratar om utveckling/resultat i hästsammanhang så är det bara hästen/ryttaren man lägger fokus på. Men bakom alltihop finns det oftast en enorm backup med vänner och familj, som i ur & skur stöttar och ställer upp. Därför tänkte jag skriva ett par rader om våra spindlar i nätet =)

Pappa <3: Han är verkligen världens snällaste, han ställer upp jämt och inte bara för mig & Fia utan för alla i stallet. Det är också han som ger oss en välbehövlig kram när allt känns jobbigt och motgångarna har varit närvarande. Pappa vet mycket och har lärt mig så mycket saker... Och hur många gånger har man inte fått höra från pappa - Vad var det jag sa??!!!

Mamma <3: Vad skulle vi göra utan mamma?! Hon kan mycket och kommer med tips och ideer när idétorkan är ett faktum. Hon fixar med lastbilen, blomlådor kring stallet, ja höjer mysfaktorn helt enkelt =) Hon är också den som brinner för kennel vip win´s och har gjort det möjligt att både jag, Rikard,Sandra,Sven,Fia,Johan har så fina och trevliga hundar

Sven: Sven är en av de som står bakom oss, han kör lastbilen när pappa inte kan. Och följer med på tävlingar och ställer upp i ur & skur. Han är också  delägare i Fanny som Sandra rider och utbildar.

Rikard: Kör hö, traktor,sätter staket,, jaa gör som som vi tjejer tyckerär tråkigt. Han är också alltid med när jag tävlar, han stöttar & peppar.. Min fina Rikard <3

Millan <3 : Hon stöttar, peppar, väger hö och motionerar hästarna. Hon är en riktig klippa!! Det som gör Millan extra unik, är att hon alltid ser det lilla extra hos varje häst. Hon älskar hästar vare sig det är Iznogood som går 130 eller Eastwood som är gammal och grinig =)
Jonna Sundgren: Stallets tuffing, ger sig inte i första taget. Då ska även tilläggas att hon är ödmjuk och konsekvent. Hon är inte rädd för att ta i och vi är mycket glada för att hon finns med oss i stallet =)

Träning med Roddan & Isadora

Idag har Linda & Jonna tränat markarbete mot hoppning med Isadora och Roddan.

Linda red Isadora först, hon var lite "unghästspänd" ibörjan eftersom det för dagen var ett nytt ställe att träna på, med mycket nya hästar och rörelse runt omkring banan. Efter en liten stund slappnade hon av och Linda kunde genomföra de moment som var planerade =) Några fina språng blev det också och det lovar gott inför framtiden =)

Roddan lär sig väldigt fort =) och kommer bli RIKTIGT fin när han är lite starkare. Han har lärt sig förflyttningar idag och även hoppa studs och kombination. Förhoppningsvis så kan han starta en pay n jump snart.   // Ida

Heldag med hästarna

Idag har det varit en underbar dag. Började med en kaffe tillsammans med pappa och sen har det varit stallet hela dagen. Jag red Locantus på banan idag och han var verkligen suuuperfin <3. Vi tränade på sidvärtes rörelser och galoppombyten. Han blir bättre för varje gång och lär sig fort =).. Mamma tittade på och var faktiskt riktigt imponerad av min (pappas) underbara häst. Efter ridpasset så kom Sofie, våran och hästarnas kiropraktor. Så både vi och hästarna har fått en härligt uppfriskande massage idag. Sofie är verkligen toppen med stooort T och vi är sååå nöjda med henne!!!

 // Ida

Framtidens stjärnor

Vi har mycket spännande hästar på tillväxt i stallet just nu. Vi har mina fina ettåringar, Vip Win´s Mighty Heart, han är min & pappas egna uppfödning e: Heatbeat. Sen har vi Pour l´amour som jag & pappa har importerat från Tyskland. Pour l´amours mamma har gått svår hoppning och är undan Calido I. I pappans stam finns både Pilot och Stakkato. Fia har en jätterevlig 4-åring e Camaro M, mamman är ponny som har gått svår hoppning. Armani Breezer som han heter är en spännande individ. Och vi har redan få se prov på att han kan hoppa =)
Tanken med honom är att Fia ska komma ut med honom på några 1meters hoppningar i år.

Nu till helgen är det beräknat att Licala, vårat avelssto ska föla. Hon är dräktig med Camaro M och det är pappa, Fia och min sambo Rikard som ska ha detta ämne tillsammans :D ,,, Det ska bli väldigt spännade & se vad det är som kommer. Det viktigaste är givetvis att fölet är friskt, men det hade varit kul att få ett sto =) Och om det är ett sto som är frisk & rättställd så kanske det i framtiden hade varit väldigt spännande att betäcka det med Cardento...... Men såklart det är långt till dess och vad som helst kan hända =)

  // Ida

Bra ritter

Söndagen bjöd på grått & tråkigt väder, trots detta sken solen över tjejerna. Hästarna var välborstade, utrustningen putsad och manarna knoppade. Det var riktigt roligt att se ekipagen på framhoppningen, de var så fina i sina röda kavajer och de red så bra alla tre =) Linda, Fia & Sandra.

Linda red på sin Toscana 110 & 120, i 110 flöt rundan på bra och jag som åskådare började ana omhoppning =) Tyvärr så blev Toscana lite tittig mot ett hinder, dock inte själva hindret utan något i hagen utanför banan så Linda fick lägga en volt. Annars var rundan mycket bra. Den var lång, med många distanser och kombinationer.
I 120 låg första hindret mot publiken och Toscana blev återigen lite tittig, men Linda tog nya tag och hoppade banan som dom inte gjort annat. Det såg riktigt fint =)

I 110 red Sandra Legende som var mycket fin för dagen. Han hoppade som tusan, men fick tyvärr ett ner i omhoppningen. Det såg väldigt trevligt ut =)

Fia red Iznogood och gjorde två fina nollrundor i 120. I första 120 klassen fick dom ingen placering, men red in på en nionde i andra 120-klassen.

Summering: Tjejerna & hästarna skötte sig JÄTTEBRA =D  // Ida

Bangång I Eksjö

Roddan

Igår var jag, Jonna,Pappa & Rikard och hämtade Roddan. Han har varit på träningsläger hos Tobbe Johansson i en månad. Roddan var kanonfin =) och vi är mycket nöjda med Tobbes insats. Eftersom Ramses ska ha semseter ett tag framöver, så ska Jonna rida Roddan.

Imorgon bär det iväg till Eksjö. Vi hoppas på ett bättre väder än vad det har varit idag :S Hade dagen till ära min nya röda kavaj som är vattenavstötande.. Det regnade väääldigt mycket mer än vad min fiiina röda kavaj klarade av så jag fick låna Jonnas gamla blå kavaj ,som saknar en knapp :P ... Ingen fara tänkte jag & slängde på mig Lindas dunväst över kavajen JÄTTESMART tyckte jag!!

Så lärde Anna Sundbladh (överdomare) mig att det inte är tillåtet att tävla med väst. Så där hoppade jag runt knapplös ;) ... 

 För övrigt så skötte Locantus sig fint. Vi var felfria i 90cm och rev ett i 1m .
Imorgon är det Sandra,Fia & Linda som ska tävla,, så 07.00 åker vi,,, därför är det natti natti,så att jag som groom är fit for fight =)

//Ida

Mys på Anna-gretas

Vikänslan

Vi är ju egentligen som en stor familj, gänget i stallet! Vi är med varandra i princip varje dag. Vi peppar varandra, uppmuntrar varandra och byter idéer och tips för att förbättra oss. Sen kivas vi ibland också;) men det ser vi som en del av vår personliga utveckling och utvecklingen av vår teamkänsla. När vi ses så är det som sagt för det mesta i stallet (vilket inte alls är dum eftersom vi alla ÄR där varje dag), men vi bestämde oss för att ge varandra tid tillsammans i en miljö då man kan slappna av och tjata, umgås och vårda sina relationer till varandra utan fokus på vad som ska göras under dagen.  
Vi ska därför bege och till Anna-Gretas imorgon =), lördag. Vi blir ett gott gäng. Jag(fia), Ida, Jonna, Linda, min och Idas mamma Lotta, Sandra och hennes kära mor Kinna. Där blir det goooooda Tapas. MMmm. Det längtar vi efter.  Under dagen ska vi åka med Locantus och Ida och tävla i Eksjö så det blir verkligen en HEL-dag tillsammans. Kanon ska det bli.

// Vid pennan Sofia

 

Locantus nya träns =)

Hoppträning

Idag har vi varit ett härligt gäng som har hoppat tillsammans =)  Jag, Sandra & Linda byggde upp banan. Vi valde att ha serier där man tränar både styrka,smidighet och lydnad. För att senare avsluta att med att hoppa en lite högre bana, för att känna av rytmen, balansen och tempot.

Linda red Toscana först och det gick verkligen suuuuper =),, Toscana var förvisso vääldigt laddad ibörjan och bjöd på ALLT i hinderväg=) Men Linda redde detta galant och avslutade med en perfekt runda på 130 höjder.

Jag red Locantus <3 och han lyssnade bra för hjälperna och kändes väl framme för skänkeln. Han var precis som Toscana väldigt laddad och hade vid vissa lägen VÄLDIGT rund galopp ;)  Han lugnade sig tillslut och vi hoppade runt en bana på 1m, vilket gick jättebra. Pappa var mycket nöjd =)

Sandra red Legende, som för dagen var precis som vanligt, hoppeglad & positiv. Jag måste ju säga det att det inte är dåligt av Sandra att sitta kvar ibland när Legende hoppar... Han har en enorm ryggverksamhet och när han slänger till riktiga lyror över lite högre hinder,, jaaa då e det bara att hålla i sig =)
Sandra avslutade på 120 och Det såg riktigt fint ut =)

Efter hoppträningen avslutade vi med att ta en välförtjänt kaffe & cocosboll =)

//Ida

Thailand

Nästa år tro det eller ej, så fyller jag & Fia 30 år. Dessutom så ska jag och Rikard gifta oss på nyårsafton. Vi har pratat mycket om bröllopsresa, men inte kunnat bestämma oss för vad?! Tillslut så kom vi fram till Thailand/Krabi blir vårat resmål.Vi åker 21 Februari,, på min & Fias 30årsdag =).. Det som är VÄLDIGT VÄLDIGT roligt är att flera av våra vänner väljer att dela våran upplevelse. Linda & Joel <3 <3 Sandra & Sven <3 <3 Jonna & Erik <3 <3 & självklart Fia  <3 <3


//Ida 

Härliga vår

Idag har vi haft fantastiskt väder. Vi har ridit en lång tur i skogen med hästarna. Man blir helt pirrig i magen av alla blommor, den blå himlen & solen =) Hästarna känner nog samma sak och börjar nu bli riktigt fina i päls och muskulatur.

Idag har vi haft fantastiskt väder. Vi har ridit en lång tur i skogen med hästarna. Man blir helt pirrig i magen av alla blommor, den blå himlen & solen =) Hästarna känner nog samma sak och börjar nu bli riktigt fina i päls och muskulatur.

Gotland

För många herrans år sedan åkte hela våran familj till gotland =) Det var en fantastisk upplevelse, med massor med bad på de vackra stränderna med fossiler & kalksten. Minnen som väcker mycket värme & glädje =)

Nu är det bestämt att vi åker ett gäng & tävlar på Gotland!! Längtar redan, det ska bli både spännande och roligt!! Mycket glädjande även att våran tränare Anita kommer att delta och finnas till hands med tips & råd =)

Fia & Iznogood <3 <3 <3

Idag är jag stolt =)

Har haft en heeelt underbar helg!! Hängde med syrran på hästtävling i Motala. Fia red superbra och Iznogood var på topp. I den inledande klassen hade de ett skitpet, bommen kunde likaväl ha legat kvar,, Men sen i 130, likt en gummiboll studsade Izno över med 10 cm marginal på vartenda hinder =) Slutade på en andra plats efter att ha legat i ledning lääänge....

Jao,,, Kommer Meeer Yallbaaaj

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0