Härliga Tisdag =D

Idag har varit en riktigt bra dag! Jag har hunnit med massor idag!! =) Morgonen började på bästa sätt, en härlig ridtur på min lilla tönt Locantus <3 hahaha man kan inte tro att han är tävlingshäst när han springer & fjompar för allt möjligt i skogen... Jonna L & jag hade massor att prata om, allt mellan himmel & jord... suuupermysigt!!! Efter det har jag städat lite, sedan åt jag, pappa, mamma, sandra & Sven jättegod lunch som mamma hade lagat, mums :P 

Efter lunchen så bar det iväg till Vaggeryd för att kolla Roddan, det var så skönt att få veta vad det var för fel på honom, han har vrickat sig och kommer bli bra, det kommer bara att ta lite tid.... En stor sten föll från mitt hjärta, jag har alltid förmågan att ställa in mig på det värsta,, alltså så trodde jag att Roddan skulle sluta som köttbullar.. hahaha jag är verkligen draaama ibland :D  Det var lite kul i Vaggeryd idag också, jag tror att Florian tycker att jag är en riktig pain in the ass!! För att jag ställer tusen frågor... Men om man inte frågar får man ju inget veta!! Eller Hur?!! =)

Vi har hälsat på Mighty & Perra idag också, ååå så fiiina dom är =) De går på bete hos Anders & Gith och det betet är verkligen GIGAAANTISKT =) Så de är lite småfeta.... Men det är ju bara bra, ettåringar kan ju annars se lite skrangliga ut. Efter den lilla turen så har jag städat pappas bil och jag skojar inte när jag säger att det tog 20 minuter att dammsuga passagerarsätet... Jag tror att Oliver, pappas hund inte har någon päls kvar, för allt låg i sätet... Man hade kunnat sälja bilen och lura köparen att det var pälsinklädda säten,, hihi.....

Nu ska jag & Rikard ha myskväll, för jag drar till öa imorgon för tredagarsjobb....


Sylvester fäller inte lika mycket som Oliver som tur är =D


De här rackarna fäller inte alls... så är man pedant som inte gillar hundhår, men ändå vill ha en hund... Så är denna perfekt!!


Fia & våran egna uppfödning Juliette, förövrigt syster till Ramses


Nästa torsdag börjar träningarna för Micke karlsson, jag & Fia får dela på en plats... Och jag har sån tur att Fia ska till Florence... Så jag får träna =D Längtar jättemycket!! Jag har för övrigt valt att stå över Aneby-tävlingarna.. Jag vill hellre följa med & peppa Fia på DM:et =D

Kraam på er alla //// Ida

Måndag... oyees it is

Sitter hemma i Hakarp, ja just i Hakarp... jag & Rikard ska bo här i ett par veckor till, vi väntar på att få flytta in i vårt drömhus i svarttorp... Jag måste erkänna att det känns som man är 16 år igen, när pappa härjar upp en tidigt på morgonen bara för att!!  Det är mysigt att bo här, men samtidigt så längtar jag efter att få flytta till vårt egna hus och få pyssla & dona... Sedan är det ju inte så extremt roligt att bo i en kartong heller för den delen... Idag har allt kännts riktigt som en Måndag... ooo måndag är det med, seg & trött har jag varit idag... Som tur är så finns det små ljusglimtar i vardagen,, lilla Jonna, Fia & Rikard som rycker upp en när allt bara känns tråkigt & jobbigt...

Planeringen inför nyår är i full gång och det är inte speciellt långt kvar nu, tiden går så fort och det är sååå mycket att fixa... Emma Appelquist har varit här och hälsat på idag, vi har pratat lite om fotograferingen som hon ska sköta under hela bröllopet.. Emma är verkligen en spontan & suupergo tjej och jag tycker att det känns jättekul att hon skall vara med och föreviga våran stora dag =) 

Mitt i flytt & planering så ska även hästarna skötas, pysslas och det ska tävlas, tränas m.m. Klart att allt tar sin tid och jag önskar att det hade funnits 48 h på ett dygn... Imorgon ska jag ringa prästen, för nu skall programmet i kyrkan planeras osv....  Jag håller också på mitt i allt att hitta en fullständig outfit till nyår... o det är inte smidigt direkt,, det är nästan så att jag känner för att gifta mig naken hahahahahaha.... skämt åsido...... Jag längtar verkligen och ser fram emot att få bli Fru Holm :D

Nähä nu är det dags för mig att hjälpa mamsen med maten.... sen blir det att sova, för jag & älsklingen Jonna L ska rida vid 7 imorgon......


Jag är så lyckligt lottad som har träffat en sådan fantastisk person som min Rikard,, som jag kommer att få åldras tillsammans med.... Som dessutom kommer ta hand om mig när jag blir gammal & senil ;))




Marie, jag & Linda <3 Marie & Fia ska vara mina tärnor & Linda ska vara toastmadame på min & Rikards stora dag <3 <3 <3

Pussar & Kramar Ida

Jaha då var det måndag igen

Sitter här och har druckit ungefär 5 koppar kaffe. Det är min stora last, kaffe och godis....
Hästarna går ute i hagen och mumsar,solen skiner...fast det är lite kallt ute tycker jag. I morgon ska jag åka till Bårarp igen och galoppträna Izno. Jag vill ha lite mer bjudning i honom så jag fokuserar nog på uteritt denna veckan också. När hästen gör allt man vill på banan och gör det lätt blir det gärna så att man sitter och trimmar extra för det blir ju så kul då =).

I eftermiddag ska jag ut och skritta Izno. Manne ska få vila. Han fick en lugn tur i  skogen igår. Jag ska lägga lite extra krut på trimmet med honom nu en månad framöver. Han ska snart följa med mig å träna för Anita. Och jag vet ju vad vi kommer få träna en del på, så det är ju en ren investering att träna på detta innan så man kanske kan gå vidare och fila på något annat.

Nu ska jag ge mig ut i solen och gå en kort promenad med min GOA hund!

Jag skriver ofta att jag är tacksam....

Idag vill jag ge en EXTRA STOR KRAM till mina vänner. Mina vänner är ärliga och ser mig som den människa jag är. De skulle heller aldrig dömma mig om jag gjort ett misstag.

Det är GULD att ha dessa människor i min närhet!!!

puss och gull

Fia

denna fina bilden fick jag av en tös på jobbet. Det värmde i hela kroppen. Ibland har man världens bästa jobb!

Min & Mannes första rosett! Den tog vi i NTR:S 90 cm GRAND PRIX. Synd att vi inte vann en bil bara =D

 


Två stycken förväntansfulla damer. Isadora & Linda


Bild från Tingsryd på Ida, Linda och Locantus


Det är perfekt nu när man har kamera med sig förjämnan..man kan fånga många fina intryck =)

Tårtkalas & Hjärnsläpp

Jag hörde ett repotage på p3 häromdagen om hur man ofta glorifierar allt på Facebook och när man bloggar. Jag kan till viss del hålla med. Jag skriver sällan om när jag är ASARG på Ida om något, vilket händer emellanåt. Jag skriver heller aldrig om när dagen varit skit och när jag skrivit på längst upp på min tacksamhetslista att tack för att den HÄR JÄVLA DAGEN ÄR SLUT!! Men idag så ska jag skriva om lite motgång.

Efter mycket om och men bestämde jag mig för att åka till forserum och tävla. Vattnet hade sjunkt undan bra och jag kände att det var ett bra beslut. Jag var lite nervös inför mina starter eftersom min sista start jag gjorde med Izno i Tingsryd inte var den bästa. MEEEEN TÄNKTE JAG, det hade varit finfint med en blågul......shi fick jag...Vinnardjävulen var i mig i 120, Jag och Izno flög över hindrena...korta bra vägar tog vi, balanserat var det, snabbt gick det...jag höll planen...fram till sista hindret..J*LA jokerhinder. Jag red runt ett hinder som jag inte tänkt från början, andridningen blev dålig och Izno tyckte inte att vi skulle hoppa över med så dålig plan innan. Andra anridningen var inte heller bra....Izno stannade och jag fick en härlig MARK KÄNNING. Jag var lite arg och bitter ett tag efter...men men jag gaskade upp mig till klassen efter.

Då fick jag ett HJÄRNSLÄPP!! Ja det är sant!!! ETT HJÄRNSLÄPP!!

Jag red på 6 när det skulle va 5....jag tänkte shiiiiit va tajt....shit...och kom aldrig till ridning. När han stannat på det hindret kom jag på att det skulle vara 5!!!! Så himla onödigt jag tänkte helt enkelt fel....Resten av banan seglade han över mycket fint.

Så är det ibland, det blir inte som man tänkt sig.

jag har lärt mig av dagen att FÖLJA PLANEN och att tänka på de bra bitarna. Av ca 40 språng idag har 3 varit sådär...resten har faktiskt varit super.

Nästa helg ska jag och IZNO till Gislaved! Det är min absoluta favvo tävlingsplats. Det går jämt bra för mig där!!

Ha en toppen kväll

Och tack för att den är JÄVLA dagen snart är slut!

PUSSS Fia

Härliga höst

Jaha då var familjen Berglunds årliga kräftskiva avklarad. Vi var ett glatt gäng i Hakarp igår kväll. Mamma hade fixat och gjort väldigt fint. Det serverades massa go mat till kräftorna. Pajer, gratänger, bröd, frukt, kyckling, köttbullar å mycket mycket mer!!! Det hade hon gjort bra mamma. Det tror jag nog att vi alla var rörande överens om.


Mormor och morfar var med på kvällen. Ida kunde inte vara med tyvärr för att jobbet kallade.


I väntans tider....;)

.....förmodligen på de här =D


Vi sjöng, åt och drack. Det var mycket mysigt.

Och mellan varven var vi ute i stallet och fixade.

Denna kvällen hade jag och många längtat efter länge.

Jag kunde inte låta bli att ta kort på två tavlor mamma och pappa har i hallen. Här hoppar pappa på hästen chips. Det var den hästen som John min farbror red landslaget, hicksteadt, scandinavium med. Och hoppade en mur på 210cm!!!!


Här är min mamma med sin lipizzaner valack Pluto van dredi. Tur hon skaffade honom, det var när pappa skodde det klickade till. Jag vet att mamma sagt att hon tyckte pappa var så manlig och hade snygga händer =).

Åter till kvällen...det var som sagt mycket mysigt..men vi var alla fredagströtta så kl 24 tog galejet slut. Jag skulle tävlat idag. Men pappa ringde mig på morgonen och tyckte att vi skulle stryka oss. Det regnade alldeles för mycket.  Linda tävlade dock idag. Hon ska bjuda oss på tårta nu efter första rundan. Andra rundan blev en felfri ritt i geggan. BRA GJORT LINDA!!!

Vi får se om jag åker till forserum med Izno i morgon. Det beror på om solen håller i sig. Jag tycker inte att det räcker med att kunna rida fram på 6 stycken. Normalt sett travar man ju runt utanför och värmer...men är det halt och lervälling står jag över för min hästs skull!!!

Nu ska jag och Jonna S ut och rida. Ha en underbar dag CARPE DIEM

Pusssss Fia

Vi hade iallafall tur med vädret =)

Dom här dagarna har varit grymt hektiska, jag & Rikard har fått flytta till Hakarp eftersom vi har sålt lägenheten. Allt är inte riktigt klart ännu utan jag ska fixa det sista idag. Mamma, morfar & mormor har hjälpt till att flyttstäda lägenheten! Stort tack!! Det är mycket mer att göra en vad man tror. idag ska jag städa ur förråden, Fia ska få hjälpa till eftersom det mest är hennes grejer från det att hon bodde där för massor med år sedan :P .. Sedan måste jag säga att jag & Rikard har tur, för vi har verkligen så många underbara vänner som ställer upp, både Joel & Henke har hjälp till med att bära de tunga sakerna som jag inte orkar......

Igår så blev det klart med fotografering till bröllopet, Emma appelqvist ska vara med och fota =) Hon är verkligen jätteduktig! det vet ju alla som har sett hennes bilder från tävlingar och annat också givetvis =D Tiden rullar på så himla fort och det är massooor som skall göras, jag måste erkänna att saker o ting känns lite stressigt just nu... Men jag hoppas att det kommer lugna ner sig snart, nu när allt kommer bli klart med lägenheten & så...

Sitter just ni i köket i hakarp, regnet verkligen öser ner!!! Tur att jag redan har hunnit rida Locantus =) jag & Jonna motionerade Locantus & Ramses ute i skogen idag, som vanligt är hästarna otroligt lyckliga och tillfreds! det märks väl att de trivs med att få vara häst ibland, utan att ställa höga krav alltid när man rider =) Nästa vecka ska jag tävla Locantus i Aneby, farfar ska följa med mig och det ska bli såååå roligt =)


Sofia & hennes förra häst Nisse


Sofia & Nisse igen =)


Licala & jag när hon var 4 år =)

// Ida

Min kamera som har varit borta i evigheter är återfunnen =) Här är några av de fina bilder som finns på den =)


Linda & Tossan, som då var bebis =)







Första året i glommen =),, tror det var -07 eller 08


Linda & Tossans debut i 110 =)


Fia & Linda <3 <3

//Ida

En liten snabb uppdatering

Jag och Linda var och tävlade med Manne och Isadora på NTRKS lokala hopptävling. Manne Var superfin första rundan och vi fick vårt första pris tillsammans. Isadora var också väldigt fin första rundan och även hon felfri.

Manne hade två nedslag i 1m klassen. Jag tror att det berodde på att han var lite trött. Han ville dra ner huvudet och bocka och busa, jag tror han gör det litegrann när han blir trött.  Isadora gick halva banan superbra sen blev hon lite tittig på ett hinder med en annorlunda grind. Det är inte hela världen att det inte alltid går kanon. Det är ju det som är lite spännande med unghästar. Det går ju upp och ner......ibland är de pigga, ibland lata, ibland orädda och ibland vääääldigt rädda.

Min Manne han sköter sig väldigt bra överlag på bortaplan. Det känns lovande för framtiden.

Ha en toppendag!

KRAM Fia

Lite bilder från dagen

Tog lite bilder på fina Carlito. Vi har hela tiden varit oense om vilken färg han kommer att få. Pappa tror skimmel men jag tror han blir svettfux!!

Vi får se ;)

Manne gick fint idag....jag är dock tacksam för att jag har så STORT tålamod. Manne har en inre dröm om att bli ökenhäst i sahara så han slipper alla vattenpölar och all geggamojja som han måste väja för här hemma!! ;P

Nu ska jag iväg och ha trevligt i goda vänners lag på kräftskiva!!! HA EN GOER KVÄLL!! <3 <3 önskar Fia


Ida och Fafa.



Manne"banan" Berglund


Carlito Brigante

Galoppträning och mys med nära och kära

Igår fick Izno hoppa litegranna på banan. Han har blivit väldigt lydig och lätt att få tillbaka i alla gångarter. Nästan lite för lydig;P. För att han ska få upp sitt flås och få extra bjudning åkte jag och Ida upp till farmor och farfar och galopptränade. De har en gammal nerlagd järnväg där som är väldigt lång och perfekt att galoppera på. Vi red sammanlagt 1,2 mil och mycket av turen var galopp!
Vi tränade på tempoväxlingar, galoppfattningar + att vi galopperade längre sträckor.

Jag kommer försöka komma dit ett par gånger i veckan framöver. Izno går så j*kla bra på banan nu så det passar bra att fokusera lite extra på uteritter ett tag. Det gör en väl att fara fram i galopp i skogen inte bara för mig utan för min goa häst oxå=D


Izno och Locantus på gamla järnvägen.

Efter vi hade ridit fick hästarna lunch och vi fick mycket gott fika som farfar hade köpt.....LYX.


Ida & Farmor

Jag ångrar absolut inte att klockan ringde vid 6:30 idag, det var en mycket fin förmiddag!

Nu ska jag ut och trimma Manne en kort stund. Imorgon ska vi till Norrahammar och hoppa 1m GRAND PRIX....hihi.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag håller tummar och tår för Jenny idag!

Ha en underbar dag!!


KRAMAR I MASSOR


Stallväggen hemma. Hon är pysslig mamma.


är det någon som kan lista ut vad denna bilden föreställer???? hihi

Blandade bilder från Tingsryd


Lindas läckra ass =)


Alla våra underbara sambos var med =) Här är Joel Lindas underbara karl =)


Alla är med på framhoppningen =) Jonna,Jonna & Linda <3 <3


Fia & Izno får pris


Fia & Izno igen


Jag & Locantus <3

// Ida

Sandra & Jag =)

Idag har jag och Sandra varit ute och ridit i skogen =) ,, det var så roligt både Legende & Locantus avr riktigt taggade... Och jag måste säga att det var ett riktigt härligt ridväder, lite småregn och sisådär 16 grader, heelt perfekt! Inga flugor och stekande hetta...  Mamma är så himlans duktig, hon har målat massvis i stallet nu och det blir riktigt fiiint, duktiga, duktiga mamma <3 <3

Nu ska jag snart äta ärtsoppa, Sandra bjuder =) & med Johnnys senap mmmm,, mums =)
Efter det så ska jag fortsätta att packa inför flytten,, det tog massvis med tid igår och jag antar att jag kommer få hålla på långt in på natten ikväll med. Tur att man inte flyttar så ofta!! Men en ikväll så får jag sällskap av Linda och det ska bli väldigt trevligt, känns som vi inte har träffats på evigheter.


 Fia & Izno <3

// Ida

Åhhh jag blir så arg!!

Hur svårt ska det vara?? Att bara trycka lite lätt på bromsen?? Istället för att bara blåsa på med ett 24meters ekipage i minst 80 knyck!! Pga av detta så har vi en häst halt!! Tack gode gud att inte jag,Jonna S eller Fia blev skadade!! Locantus är inte ens rädd för lastbilar, men när de kör så fort så blir till och med han skraj..... Helt darrig av ilska ringde jag och skvallrade för pappa... Vi fick vända ganska fort eftersom vi såg att Fantasia hade blivit halt. Då möter vi pappa som står och väntar jämte vägen fly förb...ad,, då kommer lastbilen, lika fort... Pappa var tvungen att köra ut mitt i vägen annars hade han inte släppt på bromsen ett dugg.... Och han fick höra!! Oj Oj Oj vad pappa var arg,, först så erkände han inte, men eftrsom vi var där på vägen och sa till honom, gav han med sig.... Hoppas hoppas att han har lärt sig en läxa,,, j-la idiot!!!


Efter den korta skritt-turen red jag Locantus och han gick så bra =) Vi tränade på sidvärtes rörelser, övergångar och öka & minska. Vi har en hel del att träna på där, jag & Locantus. Vi är bra, men kan bli mycket bättre =) det kan man alltid bli =)

Nog om det, nu måste jag gå och packa, vi ska flytta snart =) Weeeiiiiii!!! Dessutom väntar jag på att Linda ska ringa och berätta om träningen för Christoffer =)


Locantus när han var 3 år <3 <3 <3

Puss & Kram Ida

En liten återblick och en snegling framåt

Idag har det varit ett hektisk dag! Jag,Sofia har arbetat hela dagen och på kvällen har jag varit på högskolan i Jönköping på kurser som har med mitt jobb att göra. PUST, hemma kl 20.00 och ut i stallet. Jag har inte ridit idag. Jag har bara varit ute och fixat och grejat.

Jag skrittade ut Iznogood i skogen i 45 min igår, det var en härlig tur och jag och Sandra hade massa kul att prata om under tiden ;P.

Manne har fått några dagars vila efter helgens tävlingar. Manne har skött sig kanon. Han hade ett ner i varje 1 meters klass. Nu har vi 3 chanser kvar och måste nolla alla. Jag tror att vi kommer få stå över 4-års. Men jag känner mig inte deppig för det. Jag pratade litegrann med en av mina ryttarkollegor som numera är ryttarmamma =)=)=) Cissi Boley. Hon sa en väldigt bra sak....

Det viktiga är inte att rida ett Championat utan det viktiga är att få fram en bra häst! Och visst är det så tycker jag, sen kunde det ju vara kul och ett plus om man lyckades kvala.

Manne är väl framme när det gäller hinder. Jag har nog aldrig ridit en sådan lätt häst på hinder. På söndagen sög han tag i hindrena för han tyckte att det var skoj=D och mellan hinder nummer 1 och 2 bockade han. Vi rev 2:an så jag skyller på glädjeskutten :).



Här är vi, systrarna Berglund i likadana outfits.

Så har vi min underbara pärla Izno. Han hoppade som en klocka i 3 klasser. I den 4e gick det inte så bra. Han var alldeles för trött, och handen på hjärtat skulle jag struntat i den. Men, men man lär sig av sina misstag. Han fick en 2a placering och en 6e i 120 klasserna. Det var 90 starter i varje klass så jag antar att det var ett resultat gott nog efter hans uppehåll från tävlingsbanorna.




 Izno på framrdningen. Första klassen var han väldigt yster. Men han lugnade ner sig efter att busat en hel framhoppning.

Nu efter Tingsryd ska jag ut i skogen och galoppera min lille pärla. Jag kommer också att trimma honom korta intensiva pass på banan. Jag använder mig mycket av cavaletti och bommar. Stora hinder hoppar vi bara ibland för det sliter mest. Nästa tävling med Izno blir i Forserum 29/8, där ska han hoppa 120,125. Jag tror det blir ganska lagom för oss.


En klapp på halsen är väl det minsta man kan ge min tappre springare =D(emma har tagit dessa kort)

Igår bröt han sig ut från sin hage, hoppade in till Licala och Carlito trots att dom hade mindre att äta där än vad som var utanför hagen. Han är för kul min häst...hihi...han är som Anna Sundbladh sa...en STOR PONNY =).

Nu ska jag ut och bygga cavaletti....mina avslutande ord för denna dagen är:

När jag ridit 120 rundan på söndagen gick två okända ryttarinnor vid olika tillfällen fram och talade om för mig hur fiiint jag red!

När jag stannat ut mig i 130 efter en rätt så dålig runda kommer Ida och talar om för mig hur stolt hon var över mig för även om resultatet inte var bra tog jag det lugnt ut från banan klappade min häst för att han ändå gjort sitt bästa han orkade just då och skakade av mig den dåliga rundan, funderade över vad som kunde bli bättre och.......

BLICKADE FRAMÅT <3 <3

ps. de andra i stallet var där med uppmuntrande ord, goaste vännerna d.s

Mycket lyckad helg i Tingsryd

Äntligen så är man hemma efter en fantastiskt rolig helg i Tingsryd. Hela teamet har gjort mycket bra rundor, vi har även haft möjlighet att sitta ner allihopa för att spåna inför framtiden. Vi kom fram till många bra saker och många bra beslut blev tagna =)

Det blev inte mycket till att slappa då vi hade minst en ryttare i varje klass, dessutom så hade vi alla med oss pris hem och det är ju alltid lite extra roligt =) Vi har också tagit mååånga bra bilder som vi kommer att lägga ut här på bloggen, både hästbilder och så givetvis lite mingel från kvällarna. Vi hade riktigt lyx då både min mamma Lotta och Sandras mamma Cinna fixade riktiga festmåltider.

Nästa tävling kommer att vara i Norrahammar Taberg, det kommer att vara jag, Sandra, Fia & Linda som tävlar då. =)


Sofia på sitt framtidslöfte Armani Breezer


Sofia & Izno tog två fina placeringar i 120cm


Locantus & jag, vi fick pris i 100cm

Bilderna ovan är tagna av söta Emma Appelqvist =)

Fler bilder kommer senare

Puss & Kram Ida

Idag är jag extra glad & tacksam =)

Jag känner mig nästan lite yr, av lycka =) ,,, känslan av att allt bara är heelt underbart är väl något man måste hålla vid sålänge det bara går! Jag är så tacksam. förväntansfull och lycklig.... Tävlingar står på schemat hela hösten och mycket annat roligt. I helgen bär det iväg till Tingsryd och jag lääängtar verkligen =)

Tidigare på morgonen satt jag & tänkte på alla goa vänner jag har, vilket team vi är i stallet =) Vi hjälper och stöttar varandra till hundra procent i allt!!! =) Dessutom så är jag så oerhört tacksam att jag har Jonna S, som hjälper mig och stöttar mig! Jonna S gör inget halvdant, har jag bett henne om något så gör hon det med otrolig nogsamhet, hon är också otroligt lojal... Jonna gör det möjligt för mig att kunna jobba som jag gör och få hästarna omhändertagna och tränade på bästa möjliga sätt! Jag ser Jonna som min lagkamrat då det gäller just mina hästar, precis som Millan är för Fia <3 <3 Jag är så glad för att alla i teamet ska till Tingsryd, äntligen ska alla tävla en & samma helg :D Såååå underbart!!! 

Det ska bli roligt att se om Locantus kommer att vara lite mer koncentrerad på mig nu, efter träningen i måndags, där han verkligen gick suuuuper =) ...  Förra året i Tingsryd fick jag ju tyvärr inte tävla, så jag har verkligen längtat mycket!! Senare i September

Sofia i Tingsryd förra året =)

Sofia & Sandra i Tingsryd förra året=)



Jonna S <3,,, som förövrigt hjälpt mig att färdigställa allt inför tävlingen eftersom jag jobbar och har ridit Locantus så att han inte har behövt vila precis innan tävling =) Tack Jonna!! Du är bäst!!!!

// Ida

Kvällshoppning i Gislaved

Jag, Linda, Milllan & pappa har varit med Fia & Manne i Gislaved. Fia & Manne var suuuperduktiga idag, så jag måste säga att jag är sååå stolt =) .. I 90-klassen stannade Manne på vattenmattanan en gång men red felfritt på resten av banan. Och i 1-meterklassen rev de ett,, Mannes andra tävling, ja Fia är heeelt lyrisk över denna häst.. och det förstår jag verkligen =)













Så slutligen en bild på Millan & Linda =)

// Ida

Nostalgi <3

Igår satt jag och kollade igenom mina skivor, jag letade efter en som jag har musik på som jag ska lägga in i min mobil, då hittade jag en skiva med massor av bilder... Hästbilder, hundbilder och på alla i vårat lilla team =) Och för att inte glömma på hästarna. Många goa skratt och minnen dök upp för mig.. Så jag tänkte dela lite nostalgi med er här på bloggen och kanske något litet minne.


Pappa han är alltid med på ett hörn. Detta kortet är taget -06



Jonna, när hon precis hade tagit över Ramses =)


Linda när hon hade Sighten,här på framhoppning i Eksjö


Legende var en gång i tiden min häst, här fick en fjärdeplats i 110 på
Öland =)


Ingen som var i Eksjö den dagen kommer glömma, då uppstallningen bokstavlingt talat flög i luften




Det här var bara lite försmak... Något minne hann jag inte med eftersom jag måste kila nu, men hoppas alla får en fin dag... Det ska jag ha :D

Kram Ida

Nu firar vi!!!

Izno har varit nere i ängelholm och han är lika fräsch som han känns!! Och Licala var iväg och blev dräktighetsunderökt. Det visade sig att hon återigen är dräktig med Camaro M. VILKEN UNDERBAR DAG!!!!!

<3 <3 <3

Lite bilder från Eksjö



Våran goda vän Anna Larsson på sin fiiina 4-åring


Anna hoppar och Sandra Jerkeblad laddar =)


Sandra & Legende

Legende & Sandra


Locantus & jag

Locantus igen =D

Kraam Ida

Ääääntligen!!!

Igår var vi och hämtade de efterlängtade cavalettiblocken. Jag skulle ju hämtat dem tidigare i veckan men de hade inte kommit då.

När jag var nere på Charlies i veckan tänkte jag köpa ett par fina kingsland ridbyxor som Nettan hade på rean. Men så blev inte fallet. Jag köpte ett par JÄTTEfina andra ridbyxor. Jag ska ha dem när jag tävlar nu i helgen....om det inte är för dåligt väder förstås. Det känns på något sätt som att sommaren är över för den här gången. Men hösten får man inte underskatta...hoppas hoppas vi får en lååång och solig höst!

Jag fick med mig ett häfte med massa övningar med cavalettiblocken. Jag har inte hunnit kolla igenom häftet än
, men det ska bli himlans kul att inspireras lite...om det är något man känner verkar bra! Så är det någon som undrar är det bara att fråga SOFIA cavalettikungen BERGLUND om hjälp...hihi!!!

Jag hoppade Izno i fredags..han var som en stålfjäder i avstampet!!! Och formbar som en playmoklump på backen =)=)=)=). Det känns himlans bra. Min häst har ett väldans humör som de flesta vet! Han rev en gång och följden blev två rejäla bakutsparkar!!!! Han är rolig den...hihi.

Nehe nu ska jag dricka Kaffi!!! Det är väl typ tredje koppen för denna dagen :S

Ha det toppen!!

KRAMAR Fia

p.s  Jag är extra tacksam idag=), läste någonstans om en tjej som sa att hon är hög på livet. Jag känner lite så idag=) d.s

Längtar till imorgon

Imorgon ska jag och farfar åka och dräktighetsundersöka Licala, hoppas, hoppas att det ligger en liten bebis i magen <3 <3 ,,, Sedan skall jag & Jonna L slipa formen hemma inför de årliga tävlingarna i Tingsryd. Jag ska dessutom hinna med att träna mitt första styrkepass och gå en långpromenad. Jag har ju tidigare nämnt att jag ska börja formträna inför mitt bröllop, så nu är det dags för träningsstarten =)  Jag är grymt taggad och det känns bara sååå bra =)

I Fredags var jag och tävlade Locantus, jag hoppade en 1meter klass och det gick väl ganska så bra.. Locantus som har varit ganska lugn innan har börjat ladda på ordentligt... Som i Glommen luftsprång, kastade sig för andra hästar och bjöd så in i tusan på alla hinder. Vi rev då ett hinder för att han bjöd på så och jag hade inte en chans att få tillbaka honom, han dundrade på som ett ånglok, eller rättare sagt X2000 ... Ja han blev lite för stark, så imorgon ska vi träna på lydnad, gas & broms. Det som är lite klurigt är att han är ganska så lat hemma,, Locantus=Doktor Jekyll & Mr Hyde ;)),,, Men han är ändå min stooora LOVE <3 <3
Jaja, jag får väl vara glad för att jag har en hoppeglad häst och så får jag väl hoppas på att slipningen inför Tingsryd ger resultat.

ha en bra kväll alla =) Kramar Ida

Locantus <3

Igår hade vi besök i stallet av Sofie Ejlefur, våran hästmassör/kiropraktor. Hon kände igenom och masserade Locantus... Locantus är väldigt rolig att titta på när han får behandling, för att han visar precis vad han tycker om... Hans överläpp blir nog 5 cm lång och jag skojar inte.. han ser ut som en myrslok hahahaha =)
Idag har vi tagit det lungt, imorgon ska vi rida ut en sväng i skogen och på fredag blir det tävling i Eksjö.. Det ska verkligen bli suuuuper kul =)

På tal om nåt helt annat, jag läste på expressens hemsida att en massa djur i Tidaholmstrakten har blivit skurna i underlivet.........Arghhhh jag blir så förbannad,, måste var helt otroligt sjuka människor som plågar djur!! Jag har alltså tusen saker som jag skulle kunna göra med en sån jä-l.......

Nog om det... Nu har jag och bejbi fixat klart i lägenheten, imorgon kommer en tjej och kollar på den, hoppas, hoppas att hon vill ha den =) Vi har så mycket att styra med nu inför alla saker som ska hända detta året.. Planeringen för bröllopet är krävande, men mycket roligt... jag & bejbi har börjat plocka fram massor med riktigt dansanta låter till bröllopsfesten och vi har även tittat på lite musik till kyrkan =) såååå spännande!!!
vi har också betstämt ring åååååå den är så fiiiin <3 <3,, jag längtar såååå mycket =D
Vi har också börjat skriva lite på programmen, och gjort en preliminär bordsplacering weiii vilken fest det kommer att bli!! =)

Jaja, nu ska vi kolla på filmen farsan och så väntar jag på att Linda ska ringa och berätta för mig hur det har gått för henne på Christoffer-träningen =)



puss på er alla // Ida

Känns som julafton...hihi

Idag ska jag åka ner till Charlies Häst & Hund i Jönköping. Charlies är min absoluta favvoaffär! Dom har allt man kan tänka sig i hästväg plus att Nettan & co servar en väldans bra!!!

Idag ska jag hämta 10 Cavalettiblock, ÄNTLIGEN!!! Sen ska jag hämta ett par fiina vita Kingsland ridbyxor och ett Kingsland täcke till Izno. OOOOO...det ska bli roligt.

När jag varit där nere kommer jag åka hem och hoppa Iznogood och även ta ett par språng med Manne. Jag pratade med Micke igår och han tyckte att det räckte med att hoppa lite hemma denna veckan men honom. Sen ska jag måla stallet...det känns som att det tar hundra år innan det blir klart...längtar verkligen tills dess. Manne hoppade ut från sin hage i söndags natt, så nu får han gå på lösdriften. Det känns lite tråkigt....Manne & Izno...utrbrytarkungarna...hihi....

Ha en trevlig dag!! <3 Kraaaaam

Fia

Detta händer framöver

Denna veckan och framåt känns som startskottet för årets hästhöst! På fredag åker Ida och Linda och tävlar lokaltävling i Eksjö med Isadora och Locantus. Det ska bli mycket roligt att se dem hoppa runt. Träningen för Micke sist gick riktigt bra och de fick läxa till nästa gång, det är de som utvecklar!

 På lördag kommer Svens hovslagarkompis Pelle Algotsson ner till Vaggeryd och ska tävla i körning. Då ska Sven och några till från stall Vip Win´s åka ner och titta på honom. Han kör både par och fyrspann. En riktigt duktig kille som håller sig på ELIT nivå. Det ska bli spännande att se.

På tisdag v.32 åker Fia & Manne och tävlar kvällshoppning i Gislaved. De kommer nog att hinna med en hoppträning till innan dess. och 4års championatpappret kommer åka med. Eftersom Fia har anmält till 4-års så sent kommer alla 1m klasser vara kvalklasser för dem. Nuförtiden har man 7 kvalförsök, förr fick man kvala i hur många klasser man vill. Men det resulterade i att det blev alldeles för många 4 åringar i semifinalerna. Liiiite tuffare nu med andra ord vilket är bra, för då kommer bara de 4-åringar som är mogna nog för den uppgiften dit.

Torsdag v.32 kuskar stall VipWi´ns ner till Tingsryd. Där väntar hästtävling, god mat, annan tävling;) och shopping på Börjes. Tingsrydhelgen är en av de helger man längtar mest efter på hela året...den och falsterbo=D.

Efter dessa tävlingar är det lokaltävlingar varje helg. Mest kommer det bli för Manne, Locantus, Isadora och Ramses. Iznogood kommer förhoppningsvis gå DM:et i September. Och Legende kommer åka på lite regionaltävlingar runt omkring.

Mycket roligt händer framöver=D=D det är bara och fånga tillfällena och njuta!

Det ska man förresten alltid göra! CARPE DIEM////




Fia brukar alltid säga att livet skulle vara en enda lång hästtävling i solen
det hade varit perfekt de =D

Pappa rules!!!!!!!!!

Idag när jag skulle rida Locantus, så bad jag pappa hålla i honom eftersom Locantus ibland blir lite pigg när jag ska hoppa upp..... Då tog pappa min hjälm och sa att han skulle rida Locantus!!!

Både jag, Fia & Jonna S blev skiiiitnervösa..... Jag menar pappa har inte ridit på mååånga år och han har ju inte världens bästa balans.... HUGA!!!

Men det sitter verkligen i ryggraden, pappa hoppade upp som ingenting! Vi har F-N världens coolaste pappa!!!!!
Jag sprang & hämtade mamma och hon fick till och med en tår i ögat <3 <3 <3

 
Pappa is da king =D



<3 <3 <3

Hugs & Kisses Ida

Livet går i en rasande fart,, det händer grejjer hela tiden :D

Mycket har hänt den här sommaren, å då menar jag fantastiskt roliga saker =D ,, Igår var jag, Fia & Linda och hopptränade för Micke Karlsson. Vi tränade med Manne, Isadora och Locantus.  Efter det så trimmade Fia Izno och avslutade med några språng... Izno och Fia är på G nu och det tycker jag verkligen är jättekul :D

Just nu sitter jag i köket hemma hos mamma och pappa, Fia ligger & vilar på köks soffan, vi är lite småtrötta idag eftersom vi hade en grymt rolig tjejfest hos Fia igår. Det var jag, Fia, Marie Åberg, Josefin Ring, Linda Svensson och Anna Larsson. Vi pratade om allt mellan himmel & jord... Hästar, killar, hus, barn, hundar, bröllop, resor.... ja ni ser allt man kan tänka sig =) Vi hade verkligen suuuper trevligt.. Min älskling Rikard har varit på sin svågers svennsexa så jag och Sylvester fick sova själva inatt... det kändes verkligen jättekonstigt och jag längtade mycket efter min babe <3 <3

Idag har jag startat operation bröllopsfin.. jag har promenerat 5 km och ska sköta mig perfekt till den stooora dagen =)  Jag vill känna mig fin när jag gifter mig och nu är det ju bara 5 månader kvar...... Strax ska jag äta lite lunch sen ska jag ge mig ut och rida yrvädret Ramses, det ska bli riktigt kul faktiskt... han har ju en speciell plats i mitt hjärta.. Efter det ska jag skritta ut på Locantus å det är bara myyyyyys,,, älskar Locantus han är bara helt underbar!!

Fia & Izno är på G =D

Josse, en av mina härliga vänner... Här på hästen Halebob




Puss & Kram på er alla // Ida

 

Team VIP-Wins

Vip Win´s är ett gemensamt namn för vårat stall & Kennel... Det står också för en stor gemenskap där vi alla har ett gemensamt intresse för hästar & hundar.

RSS 2.0