Uppe med tuppen

Idag blev de en tidig uppstigning ur sängen och iväg till stallet för att fodra och släppa ut hästarna. 
Har hunnit med att rida 3 hästar idag, Fantasia, Roddan och Locantus. Alla tre gick super bra, de är bara tråkigt att detta väder ska hindra en från att kunna rida så som man önskar. Men man får göra det bästa av de och njuta av att man har möjlighet att rida!

Veckan blev inte riktigt som planerat, de blev ingen hoppträning utan en tripp till Göteborg och kolla på tävlingarna :)
Jag och min syster hade en super mysig dag och vi fick se en spännande 150 hoppning bland annat, där svenskarna gjorde bra ifrån sig!

Nu väntas en kväll med vännerna och ladda om för en ny dag med hästarna i morgon :) 
Kram Jonna S

21 Februari

Nu har ja (Jonna S) lagt mig till rätta framför tvn, vilket jag känner att ja var värd efter att ha börjat kl 6 i morse och även börjar kl 6 i morgon.
Eftersom ja åkte på magsjukan nu i helgen från de små söta barnen på jobbet så var både Roddan och Fantasia pigga och glada när ja skulle ut och rida idag. 
Ja skrittade ut Roddan i skogen i ca 40 min men eftersom underlaget inte är något att skryta om så kunde de inte bli mer än skritt idag för honom. Fantasia fick gå en annan runda där underlaget var bättre så hon kunde gå lite hårdare vilket var väldigt uppskattat, öronen spikade rakt fram hela rundan!
Man kan ju inte säga annat än att det är helt underbart att rida!
I veckan väntas träning för Micke med Roddan och sedan förhoppningsvid någon/ några besök i ridhuset så även Fantasia kan få hoppa lite :)

Vi får inte glömma att säga grattis till systrarna Berglund/Holm som fyller 30 år idag!!!
Grattis, garrtis hoppas ni får en underbar resa <3<3
Hoppas ni har haft en underbar dag. Kram Jonna S

Sista trimmet innan resan

Idag har jag, Fia trimmat och skuttat lite med hästarna sista gången nu innan resan. Båda Manne & Izno har varit laddade och glada!Under de två veckor jag är iväg kommer två av mina vänner ta hand om Manne & Izno. Båda två ska ridas ut mycket i skritt och lite trav. De mår bra av att få gå på lite hårdare underlag ibland, VARIATIOON som sagt var=)!

Izno ska intervalltränas i stora ridhuset ett par förmiddagar i veckan. Alltså v. 8 och 9 blir veckor fyllda med motion och kondition.

Manne ska få vila lite mer, det är han väl värd!

Under de veckor han stått på klämmestorp har han utvecklats mycket! Det är så spännande att se en så stor förändring på så kort tid(ca5 veckor). Det är det som är så KUL med UNGHÄSTAR. För alla er som själva har och jobbar med unghästar så vet ni precis vad jag skriver om:)!

Har suttit och planerat in tävlingar nu också. Det kommer bli tävling nästan varje helg i vår. ´Längtar så mycket till våren!! Och SOLEN!!

Mamma var med mig idag när jag red. Hon filmade litegranna. Ibland är det skönt att se sig själv rida, för visst är det så att det ibland känns sämre än vad det ser ut. Här kommer länkar till några filmklipp från dagens ridning:)


Izno hoppar räcke

Här travar jag runt med Manne

Jag kommer snart att resa iväg. Vet inte om det kommer bli något blogginlägg mer innan dess. Jonna S kommer ta över bloggen ett par veckor framöver! Ha det gott hörni;) Ciaooooo
 

Hoppträning X 2

Igår var det träning för Svante Johansson. Det var många grupper med på Jfk. Jag satt och tittade på.Jag tycker det var roligt att se alla fina hästar.Sen var det också roligt att träffa lite kompisar man inte sett på länge=)!!

Jag hoppade några av hindren som var kvar efter träningen. Jag bad dem som hade hand om träningen att spara 5 hinder framme. Det var en linje med 16m emellan,vilket innebär 4 galoppsprång tillbaka(eller kort kan man också säga),en kombination läns med sarjen och ett räcke på diagonalen.Iznogood visade tydligt vad han ville! HOPPA HOPPA HOPPA!! Han var laddad till tusen tog tag i hindren ordentligt! Vi hoppade hindrena som en bana på ca 120cm.
Jag märkte redan innan att "han var på ladden". Han stod i stallgången och ryckte till så fort en häst gick förbi. Nerverna utanpå kroppen!!

Nästa gång jag hoppar ska jag hoppa honom två dagar i rad. Första dagen serier och cavalettis, andra dagen bana. Kan vara bra för att få bort "udden" av det heta så här i början;)!!

 

Jag var och hoppade för Micke på kvällen med Manne! MYCKET FIN!! Skönt att ha en häst som är lite lugn och cool också. Han kompletterar speedy Izno bra=)!!

 Nu väntas snart 2 veckor lite lugn "hålligång" ridning medans jag göttar mig i Thailand!

Nu ska jag jobba lite! Ha det fiiin! KRAM fia
(när jag satt och tittade på träninen längtade jag till att få träna för Anita!! Det blir snart, träningshelg är bokad=) iiii va kul!!

Varierat

När jag rider tänker jag alltid på vikten av att rida varierat!! Öka, minska, övergångar, halt, rygga, lång och låg form,  kortare form. Lätt sits, sitta ner i sadeln, flytta undan för skänkeln.....mm...mm..

En tränare sa till mig en gång att :

RID ALDRIG ETT VARV UTAN ATT GÖRA NÅGOT!

Helt rätt om jag får säga mitt! Man tjänar inte på att bara sitta och mala hela tiden. Variation gör hästen lyhörd för hjälperna. Titta på Rolf Göran Bengtsson...ena stunden vänder han upp kort och snävt på ett hinder, sitter ner i sadeln medans han sekunden senare flyger fram i lätt sits i ökad galopp mot ett 160cm hinder.

Allt detta och häst och ryttare är i balans!! Det är så det ska gå till mina kära vänner!!


Roffe min IDOL och FÖREBILD faktsikt=)

Och så ett litet att tänka på;)

Sitt alltid avslappnat på hästen, med hästen och ha den framför dig;)!!

Och ha alltid en plan innan du börjar rida, vad ska vi träna på idag?? Bra fråga att ställa sig innan man hoppar upp och sätter fart.

Ha en bra kväll!(nu ska jag hem och packa väskan)

KRAAAM Fia
ps. här kommer en bild på Roddirooo(kärt barn många namn♥)

Jonna S och Roddan rider fram innan hoppning i Bankeryd för Micke Karlsson

Klicka här för att se filmenHa en goer kväll önskar Fia ♥

Fia hissar och dissar

Tummen upp för......1. Att det sakta men säkert går mot vår och ljusare tider

2. Folk som alltid rider med hjälm

3. Glada hjälpsamma människor

4. Ridmode(det är faktsikt kul med bling-bling, nitar, sömmar, färger, olika tyger och mönster=)). Minns ni när det enbart fanns enfärgade ridbyxor i bomull eller nylon...eller när de korta equiline schabraken var det nyaste och coolaste??

5. För allt hästfolk som i ur och skur kämpar med sina 4benta vänner

Tummen ner för...


1. Att det är isigt som bara den på marken och det blir svårt att rida ut.

2. Människor som rider utan hjäm(vad hjälper en snygg frisyr när man inte är i livet längre?)

3. När okunskap och ilska går ut över hästen

4. Fördomar och oförmåga att se styrka i olikheter

5. Att fina hästsaker ska vara så dyrt

6. Folk som rider i vägen och inte håller till höger i ridhuset

/// Fia

Banträning

Jaha då har banträningen på Riddersberg ägt rum. Det blev en rolig dag för oss i stall vipwins.

 Jonna red jättebra och Roddan nollade andra rundan. Han hade fin rytm och bra språng! DUKTIGT JONNA! Roddan skötte sig alldeles utmärkt. Han var hur cool som helst trots att det var hans första tävling!

Manne var kalas också, nolla i båda 1meters rundorna. Denna gången var han inte vild=)!! Han var ridbar och HÄRLIG!! Längtar efter vårens tävlingar med honom!!Roddan igår=)!

Jag vann en biljett till scandinavium igår också. Eftersom jag är bortrest då så gav jag min biljett till Jonna! Hon är så hjälpsam och ambitiös!


Nu ska jag åka till Izno och skutta lite.

Ha en fiiin kväll! P & K

Hjälm??? Hoppträning, markarbete & banträning

Det har varit fullt upp i några dagar så jag Fia har VERKLIGEN inte hunnit skriva!! Sorrri=)!!
Jag satt och läste i tidningen ridsport om en kille som var en mycket lovande ryttare som trillat av sin häst och skadat hjärnan. Jag kan säga att han är 3 år yngre än mig och jag vet vem han är. Vi tävlade ofta på samma tävlingar förr!
Det som hände var att han trillade av en häst i skritt och av någon anledning tog han inte imot sig själv när han slog i backen!
Jag känner stort medlidande med honom samtidigt som jag tycker att han är en COOL och STARK kille som kämpar för att komma tillbaka till ett liv så likt som möjligt det liv som var innan olyckan! Och jag är mäkta imponerad av han s familj, hans mamma com kämpar och kämpar för sin son!!
vad jag inte är impad över är folk som rider utan hjälm! Hur tänker man??? Det finns INGA vettiga anledningar till att rida utan hjälm! Hjälmen skyddar det viktigaste vi har! Nämligen vår HJÄRNA!!

Och alla proffs som rider utan hjälm?? De som är förebilder förså många?? Nee det är för mig dumdristigt och puckat punkt!!Nu till något helt annat. Jag hopptränade Manne i Torsdags. Det gick KANONBRA! Jag kände mig som världens lyckligaste hästägare precis som jag gjorde idag efter att ha trimmat honom i ridhuset!
Jag och pappa åkte från träningen och jag sken ikapp med solen. Pappa förklarade för mig att han inte är något flashigt extra men att han är fin och gör allt så bra! Och det är så jag känner...en försiktig häst, okomplicerad, snäll, rolig och grå! Han är verkligen min drömhäst känns det som♥


Izno fick trimma cavaletti igår. han var riktigt fin på slutet. Det tar sig =)!! Vi red cavaletti på böjt spår med hjälpbom in och ut ur serien. Jag hade också något korta avstånd. Måste säga att den övningen är att rekommendera. Jag upplever att hästarna blir lösgjorda och fina av den övningen.
Imorgon ska Roddan och Manne hoppa banträning! Det ser vi verkligen fram emot!

Ha en bra dag i solen! KRAMAR en lycklig FiaVad ska vi ha förmål detta året egentligen ;)??E han go eller e han go?? =)

Gårdagens hoppning

Jag, Fia skrev tidigare idag om Manne♥.
Manne var väldigt BRA igår när vi hoppade, jag hade en närmare eurforisk känsla när jag åkte hem från ridhuset sent på kvällen.
Vi hoppade en serie med 3 oxrar avståndet mellan dem var 6m,med andra ord lite trångt eftersom ett normalt avstånd i en kombination med ett galoppsprång ligger på 7,40m.
Så här i början av säsongen valde jag att ha 3 oxrar. Man kan lägga till flera. Det man kan tänka på är att när man har fler oxrar med i serien kan man öka avståndet mellan dem en aning för att inte göra det för svårt för hästen. Till exempel 6.20, 6.30, 6,40. m.
Denna övningen är bra för mjölksyran för hästen.

För mig blev det också en väldigt bra övning för min position över hindret. Ofta har ryttare en tendens att följa hästen lite för mycket i språnget. Det är så även för mig.

Izno fick hoppa serien några gånger också. Jag satte också upp ett räcke med galoppbom(hjälpbom) innan räcket på diagonalen som jag hoppade direkt efter serien.
Inga skojsiga bilder idag tyvärr. Men om jag beskriver hur Manne var med ord så var hans framben som en fällkniv och bakbenen som ett gångjärn. Och så KVICK!!! Jag är imponerad av honom!!!
Izno var också fin. Någt ofokuserad och lite sprallig som vanligt!


Ha en fin kväll hörrni;)
Kram Fia

Jag säger bara Manne!!!

Igår var jag fullständigt eurforisk på väg hem från stallet!!!(hinner inte skriva nu för rasten är strax slut här på jobbet)  Berättar mer om det ikväll=)!!Manne hos Anita i höstas.


KRAMAR Fia

Fullt ös medvetslös

Det sistnämnda, det är så jag (ida) känner mig nu. Snart hägrar semester och tur är väl det =)
Den här ledigheten jag har haft har gått väldigt snabbt, jag har haft hela agendan full med saker att göra. Jag skaffade mig en filofax när detta året startade och nu är jag heeelt beroende av den. Jag fattar inte hur jag har klarat mig utan den tidigare.

Jag och mina små hästapållar har hittat på massor av roliga saker. Mycket turer ut i det vilda, med takt bock och öronen konstant spetsade frammåt. Mina små kusar älskar livet lika mycket som jag gör nu, för trots all stress så är jag just nu vääldigt glad! För att jag får göra saker som gör mig LYCKLIG =)

Igår var jag i ridhuset med Nita, Jonna S & Roddan. Vi red markarbete och avslutade med ett par språng.Nita var sååå fin och Roddan WOW vad han har börjat att hoppa fint, det märks att han lär sig mer & mer.. Åhhhh så roligt det var, båda satt och log hela passet igenom. Både jag & Jonna var nogranna med våran sits under hela passet, jag har tänkt på min position i sadeln hela vintern. Det blir lätt så att när man lullar i skogen så slappnar man av och sitter som en säck potatis :P , meeen det har jag inte gjort. Och det har gett resultat =D Nu längtar jag tills det kommer bli tävlingssäsong för mig, jag har ännu rätt lång tid kvar eftersom ridmöjligheterna inte är de bästa i Hakarp.

Idag har jag ridit ut både Locantus & Nita, strålande sol.... Heelt fantastiskt =D Imorgon bär det av till ridhuset med Locantus, det ska bli vääldigt spännande. Locantus är ju lite töntig nu när han får gå så lugnt. Han ser spöken överallt :P Meen vad gör det?! Jag älskar honom iallafall <3 <3

Nu ska jag & Sylle
och Biggan
Zooooova


Natti Natti// Ida

Solen =)=)

Det räcker med att solen kikar fram och att himlen blir blå för att man ska bli helt pirrig i magen och tänka på kommande säsong med hästarna!!!

Oooooo vad jag längtar efter att rulla in på tävlingsplatsen med hästarna i transporten flätade och fina!!!

Jag har känt mig lite trött senaste tiden. Det är inte bara fördelar med att han hästarna uppstallade på en annan anläggning än hemma i Hakarp. Det är långt att åka varje dag för att komma till hästarna och det kostar på!

Förra helgen arbetade jag som tidigare nämnt i stallet på Jfk(det gör jag gärna igen trots att man får ta i ordentligt med kroppen). Och nu på lördag ska jag sälja saker på loppis under dagen och på kvällen ska jag till ett nytt jobb jag ska prova(berättar mer sen). Jag jobbar på helgerna för att kunna finansiera träningarna med mina hästar. Jag åker som tidigare nämnt upp till skokloster och tränar. Skokloster ligger närra uppsala så jag är borta och tränar en hel helg i sträck.

Jag har fått frågan: Varför tränar du för en tränare så långt bort? Det måste ju finnas någon bra närmre?

SVAR: Det handlar om att jag känner en otrolig utveckling varje gång jag tränar för Anita! Hon bestitter en STOR kunskap och en lång erfarenhet av tävling och träning på internationell elit nivå! plussa på att hon passar mig för jag förstår precis vad hon menar med det hon lär ut till mig och varför jag tränar på olika saker när jag är där!

FLAGGAN I TOPP FÖR ANITA SANDE!!!!
Ikväll ska jag hoppa hästarna igen. Jag ska sätta upp en serie som gör hästarna starkare och minskar risken för mjölksyra på längre sikt=)! Skriver mer om det senare också tänkte jag=)!!


 

 

Igår red vi ut hästarna. Dom var jätteduktiga!! Jag tycker liksom dem att det är roligt att rida ut. Det kan lätt bli tjatit att rida inomhus hela tiden.

Nu ska jag ut och gå en liten promenad på rasten=)

Ha en bra dag! KRAMAR Fia

 Fina fina tokiga Izno

Håll i hatten=)

Idag har vi jobbat i stallet på Jfk. 33 boxar har Duktiga Fia mockat och vägt massa foder!...Meeeen


STOPP Å GALOPP!!!!

Jag & en annan Fia har inte jobbat där så mycket. Vi släppte ut ponnysarna när de skulle tävlas(ponnybarnen blev inte glada när deras flätade hästar var blöta, kom in och rullade sig i torven).

Vi släppte ut andra hästar fel me:S!!! Sorriiiii!!! It never gonna happend again promisssss!!!


Till något helt annat. Igår skulle jag och Agnes hoppa på kvällen. Det var inte det lättaste när det var 10 andra i ridhuset samtidigt! Det blev iaf en 5,5m med travbom in. Jag hoppade den 4 gånger, han gjorde det bra(fast lite bråttom dock) sen gav jag upp.

FULLT med folk i ridhuset en Fredagskväll!!! Har folk inget liv eller????(så är jag där själv med, ehum)

Ska ge mig på och hoppa vid en tid då ingen annan är där tänkte jag. Sen har jag bestämt mig för att låta Roddan vila från Micketräningen nästa vecka, så ska jag ta med Mani istället!Inatt har jag och min lille Zeth sovit i Hakarp. EN STOR ELOGE till min kära mamma som steg upp 5.15(samtidigt som mig) och gjorde matsäck och kaffe till mig!! LOVE YOU MAMI♥Jag och Agnes hade planerat uteritt idag. Men det har blåst så in i norden + att det är jätteisigt i skogen där det väl är lite lä!! Vi ändrade om vår plan för denna veckan och gav våra pärlor en vila istället.

Nu ska jag åke hem och ta hand om mig själv lite. Ida ska ha galej ikväll och imon bär det iväg till Klämmestorp(jfk) igen. DÅ ska jag fika och hålla full KNAS på banan och alla ponnysar!! ACTION=P!!

GOD AFTON;) önskar Fia

Är hur pigg som helst

Hur jobbigt på en skala 1-10 är det inte att vara en nattsudd och ha hästar?? En Aning kan jag lova :P

Delar med mig lite bilder såhär på kvällskvisten =)


Han är snygg min MAN =)


Min andra fining e inte så dum han heller =)


Izno 3 år gammal, med Fia som pilot =)


Locantus & jag på 1-meters grand prix i Eksjö


Snart sååå ska jag njuta av värmen =)


Natti <3 Ida

Mental träning =)

Är något som jag har funderat ganska mycket på, dels för att jag har en förmåga att vara otroligt duktig på att sätta upp mål. Men dessvärre inte nå upp till dem, kanske en del men absolut inte alla. Jag är stjärntecknet fisk och drömmer mycket!! Hur ska jag då gå vidare och sätta upp mål?? Saker som vikt, hoppning, mental styrka i min ridning, renovering etc.. Det finns lite frågeställningar som man kan ställa sig själv då.

vart vill jag nå?

Har jag någon gång satt mig ned i lugn och ro för att fundera på och drömma om min framtid? Jag menar, att jag på allvar har satt mig för att ta reda på vad jag verkligen vill och hur jag ska ta mig dit??

Hur kommer min framtd med hästarna och det övriga livet att se ut? Kommer jag att någonsin igen tävla några 130-klasser?? Eller kommer jag att nöja mig med att tävla på lokal nivå? Hur tänker jag innan jag somnar på kvällen??

Några av anledningarna till att så många inte når sina högt uppställda mål är att man helt enkelt inte har varit beredd att offra det som behövs för att nå sina mål. För tyvärr är det så med hästar att man måste försaka en hel del för att komma dit man ska, hästar tar sån otrolig tid, det är inte bara att träna två timmar om dagen, utan mycket mer än så.

Vad längtar du efter att nå så hett att du är beredd att offra
”precis allt”?

Kan man tävla på en hög nivå och samtidigt lägga ner tid på allt annat också?? Jag tror det faktiskt, allt handlar bara om hur man sätte målen och vad för mål man sätter. Allt handlar ju ändå bara om planering/struktur och att anpassa målen efter vad man har för förutsättningar. Däremot kunna skjilja på drömmar & mål!!

 

 

 

”Om du gör som du alltid gjort, kommer du att få samma resultat som du alltid fått”

Såklart är det så, om man vill ha en förbättring måste man ändra på något eller helt enkelt träna/öva mer =)

Nu på vintern är det svårt att med ridningen sätta upp dagliga mål, men då kan man lägga sina dagliga fokus på annat i stallet. Eller helt enkelt att ha små mål med sig själv, ex kondition eller att bli klar med något annat som man annars kanske inte hinner då man ska rida alla sina hästar.
När man har gjort det man ska för dagen, kan man utvärdera det hela och genom det kanske skapa sig lite motivation?? =D

1) vad fungerade bra?
2) vad kan bli bättre?
3) hur ska jag göra det?

Det finns massor med saker att tänka på/göra för att bli starkare mentalt. Det mentala handlar om så otroligt mycket!!! Allt ifrån självförtroende/självkänsla till rädsla för att misslyckas eller att skada sig själv. Det viktigste är ändå att tänka positivt, försöka se de roliga bitarna med det man gör. Samt att försöka styra sina tankar åt det bättre.

För att kunna kontrollera tankar är det viktigt att vara medveten om de fysiska signalerna som kroppen ger. Är jag på tävling, blir jag jättenervös. Jag ställer själv väldigt stora krav på mig själv, ibland så att det till och med blir en nackdel för mig. Min tränare Anita Sande sa till mig på en träning en gång: Ida du måste slappna av mer, du måste låta det bli fel ibland, Du har för höga krav på dig själv!!! Och det är inte bra!! DET SKA VARA ROLIGT ATT HOPPA!!

Efter det så tänker jag på det som Anita sa. Jag gör faktiskt detta med hästarna för att jag tycker att det är roligt och nu idag är jag mer medveten om varför jag blir så jäkla nervös, jag gör inget som jag verkligen inte vill. Och jag förbereder mig otroligt mycket för varje uppgift för att jag ska slippa bli stressad.Jag tänker i vår ta reda på en föreläsning av en mental coach, om det är någon som är ntresserad av detta så kan ni höra av er. Team Vip Win´s kommer att delta, då det mentala avgör en stor del av sin vardag och även är otroligt viktigt på tävlingsbanan.

KRAMAR IDA <3

 

Kunde bara inte låta bli =)


Ja för att inte glömma=) Kalle vs Fia också

NEEEEE nu ska jag sova. Stalltjänst på Jfk imon=)!! KRAMAR Fia

Tjolahopp =)

Ena stunden är himlen blå och andra stunden är det ett hejdundrande snöoväder!! Man kan nästan tro att vi är inne i April månad. Men så nära våren är vi inte ändå!!

Igår var jag(Fia) och Agnes ute och red i mörkret. Agnes kallade Manne för "haren" innan vi red ut. Det gjorde hon därför att han går och kikar och spänner sig för otäcka saker när man ska ta in honom från hagen.

Jag skulle hellre kalla Manne för:

 

STÅLMANNE!!!

Det blåste, det var mörkt, det var ett nytt ställe, det var trafik, det var en laddad unghäst vi namn Tilde med på turen som studsade runt, han hade ett ländtäcke som blåste upp över rumpan för svansremmen inte fanns!! Å vad gjorde STÅLMANNE då????

Han var hur cool som helst!! Han skrittade på lugnt, väntade in en trippande Tilde....han brydde sig inte om något!! Han är så COOL!!!! Jag diggar min hästgrymt mycket!! Stålmanne äger!!!

Jag hade ett allvarligt snack med Izno på kvällen och påtalade hur viktigt det är att han sköter sig nu för FAVVOPOSTEN är snart inte hans längre;)!! Han verkade lyssna på mig för den lilla stunden jag trimmade honom skötte han sig finfint!

Jag fokuserade på att flytta undan han för skänkeln, både på böjt och rakt spår. Jag tycker att man märker tydligt just i dom övningarna att han inte är 100 igång. Han är lite stel och det beror ju på att han inte är fullt så stark än som när han är fullt igång!Jonna.S tränade för Micke igår med Roddan!! OJ, vilken förändring bara på några veckor!! DET TAR SIG!! Roddan kommer få gå pay n jump snart!! Jonna har också ridit ut själv med honom nu och han har varit jättesnäll!! Han kommer nog inte vara kvar i min ägo allt för länge till med tanke på hur trevlig han är=)!!

Ikväll blir det hoppning=) och i helgen ska vi baaara rida ut!! Längtar till stallet och hästarna nu! Bara några timmar kvar tills det är dags att ge sig iväg dit!!

Ha en toppendag i Aprilvädret;) KRAMAR Fia

Ponnytävling, stalltjänst & hoppning

Imorgon ska jag Fia åka upp till Bankeryd för att titta på när Jonna. S hopptränar Roddan. Jag hann inte med att åka upp förra torsdagen så det ska bli kul nu. Förra gången hoppade Roddan såna lyror så det ska bli kul och se om han fortsätter mer det =). Utveckling, det GILLAS skarpt!!!

På fredag ska jag hoppa både Manne och Izno. Det ska bli väldigt kul! Får se vad jag knåpar ihop för övning tills dess. Vi får se=).

Under lördagen kommer jag att jobba i Jfks stall. Vad gör man inte för att få extra pengar till sitt dyra intresse?;P!!Det ska ändå bli väldigt kul.Jag kommer sköta ridskolehästarna tillsammans med en annan tjej. 60 boxar som ska mockas.Sen är det ut och insläpp och vägning av lunchfoder=). Fullt ös med andra ord. Efter det ska jag sköta om mina pärlor.
Undra vad jag kommer göra lördag kväll??? sova kanske? :P.

Jfk ska ha ponnytävlingar i helgen och det är tydligen många starter!! Jag, Fia har lovat att vara behjälplig på banan. Å när det lockas med ponnyatcion och kaffe så kan jag inte motstå=). Jag älskar fart och fläkt.   ==
Nehe nu ska jag tvätta, städa, göra matlådor...sånt som man tyvärr måste göra ibland.
Haaaa det bra;) KRAM Fia
Ps kolla in min välborstade häst;) ds
blank eller blank??

Eftermiddag i stallet

Nu är mina tre arbetsdagar avklarade för denna veckan, ser nu fram emot att mysa & rida mina små hjärtans gull. Idag har jag tänkt att både Nita & Locantus ska få gå en runda i skogen.

Om tre veckor hägrar Thailand och tävlingarna kommer att börja först i April för mig =) Det känns ändå ganska så skönt att inte ha för bråttom in i säsongen, båda mina hästar är känsliga på sitt sätt och jag vill absolut att de ska vara hela & friska. Jag har som plan att inte tävla något inomhus i vår, utan ska satsa fullt ut på utomhus-säsongen. Däremot någon tävling i höst inomhus kan det nog bli. Det ska också bli så skönt när snön & all is smälter bort, eftersom jag inte har möjlighet att åka till ridhus så ofta så styrs min dagliga träning väldigt mycket av hur vädret är ute. Jag upplever att förra årets väder var lättare att träna i, nu är det bara isigt och halt ute varav jag har fått låta mina hästar få vila lite eftersom vi inte vill skada oss.Nu ska jag fortsätta med mina bestyr, hoppas att alla får en fin dag! Och så vill jag passa på att skicka en STOOOOR kram till Micke Nors som fyller år idag <3 <3

Kärlek/// Ida

A little note


Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0